vrijdag 26 oktober 2012

Protest

Zondag organiseert Petje Pitamientje alias JDTV een protestmars voor het huis van Joris Demmink. Nog even wordt, ook door advocate Adèle van der Plas trouwens, de eindsprint ingezet voor de Grand Finale.

Barracuda vermoedt dat het net zo druk zal worden als tijdens het Demmink-protest voor de Nederlandse ambassade in New York eind vorige week. Daar ging het, te oordelen naar de schaarse video-opnamen, slechts om een man of twintig.

De Demmink-complotters hadden gehoopt dat met de recente Amerikaanse aandacht voor de zaak en het AD-artikel waarin de secretaris-generaal wordt geassocieerd met een jongenspooier, de kwestie eindelijk eens in een stroomversnelling zou komen, maar niet dus. Het werd een zoveelste anticlimax, met zure commentaren van John van den Heuvel in De Telegraaf over onbewezen theorieën. En dus draaiden de compotters weer overuren om hun standpunten voor de zoveelste keer te verdedigen. Dat alles volgens de geweldige logica: wij hebben zoveel lawaai op internet gemaakt, waarom gebeurt er maar niks?

Onder hen natuurlijk ook weer de onverbeterlijke André Vergeer, die in een pdf weliswaar toegeeft zich ervan bewust te zijn 'dat ik hier speculeer op basis van zeer sterke aanwijzingen en niet gebaseerd op harde bewijzen', maar wel weer het ene verhaal na het andere uit zijn duim zuigt. Vergeer en zijn kompanen komen inzake de moord op Marianne Vaatstra, waarin Demmink ook weer de hand zou hebben gehad (maar vraag niet hoe), aanzetten met 'getuigen' die geen van allen zelfs maar concrete aanwijzingen hebben, doch gebeurtenissen proberen te verklaren in het licht van wat zij op internet hebben gelezen. Vergeer presteert het bijvoorbeeld om twee 'Friese politieagenten' op te voeren die verdachte Ali naar Amsterdam zou hebben gebracht, terwijl niemand bevestigen dat het om Ali ging, of zelfs maar dat de agenten uit Friesland kwamen. Niettemin wordt deze aanname weer gewoon als feit gepresenteerd.

Diezelfde Vergeer meent ook allerlei bewuste leugens in de berichtgeving over de zaak Vaatstra aan te kunnen tonen. Als De Telegraaf dan bijvoorbeeld iets meldt dat Vergeer aannemelijk vindt en de krant daar vervolgens op basis van nieuwe informatie op terugkomt (zoals de vermeende vlucht van Ali naar Noorwegen), wordt er uiteraard weer 'ongenadig en schaamteloos gelogen'.  

'Elke zichzelf respecterende journalist moet dan nu al door hebben dat er veel te veel vragen en losse eindjes zitten aan dit onderzoek,' schrijft Vergeer, die daarmee geheel voorbij gaat aan zijn eigen brakke onderzoek vol aannames en tegenstrijdigheden. Helemaal mooi is het dat Vergeer recht eist op wederhoor van Peter R. de Vries en andere publicisten die zijn complottheorieën kletskoek noemen, terwijl Vergeer dat in zijn eigen onderzoek consequent nalaat. Als je zelf al vindt dat je 'speculeert' en geen 'harde bewijzen' hebt, dien je toch op zijn minst een volle octaaf lager te zingen.

26 opmerkingen:

 1. Heheh.. Demmink op Avondspits Radio met Joost Eerdmans! Echt pareltjes duiken, allemaal Demmink believertjes. Ook een jongen van JDTV in de uitzending, die apestoned volkomen de weg kwijtraakt in zijn eigen woorden:

  Michel van JDTV (neemt diepe haal van zijn joint): Ehh.. ja goedenavond Joost, je spreekt met Michel van JDTV, dat is eh, Joris Demmink TV..

  Eerdmans (zucht): Michel...

  Michel van JDTV: Wij zijn een van de onafkanke.. onafhankelijke partijen die een ehh.. nieuw onderzoek naar hem willen...

  Eerdmans: Ja

  Michel van JDTV: Want eh wij vinden dat het namelijk in de doofpot wordt gestopt, want ehh.. de feiten zijn gewoon WAAR. Okee, ze zijn helaas niet hard...

  Eerdmans: Want waar baseer je eigenlijk je bewijzen op?

  Michel van JDTV: Om ehh... ik ehh.. wij kennen persoonlijk getuigen van die ehh.. m-misbruik die zijn gemisbr.. sorry hoor.. misbruikt door de heer Demmink, die hebben ons ons verhaal gedaan.. en naar aanleiding van... ik ben ook heel blij dat ik bij jullie ehh dat jullie het noemen op de radio Joost, want ehh.. wij gaan aankomende zondag naar z'n huis marcheren met een demonstratie in verband met ehh.. de DOOFPOTAFFAIRE.

  Eerdmans: Ja jij zegt "het is een doofpotaffaire", kijk mijn punt is ik beschuldig Demmink niet van de praktijken waarmee hij wordt achtervolgd, punt is meer dat hij zich niet kan verweren, het OM maakt natuurlijk deel uit van het justitieapparaat, maar hij laat het ook onafhankelijk door de rijksrecherche onderzoeken, er is nog steeds niets gebleken. dat maakt het zo'n onverkwikkelijke situatie voor iedereen, er is geen bewijs geleverd, wat moet je dan nog?

  Michel van JDTV: Dat er geen bewijs is geleverd dat klopt, want dat wordt allemaal achtergehouden door het OM en de minister van Opstelten, daar wordt ehh.. de heer Demmink door gesteund....

  Eerdmans: Maar hoe kan je dat nou bewijzen. Dat kan je natuurlijk tot in lengte van dagen volhouden dat alles onder de pet wordt gehouden, dat is de zogenaamde "complottheorie". Daar kan iemand zich uiteindelijk nooit tegen verweren.

  Michel van JDTV: Ehh.. ja dat klopt maar zoals ik al zei ehh zijn we dus een van de onafkanke.. onafhankelijke partijen die dus ehh.. al jaren de Demmink aan het onderzoeken zijn..

  Eerdmans: Nouja, jullie zijn er maar druk mee bezig met JDTV Michel, ik zou zeggen: doe wat je goed lijkt, dat is mijn advies. Michel, bedankt voor het inbellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overigens die demonstratie in Amerika: als ik naar die demonstranten kijk zou je haast denken dat er wat "activisten" uit de daklozenopvang geronseld werden in ruil voor een lekkere maaltijd of wat geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o ja, dat is Michel Vitaliti
  die is er altijd bij bij elke demonstratie. Hij was ook degene die gearresteerd was op die SOPN-bijeenkomst in Den Haag die uit de hand liep.
  Behoorlijk agressief mannetje, althans iig verbaal. Je vindt 'm oa. op Facebook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch heb ik altijd wel een zwak gehad voor Petje Pitamientje. Hij heeft wel iets knuffelbaars.

  Wel heb ik er geen enkel vertrouwen in dat hij een grote demonstratie tegen Demmink kan organiseren. Leuke gast, maar voortdurend beneveld.

  Net zo min verwacht ik iets van Kat. Die kan wel sissend zijn 'urgent calls' het web op slingeren, of zijn vingers rood typen aan anti-Demmink postjes op zijn blog, maar dat zet het niet-kreupele deel van de natie ook al niet in beweging.

  Dan blijft over Arend Zeevat, maar die heeft wat andere zaken aan zijn hoofd, zoals de confrontatie met ronde 2 van zijn dwangsommen misere; 162.500 euro graag binnen 2 dagen te voldoen. Oeps?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hmm, ik hoopte voor Zeevat dat de dwangsommen eenvoudig aanvechtbaar zouden zijn, zoals hij beweert, maar het heeft er alle schijn van dat hij toch de mist in gaat.

  In het vonnis staat bevolen dat hij de dochters van vd Brink niet bij naam en toenaam meer benoemt op het internet tegen een dwangsom van 2500 euro per dag.

  Laat nou de datum 20 augustus - de dag dat hij blijkens zijn deurwaardersbrief het vonnis niet volgt - ook de dag zijn waarop hij weer uitgebreide privé gegevens van deze meisjes publiceert.

  Tja, dat wordt dan een moeilijk verhaal. Duur ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ziva

  Wat Zeevat doet komt op mij over als automutilatie by proxy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Jeroen
  Die gast van jdtv was ongetwijfeld apestoned maar kwam op mij vooral ook bloednerveus over.
  Dat 'onafkanke' doet me denken aan een toespraak van Deetman als burgemeester van Den Haag bij -ik meen- het huwelijk van Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst in 2001. Deetman krijgt het woord 'koninklijke' niet fatsoenlijk uit zijn strot en maakte daar stelselmatig 'konelijke' van. Was erg komisch.

  @Ziva
  Oeps. Dat wordt weer bedelen om donaties daar bij de argusoogjes. Wat een volk...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Loena Tik

  Ik vond toch een opmerkelijk stukje zelfinzicht in Michel's verhaal:

  "die hebben ons ons verhaal gedaan"

  Inderdaad horen de demminkgekkies wat ze willen horen van die "getuigen". Freudiaanse verspreking? Je zou het haast denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk dit bedoel ik mbt petje pitamientje en zijn JDTV crew.

  De aandoenlijke onschuld wanneer ze letterlijk aan de dood ontglippen na een mid-air collision, en het blonde nichtje van Micha Kat het monter wegschrijft als een "WTF-momentje".

  Dat is toch über cute.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het lijkt wel of Nederland steeds meer een open inrichting wordt. Ik denk dat de mars wel in de kiem wordt gesmoord, en dat de agenten de protest gangers weer netjes naar hun habitat (de inrichting) terugbrengt.

  Overigens heeft uitgerekend Quote een theorie over de hysterie in Amerika over Demmink. De familie Poot wordt er van verdacht een zak geld richting Amerika te hebben gedropt, het zou me niets verbazen als het zo was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeroen, 26 oktober 2012 12:12
  ==
  Wat Zeevat doet komt op mij over als automutilatie by proxy
  ==

  Inderdaad, zo zie ik dat ook. Opzettelijk dom doen om een slachtofferrol te kunnen spelen. Zelfde werkwijze als van Micha Kat.

  Net al uitgebreider geformuleerd bij Argusoog zelf. Benieuwd of het doorgelaten wordt. De vorige keer liet hij mijn commentaar wel door, maar stelde dat ik geen wijsheid bezat. Hij wel kennelijk. Het is te merken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat hele artikel van Zeevat waarin hij zich het slachtoffer waant van de Grote Boze Wolf trekt nog geen 20 (30 minus doubles) verontwaardigde 'medestanders'. Daarbij is de helft zo gek als een deur, en een aantal waarschuwt hem dit niet zo lichtzinnig op te vatten. Een beetje artikel over lichtwezens trekt 5x zoveel bezoekers op Argusoog.

  De verontwaardiging onder het 'publiek' lijkt dus ver te zoeken, en staat nog heel ver weg voor gebruik als pressiemiddel.

  Dat dwangbevel voor 162.500 euro verdwijnt met deze tactiek dus zeker niet van tafel. Zeevat zal echt wereldse actie moeten nemen om deze bom onder zijn financiële leven onschadelijk te maken, voor zover dat nog mogelijk is, en daarmee ook een vent zijn en gewoon toegeven dat het 'denken van lichtcirkels om negatieve personen', het 'claimen van je eigen ik', en 'gewoon negeren die Satanisten' niet werkt, maar een goede advocaat, en het netjes opvolgen van het vonnis van een Rechtbank wel.

  Maar ja, haal Zeevat door een FACS analyse en er komt ongetwijfeld uit dat hij trots en niet al te intelligent is. Een slechte combinatie voor het nemen van beslissingen die nu noodzakelijk zijn voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. "Dat dwangbevel voor 162.500 euro verdwijnt met deze tactiek dus zeker niet van tafel. "

  Sterker nog, er komen er nog meer, totdat het maximum van 500.000 bereikt is. Zo staat het in het vonnis (dat er voor het gemak bij staat, gescand, dus hij had het wel gekregen!).

  Hoe vaak zou dat eigenlijk voorkomen, dat een opgelegde dreiging met dwangsommen bewust genegeerd wordt?

  IBM deed dat eens, maar toen kregen ze van de rechter een veel hogere opgelegd:
  http://blog.iusmentis.com/2012/04/27/kun-je-in-nederland-de-rechtbank-minachten/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "dat hij trots en niet al te intelligent is. "

  Maar hij kan wel lopende volzinnen produceren, zowel mondeling als schriftelijk, die binnen zijn zelfverzonnen werkelijkheid nog coherente gedachten weergeven ook.

  Kan dat, als je "niet al te intelligent" bent? Misschien. De werking van het brein is vaak wonderbaarlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Ruud

  Tja, tegenwoordig wordt intelligentie al gemeten aan het vermogen om lopende volzinnen te produceren en coherente gedachten te vormen. Een zorgelijke ontwikkeling imo.

  Maar intelligentie vraagt gelukkig om wat meer. Ik gaf al eens een meer kloppende definitie.

  'Intelligence is the ability to understand your situation at any time, whether you are at a bus stop, on the toilet or in a dessert. Intellect is the ability to turn that situation into an advantage'

  Er komt dus iets meer bij kijken dan het produceren van lopende volzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Woestijnzand kan je niet eten, ook niet na afloop.

  Had jij toch moeten weten, als ex-Mossad-agente!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O wacht, je situatie als je als ingrediënt gebruikt bent! Ja, ook dan vereist het intelligentie om je situatie te doorzien. Stelling klopt dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Ruud Harmsen

  Ik dacht even "WTF bedoelt ie nu weer?!", maar het shekeltje viel ;-) Het is idd natuurlijk 'desert'.

  BeantwoordenVerwijderen

 19. De campagne tegen Demmink zal op niets uitlopen. De meest waarschijnlijke oorzaak van het falen van Jan sr., Hüseyin, Adèle en Micha is dat de drie clusters van geruchten en beschuldigingen die Harry Lensink in zijn VN-artikel onderscheidt - Rolodex, Turkije, Anne Frankplantsoen - domweg vals zijn. Dat Koen Voskuil in het AD nu weer met andere vage geruchten komt aanzetten, beschouw ik als een zwaktebod. Alsof je iemand verdenkt van het lidmaatschap van de Bende van Nijvel, en wanneer je dat niet hard kunt maken met een verhaal komt over een vermeende winkeldiefstal in 1975.

  Terwijl Joris binnenkort zonder strafblad en al dan niet omringd door oogstrelende 18- tot 20-jarige efeben van zijn riante pensioen geniet, mag Micha als het tegenzit weer eens inchecken in Hotel de Houten Lepel, waar hij de tijd heeft om na te denken over de manier waarop hij de van hem geëiste dwangsommen gaat voldoen.
  Winnaars en verliezers!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Lezer

  Mee eens, ik denk ook niet dat deze campagne een succes wordt. Geen idee of de clusters 'domweg vals' zijn, maar bewijsbaar iig tot nu niet.

  Daarbij is de hele aanpak, als in het gebruiken van; de bemoeienis en het extrapoleren van Micha Kat, de gestuurde verstrengeling van Poot c.s. van Demmink met de Chipshol zaak, en het ietwat magere imago van Baybasin, volkomen verkeerd.

  Met deze componenten zet je niet een succesvolle fuik op voor een topambtenaar. Je bereikt niet alleen niet het publiek dat wel het vermogen heeft om (politiek) iets in gang te zetten, maar je verzwakt ook nog eens je eigen beweegredenen.

  Eigen belang sijpelt bij alle cluster-vertegenwoordigers namelijk als lava langs de randen. Het algemene publiek is niet dom. Die ziet dat ook, en is dan veel eerder bereid om aan te nemen dat het allemaal inderdaad een 'complot' is.

  Baybasin heeft, wanneer hij toch gelijk heeft, zijn verlies met name te danken aan Micha Kat en Poot c.s. Die hebben zijn zaak in een veel groter, en veel minder te controleren verband getrokken.

  Micha Kat heeft zijn verlies alleen maar aan zichzelf te danken, want hij staat terecht voor geheel andere zaken dan zijn 'molenwiek-geschreeuw' tegen Demmink. Bovendien liet hij zich gewoon betalen door Poot c.s. om 'propaganda' de wereld in te schieten. Een dikke no-go voor een journalist die zo graag op zijn borst de onafhankelijkheid trommelt.

  Poot c.s. zijn alleen geïnteresseerd in de schadevergoeding, en hebben nu met Westenberg en Kalbfleisch veel lucratievere hammetjes aan de hengel. Zodra Demmink met pensioen is, laten zij hem los. Het is ze namelijk niet te doen om de persoon Demmink, maar om - via de persoon - de geloofwaardigheid van het instituut Justitie te ondermijnen. Is Demmink met pensioen dan vervalt ook grotendeels zijn nut.

  Geen idee wie ze daar geadviseerd heeft, maar kiezen voor een controversiële Demmink was strategisch sowieso een slechte keuze. Want ook voor Poot c.s. geldt dat al het lawaai, dat niet direct op hun eigen zaak betrekking heeft, rond deze Demmink niet alleen storend is, maar ook schadelijk voor het beoogde succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vermoed dat Poot zich niet of nauwelijks heeft laten adviseren over de inhoudelijke kant van zijn campagnes tegen Justitie, en tegen Demmink in het bijzonder. Poot heeft zich door zijn rancune laten meeslepen, en ik ben het met je eens dat dat strategisch niet verstandig is geweest. Had hij zich tot de Chipsholzaak beperkt, dan had ik zeker sympathie voor hem kunnen opbrengen, want ik heb de indruk dat zijn bedrijf te lijden heeft gehad van vriendjespolitiek in gerechtelijke kringen. Maar door je met iemand als Kat te verbinden en een dolzinnige campagne tegen de SG van Justitie te ondernemen verspeel je een hoop sympathie en laad je de verdenking op je een querulant te zijn. Hij had zijn geld beter aan een goede pr-adviseur kunnen besteden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nogmaals, ik ben niet het nichtje van Micha (gelukkig niet :P)
  En Michel hierboven was niet Michel Vitaliti, maar een andere Michel. Ik weet niet precies waarom hij zei dat hij van JDTV was, maargoed hij had goede bedoelingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. "Mee eens, ik denk ook niet dat deze campagne een succes wordt. Geen idee of de clusters 'domweg vals' zijn, maar bewijsbaar iig tot nu niet."

  Maar vind je het ook integer dat ALLE onderzoeken naar Demmink tot nu toe gedaan zijn door mensen die in de hiërarchie boven zich de verdachte/onderzochte ZELF hadden, terwijl die onderwijl GEWOON IN FUNCTIE BLEEF???

  Schijn van belangenverstrengeling, nooit van gehoord?

  Ik vind dat echt, ook nu nog, op 29 oktober 2012, onbegrijpelijk. En ook dat politici daar geen antwoord op hadden, zelf niet de moeite namen om even te mailen "Ruud Harmsen, niet zeiken, wij vinden dat geen punt". Zelfs dat niet.

  Nee, ze lieten een stagiaire (of iemand van dat niveau) stompzinnigheden als deze sturen: http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2071118.htm

  Natuurlijk was ik in die tijd een querulant en complotgelovige, maar waarom zeiden ze me dat dan niet gewoon in mijn gezicht?

  Zeker qua PR zit daar toch veel onhandigheid. En bij banken (totaal ander onderwerp) ook, vandaar dat ik die nu onbetaald tegen de wijdverspreide laster moet verdedigen: http://rudhar.com/economi/monydebt/index.htm

  Rare wereld toch eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Het algemene publiek is niet dom. "

  Ik smeek te verschillen.

  Ik raak er, hoe ouder ik word, steeds meer van overtuigd dat 95% van bevolking echt heel erg dom is en ook nog eens bewust EN onbewust niets wenst te leren.

  BeantwoordenVerwijderen