dinsdag 2 oktober 2012

Henk & Ingrid

Hè, wat vervelend nou, was D.G. Neree (een van de deftige mannetjes van de Vrije Chroniqueurs) net uitgeschreven over de 'misleiding van de Nederlandse pers en Publieke Omroep', ook wel aangeduid als de Main Stream Media (MSM), moet hij alsnog de stormbal heisen. Die pers vervalt namelijk tot 'politieke propaganda met als bedoeling de publieke opinie te beïnvloeden.'

Aanleiding is de doodslag van een Turkse man door een zekere Henk (die wonder boven wonder getrouwd was met ene Ingrid). Massaal stortte de pers zich op dit verhaal, want dat kwam toch wel bliksems goed uit! Henk en Ingrid, racistische Tokkies die een turk vermoordden omdat hij Turk was. 'Dagenlang werden we overspoeld ermee. Het was ook te mooi om waar te zijn: het bevestigde op een absurde wijze de hetze die er al jaren gevoerd wordt tegen de PVV en de stemmers daarop.'

Maar het was - je voelt het uitroepteken al aankomen - een klinkklare leugen! De rechtbank oordeelde namelijk dat er bij de 'openlijke geweldpleging met de dood als gevolg' (geen moord en geen doodslag dus) van de Turkse buurman geen racistische motieven speelden, maar een uit de hand gelopen burenruzie. 'Zullen de kranten en de actualiteitenprogramma’s nu hun verontschuldigingen aanbieden voor hun valse berichtgeving? Laat me niet lachen. Hoogstens zullen ze in het voorbijgaan vermelden, dat ‘Henk van Ingrid’ veroordeeld is en vraagtekens zetten bij de uitspraak van de rechter dat er geen racistisch oogmerk was.'

Misschien was de bril van D.G. weer eens beslagen, maar Barracuda heeft met MSM met de beste wil van de wereld niet kunnen betrappen op leugens. Ten eerste hebben alle media de toelichting van de officier van justitie zonder vraagtekens overgenomen. Ten tweede zijn de media behoorlijk terughoudend geweest met de suggestie dat het een racistische moord betrof. Het was de Turkse gemeenschap in Nederland die een onafhankelijk onderzoek eiste naar mogelijke racistische motieven bij de doodslag. En het waren vooral de alternatieve media die het vuurtje hebben aangewakkerd.

Maar waar bestond de 'uit de hand gelopen burenruzie' ook maar weer uit? Dat heeft de zoon van de vermoorde Turk al eens in Revu toegelicht. Die stelde voorop dat ook hij niet met zekerheid wist of het een 'racistische daad' was. Maar wat wel duidelijk werd is dat Henk en Ingrid weinig van hun buren moesten hebben omdat het Turken waren. Er vlogen regelmatige racistische verwensingen door de lucht, zoals buurtbewoners hebben bevestigd. Als de Turkse buren muziek op hadden staan, zette Henk keihard Nederlandse smartlappen op. Het begon en eindigde met 'staarwedstrijden' in de tuin.

Zoon Deniz komt op een dag naar Almelo om zijn nieuwe Audi TT te laten zien. Hij loopt even terug om een tas uit de auto te pakken als hij ineens oog in oog staat met buurvrouw Ingrid. Na een woordenwisseling – ‘wat kijk je?’ ‘wat kijk jij?’ – zegt de inmiddels toegesnelde Turkse vader: ‘Jij moet lekker je bek dichthouden.’ Gevolg: buren met elkaar op de vuist.

Technisch en juridisch kan het OM niet spreken over 'racistische motieven', maar voorbeeldige buren waren Henk & Ingrid nou ook weer niet. En dus gewoon racistisch.

41 opmerkingen:

 1. Wat me wel vaker opvalt aan PVV'ers is dat ze glashard de evidentste waarheden ontkennen, in de hoop dat als ze dat maar lang genoeg doen, dat de realiteit zich aanpast aan hun mening ofzo.

  Wat heb je toch ene enorme plaat voor je kop als je weigert om de les te trekken uit een racistische Henk en Ingrid die hun Turkse buurman om niks vermoorden. Eigenlijk zou je dergelijke PVV'ers het land uit moet zetten, want er is hier eigenlijk geen plaats meer voor zulke misdadige opvattingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, De dagelijkse standaard doet ook een duit in het zakje. Terwijl Henk en Ingrid toch heus haat hadden aan Turken.

  Hoe kan het toch dat mensen niet bij zichzelf te rade gaan als ze zo'n duidelijke spiegel voorgehouden wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarom ze bij De Dagelijkse Dwerg dergelijke stukkies schrijven, lijkt me evident, Jeroen.

  En Esther...dat is de mevrouw die in alle ernst denkt dat Wilders eigenlijk een communist is omdat hij probeerde de versoepeling van het ontslagrecht tegen te houden. Nuff said.

  Goed stukkie, Barra. Complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Barracuda schreef:
  " 'openlijke geweldpleging met de dood als gevolg' (geen moord en geen doodslag dus) "

  Belangrijk onderscheid inderdaad. Ik heb het hier eens als analogie gebruikt: Ik leg het nog één keer uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat hele artikel doorgelezen. Maar om dan te stellen dat er geen racistisch motief was, dat gaat me nogal ver. Ben wel benieuwd wat de rechter hiervan gaat vinden. Of kan die met dat aspect niks meer doen als het OM het al niet meeneemt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "zegt de inmiddels toegesnelde Turkse vader:"

  Dat klopt niet, volgens mij. Dat was de zoon. De vader verscheen pas toen de vechtpartij in volle gang was.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens de weergave in de Revu dan, gebaseerd op het verhaal van de zoon.

  Zelf ben ik er uiteraard niet bij geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De opschrijver klaagt decadent over de journalistieke incorrectheid van zijn enigste informatiebron, de msm, om vervolgens middels een zelfcorrectie, zichzelf te ontmaskeren. (Zie onderaan art.)Het leest als een spannende inleiding van een telefoonboek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @geen

  Doel je nou op Neree of Barracuda?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Neree, bedoel ik bijzonder scherp waargenomen door barracuda.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De eigen afsluitende en doodslaande woorden van Neree:

  correctie: Filantroop wees me op een vergissing in het artikel, namelijk: het is de Officier van Justitie die geen racisme heft geconstateerd en (nog) niet de rechter.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @geen

  Ik vroeg het me af omdat Barracuda een soortgelijke wending in zijn laatste zin heeft:

  Technisch en juridisch kan het OM niet spreken over 'racistische motieven'

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Neree wil volgens mij links correct de journalistiek beknoppen en betuttelen, met iets zoals een tweezijdige autocrash , tussen een Chinees en een Italiaan , niet met
  Burlusconi en Mao vergeleken mag worden. Chinees eten is lekker, maar de mafia mag dan het restaurant sluiten. Puzzelze Jeroentje. Nerees stukje is een voorbeeld van wie schrijft die blijft. Gaat werkelijk helemaal nergens over.
  De Turkse nabestaanden zullen hem niet begrijpen, heeft namelijk niks met rascisme te maken. De evt. veroorldeelde voorbarig over de bol aaien, dat mag kennelijk wel, volgens Neree.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jawohl , Jeroen von arschloch, Der weg in die irre, ist dir gegeben.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. pfff... met Duitse grammatica op de mavo ook al niet opgelet?

  In die Irre?

  An, auf, hinter, neben, in, über, vor, zwischen... welke naamvallen hadden die ook alweer?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. D.G. Neree is "links correct"? Dat zal de man zelf hogelijk verbazen. Neree zou dood nog niet met iemand die "links" (=alles links van de PVV) is gezien willen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. in met accusatief geeft beweging aan, in met datief een toestand.

  in die Irre kan dus wel en geeft aan dat iemand een toestand in gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. "An, auf, hinter, neben, in, über, vor, zwischen... welke naamvallen hadden die ook alweer?"

  Die rijtjes ken ik niet meer, want die zijn didactisch verkeerd. Maar een heleboel van genoemde voorzetsels kunnen zowel met de datief (soms 3e naamval genoemd, maar andere tellingen bestaan ook!) als met accusatief (4) gaan, afhankelijk van de bedoelde betekenis.

  in dem Wald = in het bos
  in den Wald = het bos in

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Over http://de.wiktionary.org/wiki/irre_%28Deklination%29

  Wat raar dat ze daar het zelfstandig naamwoord (waar het dat is) niet met een hoofdletter schrijven! Wat heb je aan een woordenboek met spelfouten erin?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Pyt van der Galiën schreef:
  "Waarom ze bij De Dagelijkse Dwerg dergelijke stukkies schrijven, lijkt me evident, Jeroen."

  Grappig toeval: stuk waarbij dit commentaar staat, is geherpubliceerd op site waar webmaster naar eigen zeggen erg tegen domrechtse discriminatie is, maar zelf wel luidop discrimineert naar lichaamslengte.
  “Cameradwerg”

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Ruud
  Ik vergat "unter" nog te noemen. Al die voorzetsels zijn inderdaad 3e of 4e naamval.

  in die Irre kan dus wel en geeft aan dat iemand een toestand in gaat.

  Overigens geef je me gelijk als je stelt dat het hier de derde naamval betreft, en het vrouwelijke lidwoord dat daarbij hoort is "der". Dus vandaar. (die, der, der, die)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jeroen von arschloch

  Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for thou art with me. Thy Rod, thy Staff, they comfort me.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @jeroen
  gegenüber, hinter, in, neben, über, unter, vor, zwischen

  Ach so.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jeroen schreef:
  "Overigens geef je me gelijk als je stelt dat het hier de derde naamval betreft, [...]"

  geen schreef:
  "Der weg in die irre, ist dir gegeben."

  Ik zou hier, mit meinem nicht-mutterspachlerischen Sprachgefühl, toch kiezen voor de vierde naamval, dus "Der Weg in die Irre".

  Past bij de voorbeelden bij Duden: in die Irre gehen, jemanden in die Irre führen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Volgens mij maken jullie dit allemaal veel te moeilijk voor @geen.

  "die Irre' kwam nog ergens in zijn achterhoofd uit een flash-momentje dat was blijven plakken na het kijken van een ouwe film, en dat frummelde hij weer met de nodige creatieve vrijheid door zijn toetsenbord.

  Nu lijkt het net of @geen een interessante discussie uitlokt door een virtuoos literair statement neer te leggen. Maar het was gewoon 'patatje oorlog, ja lekker!'

  Als in, jullie staan heel interessant naar een hondendrol te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @geen

  Misschien is het geloofwaardiger als iemand anders je op de schouder zou kloppen. Het enige dat jouw discours met wild gemeen heeft is de versterving van het vlees.

  Vraag je af of het de verdienste van Duchamp is dat er genoten wordt van zijn urinoir.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @jeroen
  Sinds ik mij ooit suf lachte bij het aanzien van de "Mona Lisa" is Parijs mijn everything included geweest. Dus beroeps gedeformeerden, name droppers,get a life. Sorbonne had je een hoop kunnen leren, over eeuwenoude universitaire frustraties. Het necrofiele homoseksuele gedrag van de eend, de Pieper e-commerce bubbelkwaker, en drs stapel van het grote geld. Overigens regelmatig met universiteiten samen gewerkt, niks mis mee in nederland.


  BeantwoordenVerwijderen
 29. @ziva @jeroen
  Tokkie status of de Drs. status heeft dus niets te maken met capacitieve en parate kennis, maar met de keuze van een voorbepaalde fanclub. Beter je best doen, en succesvol je nek uitsteken zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @ziva ook haar plasje weer gedaan, fijn dat de vertrouwde wereld "4 oktober 2012 / gmt+2" gewoon doordraait.
  Want volgens argusoog...wat een onwaarschijnlijke mafketels daar. Maar goed, er broeit iets. Zeggen ze.

  Overigens is @geen bijkans nog gekker. En zeker niet van de prettig gestoorde soort. Doch dit terzijde.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. @Met je kop in het zand bivakerende langnek-struikrover;

  Weet je eigenlijk wel wat een ziva zonder benen is? Een met een uzi in haar rolstoel hier door den lagen landen rondtollende kruimeldief. Dat bovendien omdat ze aan de boulevard van TA terecht kreupel werd geblazen zelfs hier in Nederland nog als een commanda van het IDF iedereeen die het niet met haar eens kan zijn als een blaffende hond onder bevel van netanyahoer straffeloos denkt te mogen intimideren! Duizend bommen en granaten zeg hahaha. (voor wie nog mocht teijfelen aan mijn kaliber...)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @helende elpiniki

  Kop in het zand?
  Volgens mij sta ik met mijn olijke snufferd recht in de kiekerd te loeren. Ik geef af en toe zelfs een knipoog. Ben je al niet eens meer in staat dat waar te nemen?

  @Jeroen

  Weet jij het? Weet ik het wat er broeit? Beter navraag doen bij argusoog zelf. Al vrees ik dat je daar ook weer niet veel wijzer van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @loena Tik

  Ik las het stukje maar snap nog steeds niet wat er nou aan de hand is.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @Jeroen

  Er is ook helemaal niets aan de hand behalve steeds heftiger wordende kortsluitingen in de bovenkamers van de heren en dames argusogers...

  BeantwoordenVerwijderen