maandag 15 oktober 2012

BurgerplichtDe Vaatstra-complotters weten het zeker: hun Ali heeft Marianne Vaatstra vermoord, en moest toen halsoverkop naar een Noorse cel worden afgevoerd omdat eh...Demmink er iets mee te maken had. En, men had 'getuigen' - bewakers nog wel - van Grenshospitium Amsterdam die dat konden bevestigen.

Welnu, over die 'bewakers' (het blijkt er maar eentje te zijn) weten we eindelijk meer. Gefrustreerd over het feit dat zijn wegsluistheorie maar niet serieus wordt genomen, heeft Wim Dankbaar zijn telefonische interview met een vrouwelijke bewaker (die zich ooit meldde bij vader Vaatstra) maar vrijgegeven. Dat was tegen de afspraak met haar, maar dat kan Dankbaar allemaal niet meer schelen. 'Als zij niet aan haar burgerplicht durft te voldoen, doe ik het vóór haar! Tenslotte ben ik nu ook houder van de kennis!'

Het is maar goed dat die opnamen nu beschikbaar zijn. Dan hoor je namelijk weer precies waarom Dankbaar cs met dit soort gesprekken volledig de mist ingaan. Is ook niet de eerste keer. Dankbaar luistert slecht omdat hij bevestiging zoekt. En naarmate Wim meer hoort wat hij wil horen, wordt hij alsmaar enthousiaster en blind voor feiten die het verhaal een andere wending kunnen geven.

In de eerste minuten van het gesprek wordt eigenlijk al meteen duidelijk hoe de vork in de steel zit. De vrouw heeft in het bewuste weekend van de moord op Marianne een man zien binnenkomen die naar een isoleercel moest. Wie die man was, weet zij niet. Zijn naam kent zij ook niet. Nou ja, later werd hij Ali genoemd en hij was door de politie gebracht, wat niet erg gebruikelijk was. Of de man uit het asielzoekerscentrum van Kollem kwam, kan ze ook niet bevestigen. Zij legt zelf een verband met Vaatstra dat er helemaal niet hoeft te zijn.

Op dat moment hadden er bij Dankbaar al honderden alarmbellen af moeten gaan, maar het wordt nog erger: er zijn ook nog voortdurend misverstanden over het moment waarop deze Ali werd binnengebracht. Dan is het vrijdag, dan weer zaterdag, maar het kan ook nog zondag zijn geweest. Op haar vrije maandag is de man in elk geval vertrokken. Zij weet zeker richting Midden Oosten, maar Dankbaar buigt het gesprek meteen weer om richting Noorwegen, en uiteindelijk vindt de vrouw dat ook nog aannemelijk. Vragen van haar gesteld aan de directie over deze man werden in haar ogen 'afgewimpeld'.

En geen moment vraagt Dankbaar zich het volgende af: als het al zo is dat de vrouw die bewuste maandag (3 mei, twee dagen na de moord) iets heeft gehoord over de moord Vaatstra, dan is het wel erg vreemd dat je meteen een relatie legt met een binnengebrachte asielzoeker waarvan je de herkomst niet eens weet. De relatie tussen het asielzoekerscentrum en de moord op Vaatstra werd pas weken later een issue. Kortom: de vrouw plaatst haar verhaal, jaren na dato, ook nog eens volkomen verkeerd in de tijd.

Dat Dankbaar dit 'bewijs' durft te noemen is te bespottelijk voor woorden. Zijn enige houvast is een vrouw die denkt dat zij de bedoelde Ali heeft gezien. Zo zijn er in afgelopen jaren wel meer 'getuigen' opgedoken, onder wie Rosalin van Zessen uit Leeuwarden die de ochtend na de moord op Marianne Vaatstra een huurder genaamd Ali met bebloed mes zag thuiskomen en er van overtuigd was dat dit de Vaatstra-Ali moet zijn.

De Amsterdamse Ali is volgens Barracuda gewoon een opgepakte illegale asielzoeker die luttele dagen later alweer op transport is gezet. Laat Dankbaar eerst maar het tegendeel bewijzen.

30 opmerkingen:

 1. Oproep;

  Gelieve uw burgerplicht alleen te vervullen middels het inlichten van een nabij gelegen politiepost. Loslopende is namelijk een ex-patient en dient daardoor alleen al met de uiterste zorgvuldigheid benaderd te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lastige van de naam Ali is dat 'ie zo vaak voorkomt. Dat maakt het moeilijk te bewijzen over welke Ali men het heeft, maar ook weer makkelijk om te beweren dat het over dé Ali gaat.

  Je zou er nog een ali-complex aan overhouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is volgens mij al de derde Ali waarvan de identiteit niet bekend is. We hebben ook nog een onbekende Ali in Noorwegen. En elke keer weet Dankbaar zeker dat dat zijn mensen betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Tanja

  Ik vind het allemaal prima. Zolang Kat maar een andere plek vindt om zijn misdaden te plegen en hij maar geen misbruik maakt van de open wifi verbinding van argeloze ondernemers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @jeroen
  Hoe kan jij weten welk netwerkverbinding hij gebruikte? Schiedam heeft nl. keuze genoeg om juist niet voor een specifieke cafewifi te kiezen, los van het irrelevante effect. Als ze mk willen hebben, halen ze hem wel op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @geen

  Omdat hij in cafe 't Centrum zit en dat de enige open wifi verbinding is waarmee je een verbinding kan leggen als je in dat café zit. De rest van de signalen daar komt van de appartementen erboven en die zitten zonder uitzondering achter WEP of WPA2. Daarvoor heeft Kat de skillz helemaal niet, zoals DJ Jean dat zou stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zal die ondernemer/uitbater zijn reet roesten wie binnen zit. Als ze maar bestellen. Met een dongel komt mk door het ganse land.(Voorlopig nog)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kat zit in die zaak omdat hij daarboven in het appartementencomplex woont, en Kat sinds hij uit de gevangenis is nog steeds geen internet in zijn appartement heeft. (aldus Kat in KLOA van 28 september '12)

  Dus niks dongel of schielijke netwerkverbinding @geen. Gewoon zoals @Jeroen het zegt; liften op een gratis wifi van een onwetende ondernemer/uitbater.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ziva
  Argeloze horecaondernemer? Hoe krijg je het verzonnen. Een beetje crimineel werkt vanuit de kroeg,motel, hotel etc. Nooit op reis geweest zeker, zoja beter om je heen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @geen

  Ach zo'n Turkse ondernemer, die wil natuurlijk ook niets te maken hebben met een zaak waar de Turkse overheid misschien wel vuistdiep inzit. Dalijk krijgt hij nog de Grijze Wolven op bezoek, weet hij veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @geen

  *zucht*

  1. Onwetend is iets anders dan argeloos.

  2. Denk je werkelijk dat Kat de uitbater heeft verteld dat hij zijn wifi voornamelijk gaat gebruiken om mensen te beschuldigen, belasteren, of te beledigen?

  3. Kat zit niet in een relatieve anonieme hotel lobby of bar, maar in een kleine horecazaak bij het station.

  Maar ach, weet je wat. Je hebt gelijk. De uitbater is namelijk een Turk, en dan is die natuurlijk of onder controle van Demmink, of van vd Plas, of de Mossad. In ieder geval zit ie in één of ander complot, met of zonder dongel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @jeroen
  Ik zei toch eerder dat jij de micha kattenziekte opgelopen hebt, waardoor een vaccinatie noodzakelijk is. Onze eerste kat is 23 jaar geworden zonder vaccinatie, maar met goede verzorging,kan je nagaan zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @geen

  Heheh.....

  Niet dat ik waarde hecht aan die Baybasin praatjes, maar als Kat er wel in gelooft is het nogal onverantwoord van hem om zijn haatzaainering te drijven vanuit een Turkse zaak. Ik kan me voorstellen dat zo'n ondernemer dat niet wil.

  I'm just sayin' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De ironie van het geval is dat Kat juist tijdelijk uit het apenland L. terugkeerde om zijn appartement aan het Stationsplein te ontruimen, waarvan hij volgens eigen zeggen de huur niet meer kon opbrengen.
  Ben benieuwd wie er intussen financieel bijspringt. De 437-delige serie Nog geen spoor van rook, waarin Kat zijn jorisstukken weer eens herkauwt, zal waarschijnlijk niet pro bono worden geproduceerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Doorgaans heeft de Turkse gemeenschap ook nog minder met katten, dan Nederlanders. Heeft MK ook niet in de gaten. MK kan beter 5 jaar op Terschelling gaan wonen, niet naar de kapper gaan, om onherkenbaar in de maatschappij te reïntegreren als de nieuwe Anton Heyboer.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Of anders moet MK gewoon even flink dooreten om als de nieuwe Sugarlee Hooper het hoogste lied te zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @geen

  Wacht maar tot Wim Dankbaar erachter komt dat die Turkse uitbater eigenlijk een Koerd is en Ali heet.

  @lezer

  Ja, je zou denken dat Kat inmiddels wat financiële sores heeft zonder inkomsten. Dus er zal idd wel een suikeroompje vanuit Zwitserland bijspringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @ziva
  Komt Sietske Ali Tjallinga Ozturk als dader uit het DNA onderzoek, krijgt WD verdomme alsnog gelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @geen

  Nou, het is dat ik geen Otrivin in de buurt heb, maar ik zou zo maar los kunnen gaan op dat Turkse eetcafe. Een Kroon Leveranciers als website beheerder en postmaster in het mailscript.

  "* U dient akkoord te gaan dat Kroon Leveranciers uw gegevens administreert.

  En een vage Break-A-Way events message in de meta-description van de site?

  content="Voor al uw evenementen en reizen naar Spanje maakt u natuurlijk gebruik van evenementen specialist Break-A-Way Events. Als uw evenement of reis onvergetelijk moet zijn."

  Kat zit inderdaad deep, deep, deep behind enemy lines. Maar wel pittoresk een kebabje halen bij de kantoorartikelenslager. LoL.


  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Ziva!

  Het is altijd ergerder! Er is altijd meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ziva
  Als ik zeg : beestachtige moord, slachtpartij, dader is (thuis)slager, zippo, schroeibrander tbv varkensharen,dan is dit een niet meer dan een theorie, zonder een dwangneurotische vreemde tik. WD komt niet veel verder dan schoferen , tieren en stoffige hear say verhalen. Werkt kennelijk ook nog zonder vereiste vergunning, is zelfs voor een loslopende dader een uitkomst . Waarom ze die niet oppakken is mij een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @geen

  Nou ik vond het anders best knap van Dankbaar dat hij 1,5 uur naar die roddeltante met racistische trekjes en een uniform fetish kon luisteren.

  Het is mij niet gelukt iig.

  BTW, jouw theorie is onmogelijk, want sluit een Ali per definitie uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. WD zou eens wat meer zijn nek uit moeten steken bij deze Tante Ali, maar ja daar is mijnheer WD te schijterig voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gedoemd zijn om vanuit een Schiedams etablissement -gelegen aan het plaatselijk Stationsplein- via de gratis hotspot van een Koerdische uitbater -I know nothing, my name is Ali- op de interwebs om aandacht schuimbekken...
  Het verklaart de manische depressiviteit van Micha Kat.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @Jeroen

  17 free wifi hotspots in Schiedam Netherlands

  Telefooncel Koemarkt Schiedam
  Koemarkt
  Schiedam, Netherlands 3111
  010 4734205


  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Arminius

  Op zich wel een leuk gezelschapsspel voor op de interwebs: spot de micha op een hotspot. Een soort Gawker Stalker, maar dan anders. Extra bonuspunten voor wie een naaqtfoto van Demmink op zijn bureaublad geïnstalleerd krijgt. Dat zal hij best goedvinden.

  Naar de Koemarkt zou hij een eindje moeten wandelen, bovendien moet hij dan buiten zitten met zijn laptopje. Krijgen de illuminati weer de schuld als hij zichzelf in de regen electrocuteert ofzow.

  Zelf raadde ik de open wifi spot bij het gemeentehuis op het Stadserf aan, die is in ieder geval al dichterbij dan de Koemarkt. Of die van de Mc Drive, omdat die tenminste buiten de bebouwde kom is en ook niet zo ver weg.

  Trouwens hilarisch hoe Rutger Castricum zich laat interviewen door Micha en deze bij Rut bevestiging gaat zoeken (9:48) over de vraag of hij eigenlijk wel een journalist is:


  Micha:"even serieus. Even als onder mekaar collega's. Weet je, even gewoon geen bullshit... Is dit niet een zaak die het landsbelang tot in de meest EXTRE-ME..."

  Rutger: "Huh? bedoel je nou te zeggen dat jij en ik op een lijn zitten? *proest*"

  Micha: "Nouja, op een lijn... durf je met mij op een lijn te staan dan?"

  Rutger: "Van mij mag het".
  BeantwoordenVerwijderen
 27. @Arminius

  Dan heb je het trouwens over deze telefooncel. Die heeft overigens geen bereik binnen bij de belendende cafés, die zelf helaas geen gratis internet aanbieden. Micha zou dus op het bankje buiten moeten zitten. Hopen maar dat hij electra mag gebruiken van de Bram Ladage ernaast, maar ik denk het niet. Iedereen weet dat Brammetje aan broertje dood heeft aan holocaustontkenning.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. In het voormalige grenshospitum Amsterdam aan de Tafelbergweg, sinds 3,5 jaar als PI in gebruik, moet iedereen die de naam Demmink hoort noemen, zwijgen!
  Merkwaardig verhaal...

  BeantwoordenVerwijderen