maandag 8 oktober 2012

Reuring

Joris Demmink had zich ongetwijfeld een ander afscheid voorgesteld. De secretaris-generaal van justitie gaat een dezer dagen met pensioen, maar er is nog nooit zoveel reuring rond zijn persoon geweest.

Jarenlang heeft Demmink het hysterische gekrakeel over hem op internet ongemoeid gelaten. Wie weet omdat de beste man zelf niet vaak op internet bivakkeert, of gewoon vond dat hij het moest negeren. Achteraf gezien onverstandig, want uiteindelijk begon ook de mainstream media zich ermee te bemoeien. Naast een coververhaal in VN, dat eigenlijk alleen maar het roddelcircuit over Demmink beschreef, is er een tweeluik in het AD van Koen Voskuil over de contacten die hij onderhield met ene Dick Willard, die in de jaren tachtig klanten in Den Haag hielp aan jonge mannelijke prostituees. Voskuils belangrijkste bron is Nico van Empel, een niet onomstreden oud-crimineel die Peter R de Vries nog een dienst bewees door in de gevangenis met verborgen camera zijn oude makker Koos H. op te zoeken. Demmink is het nu zat en heeft juridische stappen aangekondigd. Geen kort geding, maar een bodemprocedure, waarin bronnen moeten worden genoemd.

Het tweede deel van Voskuil dat vandaag in het AD verscheen was trouwens al minder spannend: een opsommming van feiten die we al langer kennen, met de usual suspect Adèle van der Plas die klaagt dat er niets wordt ondernomen. Behoorlijk mager allemaal voor een 'jaar lang onderzoek'.

Maar zijn AD-publicaties wel zo schadelijk als het immer hijgerige anti-Demmink kamp beweert? Bezoek aan jongensbordelen is niet verboden, en laat Demmink daar nou nooit een geheim van hebben gemaakt. En weliswaar beweert nu allerlei penoze dat er zeer jonge jongens in zijn auto stapten, het is nog maar de vraag of die verhalen in de context van wat er vandaag de dag allemaal over de man wordt geschreven, niet flink zijn aangedikt. Een indicatie daarvoor is dat volgens Van Empel Willard zou hebben gezegd dat 'Demmink een heel hoge ome was.' Maar in de jaren tachtig was Demmink toch echt niet meer dan een onderdeurtje bij justitie.

En wederom voegen al deze hear say-verhalen weer niks toe aan de vele geruchten die we al kennen. Er is nog altijd geen onomstotelijk misbruik met nog jongere jongens aangetoond, zoals misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink dit weekend ook al constateerde: 'De enige vraag is: wat is daarop tegen, als ze (de jongens) wél zestien waren en zich als prostituee verhuurden? Je kunt daar allerlei morele bezwaren tegen hebben, maar dat vind ik niet wezenlijk anders dan wanneer ‘oudere mannen’ zulke contacten hebben met meisjes in dezelfde leeftijdscategorie, op dezelfde manier.'

Veel vreemder is dit. Naar aanleiding van publicaties over het misbruik in de katholieke kerk stroomden de aangiften binnen, maar bij Demmink blijft het oorverdovend stil ondanks al jaren lawaai op internet.

Het mooiste bericht kwam vandaag dan ook van Henk Rijkers van het Katholiek Nieuwsblad, een Micha Kat-in-de-dop, die de suggestie dat Demmink wordt ingezet als afleiding van kerkelijk misbruik verre van zich werpt.'Statistisch is berekend dat kindermisbruik in kerkelijke instellingen en door priesters en religieuzen minder voorkomt dan bij hun wereldlijke tegenhangers.' Dus toch afleiding.

36 opmerkingen:

 1. Helaas niks in je stukkie over de hoorzitting in Amerika. en ik zou de functies nu niet echt omschrijven als 'onderdeurtje'

  Hij is sinds 1982 in dienst bij het ministerie van Justitie. Voordat hij secretaris-generaal werd, was hij onder meer hoofd van de directie Politie, directeur-generaal Rechtspleging en directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt niet opgelet, zaterdag ging het hier over de hoorzitting.

  En die genoemde functies noem ik niet 'een heel hoge ome'.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Arminius

  Die hoorzitting in de VS is niet serieus te nemen, behalve in de ogen van de hetzezaaiers dan. Het is ook niet zo dat die Amerikaanse reuring "out of the blue" ontstond, maar het is uit Nederland afkomstige opgeklopte hype die aan goedgelovige teaparty types en een ex crimineel die net een gevangenisstraf van zes jaar uitzat werd gevoerd. Gaat allemaal nergens over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Persoonlijk vind ik het altijd een mooie periode; de eind-spurt van een campagne.

  De laatste troeven worden uit de kast gehaald, de laatste assets monetized, en gekapitaliseerd op die derde partijen die ook snappen dat als ze niet nu liquideren ze 'alles in de kast kunnen laten liggen'. De co-op marketing zeg maar. Maar, en dat is het leukste, het laat ook altijd zo mooi het werkelijke target van de campagne zien.

  En is dat het zwarte leven van Demmink? Nee natuurlijk niet.

  Het werkelijke target is de ondermijning van de geloofwaardigheid en integriteit van het Nederlandse rechtsstelsel. Demmink is daar als 'de moreel chantabele' als boegbeeld voor geselecteerd; een homofiele arrogante zonderling die zich makkelijk laat identificeren als 'die piest weleens buiten het potje'. Een 'individu' als antagonist werkt immers altijd beter dan een 'instituut' als antagonist wanneer je een breed (lees: heel Nederland) publiek wilt aanspreken.

  Dus waarom moet Justitie via Demmink in diskrediet gebracht worden? Voor Baybasin om zijn onschuld via een samenzwering aan te kaarten. Voor Chipshol om de corruptie van Justitie en de Staat te 'bewijzen', en voor een hoop gekkie's om hun persoonlijke grieven te ventileren.

  Incl. Micha Kat. Kat werd nota bene betaald om pinnige teksten te schrijven over Justitie in het algemeen en Demmink in het bijzonder (2000 euro per maand door de Fam. Poot). Daarna werd Kat zo wild van al zijn eigen idioterie dat hij Demmink als de Satan van zijn eigen onvermogen om normaal in een maatschappij te functioneren ging zien, en ging Demmink gemakshalve volgens Kat ook baby's eten, en jonge meisjes ritueel slachten. De mythe van de über Satan werd in de Otrivin benevelde rugzakjes zorgvuldig gemasseerd.

  Maar ook hier is Demmink weer de metafoor voor het werkelijke target; Justitie.

  Mooi is het dus om te zien dat vlak voor Demmink met pensioen gaat die eindspurt nog even wordt ingezet. Zo voer je campagne idd. Doe je het niet, dan is het allemaal over. Kan je opnieuw beginnen. Want het resultaat tot nu is nul.

  Over twee weken is dit target immers useless. Het gaat om de ondermijning van Justitie, en als Demmink met pensioen is; tja, dan ondermijn je met een aanval op hem niet meer je werkelijke target - Justitie - maar een ambteloos burger. En wie ligt daar vandaag nog wakker van?

  De plotselinge verhalen van Voskuil zijn idem een 'nu-of-nooit' flight. Hij is al een tijdje bezig met het 'Demmink-verhaal'. Micha Kat heeft hem daar al eens over gebeld. Voskuil moet nu wel komen met zijn verhaal, want over een paar weken is het 'useless'.

  How convenient om dus precies op het moment dat de anti-Demmink party bij een Amerikaanse briefing haar verhaal doet, Voskuil publiceert. Momentum gekozen misschien?!

  Tja, wat kon Voskuil anders? Wachten? No, dan was het momentum weg. Nog langer wachten? Nope, dan was het verhaal, en de research-investering, nutteloos geworden, en niet meer opportuun om het te publiceren. En 'nu-of-nooit' publicatie dus, die met open armen wordt ontvangen bij het initiële anti-Demmink campagne team en als 'extra bewijs' wordt opgevoerd, maar feitelijk natuurlijk gewoon een Buckler-truukje is.

  It doesn't smell good imo vwb Demmink, maar de ontwikkelingen van de laatste dagen doen me wel denken; "It's all a campaign". En Demmink wint.

  Jammer, maar ja. Amateurs en campagne voeren. Het blijft moeilijk een moeilijke combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De opvolger van joris 'lijkt' (want is uiteraard al lang bekokstoofd!) zoals al te verwachten viel in een oldboys netwerk van afdekkende vriendjespolitiek te kunnen beginnen? De gast trekt met toch een spoor van dmv zakkenvullerij desfunctionerende functies achter zich aan... Daardoor zou de kroonprins van jorus alleen nog maar als wasknijper constructeur achter de tralies kunnen of mogen functioneren lijkt mij. OMFG! Die demmink gaat na zijn afgang 'gewoon' vanuit zijn graf of detentie verder met zijn op erfopvolging gestoelde pedocratuur. Let dus maar goed op Micha opvolgers...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja Adamas, als je campagne faalt word je door de concurrent afgestraft. Zo werkt het.

  Of je nu Nokia heet, of 'publieke opinie'.

  Maar ik geef toe, wat Opstelten hier flikt verdient het ontslag van zijn spin-doctor, of is het bewijs van zijn vergevorderde onnozelheid en arrogantie. Wellicht beide.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je trouwens achteraf die manipulatieve 'peilingen' waarmee het klootjesvolk zich laatst nog heeft laten beetnemen om tot een wip van links en rechts te mogen 'kiezen', moest met jorusje als partner in crime op het pluche de Vereniging Van Satanaanbidders de verantwoordelijkheid daarvoor wel nemen en konden ze zo dus heel gemakkelijk via een 'peilende' hond als grootste door de strotten geduwd worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Ziva

  Compleet mee eens (en mooie reactie). Het is een los verband van mensen die op stuk voor stuk bedenkelijke gronden niet zozeer Demmink, maar justitie en het Nederlands rechtsstelsel willen raken met Demmink als boogeyman. Die campagne wordt steeds wanhopiger, nu Demmink zijn pensioen nadert.

  Wat gaat er een gat in het leven van de otrivin snuivertjes vallen als er een nieuwe SG aantreedt! Zo iemand moet wel een seksueel avontuurlijk functieprofiel hebben hoor. Ik weet nog wel een paar leuke lesbiennes die dat wel zouden ambiëren. Of Ad Melkert, dan kunnen ze iets leuks met SM doen.

  Gewoon om de complottertjes wat houvast te geven na De Pensionering.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Micha Kat wordt door Barracuda steeds omschreven als een mallote complot denker.
  Echter Kat is irritant, maar niet gek. Ook Chipshol/ Poot werd jarenlang beschuldigd van complot denken.
  Maar laten we niet vergeten dat machtige mannen als Westenberg (en vervolgens Kalbfleisch) mede door toedoen van Kat ten val zijn gebracht. Die machtige mannen waren goed fout.....

  Demmink heeft jarenlang deze beschuldigingen getolereerd. Het aanzien van Justitie is hierdoor beschadigd. Demmink zegt nu wel, dat hij nu een procedure tegen het AD begint, maar binnen een paar weken is Demmink gepensioneerd. Als Demmink (en Justitie) de reputatie van Demmink had willen redden, dan had Demmink al vele jaren eerder een procedure tegen Micha Kat, Jan Poot cs moeten beginnen. Maar het is nu mosterd na de maaltijd. NB Jan Poot heeft het boek "Demmink Doofpot" met duidelijke beschuldigingen gepubliceerd, en daarop geen reactie van Demmink.

  Nu komt dan de zaak in een stroomversnelling dankzij interesse uit de USA. Genante affaire....
  Mijn conclusie: Demmink had nooit benoemd mogen worden tot S-G van MinvJ.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hendrik Jan Korterink geciteerd door Barracuda:
  "'[...]Je kunt daar allerlei morele bezwaren tegen hebben, maar dat vind ik niet wezenlijk anders dan wanneer ‘oudere mannen’ zulke contacten hebben met meisjes in dezelfde leeftijdscategorie, op dezelfde manier.'

  Mee eens. Overigens moest http://nl.wikipedia.org/wiki/Rob_Oudkerk, in een minder hoge positie en zonder dat er sprake was van jonge meisjes, indertijd aftreden. In sommige posities wordt een zekere onkreukbaarheid verlangd, die verder gaat dan de afwezigheid van puur strafrechtelijk strafbaarheid.

  Korterink verder:
  "dan heb je ‘t over veel jongere kinderen, daar is bij Demmink al helemaal nooit sprake geweest."

  Ik meen me te herinneren dat enkele van de aangiften die Adèle van der Plas heeft verzameld, gingen over jongens die destijds 13 of 14 waren?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je zou ook kunnen vermoeden dat Demmink persoonlijk allang juridische actie tegen publicaties wilde, maar dat hij dat van de respectieve ministers en staatssecretarissen niet mocht?

  Nu hij zeker met pensioen zal zijn als die bodemprocedure behandeld wordt (hoelang duurt dat meestal? anderhalf jaar?), doet hij wat hij zelf al zo lang wilde?

  Ook interessant is dat het een civiele procedure betreft, waarin dus het OM (met nog even als opperbaas meneer Demmink zelf, ondanks het opportuniteitsbeginsel) helemaal geen rol speelt.

  De rechter zal oordelen, en ik vertrouw erop dat dat onafhankelijk gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. > Echter Kat is irritant, maar niet gek.

  Kan zijn, maar hij neemt wel aantoonbaar voortdurend een loopje met de waarheid, en doet dingen die ook moreel onacceptabel zijn (vind ik): Korver & Van Essen; zichzelf als slachtoffer van nazi-agenten neerzetten; Visser & Moszkowicz; regelrechte leugens over gedwongen vaccinaties; liegen dat hij gevangen zat vanwege uitingen over Demmink; enz. enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Reken maar dat die bodemprocedure gewoon op kosten van de belastingbetaler wordt gevoerd. Of denken jullie dat Demmink die Harro Knijf uit eigen zak kan betalen? De Brauw Blackstone Westbroek waar Knijf voor werkt is 1 van de duurste advocatenkatoren in NL.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Albert Mol

  Er komt helemaal niets in een stroomversnelling vanwege die mislukte PR campagne in de VS. Opstelten veegt zijn reet ermee af, en terecht. We kunnen allemaal wel een stel achterlijke Amerikanen voor ons karretje spannen, daar is verder niemand van onder de indruk. Zeker ook omdat het nogal overduidelijk is hoe dit allemaal vanuit Nederland georkestreerd werd, in een laatste wanhoopspoging voor zijn pensionering.

  Hoe dom ben je als je een criminele lobbyist die net zes jaar in de gevangenis zat met je campagne gaat verbinden.

  Maar ergens heb je wel een punt. Misschien is "malloot" niet het juiste woord.

  Een holocaustontkenner van Joodse afkomst die gelooft in satanische verkrachtingscomplotten van de overheid, para is over Bilderberg, mensen bedreigt vanwege zijn fantasieën en bommeldingen doet is iets veel gestoorders dan een malloot.

  De samenleving verdient het om tegen dat soort figuren beschermd te worden en Demmink in het bijzonder. Dat is een dienaar van onze staat en ik begrijp van ambtenaren op zijn departement ook nog eens een zeer kundige.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bovendien slaat een campagne vanuit de VS helemaal nergens op, want die hebben hier niets in te brengen, qua interne aangelegenheden. Ze hadden net zo goed de president van Botswana in kunnen schakelen.

  De juiste plek daarvoor was natuurlijk de de Europese Commissie geweest, of het Europees parlement.

  Je zou bijna gaan denken dat de AIVD die club van Demminkgekkies infiltreerde en ze de domst denkbare strategie in de maag splitste. Lachen wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ook hier maar de vraag: welk onafhankelijk onderzoek is er dan geweest?

  Het Openbaar ministerie heeft kort geleden aan mevrouw mr.A.van der Plas, advocate van de twee Turkse mannen, laten weten ‘aan handen en voeten gebonden te zijn’. In een persoonlijke gesprek op het Landelijk Parket heeft de officier haar laten weten dat, zolang er geen strafrechtelijk onderzoek loopt, hij de bevoegdheid mist vier belangrijke Turkse getuigen via een rechtshulpverzoek in Turkije te horen. Hij is daarom eveneens onmachtig de archieven van het ministerie van justitie te lichten om te zien welke reizen secretaris-generaal Demmink in de jaren negentig naar Turkije maakte.

  Maar de officier van justitie van het Landelijk Parket zegt dat hij voor opening van de dossiers de ‘bevoegdheid’ mist. Die bevoegdheid ontstaat uitsluitend bij een ‘officiële strafrechtelijk verdenking’. En die verdenking tegen zijn hoogste baas is er niet omdat het openbaar ministerie de aangiften van de twee Turkse mannen en de overige voorhanden getuigenverklaringen onvoldoende vindt.

  http://www.bs-foundation.nl/

  Het zelfde OM waar Demmink dus de baas van is. Hoe bedoel je onafhankelijk???

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik bedoel, is het niet aan de rechtbank om te bepalen of een verklaring van getuigen onvoldoende is?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De S-G van MvJ moet van onbesproken gedrag zijn.
  Hoe kan het dan, dat Demmink, die al jarenlang van pedofilie wordt beschuldigd als S-G wordt benoemd. Ook is verbazingwekkend, dat S-G Demmink dan jarenlang die beschuldigingen over zijn kant heeft laten gaan.

  De advocaat van Demmink zegt nu wel met een procedure te komen tegen het AD ( en waarom niet tegen Jan Poot en Micha Kat ?), maar dat moeten we maar afwachten. Wellicht slechts een dagvaarding en verder dan jarenlang vertragen......

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeroen schreef:
  "Je zou bijna gaan denken dat de AIVD die club van Demminkgekkies infiltreerde en ze de domst denkbare strategie in de maag splitste. "

  Die mogelijkheid is al vaak geopperd, onder ander door mij. Maar ik vind het zelf niet erg waarschijnlijk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Re: Arminius 9 oktober 2012 11:08

  My point exactly. Dat heeft toch alle kenmerken van een doofpot?

  "We onderzoeken niks want er is geen redelijke verdenking. Er is geen redelijke verdenking, want we hebben niks onderzocht."

  Zo kan ik het ook.

  Vergelijk dat eens (los van discussie over schuldvraag) met hoe in de Deventer moordzaak in divere stadia alles uit de kast werd gehaald om toch vooral maar wél iets belastends te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zou graag geloven dat Demmink onschuldig is, maar dan wel na een echt onafhankelijk onderzoek door de meervoudige kamer van de rechtbank.

  Als tegen jou het vermoeden bestaat dat er kinderporno op je pc staat, en er is een getuige die verklaard door jou misbruikt te zijn, dan wordt je binnen enkele dagen van je bed gelicht. Demmink kan gewoon blijven zitten. Dat is wat zo steekt aan deze hele zaak. de burger ziet rechtsongelijkheid. Geen wonmer dat er dan complot theorieën ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. "Ik bedoel, is het niet aan de rechtbank om te bepalen of een verklaring van getuigen onvoldoende is?"

  Uiteindelijk wel. Maar ook politie en OM hebben terecht een filterende werking.

  De politie kan en mag bij een onsamenhangend warverhaal zonder concrete strafbare feiten aangifte weigeren.

  Het OM kan besluiten niet te vervolgen, als het bewijsmateriaal te mager is. Via artikel 12 is een proces dan toch af te dwingen, als het lukt een gerechtshof te overtuigen.

  Het is niet zo dat elke bewering over een strafbaar feit per definitie aan een rechter voorgelegd wordt of moet worden. Dat zou het rechtssysteem ook compleet ontwrichten, want er zijn nou eenmaal genoeg dwazen die allerlei onzinnige beschuldigingen rondstrooien.

  Maar dat is allemaal weer heel iets anders dan onderzoeken laten uitvoeren terwijl de verdachte de baas van de onderzoekers is en die baas gewoon in functie blijft. Los van elke schuldvraag vind ik dat nog steeds principieel onjuist.

  De politiek is dat echter totaal niet met me eens, ofwel ze weigeren dit punt zelfs maar in overweging te nemen. Dan houdt het op. Ik heb mijn best gedaan. Het volk krijgt de politici die het verdient.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. "Het zelfde OM waar Demmink dus de baas van is."

  De secrataris-generaal is strikt genomen niet de baas van het OM, dat is de opvolger van Harm Brouwer (even zijn naam kwijt).

  Wel is het ministerie eindverantwoordelijk, en dat kan ook aanwijzingen geven.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Openbaar_Ministerie_in_Nederland#Wie_controleert_het_Openbaar_Ministerie.3F

  Toch een situatie waarin de schijn van belangenverstrengeling naar mijn mening niet vermeden kan worden. Vandaar dat ik in oktober 2010, toen Micha Kat voor mij allang 200% van zijn voetstuk was gevallen, nog steeds opriep om Demmink te schorsen. En daar sta ik nog steeds achter, zelfs nu het weinig zin meer heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. "Ik zou graag geloven dat Demmink onschuldig is, maar dan wel na een echt onafhankelijk onderzoek door de meervoudige kamer van de rechtbank. "

  Probleem is dat een rechtbank in het Nederlandse systeem nauwelijks zelf onderzoek doet. Indien wel, dan wordt het uitgevoerd door OM of Rijksrecherche, en dan zit je meteen weer met die theoretisch mogelijke belangenverstrengeling.

  De enige onafhankelijke instantie die dan overblijft is het parlement, en die weigeren consequent elke actie, dan wel adviseren (zoals het CDA deed, ik verzin het niet) contact op te nemen met het parlement.

  Of ze wijzen terecht op de Trias Politica, alleen kom je dan op een redenering waardoor zij per definitie nooit iets kunnen of mogen doen: Acht redenen voor terughoudenheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. En als je dan al vragen stelt krijg je dit:

  In 2009 schreef ik een groot verhaal over Demmink voor HP/De Tijd. Ik had daarom per mail wat vragen gesteld aan Harro Knijf, de advocaat van Demmink. Een dag later kregen we een boze mail en aangetekend schrijven terug. Boos is niet het goede woord. Paternotte, hoofdredacteur Jan Dijkgraaf en uitgever Audax zouden in een shitstorm terecht komen. Beslaglegging, rechtszaak, Knijff haalde alles van stal wat juridisch mogelijk was. Die shitstorm kwam er echter niet, het was een overzichtsverhaal. Geen nieuwe feiten, wel weer even de kwestie op de agenda zetten. De juridische jachthond trok zich terug. Daarna werden Dijkgraaf en ik uitgenodigd, of we op de koffie wilden komen bij Demmink thuis. Over de kwestie praten. Maar het ministerie had daar niets mee te maken, werd er niet bij betrokken.

  En dat gaf mij een raar gevoel, waarom het ministerie er buiten houden? Dijkgraaf vond het ook vaag en we zijn dus niet op de koffie gegaan. Ik weet werkelijk waar niet hoe het nou zit met Demmink. Hij wordt volgende maand 65 maar gaat niet met pensioen, hij blijft voorlopig nog SG en heeft voor twee jaar bijgetekend. Zou het zijn omdat het onder de paraplu van ministeriële verantwoordelijkheid iets beter toeven is? Zeker is dat er een kwade reuk hangt rondom de hoogste ambtenaar van Justitie. En dat moeten we niet willen met z’n allen. Het zou een goede zaak zijn als er een definitief onderzoek komt. Mensen zijn voor minder van hun bed gelicht, tenslotte.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/dan_doen_de_vs_het_wel_de_zaak_demmink.html

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hij gaat dus helemaal niet met pensioen als ik het goed begrijp

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wel met pensioen. Dat andere artikel is van een paar jaar terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hier. Berichtje uit de krant van vandaag

  Judoleraar Leo Buitink (52) van de gelijknamige Judoschool is aangehouden op verdenking van seksueel misbruik en ontucht. Tegen de Ruurloër is drie keer aangifte gedaan, waarvan één maal door een familielid.

  De politie Noord- en Oost-Gelderland is bezig met een onderzoek naar de man. Naast het opnemen van aangiften heeft de politie meerdere getuigen gehoord.

  Het bondsbestuur van Judo Bond Nederland (JBN) is door de politie geïnformeerd en heeft Buitink per direct geschorst en de lesbevoegdheid ontnomen. Alle lessen komen hierdoor te vervallen.

  Twee jonge vrouwen deden aangifte van ontucht. Een aangifte betreft ontucht in 1999, de andere aangifte betreft ontucht tussen 2009 en vorig jaar. In beide gevallen was Buitink hun judoleraar.

  De derde aangifte is afkomstig van een familielid. Deze heeft aangifte gedaan van misbruik dat ongeveer tien jaar geleden zou hebben plaatsgevonden. Het familielid, een vrouw, was destijds minderjarig.

  Buitink verwierf faam als judoleraar door in de loop der jaren veel kampioenen af te leveren. Hij heeft trainingslocaties in onder meer Borculo, Hengelo (G), Groenlo, Vorden, Zelhem en Eibergen.

  De judoleraar is vorige week woensdag opgepakt en zit nog steeds vast

  Hier kan het dus wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Patricia Paay aan een stevig verhoor onderwerpen, dan weten we het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Ziva 8 oktober 2012 21:46

  Puike analyse. Complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Op 2 oktober schreef Micha Kat:

  "NOTICE: DIT IS HET LAATSTE STUK VAN MICHA KAT OVER DE ZAAK-DEMMINK. HIERMEE GEEFT HIJ DE FAKKEL OVER AAN ALLE ANDEREN DIE STRIJDEN VOOR DEZE ZAAK. ANDERE AUTEURS KUNNEN NOG WEL OVER DE ZAAK-DEMMINK SCHRIJVEN OP DEZE SITE. MIJN GELUID IS NU GENOEG GEHOORD!"

  We zijn nu een week verder en Kat heeft inmiddels - ik ben de tel kwijt - acht of tien stukken geschreven over, jawel, zijn obsessie Joris Demmink. Hoe de valse aankondiging te verklaren? Zijn er mensen binnen de anti-Demmink-campagne die vinden dat Kat de zaak schade toebrengt met zijn stukken, en heeft Micha in een opwelling beloofd dat hij er niet meer over zou schrijven? (Belofte waaraan hij zich, touretteketet!, nog geen dag heeft kunnen houden.)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De complotgekken bij Klokkenluideronline zijn alweer uitgekeken op Demmink. Back to reality:

  Allemaal leuk en aardig al die aandacht om Joris Demmink.
  Maar ik heb een vraag aan iedereen.
  Hebben jullie ook zo genoten van die mooie chemtrail lucht boven jullie hoofden.

  BeantwoordenVerwijderen