maandag 23 juli 2012

NaSo

Jeroen de Kreek alias HetZuur hoort over enkele weken of hij een maand voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 100 uur krijgt voor het aan de lopende band beledigen van Joden. En of zijn twee laptops, twee pc's en 1 harde schijf die tijdens een huiszoeking in beslag waren genomen, verbeurd mogen worden verklaard. Dat wil zeggen: als de rechtbank zijn wrakingsverzoek negeert. Dat zit er dik in, aangezien De Kreek had gehoopt dat de leden van de rechtbank van Joodse afkomst waren, inclusief de voorzitter, maar die heette dus nu eens geen Cohen.

Want Jeroen had er zin an. In T-shirt met aan de voorzijde de tekst ‘I love Jews’ en aan de achterkant ‘Against Zionism’ zou hij wel even uitleggen hoe de vork in de steel zat. Niet voor niets had Jeroen ongeveer alle boeken in zijn rugzak uit het hoofd geleerd. Zo beweerde Jeroen dat de afkorting Nazi eigenlijk kwam van Asheknazi (weerlegging hier). De rechter suggereerde dat het toch eerder een afkorting was van ‘Nationaalsocialisme’. De Kreek (giechelend) ‘Nee, dan zou het NaSo moeten zijn’.

Dat De Kreek allerlei feiten in zijn eigen voordeel uitlegt en daar een complete obsessie van heeft gemaakt, is nauwelijks nieuws meer. Waar het echt mis gaat is De Kreeks eigen gebrek aan onderscheid. Als hij Joden schrijft, bedoelt hij Zionisten, zegt hij. Op de vraag van de rechter waarom hij dan niet alleen ‘Zionisten’ schrijft was het antwoord: ‘Dan is de de tekst niet meer zo goed leesbaar’. Ach, logisch ook eigenlijk.

Toen De Kreek naar zijn mening geen kans kreeg om zijn verdediging te voeren, begon hij volgens de verslagen te gillen en te schreeuwen. De rechter probeerde Jeroen meerdere keren tot kalmte te dwingen, maar dat mocht niet helpen. Wild met zijn armen zwaaiend draaide hij De Kreek zich om naar het publiek. 'Daar zitten de echte criminelen, de zionisten, de bedriegers en leugenaars!’

Het (Joodse) blog Schlep schaart De Kreek reeds tot de categorie Jenny Goeree, die in 1985 door de rechtbank te Zwolle werd veroordeeld omdat zij en haar man Joden ervan  beschuldigden de Holocaust over zichzelf te hebben gebracht door Jezus als de Messias te verwerpen. Vindt Jenny nog steeds. Met Jenny kwam het ook niet meer goed. Eenmaal gek, altijd gek. De evolutie is volgens haar onzin. De Nachtwacht, is toch ook uit het niets voortgekomen? Nou, dan. Kreekeriaanse logica.

87 opmerkingen:

 1. Typos:

  Asheknazi in http://barracudanls.blogspot.nl/2012/07/naso.html

  Kharzars in http://www.abovetopsecret.com/forum/thread423972/pg1

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen een de nazi zelf kan bepalen waar het woord vandaan komt. Weer een signaal dat JDK, zelfverklaarde treiteraar, zichzelf totaal kwijt is. Het is wachten op de eerste particulier die hem civielrechtelijk aansprakelijk gaat stellen, en hem mogelijk financieel richting dakloosheid procedeert. Taakstraf maakt weinig indruk op deze verwarde geest, blijkt dus weer. Technisch gezien bestaat een nazi overigens niet meer. Dus juridisch haarkloven is ook al niet meer zijn sterkste kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De ziekte die in jouw hoofd bestaat Barra is dat jij niks onderzoekt en wel schandalig ranzige teksten schrijft die Joden verdrukt.

  Je imponeert als een pathologische klootzak. Als ik je verwijs naar de authentieke boeken van Herzl die zelf zegt dat antisemieten de bondgenoten van de Zionisten zijn en dat hij de Totaaloplossing van het Jodenvraagstuk uitgevonden en op de politieke agenda gezet heeft, negeer je het dood leuk. Je haalt er gewoon de schouders voor op, net als die antisemiet van een Naftaniel.

  Natuurlijk komt Nazi van Asjkenazi, louter taalkundig al. Asjkenazi is het woord wat Nazi in zich heeft. Dat is toevallig. Asjkenazi is het Joodse woord voor Duitsers. Ook toevallig? Asjkenazi stammen van Asjkenaz. Die is géén aartsvader of lid van de 12 stammen van Israël. Nooit de bijbel gelezen zeker? Nasi (met een S) is een Joods woord en betekent president van de Sanhedrin; de eerste van de club. Toeval? Zionisten werkte symbiotisch samen met de Nationaal Socialisten: Nationaal Socialisten + Zionisten = Nazi. Nou wat denk je? Toeval? Zionisten zijn merendeel AsjekeNAZI.

  Door de samenwerking met de National Socialisten zijn de moffen de Nazi genoemd. Hitler is overigens een typisch 'Joods' Asjkenazische naam, fucker. Begrijp niet dat jij zo zelfdestructief dom bent Barra, begrijp het echt niet behalve wanneer je een kwaadaardig sujet bent. Er waren nooit Joden in Duitsland. Die zijn er redelijk plotseling gekomen. De stam van Duitse Joden bestaat uit nogal wat bekeerde kruisvaarders. Je moet echt je geschiedenis over doen voordat je mij afpist.

  Of ga eens bij een authentieke Jood wiens voorouders echt van Sem stamt op de les voordat jij je antisemitische teksten uit. Je kan er best rekening mee houden dat jij ondanks dat je onder een pseudoniem blogt straks best te vinden bent voor justitie in verband met jouw deelname aan de hetze die voortgaand tegen de Joden gevoerd wordt. Op enig moment zal er afgerekend worden.

  Overigens is Jezus niet gedood bij en tijdens de vermeende kruisiging. Lees de Koran, het boek waarover arabist en katholiek Hans Jansen zo hardvochtig liegt voor antisemiet Wilders bij de rechtbank. Waarom zou er nu zo hard gelogen worden door de katholieken en de zionisten over de joden en islamieten? Omdat het antisemieten zijn.

  En omdat de Zionisten er op vertrouwde dat de Katholieken zouden meewerken aan het 'ausrotten' van de Joden want deze 'ausrotting' is een vervulling in de katholieke eind tijd profetieën. Herzl was ook bij de Paus om alle Joden tot het katholicisme te bekeren behalve hijzelf en wat vrienden. Lees Herzl, hij zegt het allemaal letterlijk. Dom joch! Herzl noemde Israël het wereld-getto en zie die 'so-called' veiligheidsmuur. De muren van de getto's zijn nooit afgebroken, hooguit verplaats naar Israël.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @jeroen
  Volkomen de weg kwijt . Zionisten bestaan niet, "jochie" , krekael , zit vast tussen jouw oren. Begin eens met wat minder te schelden, deed een nazi ook graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Zionisten bestaan niet"

  Zionisten bestaan niet?????? WHOEhoehoehahaha.... jij bent echt de weg kwijt!!!!

  Enniewee..

  Ik begin me serieus af te vragen of het niet strafbaar is wanneer anoniem een blog beheerd wordt waar continu anoniem in de "artikelen" mensen bij naam en toenaam inclusief hun adressen etc.. genoemd worden en tot aan de grond afgebrand worden.

  Buiten het feit dat het ontzettend laf en laag bij de grond is, de mensen die aangevallen worden kunnen geen verhaal halen omdat de persoon(en) anoniem in de aanval gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @jeroen
  Jij kan met jouw dollemansrepliek alleen nog een paard aan het lachen krijgen. Google bestond in die regio 100 jaar geleden, uit verhalenvertellers , het zwaard en kamelenraces.De contouren en het bereik van landjepik, ging van waterbron tot de volgende waterbron. Jouw harde schijf kan je uitschelden, en domineren, maar de lezer niet. Begreep de hakenkruis(iets met opkomende zon) aanhang ook niet. Jij legt helemaal niemand iets op, al had je het graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeg Kreek, ik zou eens wat minder creatief allerlei schrifturen interpreteren. Maar ja, volgens jou waren het ook nukes die WTC torens naar beneden hebben gehaald. Dat was ook allemaal 'bewezen' en 'aantoonbaar'.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 'Nazi' is afgeleid van 'Nationalsozialist. Het is een verwijzing naar het oudere 'sozi' (sozialist). Heeft geen ruk met 'Ashkenazi' te maken. Weer eens last van een oververhitte fantasie, Jeroen?

  Door de samenwerking met de National Socialisten zijn de moffen de Nazi genoemd.

  Kun je dat toelichten? Als ik het goed begrijp had je dus 'moffen' én Nationaal-Socialisten. Die twee gingen samenwerken en toen werden de moffen voortaan 'nazi' genoemd?

  Er waren nooit Joden in Duitsland. Die zijn er redelijk plotseling gekomen

  In de Romeinse tijd woonden er al joden in Duitsland. Uit een decreet van Constantijn de Grote blijkt dat er al in 321 joden in Keulen woonden.

  De naam 'Hitler' heeft niets met Asjkenazi's te maken. Het is een versie van de veel voorkomende naam 'Hiedler'. Zie o.a. deze entry op Wikpedia.

  Ik tel zó nog een half dozijn blunders van je, Jeroen, maar die bewaar ik voor het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. "'Nazi' is afgeleid van 'Nationalsozialist"

  Wat is een zialist??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jdk ziet het huidige autoverbod in de Kalverstraat, en komt met paard en wagen historie vertellen, dat het verbod niet klopt. Dat iedere nederlander feitelijk strafbaar is , snapt hij ook al niet.Er moet alleen wel een aanleiding zijn om bijvoorbeeld een forse taakstraf te moeten ondergaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @geendank:
  Als barracuda het onder zijn echte naam deed, was het volgens jou dan niet strafbaar?

  Verder zou je samen met jeroen aangifte tegen barracuda kunnen doen als je vindt dat hij strafbare feiten op dit blog pleegt..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "de mensen die aangevallen worden kunnen geen verhaal halen"

  onzin, die kunnen gewoon hier in de reaguurderssectie hun mening spuien of op hun eigen blog, wat ook regelmatig is gebeurd in het verleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan geen zionist vinden. Onder het bed gekeken, achter de gordijnen, in de kast , op zolder, in het bos nergens eentje te bekennen. Op straat, tijdens het werk, in de media nog nooit een "zionist" van dichtbij meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Geendank:

  "'Nazi' is afgeleid van 'Nationalsozialist"
  Wat is een zialist??"


  Euh... Duitse spelling misschien? Zoals in sozialismus, nationalsozialistische deutsche arbeiterpartei enzovoorts... Of ga je in deze achter Kreek staan en vind je ook dat Nazi's eigenlijk Naso's moesten heten, en ga je een heel betoog ophangen aan het zijden draadje van een volgens jou verkeerd gekozen afkorting?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @geendank
  Vooruit nog een keer dan.
  Dit blog heet Barracuda, baggercuda is een inmiddels sleets kinderachtige stigmatiserende manier van communiceren, waarmee jij denkt aan beeldvorming te kunnen doen. Dat klopt inderdaad maar is eerder op @geendank van toepassing, maar dat is aan de beheerder van dit blog te bepalen.

  Verder mag jij hier aan de hele wereld vertellen wat een zionist is, en hoe ze vindbaar zijn. Doe je best.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. "en ga je een heel betoog ophangen aan het zijden draadje van een volgens jou verkeerd gekozen afkorting?"

  Of ga je een hele discussie beginnen naar aanleiding van mijn vraag wat een zialist is zonder daar antwoord op te geven??

  En idd, naso zou een stuk logischer zijn als afkorting voor nationalsozialist.

  En voor de duidelijkheid, ik sta niet voor of achter v/d kreek, ik heb geen flauw idee wie dat is, behalve wat ik via dit blog tot mij gekregen heb, maar daar kan ik niet op bouwen omdat dit blog een anonieme haat-blog is die enkel eenzijdige verhalen vertelt, want wat v/d kreek bv over herzl vertelt is correct, en wat heeft baggercuda daar dan over te vertellen??

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @geendank
  Ik heb je nu definitief met een beetje Tipex weggewerkt, dus ik zie alleen nog maar wat anoniem babbeldebabbel voorbijtrekken, ik reageer niet meer op je, tevergeefse hoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Pyt van der Galiën

  Laat eens even die brief lezen van Constantijn de Grote. En je hebt wel gelijk hoor. Er was ook een relatief kleine groep echte Israëlieten in Keulen, die geïntegreerd met Duitsland wilde emanciperen en assimileren in de diaspora en dat later sinds de opkomst van het Zionisme in de 19eeuw niet mochten van de Asjkenazi. Als je goed gestudeerd hebt op het fenomeen Hitler weet je dat Hitler met Joden de Galicische Joden bedoelde die na WOI in Duitsland volgens de door de Zionisten betaalde Hitler de boel kwamen verpesten. De Joden van de al oude Duitse stam die jij noemt werden door Hitler erkent als 'ebenbürtig'. Later werden die ook door het Asjkenazische Nationalisme gebrandofferd ten behoeve van de Heilige Zionistische zaak. Wat me weer brengt op het onderscheid tussen Joden (Israëlieten, Sefardim, jouw Duitse stam) en Joodsheid (Asjkenazi, Kruisvaarder Khazars) wat niemand maakt. Holocaust is overigens een moeilijk woord voor brandoffer. Een offer wat iemand zelf brengt.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "Holocaust is overigens een moeilijk woord voor brandoffer. Een offer wat iemand zelf brengt."

  Fout, brandoffer is geassocieerd met slachtoffer.
  Bij slachtoffer wordt het offerdier in een ritueel geslacht, bij een brandoffer wordt het offerdier in een ritueel verbrand.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @geendank

  Precies, wat is een 'zialist'. Knal goede vraag!

  @Tim Dog

  In het Duits is het National-Sozialismus en geen Nationalso-Zialismus.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Kreek & geendank:

  "want wat v/d kreek bv over herzl vertelt is correct"

  En Kreek vertelt over Herzl:
  "Herzl die zelf zegt dat antisemieten de bondgenoten van de Zionisten zijn en dat hij de Totaaloplossing van het Jodenvraagstuk uitgevonden en op de politieke agenda gezet heeft"

  Herzl was iemand voor wie het doel de middelen heiligde, en de misleiding niet schuwde, hij heeft ook vast en zeker Machiavelli bestudeerd. Herzl stelde inderdaad dat Zionisme de wereld een “final solution of the Jewish question” zou bieden, en dat klopte ook... alle Joden naar Israël.

  Ook schreef hij dat “Anti-Semites will become our surest friends, anti-Semitic countries our allies.” En ook daarin had hij gelijk, ze hebben hem geholpen zijn doel te verwezenlijken. Uit angst voor anti-semitisme zijn een boel Joden naar Israël vertrokken.

  Maar ja, dat is wel even iets anders dan Herzl de "totaaloplossing" oftewel "endlosung" oftewel uitroeiing van Joden en Holocaust in de schoenen te schuiven, als bedenker en (mede)uitvoerder ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Kreek:

  Zoals ik al eerder stelde, op hoe een afkorting is gekozen ga je geen betoog en al helemaal geen rechtszaak winnen. Cherry picking van kleine details die ook nog eens onbewijsbaar zijn.

  Laten we het zo zeggen... ik vermoed niet dat er een rechter in Nederland is die zal zeggen "wat is een 'zialist'. Knal goede vraag!"

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @truth hurts

  Holocaust is een Bijbelse term. Het brandoffer was de hoogste orde van offers in Oudtestamentische rituelen. Eerste keer dat het genoemd wordt in de bijbel is Genesis 8:18. Het offer wordt gebracht.

  Het Griekse woord Holokauston, betekent "een geheel (holos) verbrand (kaustos) offer". Dus brandoffer. Net als in de Bijbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @kreek
  Interpretatie van de geschiedenis bij de de rechter neerleggen, die is gek.

  Geschiedenis bestaat uit klinische feiten, zoals veroordeelde oorloogsmisdadigers daar deel van uitmaken , en zichzelf oa nazi noemden. Thats it, no more saying de kreek. Jij legt de de term nazi op, en dat zal je weten ook. Verder kan jij je nog altijd opwerpen als beschermengel, vlieg naar Israel en je krijgt de bijpassende erkenning.
  Ga anders autos verkopen, die bijzinnen en lauterpreken willen daar wel eens werken.
  Ook daar rekening en verschil met virtuele uitlaatkennis houden, anders krijg je hele boze klanten als het achteraf niet klopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Tim Dog

  Herzl en zijn zionisten zeiden ook dat Joden op elkaar moesten schieten. Hij zei ook tegen democratie te zijn. Hij was dankbaar voor slavernij, en tegen vrije meningsuiting. Hij zei dat het antisemitisme erger MOEST worden. Hij had het over "gecrediteerde antisemieten" voor de controle van de massa. Hij benoemde de deportatie per treinen. Hij had het over emigratie centra in Europa. Hij sprak over “werk slaven” en dwangarbeid "befor the crime" in verband met de Joden die Palestina moesten ontginnen voor de rijken. De organisatie van Herzl beschikte over "superior force". Oppositie zou “onderdrukt” en “afgebroken” worden door de “Jewish Society”. Er waren geheime agentschappen. Herzl zei dat hij niks kon beloven zonder te bedriegen. Hij had het over zijn liefde voor "gain". Rousseau noemde hij antiek en niet van belang voor de moderne staat. Hij had het over de eigen "supremacy". Hij zei dat Amerika Europa moest veroveren. Herzl had het over “selectie”. Herzl had het er vooral over dat de Joden het in Israël nog beter zouden hebben dan ze al hadden en dat iedereen jaloers zou zijn op de Joden. Ook sprak hij over het vermeerderen van de vermogens van de Rothschilds. Vooral die zelf verrijking was belangrijk voor Herzl. Bij en tijdens het eerste Zionistische congres werden Joden "bij meerderheid een stam van verachtte bedelaars" genoemd. Herzl propageerde dat Joden niet met andere mensen konden samenleven. De Zionisten van Betar waren de eerste Bruinhemden. De Zionisten betaalde Hitler. De Zionisten werkte symbiotisch samen met de SS. De Zionisten hadden het eind 19eeuw over aanslagen op Turkije als zij de zin niet kregen van de Sultan. Kan wel even doorgaan op deze manier. Een veelheid aan feiten die jij niet noemt en die meer dan aannemelijk maken dat de geschiedvervalsing de Joden nog altijd dwars zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een gelul over dat 'sozazi'. Jullie realiseren je dat in Duitsland Duits spreken en schrijven? Dat verschilt soms een beetje van het Nederlands.

  In Duitsland werd de term sozi gebruikt voor 'sozialist'. Gewoon Duits, jongens. "Sozialist' is hoe je 'socialist' schrijft in het Duits. Afgekort: 'sozi'.

  En 'nationaal-socialisme' schrijf je in het Duits als 'national-sozialismus'. Als verwijzing naar het veel oudere woord 'sozi' werd dat afgekort tot 'nazi'.

  Kunnen jullie het nog volgen? Ingewikkelde materie, natuurlijk, dat verschil tussen Duits en Nederlands. Moet je hoog begaafd voor zijn om dát te snappen.

  Die afkortingen verwijzen verder nergens naar, evenmin als de in sommige kringen gebruikelijke afkorting van 'fascisten' tot fasco's' of van 'anarchisten' tot anarcho's. Dat 'cho' verwijst ook niet naar 'cholera' of zo. Wanneer er ooit nog een cholera-epidemie uitbreekt zal er vast een complotter opstaan die beweert dat het geen toeval is: CHOlera en anarCHO. Dat niveau zit Jeroen dus op.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @pyt
  Heel goed, ik woon bij de grens, kan nog meer bedenken. Ik zie in kreek zo langzamerhand een soort Herr Flick die wanhopige pogingen doet om Helga te overtuigen. Krieg ins blaue hinein interpretieren , ruckmich de buckel runter bitte, bitte, Helga schnell

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dus @Pyt van der Galiën

  SoZi en NaSo, heel normaal Duits gründlich gedacht.

  Lettergrepen bestaan ook in het Duits:
  So-zia-list

  Na-tio-nal--So-zia-lis-mus

  De ene keer So wel gebruiken als eerste twee letter aanduidingen voor Sozialist en andere keer niet is vreemd.

  Jou volgend had de logische afkorting NaSoZi of NaTiSoZi horen te zijn. Nazi als afkorting voor National-Sozialismus is ook in het Duits taalkundig totaal onlogisch. De andere verklaringen voor afkomst van de tekens NaZi zijn wel etymologisch te begrijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @jeroen
  Ga naar Krefeld , heeft een behoorlijk centrum. Samstag behoorlijk druk. Spreek daar mensen aan met Nazi en wacht de grundliche reactie af. Een welkom in de echte wereld , gun ik je nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Is het nou echt te moeilijk voor je, Jeroen?

  Het woord 'sozi' bestond al als verwijzing naar 'sozialist'. 'Nazi' is een verwijzing naar sozi. In plaats van een so-ZI krijg je een na-ZI. Indien het woord 'sozi' niet had bestaan, hadden ze wellicht voor 'naso' gekozen. Man, man, wat een onnozelheid weer.

  Nog zo'n leuke van je: Nasi (met een S) is een Joods woord en betekent president van de Sanhedrin.

  Hoe kom je erbij? Nasi is de Indonesische en Maleisische term voor gekookte rijst. Toeval? Nasi=nazi=zionisme! Je moet al wel een naïeve sukkel zijn om niet te weten dat daar meer achter steekt! Dat stinkt als een beerput!

  Je hele redeneertrant slaat nergens op, Jeroen. Je neemt wat klankovereenkomsten tussen woorden en roept vervolgens dat daar allerlei inhoudelijke verbanden uit afgeleid kunnen worden. Zoals mijn kleine voorbeeldje hierboven aangeeft, leidt dat tot lachwekkende resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Uiteindelijk een hondslaffe uitvlucht. Liar liar, maar ook nog met pants on fire.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Weet je @Pyt van der Galiën

  Nu poep ik op je. Ga zelf studeren leeghoofd! Nasi is de president van de Sanhedrin. Zoek het zelf op lamlul. Nasi is ook de naam van een Joodse diplomaat en bankier: Yosef Nasi.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Yep, het schelden is begonnen. Vreten zal je het. (Not!). Deed de nazi ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Maar dat is nou precies mijn punt, Jeroen. Nasi is gekookte rijst én het hoofd van het Sanhedrin. Bestaat er enig verband tussen deze begrippen, afgezien van een overeenkomst in klank? Natuurlijk niet. Jouw link van Nasi als hoofd van het Sanhedrin met de term nazi, het zionisme of god mag weten wat nog meer, is net zo willekeurig als mijn link van nasi(als gekookte rijst) met nazi's en zionisme. Of van CHOlera met anarCHO. De enige overeenkomst is de klank. Uit klankovereenkomsten kunnen geen inhoudelijke overeenkomsten worden afgeleid. Alleen complottertjes denken dat dat wél kan. Oh, wacht...

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Edelachtbare ,mijn client was wel de schutter, maar het slachtoffer sprong vrijwillig tegen de fatale kogel aan. Client leeft erg mee met de familie, en biedt ze een reconstructie aan, de bedoelingen zijn oprecht. GVD.(Goed voor dank, niet verwarren aub met andere negatieve assiociaties)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Geen, @Pyt van der Galiën

  Jullie zijn een stelletje kwaadwillende wegkijkers, daarmee ga ik niet in gesprek. Heb nu helder genoeg gezegd wat de klinische feiten zijn, wie dat niet slikt is een Nazi.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Na het slikken verteert het, en gaat het linea recta(al) het riool in. Over troebele Nazi achtige domheid gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @jeroen
  Ik kan mij voorstellen dat je hier niet uit de school kan klappen gezien de mogelijke taakstraf. Maar neem eens een half jaar afstand van de materie. Ga wandelen in Noorwegen, vissen in de Ierse zee of zoiets. Pak daarna iets op waar je wel goed in bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @ Kreek:

  Luister, ten eerste heb ik het niet zo op Zionisme, en ten tweede vind ik politiek voeren via Machiavelliaanse denkbeelden moreel verwerpelijk, en is het me duidelijk dat Herzl op deze manier politiek wil bedrijven (ergo, ik vind Herzl moreel verwerpelijke denkbeelden hebben).

  Dat gezegd hebbende zie ik niet bewezen dat er een rechtstreekse geldstroom van Zionisten is gegaan naar Nazi-Duitsland met als doel het financieren van de Holocaust.

  Daarbuiten speelt nog iets heel anders. Ik heb ook regelmatig discussies gevoerd (o.a. met Ziva op dit blog) waarbij ik me tegen extreme denkbeelden van Zionisme keerde. Toch ben ik nooit anti-semiet genoemd. Jij wel. En hoe komt dat toch? Ik lees via je wiki en uit de rechtspraak dit soort quotes:

  "waarom alle joden niet gewoon vergast zijn in 40-45 toen het nog kon"

  "Het maakt dat de behoefte ontstaat de holocaust dunnetjes overgedaan te willen zien hebben"

  "Misschien moeten joden maar weer eens een ster opgespeld krijgen om eraan herinnerd te worden hoe vervelend het is uitgestoten te zijn"


  En dan lees ik bij Barra hier dat je verdediging daarvoor is dat je als je Joden schrijft, eigenlijk Zionisten bedoelt, en op de vraag van de rechter waarom je dan niet alleen ‘Zionisten’ schrijft antwoord: ‘Dan is de de tekst niet meer zo goed leesbaar’.

  ... Dus zit je zo te hameren op het onderscheid tussen Joden en Zionisten, maar in je teksten 'vergeet' je dat onderscheid maar even te maken, en pleit je gemakshalve voor het nogmaals maar even opplakken van een Jodenster. Hoe kun je dan in vredesnaam verwachten dat mensen je serieus nemen als iemand die wantoestanden bij Zionisme aan de kaak wilt stellen? Of dat de rechtspraak zin heeft om je 'oorsprong van het woord Nazi' betoog te gaan doorgronden?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @ Kreek:

  Die reactie net was trouwens inhoudelijk bedoeld. Op psychologisch vlak heb ik nog het volgende vraagteken.

  Op je wiki las ik o.a. het volgende:
  "Hij studeerde van 1986 tot 1992 rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 1995 tot 2000 was hij verbonden aan het Amsterdamse kantoor Sybrandy Fontijn Advocaten. In mei 1995 lanceerde hij een nieuw idee dat hem in binnen- en buitenland bekend maakte. Het was De Digitale Advocaat, een website waarop binnen 24 uur het antwoord op een juridische vraag werd gegeven. Daarmee was hij het eerste lid van de balie die zijn diensten via Internet aanbood. Met regelmaat gaf hij cursussen aan juristen over het gebruik van Internet."

  Dat lijkt me al een redelijk indrukwekkende staat van dienst. En kijk waar je nu bent beland. Barracuda schrijft:

  "Dat De Kreek allerlei feiten in zijn eigen voordeel uitlegt en daar een complete obsessie van heeft gemaakt (...)"

  En tja, dat obsessieve zie ik ook wel in je. Maar wat heeft het je nu allemaal gebracht? Wat levert het op? Ben je er gelukkiger van geworden, deze 'strijd' die je aan het voeren bent? Levert het je voldoening op? Erkenning van je reaguurders? Als je kijkt naar wat je was, en wat er op deze manier van je terecht is gekomen, is het allemaal de moeite waard Jeroen?

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @Tim

  Het is inderdaad triest. Om één of andere reden heb ik nooit aan hekel aan Jeroen kunnen hebben. Ik geloof niet dat Jeroen kwaadaardig is (i.t.t. Aart Liberty en Micha Kat). Hij is alleen maar verschrikkelijk in de war. En dát is doodzonde, want hij kán echt wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. @timdog
  Als je buiten je eigen expertise google gebruikt om een feitenconstellatie te construeren, duikt er vanzelf minstens een specialist bovenop. Zeker als het om een sleutelfunctionaris gaat.Ga je vervolgens als pavlov himself opbouwende kritiek pareren en ontpluizen, is het finished and done. JD verhaal van KLOl als voorbeeld, Vaatsta etc.
  Baute stelling over Joden, en iedereen duikt er bovenop.
  Gebakken peren voor JDK.
  Beter is om toe te geven, beterschap beloven, ander onderwerp.
  Voor je het weet sta je 2 weken te kwaad te schoffelen naast een nazi, ook al komt dit indirect door google resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @ Pyt:

  Tja, ook helemaal met je eens over Aart, zure cynische zwartgallige vent met zijn misselijkmakende tirades. Over Kat twijfel ik soms nog een beetje... die heeft volgens mij ergens een hele flinke bi-polaire stoornis waarvoor behandeling nodig is. Maar ja, als ik die filmpjes van hem kijk is het moeilijk medelijden te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Vaatstradrama is zo uiteindelijk een roddel van ongekende omvang verworden Jones die evenals klol het straatje schoonveegt m.b.t. Batman drama terwijl de rook amper opgetrokken is komen ze met tekst en uitleg.
  Het zou zomaar om een opgehitste site aanhanger kunnen gaan oei,oei.
  Jeroen is in ieder geval niet te laf om te reageren. Maar ja , dat geeft geen recht op laster.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Aart heeft niet het besef waar hij mee bezig is. Of ze werken allemaal voor hetzelfde communicatiebureau HaHA zou Adamas zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. @Tim Dog

  In sommige teksten sluit ik aan bij de algemeen aanvaarde definitie van Joden die door de Zionisten wordt gehanteerd. Dat wekt de door Zionisten veroorzaakte schijn alsof onderscheid tussen Zionisten en Joden 'vergeten' is. Daarmee laat de duivel zich uit de tent lokken; en dat laat zien dat Zionisten antisemitisme uitlokken; en dat is om gesprekken met gezagsdragers uit te lokken. De normale beschaafde manier om de discussie los te maken blijkt niet te werken. Vooral kwaadwillenden vallen over de schijn van het vergeten van dat onderscheid.

  Joden die ik persoonlijk spreek zijn het eens met de feiten die ik breng. Heb het de rechtbank nog niet verteld: na de inbeslagname van al mijn computers en servers heb ik van Joden computers gekregen. Een bijzonder detail. Deze Joden relateren de oordelen van de rechtspraak in verband met hetzuur aan het bedrog der Zionisten. Ben laatst nog getrakteerd op een verrukkelijke lunch door Joden. Dat gebeurt antisemieten niet vaak, dunkt mij.

  Het bijzondere aan de aangifte van het CIDI en MDI en de Joodse Omroep is dat zij net die zinsdelen uit de context halen waarmee zij beschuldigingen kunnen uiten, terwijl zij voorts de klinische feiten die ik blootleg willens en wetens negeren. Het gaat hen niet om het bestrijden van antisemitisme. Het gaat hen er om te voorkomen dat de wereld bewust wordt van het feit dat de Zionisten aan de basis van het (moderne) antisemitisme staan. Ze willen niet begrijpen waar de teksten feitelijk over gaan omdat dan hun schuld helder blijkt.

  Mensen die de feiten netjes genuanceerd melden worden uit gescheten (zie Lenni Brenner en Norman Finkelstein en anderen) en als ik normaal beschaafd de klinische feiten onder de aandacht van bijvoorbeeld het NIOD breng word ik voor idioot uitgemaakt. Nu zijn er diverse strafrechtelijke onderzoekingen geweest en heb ik meer 'quility time' gehad met politie en recherche en dergelijken dan met anderen.

  En geobsedeerd ben ik, zal het niet onder stoelen of banken schuiven. Geobsedeerd met de oorlogsmisdaden, het terrorisme en de genocide van de Nederlandse politiek (Balkenende, Verhagen, Rutte, Wilders etc) in Islamitische landen; en in het verlengde daarvan met het diep zieke liegen en bedriegen van het CIDI cum suis. Ook ben ik geobsedeerd met de oplossing van de problemen die zij met hun misdrijven veroorzaken. Een afwijking waar ik niks aan zal doen want dat maakt het er niet beter op. Wil ook de shariarechtbank op sharia.rechtbank.nl invoeren in Nederland; en wil ook nog eens minister-president zijn in plaats van de minister-president.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @Tim Dog

  Wat die geldstromen betreft is dit werkje van belang: http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-geldbronnen-van-het-nationaal-socialisme/1001004005764240/index.html Van rechercheurs heb ik inmiddels vernomen dat dit werkje ook op hen een authentieke indruk maakt. Voorts zijn dit sprekend artikelen http://fotos.fotoflexer.com/bf8641f79de879f1a3e11fbdd5923e76.jpg en dit http://fotos.fotoflexer.com/a17cfed68ca9ddd08417100cfdf5e803.jpg en dit http://www.whale.to/c/new_york_times.html

  De laatste is de tekst van een speech van Samuel Untermyer (Jood, jurist, selfmade man, miljonair) die op 07 augustus 1933 ook is gepubliceerd in the New York Times.

  Revolting as it is, it would be an interesting study in psychology to analyze the motives, other than fear and cowardice, that have prompted Jewish bankers to lend money to Germany as they are now doing. It is in part their money that is being used by the Hitler regime in its reckless, wicked campaign of propaganda to make the world anti-Semitic; with that money they have invaded Great Britain, the United States and other countries where they have established newspapers, subsidized agents and otherwise are spending untold millions in spreading their infamous creed.

  The suggestion that they use that money toward paying the honest debts they have repudiated is answered only by contemptuous sneers and silence. Meantime the infamous campaign goes on unabated with ever increasing intensity to the everlasting disgrace of the Jewish bankers who are helping to finance it and of the weaklings who are doing nothing effective to check it.


  Ook dit is boeiende tekst: http://vho.org/aaargh/fran/livres10/BOLTONantisem.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @dekreek:

  Precies wat ik zeg.
  alleen verdraai jij de term brandoffer naar de betekenis dat het een offer is dat iemand zelf maakt.

  En dat is niet zo.
  Verder is het woord brandoffer gerelateerd aan het woord slachtoffer.

  Beide woorden komen uit de tijd dat er offers werden gebracht voor de goden, beide hebben in de loop der geschiedenis andere betekenissen gekregen.
  Zo is een slachtoffer van een ongeluk niet iemand die geofferd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @jeroen
  Mij is ooit op school bijgebracht dat zionisme een ideologie is. Verder is er een land dat Israel heet, waarbij de meeste mensen het complexe Joodse geloof naleven. In de verste verte zie ik geen relatie tussen een geografisch gebied, de bewoners van dat gebied, en een niet identificeerbare idealist. Maatschappelijk of zakelijk verkeer kijkt namelijk niet naar idealen. Dat er criminele Joden waren en zijn , waar en wie niet, heeft niks met geloof of een landbewoner te maken. Fragmentarisch aantonen van corruptie, elk land heeft daarmee van doen. Dat heet crimineel netwerk. Dus een Zionist is iemand met een bepaalde ideologie meer niet. Een pianist, een gitarist, kunnen zomaar crimineel zijn, en tevens moslim. Overigens zijn oplichters meestal aardig, probeer daar op te blijven letten als je mee mag lunchen. Be real.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @ Kreek:

  "Daarmee laat de duivel zich uit de tent lokken; en dat laat zien dat Zionisten antisemitisme uitlokken; en dat is om gesprekken met gezagsdragers uit te lokken. De normale beschaafde manier om de discussie los te maken blijkt niet te werken."

  ... En dus moet je wel de grenzen van het fatsoen (je eigen fatsoen?) overschrijden, want anders wordt er niet naar je geluisterd. Voelt dit dan als een concessie, of gaat het je wel makkelijk af als je stelt dat "de behoefte ontstaat de holocaust dunnetjes overgedaan te willen zien hebben"? Of als je Hennis-Plasschaert omschrijft als ‘genocide plegende terroriste’, waarbij “Moffenhoeren vroeger werden kaalgeschoren”?

  Persoonlijk moet ik zeggen dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden (en spreken), ik zou dus ook nooit kunnen of willen schrijven wat jij er aan beledigingen en doodsbedreigingen uitgooit. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen uitingen. Daarbij vereenzelvig ik me geenszins met onze politiek die zich heeft laten meeslepen met een oorlog onder valse voorwendselen. Zijn onze politici naïef? Diep crimineel en terroristisch?
  Zo zwart-wit zal het wel niet zijn. Plasschaert is bijvoorbeeld wel voorvechtster van internet-vrijheid en privacy. Toen bleek dat de Amerikaanse regering, Treasury Department en de CIA, vanaf 2001 inzage had in alle transacties die via SWIFT werden uitgevoerd onder het mom van de 'strijd tegen het terrorisme' heeft Plasschaert ervoor gezorgd dat deze in het Europees Parlement werd verworpen, aangezien dit geheime programma de Amerikaanse en Europese wetten van de financiële privacy zwaar heeft geschonden. Dat is ook een kant van je 'terroristische moffenhoer die had moeten worden kaalgeschoren'.

  Je verklaart inderdaad obsessief te zijn, en presenteert het als een geuzenfeit. Maar een obsessie zorgt ervoor dat je de wereld met een bril zonder nuance bekijkt, en alles wat gebeurt uitlegt richting datgene wat je obsessie vormt. Daarbij komt het uiteindelijk dan ook meer op me over alsof je een soort Don Quichot bent, die verwoest ten strijde trekt met een roestig bot zwaard inclusief niet al te snuggere sidekick (Sancho Panza, in jouw geval je reaguurders, mede-anti.. euh.. Zionisten enzo). Wat mij betreft is het echt niet erg dat mensen bedenkingen hebben bij CIDI, Israël, Zionisme en haar oorsprong... maar ben JIJ degene die dit moet doen (als niet-Israëlier en niet-Jood), en is dit de vorm die zoden aan de dijk gaat zetten? Met doodsbedreigingen, beledigingen van Joden en bijbehorende rechtszaken? Is wat je doet, denk je, effectief en doelmatig?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Pyt van der Galiën, 23 juli 2012 10:44 heeft gelijk, aannemende dat ook meestal Wikipedia gelijk heeft:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Nazi#Begriffsgeschichte

  En die z in Asjkenazi is in het Duits een s en geen z, maar in het Hebreeuws een zayin (dus een z) en geen zadi (vroeger een soort s, later ts).

  Vergelijk:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Asjkenazische_Joden
  http://www.omniglot.com/writing/hebrew.htm

  In de Hebreeuwse pagina over het nationaalsocialisme staat wel die tsade:
  http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%90%D7%A6%D7%99%D7%96%D7%9D

  Ik kan niet zo goed Hebreeuws ontcijferen, haar volgens mij staat er n-a-ts-i-s-m. Maar zeker met ts, niet met die z die wel in Ashkenaz zit.

  Vergelijk:
  http://de.wikipedia.org/wiki/Aschkenas en http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%96_(%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%AA)

  Kortom: Jeroen de Kreek doet aan volksetymologie op basis van alleen het Nederlands, weet niets van Duitse en Hebreeuwse spellingstradities af en slaat daardoor de plank volkomen mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Je zou toch verwachten dat er ook een Jiddisje Wikipedia bestaat? Kan iemand die beter/sneller Hebreeuws schrift kan lezen dan ik daar misschien iets in vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Het Zuur, 23 juli 2012 12:15:
  "Er was ook een relatief kleine groep echte Israëlieten in Keulen, die geïntegreerd met Duitsland wilde emanciperen en assimileren in de diaspora en dat later sinds de opkomst van het Zionisme in de 19eeuw niet mochten van de Asjkenazi."

  Lees eens een boek:
  The Pity of It All: A Portrait of Jews In Germany 1743 - 1933, door http://en.wikipedia.org/wiki/Amos_Elon

  Is ook in Nederlandse vertaling beschikbaar:
  http://www.bol.com/nl/p/duitsland-en-zijn-joden/1001004001809990/

  Let goed op de jaartallen in de (onder)titel.

  Dan kun je lezen hoe de Joden en joden eeuwenlang uit Duitsland werden weggepest, ook als ze geïntegreerd waren, zelfs als ze (uit opportunisme of uit overtuiging) katholiek geworden waren. Puur uit racisme en zondebokzoekerij. Dat was allemaal ruim vóór de Holocaust.

  Over 1492 aan de sefardische kant zullen we dan maar zwijgen. En over de kruistochten waarbij en passent vaak 'even' een jodenwijk werd uitgemoord.

  Ook allemaal de schuld van de zionisten zeker, Jeroen de Kreek? Maar die bestonden toen nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. "Cherry picking van kleine details die ook nog eens onbewijsbaar zijn."

  Is prima bewijsbaar, namelijk dat Jeroen de Kreek in elk geval op dit punt ongelijk heeft en niet eens de Duitse Wikipedia geraadpleegd heeft. Dat is toch wel het minste dat je dan doen moet.

  En de Duden:
  http://www.duden.de/rechtschreibung/Nazi
  "Kurzwort für: Nationalsozialist"

  BeantwoordenVerwijderen
 55. @iedere Jood ooit uitgeweken naar een ander land zou dus met dezelfde hype en obsessie ideologie ook nog crimineel zijn, staat op het web/boek
  Paranoide, te bedenken dat hele volkstammen hun geloof laten voor wat het is. Wat is dus een zionist, aan welke fysieke persoon refereer jij aan. Tunnelvisie pur sang.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Tim Dog

  Van dat bediscussiëren van de manier waarop ik te werk ga word ik echt doodmoe. Een laffe manier om het niet over de inhoud te hebben. Doe zelf wat. Bovendien weet jij niet wat ik wel of niet ben. Ik doe mijn werk op mijn manier en daarmee basta, geobsedeerd of niet. En als je goed gelezen hebt kan ik ook zeer genuanceerd schrijven. Kijk eens op dekreek.lawyers.nl hoe genuanceerd ik ben. Bedien mij van elke techniek rechtens waarvan ik denk dat dit het doel bereikt, zelfs als dit over de grens van het eigen fatsoen is: strafvervolging van de terroristen in de Nederlandse politiek. Hadden meer mensen oog voor de feiten gehad zoals Barra en de lutsers in de media dan waren de omstandigheden dusdanig geweest dat ik met een gerust hart op vakantie kon. Enne, moffenhoeren werden vroeger kaalgeschoren. Een politicus algemeen bekende feiten twitteren kan moeilijk als strafbaar feit gezien worden.

  @Ruud

  Fijn dat jij ook niet opgelet hebt. De katholieken zijn altijd de grote gangmakers geweest achter het antisemitisme. Want de Joden zouden christus vermoord hebben. Na de Franse Revolutie en Rousseau en de mensenrechten en afschaffing van de slavernij nam dat antisemitisme af. Grote delen van west Europa was praktisch vrij van antisemitisme. De Joden hadden het nog nooit zo goed gehad in Europa, net als niet-Joden. Dit was tegen het zere been van de Zionisten (aristocraten en oud slavendrijvers die door de Franse Revolutie macht zagen verdampen) die vervolgens de mensenrechten voor de Joden opzeiden en enpassant het antisemitisme (opnieuw) veroorzaakte om de Joden naar Palestina te verdrijven. Herzl zeg zelf dat hij een geweldig idee heeft: “I shall induce anti-Semites”. Heb hierboven verteld hoe Zionist Herzl aanhaakte bij de Katholieke Eind Tijd profetieën. En dat gelul over zayin en zadi is zuiver gelul. Zowel Nazi als Nasi is aan Joden gerelateerd, ook in het Hebreeuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 57. @jeroen
  Ik kan op dit hele blog geen naam vinden die wraakgevoelens richting jou heeft, plaagstoten daargelaten.
  Mensen zijn echter eerder bezorgt dat jij met jouw gestrekte been alleen nog de lucht blijft raken(gelukkig voor jou). Er klopt gewoon geen snars van jouw totale motivatie.
  Geloof komt na eigenbelang, altijd zo geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @ Kreek:

  Dat de vorm in deze ter discussie staat is vanzelfsprekend. Daarvoor ben je al eerder aangeklaagd. Je zegt zelf het erom te doen vanwege het uitlokkende effect.

  Van wat de inhoud betreft, je links kan ik niet allemaal nagaan. Dat Hitler schimmige financiers had is me allang wel duidelijk, o.a. Amerikaanse en Londense grote bankiers, Prescott Bush, enzovoorts. Toentertijds werd Nationaal-Socialisme voor bepaalde elite-groeperingen (en daar zaten natuurlijk Joden tussen) gezien als oplossing voor neger-problematiek, en vond men het ook een mooi keurslijf en 'hoger doel' waarmee de arbeiders zich konden identificeren (zoals men eerder kon aanschouwen voor wat betreft de effecten die Mussolini had op zijn bevolking), terwijl de elite de boel mooi kon blijven besturen, nog veiliger dan voorheen.

  Je linkje naar het bol.com boekje "de geldbronnen van Hitler" ga ik denk ik niet kopen, want in een recensie staat:
  "Uit zijn warrige inleiding bij de door hem thans verzorgde heruitgave van het mysterieuze document blijkt echter allerminst hoe de vork nu echt aan de steel zat. Het blijft gissen. Literatuurverwijzing en annotatie ontbreken bovendien."
  Daar ga ik me maar niet aan wagen denk ik.

  Verder linkte je nog naar het volgende document. Daarin staat o.a. "several Jewish bankers are backing Herr Hitler, since you are going to act strongly against Jews, these Jewish banks are indirectly your aid". Dit was geschreven in 1933, ver voor de Holocaust (waar sommige Duitsers zelfs pas achter kwamen na WOII) en nog voor de grootste acties tegen Joden.

  Ten eerste: het zijn Joodse bankiers, geen zelfbenoemd Zionisten. Ik heb een (mogelijke) andere verklaring gegeven dat (o.a.) Joodse bankiers, zich deel voelend van 'de elite', wel oplossingen zagen in en toepassingen zagen voor het Nationaal-Socialisme. Dat betekent niet dat deze bankiers, als Zionisten, Nazi-Duitsland sponsorden met als doel uitroeiing en Holocaust.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. 23 juli 2012 13:16 Pyt van de Galiën:

  Ook bevestigd door http://www.duden.de/rechtschreibung/Sozi .

  BeantwoordenVerwijderen
 60. @Tim Dog

  Als je boekjes niet leest hou dan verder de mond aub. Eerst de bronnen kennen en dan praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. 23 juli 2012 09:45, Het Zuur:
  "Nasi (met een S) is een Joods woord en betekent president van de Sanhedrin; de eerste van de club."

  23 juli 2012 13:55, Pyt van der Galiën:
  "Nog zo'n leuke van je: "

  Hier blijkt Jeroen gelijk te hebben:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Nasi

  Maar let op de Hebreeuwse spelling, met een shin, niet een zayin en ook niet een tsade. En er staat ook nog een extra alef achter, dat maakt het ook al weer tot een totaal ander woord.

  Anders dan in Germaanse en Romaanse talen bestaat in Semitische talen NIET de neiging om diverse s- en z-achtige klanken zomaar door elkaar te gaan klutsen.

  (Nou ja, soms weer wel, want het woord voor 8 (uit mijn hoofd) geeft in het Arabisch th en in het Hebreeuws sh. Zie voor details http://en.wikipedia.org/wiki/Semitic_languages#Fricatives ).

  BeantwoordenVerwijderen
 62. > Nasi (met een S) is een Joods woord

  Hebreeuws of Ivriet (met 2 verschillende betekenissen.

  Hebreeuws, Ivriet, Jiddisj, jood, Jood, Zionist, Israäliet, Israëliër, Israeli: allemaal verschillende begrippen. Zorgvuldige mensen houden daar rekening mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. @kreek
  Wat een gezeik over nazi wel nasi niet, je gaat daar helemaal nat.
  Lees een boekje, dan weet je het.
  Bijv.
  14 werken van L. De Jong tientallen jaren werk , over huiswerk gesproken. Met of zonder kritische noot, liggen er nog minstens tig duizend werken, over WOI WOII
  Lees een boekje , jawel hoor aha erlebnissungen bij de vleet, elke dag , 24 uur, leesopdracht uitvoeren bitte. Zoveel dommigheid van iemand van wie je het niet verwacht.
  Mijn grootouders zouden je finaal uitlachen, als ze nog leefden.

  Lees het boekje, noway. Manipuleren met kurk en papier geeft meer rendement. Lees het boekje, grapjas

  BeantwoordenVerwijderen
 64. @ Jeroen:

  Rustig, het was geen dis, ik heb wel meer reeds over Hitlers financiers gelezen. Ik gaf je wel de rationele beweegredenen voor mij om niet zomaar nog een boekje aan te schaffen. Jij zou ook geen bol.com lijst van door mij aan te raden boeken aanschaffen tenzij ik je er van kan overtuigen waarom het echt de moeite waard is. Ik heb wel de moeite genomen andere links te bekijken om je argumentatielijn te volgen. En voor alle financiers van Hitler voor WOII echt uitbrak heb ik je een ander (mogelijk) motief gegeven, en daarop reageer je ook niet... Voor iemand die zo hard op de inhoud pretendeert te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Antisemiet, Jood, Zionist,criminelen,duitsers, ik kan
  geen touw vastknopen aan de onderlinge verhoudingen die hij schetst. Ook niet zonder koppijn, daar gaat dus iets goed fout, gelukkig ben ik zeker niet de enigste, of is JDK bovenmens?

  BeantwoordenVerwijderen
 66. @Ruud

  In Finland hebben ze het over Natsi als ze de Nazi bedoelen http://fi.wikipedia.org/wiki/Natsi-Saksa In andere talen wordt Naci gebruikt. Nazi, Nasi, Natsi, Naci, allemaal hetzelfde. Nasi is het Joodse woord voor de eerste in de groep. En de Nazi waren ook de eersten van de groep. Dat in het Hebreeuws de Nazi van de Nasi worden onderscheiden door ze als Natsi aan te duiden maakt geen verschil. Dat Asjkenazi in het Duits als Asjkenasi wordt geschreven doet er ook niet toe omdat de afkorting Nazi (ook) de symbiotische relatie tussen de NAtionaal Socialisten en ZIonisten beschrijft, en de Zionisten waren de Asjkenasi. Dus het is all the same en je klets uit de nek met jouw volksetymologie. Jij doet aan volksverlakkerij.

  En inderdaad Hebreeuws, Ivriet, Jiddisj, Jood, Asjkenasi, Zionist, Israäliet, Israëliër, Israeli: allemaal verschillende begrippen die zorgvuldig uit elkaar gehouden horen te worden. Klezmer hoort ook in dat rijtje thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Ruud, dat "Nasi" de betiteling was van het hoofd van het Sanhedrin was me allang bekend. Mijn punt is dat je uit klankovereenkomsten geen inhoudelijke overeenkomsten af kunt leiden.

  Vandaar mijn grapje over "nasi" als gekookte rijst (een andere betekenis van het woord). Uit geen van beide betekenissen kun je iets afleiden over inhoudelijke overeenkomsten met 'nazi's'. Er is uitsluitend een klankovereenkomst. Jeroen denkt in al zijn gekte (die alleen maar erger lijkt te worden; zie het koortsige geraaskal in zijn laatste twee posts) dat vanuit de klankovereenkomsten tussen 'nasi' en 'nazi' van alles afgeleid kan worden.

  Jeroen's redenering is als volgt: "Het hoofd van het Sanhedrin werd "Nasi" genoemd. De nationaal-socialisten werden nazi's genoemd. Dat bewijst dat de nazi's eigenlijk joden waren of door hen geïnspireerd werden. Waarom zouden nazi's anders nazi's genoemd worden?" Dat is natuurlijk volstrekt krankjorum.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. @Tim Dog

  Dat boekje van Bol is authentiek. Een 'must read'. Het nooit verteld verhaal van drie geldtransporten van de FED (Rothschild), Rockefeller, ESSO en Shell naar Hitler, verteld door de koerier. Van belang is om Rothschild in het oog te hebben. Die was via IG-Farben ook betrokken bij Auschwitz, financiert de Knesset en het Israëlische hoger gerechtshof en wordt door Herzl een gevaar genoemd in verband met het financiële commando over de legers van de grote machten: http://joodscomplot.nl. Herzl noemt Rothschild ook als eerste Prins van Israël. De Rothschilds staan zich er op voor de Joodste Joden te zijn. De grootmoeder van Hitler was huismeid van de Rothschilds en de roddel is dat een Rothschild de opa van Hitler is. Voor mij is het meer dan duidelijk en het irriteert mij mateloos dat het CIDI het nooit over de kwalijke rol van de Zionisten heeft. Als het CIDI echt zo begaan is met de Joden is het bizar dat het bijvoorbeeld nooit heeft over de rol van Bush bij de financiering van Hitler.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Herzl rookte veel en was vaak stoned, Eva stofde zelf haar lampenkapjes af, omdat ze van Hitler in het , en de, leer moest van zijn oma. Die had weer een affaire met de opa van Micha Kat, die later zijn vader bleek te zijn.


  Je krijgt in ieder geval een vrolijke stemming in de zaal, maar
  de schoffeltijd zal eerder afnemen door gewoon spijt te betuigen. Nazi sambal bij, maakt ook wel kans denk ik, of hoop ik voor je.(Je kreeg geen kans om je zin af te maken)

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Slisprobleem edelachtbare, het is echt nasi

  Of er schuilt een groot acteur in je, of het zit allemaal ongezond diep.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Het Zuur, 23 juli 2012 20:11:
  ===
  Nasi is het Joodse woord voor de eerste in de groep.
  /===

  Joods is een ethnische aanduiding, in tegenstelling tot joods, wat op een religie duidt.

  Hoe kan een woord gekoppeld zijn aan een etniciteit? Sommige Joden spreken Ivriet, Jiddisj, Arabisch, Engels, Nederlands, noem maar op.

  ===
  Dat in het Hebreeuws de Nazi van de Nasi worden onderscheiden door ze als Natsi aan te duiden maakt geen verschil.
  /===

  Tuurlijk joh. Dat het één een zo'n 3000 jaar oud stamwoord is (met dus ook een drieletterige wortel) en het andere een leenwoord van de laatste 80 jaar, dat maakt ook niks uit. Lekker makkelijk.

  Wat je doet heet volksetymologie. Het berust op onkunde, onwetendheid en onbenul. De resultaten ervan zijn onzinnig en onbruikbaar.

  ===
  Dus het is all the same en je klets uit de nek met jouw volksetymologie. Jij doet aan volksverlakkerij.
  /===

  Bewuste, opzettelijke domheid in combinatie met cognitieve dissonantie. Tragisch. Of kwaadaardig, misschien ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. HaHaHa , Ruud goes bananas, cognitieve dissonantie, Jeroen gaat volgend jaar naar het songfestival, mind you Ruud, dan is zijn dissonantie in evenwicht met die van de indiaan die nu bij communicatiebureau ss werkt, wat een hoeveelheid gekte bij elkaar. Ik ga mijn bootje afmeren, ot morn.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. @Ruud Harmsen

  Ja leuk dat etnisch en die leen- en stamwoorden. Asjkenazim hebben etnisch niks gemeen met Sefardim. Ook religieus niet. Asjkenazim geloven in een Joodse Staat terwijl dit volgens het fundament van het Joodse geloof verboden is. De Asjkenazim zijn leenjoden, de Sefardim zijn stamjoden. Nazi slaat op de Asjkenazim, de namaak Joden. Nasi is een oud woord wat oorspronkelijk bij de stamjoden vandaan komt. Ben je nu klaar met je onzin?

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Jeroen: nasi, sate, kroepoek , Ruud:an auf hinter neben in über unter vor zwischen, Jeroen is grenzeloos slim, dat blijkt wel weer, hoe wil jij voor rechtvaardigheid gaan als je de rechter ziet als meedenkende hoofdclown?

  BeantwoordenVerwijderen
 75. @timdog
  Vertel jij mij eens wat namaakjoden zijn, voor je het weet scanderen Ajax complotters iets , weet ik weer niet wat ze bedoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 76. @Tim Dog

  Weet je wat ik niet begrijp aan deze discussie, als bv Wilders zegt 'eigen volk eerst' dan staat hier iedereen op zijn achterste poten, want dat is racistisch fascistisch etc..

  De holocaust heeft plaatsgevonden, daar twijfel ik geen seconde aan. De holocaust is uitgevoerd en bedacht door mensen. Wanneer wordt gezegd dat het is bedacht en uitgevoerd door nazi's dan hebben we daar vrede mee, omdat we het zo geleerd hebben. Maar de nazi's waren gewoon mensen zoals joden en zionisten etc ook gewoon mensen zijn, waarom is het dan onmogelijk dat het toch iets anders ligt en dat zionisten en/of joden ook medeverantwoordelijk zouden kunnen zijn aan de holocaust?? Omdat joden en/of zionisten dat hun eigen volk nooit aan zouden doen?? M.a.w. de joden en/of zionisten zouden leven naar 'eigen volk eerst'?? Maar dat is toch fascistisch!!

  Waarom is het absoluut onmogelijk dat ook joden en/of zionisten medeverantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de holocaust?? Want sommige zaken vallen wel eng nauwkeurig in elkaar.

  Ja, stel dat het waar is wat bv van de kreek zegt, dan is dat heel bizar, maar is de holocaust sowieso niet heel bizar?! Het is bedacht en uitgevoerd door mensen, waarom is het dan absoluut uitgesloten dat joden en/of zionisten mede verantwoordelijk zouden kunnen zijn?? Het doel heiligt de middelen, of zouden alleen (niet-joodse) duitsers tot zoiets in staat zijn, wat betekent dat toch niet iedereen gelijk is??

  @Tim Dog, begrijp je wat ik bedoel??

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Onderstaande quotes uit de volgende serie filmpjes lieten mij aanvankelijk in totale verwarring achter.

  “One cow in Palestine is more worth than all the jews of Europe”,
  Ytzhak Gruenbaum, de eerste minister van binnenlandse zaken van Israel.

  “If I could save all the children of Germany via transport to England and merely half of them via transport to the Land of Israel, I will chose the latter”.
  David Ben-Gurion, de eerste minister-president van Israel.

  [ 1 ] http://www.youtube.com/watch?v=eB7tr0MBTjA

  [ 2 ] http://www.youtube.com/watch?v=_uBzO1lsfa8&feature=related

  [ 3 ] http://www.youtube.com/watch?v=YUQlM6NxzO0&feature=related

  [ 4 ] http://www.youtube.com/watch?v=V4bwhvSyRI8&feature=related

  [ 5 ] http://www.youtube.com/watch?v=AiPbCkUSVD4&feature=related

  [ 6 ] http://www.youtube.com/watch?v=R9IXm4xXldM&feature=related

  [ 7 ] http://www.youtube.com/watch?v=YiXTBoP0xgQ&feature=related

  [ 8 ] http://www.youtube.com/watch?v=Bmir4a_rWBk&feature=related

  [ 9 ] http://www.youtube.com/watch?v=BG7rhZbKTn0&feature=related

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Jeroen of cassandra zoals het je blieft,
  Een kijkopdracht van enige uren, een propagandaoorlog fasciliteren van meer dan een eeuw. Maar waarom denk jij als ex-pleiter godsdienstvrijheid te kunnen beknotten. Ik heb een donkerbruin vermoeden .

  BeantwoordenVerwijderen
 79. braakula zegt van de apen af te stammen en Jenny is GOD Gelijk.
  Harmsen links naar sites die het over monsters in de noorse wateren hebben en aluminum ufos thuishebben.
  Allemaal Blij.Kan ie weer tevreden naantjes slurpen van zijn judasgeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Euhhh rude...Joods is Geen ethnische aanduiding,

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Zucht...ehhh rude ...Talen werden Wél Fonetisch overgebracht We hadden immers Geen beiteltje of typmachien bij Ons.

  En waarom maak jij je nou druk om joden of israelieten? Aan je kop Kon Ik Heel Duidelijk Zien dat je een asiaat bent Zonder verblijfsvergunning. Dus wat wil je nou zeugen?


  En nasi nassi prins president komt van die pakistanen van je mee en nazi of nasi was dan ook een vroegmiddeleeuws Pruisisch Scheldwoord Tegen jouw soort Vanwege jullie gerommel met Kinderen en babies.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Oh rude en brakwaterja. Ga jullie koffertjes maar weer pakken. Namelijk jullie baasjes hebben israel en omgeving ondertussen uitgewoond en willen weer meer. En na jullie al de wereld op en neer en heen en weer gejaagd gelokt en gedreigd te hebben moeten jullie nu naar midden amerika op transport.


  Dus de Armoedeaanvallen antisemitismenterreur staatsterreur Kun je op Wachten zo als ze jullie ook naar israel hebben gekregen.


  Mag je je baasjes die banksters en hoogste top de li clan (loeb lubbers dirupo berlusconi) de beheerders van de jezuitenpiste en jullie Schamele reisgezelschap Voor Bedanken.


  Je Kinderen worden al door jullie rabbis en schimmige schooltjes gehersenspoeld met dat ze van de maja´s afstammen zo als jullie bedrogen werden van de israelieten af te stammen en joden te zijn.


  Dus de aanspraken met jullie bloed zal er binnen korste keren dus wel inzitten.


  Rotschild is al voor ze aan de slag in onder meer brazilie waar een rotzoon van hem al heen zeilde onder milieumom met een gebruikte flessenboot en mexico waar ze de terreur waar jullie zo van houden al opgestart hebben en jullie en warm welkom zal zijn.


  Dus de banksternazis zullen Ons wel binnenkort om de Oren vliegen.


  Ik Weet Zeker dat We Weer de Uitgebreide Kans Krijgen jullie Degelijkst te bedanken voor jullie enorm prettige gezelschap dat jullie waren. Die Troost hebben ze Ons Dan Wél Altijd Gelaten.


  Trouwens dat Bedrog met dat jullie joden of israelieten zouden zijn Komt van de lubbers af om julie naar mo te krijgen.Heel jullie religie er voor Vervalst.

  _____

  Joden Komt van ioden
  Iodem Betekent Heer der Mensen
  Iodem is Christus is GOD.
  Ioden Volk van GOD
  Volk van de Eersteling de Adamas Noah De Blanken


  Jullie eigen soort noemde Ons joden daarom omdat We Klein waren en dat Kinderen van GOD voor jullie betekende.


  En met de Israelieten hebben jullie al Helemaal Niks te maken dan de dood en Hield dat al 8000 Jaar Geleden op te Bestaan en de Laatste Overlevenden Werden Door Noah Naar een Fijner en Veiliger Bestaan Gebracht.

  Jullie zijn hoeren slaven kinderen van de farao de duivel...de asiaat de Mensen eter.

  En die gaan julie weer verder jagen tot de dood er op volgt. Je Weet wel buziness is buziness. Niks persoonlijks.


  Dus nu zitten ze nog uitgebreidt Heel de Westerse Poolse en Russische Bevolkingen Goed de pest aan jullie er in te trappen elke dag en binnenkort geven ze Ons weer wapens en alle vrijheid.Zo hebben ze jullie altijd al van land naar land gedreven. Doe je Niks tegen.


  En helaas hebben jullie Ook Geen Vrienden Meer.Dus Geen Eens een Keuze ook Meer. Waar behalve zij jullie zelf ook heel goed voor gezorgd hebben. Heb de Popcorn al in Huis en Zit Me Nou Al te Verkneukelen. Dus ga maar vast ziten janken...in het maja met je kinderen en gezin. Ziet hoe dat gaat: tinyurl.com/cz45l7e


  Zo Zal het jullie ook vergaan. Mag je geen eens meer Nederlands kennen.En maar goet ook want Onze Wiesenthals Zullen jullie tot op je sterfbed Zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. @simon
  Zoek een gesprekspartner(s) die jouw teksten vertalen. Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Ehhh @gein jehullie stamt echt van de aapjes af? Zullen die aapjes vast verdrietig om zijn als ze merken wat er van jelui terecht is gekomen?

  En hoe doen jullie dat tegenwoordig met die vlooien... Bandje of poeder?

  Gein daar aapjes zo ijdel zijn...heb jij ook aan Vals diploma ?

  En waar is dat kanon sifa eigenlijk? Is die weer een of ander stad aan het kapotklooien ...Utrecht of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Simon, 29 juli 2012 05:51

  Voor mij wartaal, kan er niks van maken.

  Simon, 29 juli 2012 05:55
  "Euhhh rude...Joods is Geen ethnische aanduiding,"

  Ik heb het niet verzonnen. Raadpleeg eens een bron:
  http://woordenlijst.org/zoek/?q=joods&w=w
  ===
  Jood (lid v.h. Joodse volk), de[m.], Joden [Jo·den]
  jood1 (jodium), het
  jood2 (aanhanger v.h. joodse geloof), de[m.], joden [jo·den]
  Joods (m.b.t. het Joodse volk), bnw., Joodse [Jood·se]
  joods (m.b.t. de joodse godsdienst), bnw., joodse [jood·se]
  /===

  Simon, 29 juli 2012 06:09

  Wegens overschrijding van zowel de wartaal- als de fatsoensdrempel geen verdere reactie.

  Simon, 29 juli 2012 06:46

  Die andere hoofdletterschreeuwer is er niet meer, maar deze dus nog wel. Onder allerlei nicknames op allerlei sites tegengekomen. Komt geen zinnig woord uit. Wel vroeg of laat antisemitisch geleuter.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Harm dat het Woord Jood door de hedendaagse Fakejood voor allerlei misbruikt wordt zegt Niets. En ook dat het in een woordenboekje van ze staat Niet.Dan weer als ras dan weer als vervolgden dan weer als religie dan weer als uitverkorenen maar niemand kon kain voorbij.

  Enigen die ze daarmee alleen gek konden krijgen waren die alles gelovende en voor alles te misbruiken Fakejoden zelf.


  Jood jew jid yid id - Kind - Bron.

  Dus jood is van Origine Bedoeld als Toestandsclassificering en Niet als soort of ras aanduiding noch religie oid.


  Jullie eigen politieke leiders noemen jullie onder meer sadduceeen macabeeen khazars ed.Dé eurasiaat in het algemeen.

  En per Definitie Niet uit Europa of Midden Oosten Maar uit azie stammende met bronoorsprong Japan 50.000 jaar geleden en via australie afrika china amerika hier heen gekomen.

  De Blanken Zijn Ook de Ware Joden Wat Die Titel betreft en Past ook Beter bij Hun Geschiedenis Vol van Leed misbruik en vervolgingen Door jullie.

  Een Restantje van Dit Volk van Noah is de heiden - hittieten - heathen - he athen - athens - Athene - Een Volk van Macht Een Volk van Goud als van Oud Dat Weer Komt en jullie Gaat Vergaat op in dat Nieuwe Licht Anders gesticht.

  BeantwoordenVerwijderen