dinsdag 16 oktober 2012

Speurneuzen

De speurneusjes van Argusoog hebben weer een onthulling van jewelste. Demmink was, in tegenstelling tot wat hij zelf beweerde, na 1986 wel degelijk in Turkije geweest, waar hij zich aan jonge jongens zou hebben vergrepen. De belendende percelen deden leuk mee.

Maar zoals wel vaker met complottertjes, zijn ze al snel tevreden met de 'antwoorden' die ze (op internet, waar anders?) hebben gevonden. Zo kan Barracuda zich al niet voorstellen dat Demmink hierover zou liegen als het een formeel bezoek betreft. Dat zou immers wel erg makkelijk te achterhalen zijn.

De associatielogica van auteur Arend Zeevat (ja, die weer) gaat dan ook als volgt: Demmink was in de jaren negentig voorzitter van de zogeheten K4 Troika, die zich in het kader van de Europese veiligheid ook bezighield met vluchtelingelingenproblematiek. Vertegenwoordigers van de K4 Committee brachten in 1998 een bezoek aan Istanboel. Ergo: Demmink moet als voorzitter dus zijn meegegaan.

Maar dat blijkt helemaal nergens uit. Zijn naam duikt nergens op. Sterker nog: wie vijf minuten googelt komt tot een andere conclusie. Het K4 Committee bestond destijds uit verschillende werkgroepen, waarvan er zich een specifiek bezighield met migratie. Deze stuurgroep ging in elk geval maart 1998 naar Turkije, vergezeld van (een deel van het) bestuur van het comité zelf. Maar daar zat Demmink al niet meer bij.

En dat had Zeevat kunnen weten als hij eens wat beter de documentatie had gelezen die hij zelf zo gretig citeert. Daarin wordt ene Guy Schleder reeds als 'volgend voorzitter' genoemd. In december van 1997 was deze Schleder reeds voorzitter van het comité, oftewel ruim voor het Turkse bezoek.

43 opmerkingen:

 1. Toe maar...

  Anton Teuben geeft college in Delft http://collegerama.tudelft.nl/Mediasite/Play/28639eb121ca4b34bd4015023dbe4b83

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Zal nog lang op die gegoochelde stukken van je kunnen wachten Barracuda. Mij is namelijk weldegelijk bekend dat Joris deze door de AIVD geboekte vlucht naar Ankara alleen nog maar anoniem gemaakt kan hebben. Dus waar komt jouw belachelijk makende verhaal weer eens vandaan? In mijn beleving uit je zeer goed gevulde en fantasierijke debunkers-duim!" Bron.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PRIMEUR
  Urubin Journaal Afl 1 - Pilot - 15-10-2012
  http://www.youtube.com/watch?v=UUlNovbhJSY

  Met direct een paar spraakmakende zaken. Kijken allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Herken de geschetste karaktereigenschappen bij een aantal posters hier bij Barracuda ook wel eens. Wie de schoen past enz.

  De checklist bestaat uit twintig kenmerken die bij een persoon in meerdere of mindere mate aanwezig kunnen zijn. Psychopaten hebben grote problemen met hun gevoelens ten opzichte van andere mensen en met relaties. Acht van de twintig kenmerken in de checklijst hebben hiermee te maken. Gladde prater/oppervlakkige charme. Het prototype psychopaat is oppervlakkig in het contact met anderen. Psychopaten vertellen vaak sterke verhalen, en proberen zich beter voor te doen dan ze zijn, waarbij ze vaak wel charmant overkomen. Sterk opgeblazen gevoel van eigenwaarde. Het zijn opscheppers die een veel te positieve inschatting hebben van hun talenten en vaardigheden. Comment...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @papi tanja

  Haha, die schoen trek ik met plezier aan als lid van het Extreme Individual Institute voor Toxic Magick. Zoals wijlen de heer C.S. Hyatt al stelde in zijn Psychopath's Bible:

  "In the most of the world, psychopaths have gotten a bad rap. That, of course, is quite understandable since almost all of the world's religious and social philosophies have little use for the individual except as a tool to be placed in service to their notion of something else: 'God,' or the 'collective,' or the 'higher good' or some other equally undefinable term. Only rarely, such as in Zen; in Ayn Rand's philosophy of Objectivism; in some aspects of Tibetan Buddhism and Hinduism; and in some schools of Existentialism, is the individual considered primal. Here, finally, is a group which celebrates, encourages and educates the best part of ourselves: The Psychopath."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hyatt stresses that the hero-psychopath will work intentionally and deliberately against social conventions in order to achieve specific goals. He stresses that Toxick Magick is a focused form that can require laser-beam like intensity.

  Elsewhere, Hyatt warns: "Remember it is a natural tendency to be dark and self destructive. The trick is to do it well - very well".

  Hyatt explains that the hero-psychopath, unlike the 'mindless' film counterpart, is driven by four strivings:

  (1) Vengeance
  (2) Obsession
  (3) Expressing the 'Will to Power'
  (4) Doing your own 'True Will'

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Toxick magick, then, is the direct use and application of one's power and abilities to speedily bring about the destruction of mediocrity and stupidity"

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Jeroen

  hahaha, briljant!

  @Arminius

  Nou 'Teuben geeft college' is wel wat ambitieus gebracht wanneer je naar zijn verhaal luistert. Krijgt hij na +20 jaar UFO-master te zijn eindelijk de kans voor een intelligent publiek met een astronoom zijn gelijk te presenteren, maakt hij er een vreselijk onvoorbereid, onsamenhangend, van de hak op de tak, complotter riedeltje van.

  Met als topper: "Tijdens Tschernobyl hebben de aliens van de Galactic Federation de lage frequentie van de radiatie omgeven met liefde. Dat is namelijk een hogere freguentie.."

  Of zijn antwoord op de vraag waar zijn persoonlijke alien vriendin van de Planeet Eru die met haar 288 jaar er nog uitziet als een jonge vrouw nu is?

  "Uhhh, ergens boven ons, in een ruimteschip, denk ik"

  "Maar had je haar dan niet mee kunnen nemen, dan hadden we aan haar vragen kunnen stellen?"

  "Uhhh, nou dat is niet zo verstandig voor mij, maar dat komt wel in een 2e ronde. Dat beloof ik.."

  ROFL.

  Die arme astronoom probeerde er nog wat van te maken, maar die kwam ook niet verder dan maar toegeven dat hij geen enkel aanknopingspunt in de wartaal van Teuben kon ontdekken.

  Wat een ongelofelijke groep kansloze mensen loopt er toch rond...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het draadje hieronder geeft blijkbaar ook nog wel wat sporen weg die alleen maar lijken te bevestigingen wat Berracuda als verstokte debunkertje tussen de lijnen in grazende maar voor lief heeft te nemen dmv halsstarrige ontkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Arminius 09.10 uur

  Dit 'college' is al van een aantal jaren geleden.
  Op 54.30 uur begint Teuben te raaskallen over zijn Pleiadiaanse vriendin van 288 jaar oud (overigens liggen de Pleiaden op 2,5 uur vliegen volgens hem), en wat kan Teuben van 'haar' laten zien? Een prentje, ongetwijfeld opgeduikeld uit één of ander onbekend SF stripboekje.

  Dat de TU Delft dit nog online heeft staan verbaast me zeer. Want het is natuurlijk volstrekt helder dat het publiek hier met een zwakbegaafde, infantiele fantast en een pathologische leugenaar van doen heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is gewoon een studieobject voor de TU, tbv een evt. nieuwe leerstoel. Heeft hij waarschijnlijk anders opgevat. Digitale geesteswetenschappen of zoiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @papi met de viva
  Beetje voorzichtig geworden tegenwoordig? Potverdorie zeg. Dit soort Amerikanen moet je gewoon terugblaffen, jaren met ze gewerkt. Meestal hoor je daarna niks meer van ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @geen

  Idd. The Rebecca Project en de Catholic News Agency. Give me a freakin' break. Micha Kat is nog invloedrijker.

  Uit de wiki van de CNA:

  The viewpoints presented by CNA at times run counter to the views of other non-Catholic news agencies, e.g. some in mainland China.[10]

  LoL.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je denkt dat ik mijn kostbare energie hier tussen die 2 psycho's nog moet gaan lopen verspillen geen? Welnee... Dat is gewoonweg water naar de zee dragen, waardoor hun alterego tussen de oren alleen nog maar ten koste van mijn waardigheid dmv nog meer gezuig om zelfbevestiging kan parasiteren. Geef mijn portie maar aan fikkie. De realiteit achterhaalt dit soort van doorzichtige typetjes altijd wel. We zien (voor wie dat nog kan of wil) het vandaag de dag via hun ontmaskerde pionnetjes overal om ons heen plaatshebben. Kwestie van tijd totdat de poppenspelers geen misbruikbare sukkels meer overhebben en dus vanzelf wel door de knieën gedwongen zullen zijn. De tombola gaat steeds snellen tollen...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Loena Tik

  Deze lezing - ook aan de TU Delft - van Susan Joy Rennison komt uit hetzelfde umfeld als die van Anton Teuben. Het is alleen wel goed voorbereid, onderbouwd, en fascinerend.

  Okay, ze gaat aan het einde ook een beetje zweven, maar dat is haar m.i. vergeven dankzij de inspirerende eerste helft van haar verhaal.

  Teuben komt nog niet in de buurt van dit niveau, en moet met de anciënniteit en de groep om hem heen zich heel hard gaan schamen, en morgen alsnog ontslag nemen en een sociaal huurflatje in Stadskanaal opeisen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. LoL @Adamas

  Als ik voor de grap de praatjes van Anton Teuben, Micha Kat, Wim Dankbaar, Arend Zeevat en nog wat gekkie's benader vanuit de Sefer Yetzirah in zijn meest simpele vorm: "Met twee stenen bouw je twee huizen."

  Dan nog denk ik dat de Revolutie nog heel, heel, heel erg ver weg is.

  Kortom, dat je denkt dat de Tombola sneller tolt heeft vooral te maken met je eigen gebrek aan frisse lucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @papio
  Sinds jouw laatste lesbo coming out, en dus nu opeens de Viva lijkt te lezen,ontspruiten de teksten weer leesbaar uit jouw brein. Het is zelfs prijzenswaardig te noemen dat jij na het lezen en vinden van de handleiding voor de psychopaat, jouw feest der herkenning wilt delen met lotgenoten. Zoek en gij zult blijven vinden, zou ik zeggen.

  Maar vertel maar eens waarom de eerste de beste Amerikaan met een hele grote broek, jouw loepzuivere en blindelingse vertrouwen weet te winnen? Ditmaal zonder linken die jouw armoedige motivaties moeten verhullen graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Ziva

  Die lezing van Susan heb ik een tijd geleden eens bekeken. Wat een hysterische troep eigenlijk. Och, ik heb het echt gehad met al die mensen. Ondanks hun mooie intenties richten zij volgens mij meer goed dan kwaad aan. Waarom liggen de oplossingen voor onze problemen bij hen altijd ergens in een soort non-existentiële fantasiewereld? Zoveel verspilde hoop.

  Ik wil ze met hem in discussie zien. (helaas niet meer mogelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sinds jij door die 2 psychopaten met je onnavolgbare debiliteit er van tussen bent gehamburgerd geen, lijken jou schyzofrene lappen tekst wel steeds meer om blijken van medelijden te bedelen. Dat spijt mij niet, maar echt 'kerel' jou uithalen om aandacht zouden van mij in real-life al lang om een schotje hagel tussen je flaporen hebben gescoord. Wtf moet ik nou weer met dat gewauwel om een blèérende Gringo!? NE-DER-LANDS por-favor... Kappen dus misbruikbare sukkel, want als je er van tussen genomen wil blijven kan je maar beter bij het ministerie van justitie gaan soliciteren. Jorus-achtige flapdrol hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Ziva

  Je verwijzing naar Sepher Yetzirah snap ik niet. Zijn dat er niet vier op het simpelste niveau (Sepharim, Sepher, Sephar en sippur) en is er geen sprake van 32 paden?

  Ik probeer nog steeds een golem te maken, dus ik verdiepte me een beetje in de materie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Mind Fever

  Er zijn talloze 'dichters' die het zonder drugs filosofisch óók inspirerend kunnen uitleggen. Sterker, beter nog.

  Neem <a href="http://www.davidwhyte.com/poetry.html'>David Whyte</a>. Niet zo heel erg bekend, maar een Ierse dichter/filosoof. Lees een boek van hem, bezoek een lezing, ;-)

  Doe corporate anders, ipv drugs hetzelfde.


  BeantwoordenVerwijderen
 22. @Jeroen

  Nope, ik verwees naar de Sepher Yetzirah 4:16, en de toevoeging simpelste vorm was slechts om aan te geven dat zelfs het netwerk dat de genoemde heren proberen te bouwen door elkaar in hun gelijk te bevestigen; dus 'met 2 stenen bouw je 2 huizen, met 3, zes, met 4, vierentwintig, met 5, honderdentwintig, etc" in dit geval niet werkt, en dus geen resultaat zal opleveren.

  Voor de rest verwees ik subtiel via de Sepher naar The Fool and the 7 messengers, e.g. Kat c.s.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @papi tanja

  Het draadje hieronder geeft blijkbaar ook nog wel wat sporen weg die alleen maar lijken te bevestigingen wat Berracuda als verstokte debunkertje tussen de lijnen in grazende maar voor lief heeft te nemen dmv halsstarrige ontkenning.

  Ik las het draadje op jouw advies nog door ook, maar kon eerlijk gezegd niets ontdekken dat het aannemelijker zou maken dat Demmink in Turkije was. Welke valide punten worden daarin volgens jou gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er zijn talloze 'dichters' die het zonder drugs filosofisch óók inspirerend kunnen uitleggen. Sterker, beter nog.

  Gatver!

  Ik mag Bukowski graag. Zijn boeken zijn ook te hilarisch. Buikpijn van het lachen krijg ik daarbij.

  Verder, hij past gewoon binnen in een bepaalde tijdsgeest en tijdsbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Er zijn talloze 'dichters' die het zonder drugs filosofisch óók inspirerend kunnen uitleggen. Sterker, beter nog.


  Bovendien, wat valt er nou te leggen? Volgens mij begrijp je er niets van.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Mind Fever

  Zal best. Ik haak nou eenmaal binnen 10 secs af als ik een doped up, drugged out, messed up creature tegen me begint te 'filosoferen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Ziva

  Heheh.. maar ook:

  "Bereken van daaruit waarover de mond niet kan spreken en wat het oor niet horen kan"

  De permutatie van letters.. leuk om te lezen dat je daarmee bezig bent en dat zo paraat hebt! Bijzonder wel. Heb hier de Yetzirah, Bahir en Zohar staan (en het werk van Kaplan en Scholem), maar de meeste kabbalisten die ik hier persoonlijk ken zijn eerder bezig met de hermetische dan de koshere. (Knorr von Rosenroth, Athanasius Kircher, etc.).

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zal best. Ik haak nou eenmaal binnen 10 secs af als ik een doped up, drugged out, messed up creature tegen me begint te 'filosoferen'.


  Mwah. Dan begrijp je poezie niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @Mind Fever

  Ik vond Bukowski een litanie van zuipen, kotsen, neuken, slapen, zuipen, kotsen, neuken slapen, ad nauseam. Wat inspireerde je aan zijn werk? vind je hem stoer, houd je van dat zelfkanterige rafelrandje?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Jeroen,

  In het kort. Het is zijn diepgang, de gevoelige poet in hem, die af en toe, je moet goed opletten, naar voren komt. Daar toont hij zijn menselijkheid. Zijn manier van schrijven bezit in essentie geen filosofie of "diepgang" in de traditionele context. Toch is het er wel.

  Het is niet zijn levensstijl dat mij "inspireert". De poet in hem. Zijn oprechte eerlijkheid. Dat inspireert me denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Als ik je vertel dat roverheden alleen bij de gratie van elkaars doofpotjes kunnen blijven functioneren, en dat daarbij een vorm van demon-cratie als front moet worden misbruikt om het 'stem'gerechtigde vee met een sprookje van 'zelfbestuur' als een circusact vol met valse beloftes van gebakken lucht achter zijn eigen staart aan te laten rennen? Dan geloof je me toch ook zeker niet he? Jij van op 16-10-21:49. (net boven MF-er) En als ik je dan ook nog eens verklap dat boven dat alles een soort van mensachtige ongedierte met al deze nutteloze onzin al sinds de tollenaarsmaffia via de bancaire sector de mensheid als geheel parrasitair ligt uit te zuigen, dan mag je volgens mij gerust blijven zeggen dat hun golem van de onbevredigbare hebzucht dan wel ontwenningsverschijnselen rillend als een machtsdronken pooier op zijn laatste benen strompelt? En ook jij (al zal je dat nog niet eens in de gaten hebben) laat als een misvormde aambei met dat vals arrogante maniertje van doen weldegelijk zien genetisch tot hetzelfde zinkende smaldeel te willen behoren. Be my guest zou ik zeggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Elke generatie heeft ze in huis, psychoses kennen geen tijd.

  Bron :Huub Mous

  Minder angst om het koninklijk decorum te verstoren toonde Simon Vinkenoog, die als reactie op de Open Het Dorp hysterie nog geen twee weken later – op 9 december 1962 – de eerste happening in Nederland organiseerde onder de passende titel  ‘Open het graf’. Het gebeuren bestond onder meer uit een optreden van de Arnhemse dichter Johnny van Doorn alias ‘The Selfkicker’ en Robert Jasper Grootveld, Ook de de medicijnenstudent Bart Huges gaf acte de présence. Ruim twee jaar later, op 6 januari 1965, boorde deze mede-oprichter van de Provo-beweging een gaatje in zijn hoofd om zo een ruimer bewustzijn te krijgen. Die actie werd door hemzelf uitgevoerd met elektrische Black en Dekker-boor. Bart Huges was bevriend met twee jongens bij mij in de straat: Cees Wolvers en Henk Dijkstra. Henk sloot zich kort daarop aan bij het Vreemdelingenlegioen. Van hem is nadien niets meer vernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. @Papi Tanja

  Ik geloof best dat er allerlei doofpotten en overheidssamenzweringen zijn, niet voor niets vertaalde ik dit stuk van zunguzungu. Maar de schimmen die nu nagejaagd worden zijn dat in ieder geval niet en de strategische insteek is al helemaal niet effectief.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @geen

  Jan Cremer en Gerard Reve noemden Vinkenoog de "ongebakken deegsliert". dat vond ik een rake typering. Nadat Reve Vinkenoog vol op de bek sloeg schreef hij daarover het volgende:

  "Hij kan niet eens meer gewoon praten. Hij schoffeert mensen die de euvele moed hebben tegen hem te spreken. Hij en zijn kliek gebruikers van verdovende middelen zijn volkomen afgestompt. Simon Vinkenoog kan alleen nog maar in domme clichés spreken. Hij heeft een vocabulaire van nog maar 320 woorden en zo'n nietsnut irriteert mij in hoge mate."

  "Ik vind Vinkenoog een volslagen onbelangrijk figuur. Hij is een exponent van het verschijnsel, dat het gebruiken van verdovende middelen voorschrijft. Er wordt niet meer gewerkt, scholieren blijven weg uit school en studenten studeren niet meer. Deze houding die wordt gebracht onder het mom van liefde, is de religie van Vinkenoog. Het werd hoog tijd dat dit verschijnsel nu eens aan de kaak werd gesteld."

  "Ik vind het hele liefdesevangelie van Vinkenoog één grote leugen. Hij heeft voor niemand iets over, alleen maar voor zichzelf. Vinkenoog is een grote inhalige aalscholver. Er is in de wereld een grote opofferende liefdesgezindheid die in de praktijk wordt gebracht door tienduizenden naamlozen. Ik probeer naar deze waarheid te leven, maar ik zeg niet dat het me lukt.

  Van de liefdesleugens van Vinkenoog en zijn kliek zogenaamde progressieven heb ik mijn buik vol. Ik weet wel dat je dat nog niet het recht geeft iemand op zijn gezicht te slaan, maar het werd me allemaal een beetje te veel. Ik was moe en het borreltje was net op tafel gekomen."


  Amen.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @jeroen
  Wat jaren terug , bezocht ik zo op zijn tijd wat literaire avonden. Als je maar nuchter genoeg bleef, overtuigde je daar met gemak de grootste schreeuwers, geen eer aan te behalen. Een van de redenen dat drugs en drank mij nooit kunnen boeien.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. @Arminius (revisited)

  In het fabeltjeskrantjournaal hedenavond van niburu -voor en door zwakbegaafden- zegt oppersimplist teuben dat 'verhuurder' king's home -waarvan niburu dus beweert het pandje op de Birkstraat 136 Soest te huren- failliet is verklaard terwijl die 'verhuurder' op hetzelfde adres als niburu is gevestigd!?
  En als klap op de vuurpijl moet niburu geld op tafel leggen voor het failliet van diegene waarvan zij het pand huurt?

  Ehhh? Natuurlijk!

  En SOPN / Johan Oldenkamp blijven zich probleemloos met deze oplichterij identificeren zolang ze er geld aan menen te kunnen verdienen. Dat ze heel erg dom zijn is ze niet kwalijk te nemen. Dat ze verwerpelijk bezig zijn wel. Geert Vousten voorop. Die is héél vout.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Loena Tik

  Als King's Home failliet is, en dat is het, en het heeft nog een vordering openstaan bij Niburu (huur bijv) dan komt de curator die vordering inderdaad innen.

  Het lijkt er op alsof het weer eens een halve waarheid is die Teuben vertelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het verhaal over die knappe Nordic chick - Semjase - van 288 jaar waar Anton Teuben zo trots over babbelde tijdens de TU-lezing blijkt ook al te rammelen.

  Semjase is een bekende in het circuit, en lijkt al een poosje over het Europese continent te wandelen. Maar de arme Semjase is al een aantal jaar heel erg ziek, als in 'she suffered a cerebral collapse' in 1977, en moest met spoed worden gerepatrieerd naar het DAL-Universe om een compleet nieuw brein te kweken wat volgens haar vader een nogal langdurig proces is:

  Her father, Ptaah, explained that the complete regeneration of her brain and all psi-powers, abilities and memories lost during her collapse would presumably take about seventy years. During this period, Semjase will spend most of her time in the DAL-universe, and it should be noted here that it is absolutely impossible for Semjase to communicate by mechanical or telepathic means with anyone here in our universe. (The only way one could communicate would be to travel to the DAL-universe oneself.)

  Semjase zit dus helemaal niet in een ruimteschip vlak bij de Aarde, en Teuben kan haar in 1992 helemaal niet zijn tegengekomen.

  Foei Anton, jokken over de rug van zwaar zieke Nordic meisjes is wel heel erg laag..

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @Ziva

  Wel lief dat hij liegt over haar leeftijd. Want ze is toch echt 344.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ook Grenswetenschap gaat weer de mist in met het citaat van comité K4. De genoemde voorzitter kan Demmink niet zijn geweest.

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9187

  Tenzij we een document van de Turkse 'douane' moeten geloven. Die lijst lijkt echter afkomstig van dezelfde bron die Demmink eerder van misbruik beschuldigde.  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat ook opvalt aan dat douanelijstje is dat de eerste meldingen vrij precies zijn (met datum), doch de latere niet meer. Waarom?

  BeantwoordenVerwijderen