woensdag 31 oktober 2012

Lizard king

Tientallen complottertjes, met name van Klokkenluideronline, waren zaterdag zo gek om iets van 18 euro te betalen voor een livestream van David Icke, die 6000 gelovigen elf uur (!) lang toesprak in Wembley Arena, Londen. The Independent on Sunday zat ook in de zaal en noteerde: Archons, jinns, interbreeding reptiles, shape-shifters, invisible light, mind parasites and heartless bankers.

Oftewel: Davids Greatest Hits. Robbie Peake (26) vertelde de verslaggeefster tijdens de marathon: 'Iemand controleert ons, dat gaat helemaal tot aan de top.' Wie dan? 'Reptielachtige buienaardsen. Je ziet het aan de televisie. Ze maken je dom, terwijl de elite de wereld runt.' Sommigen zijn gestopt met injecties want 'er zit iets in dat de hersenen blokkeert'.

De Daily Express vatte de alternatieve kerkdienst als volgt samen: 'Utterly bonkers'.

De Baghwan-achtige devotie voor Icke van zogenaamd kritische denkers heeft Barracuda nooit begrepen, temeer niet daar Icke heel goed geleerd heeft hoe hij met onzin slapend rijk kan worden. Hij verdiende een half miljoen pond met zijn optreden zaterdag, met aftrek van 48.000 pond huur. Daar komen merchandising en inkomsten uit streams bovenop. Zijn boeken kosten rond de 20 pond, T shirts 15, premium toegang tot zijn forum 36 pond. Als er iemand wakker is dan is het inderdaad David Icke, maar niet zoals zijn devote aanhang het heeft begrepen.

16 opmerkingen:

 1. Ik moet bekennen dat ik in het verleden ook wel eens naar een show van Icke ben geweest. [Amsterdam 2010] Ik heb mij kostelijk vermaakt. Kaartje 50 euries voor 10 uur. Een beetje popconcert is 2 x zo duur voor 1 1/2 uur. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook in 2010 bij Icke in Amsterdam geweest. Wilde wel eens zien hoe hij zijn verhaal bracht. Erg vermakelijk inderdaad. Wat me echter het meest bij is gebleven is zijn onvermoeibare wijze van presenteren. Pauzes laste Icke eigenlijk alleen maar in voor het publiek dat in slaap sukkelde door het hoge tempo van een vloedgolf aan informatie.

  Ook in Amsterdam praatte hij ruim 8 uur moeiteloos vol, en hem niet 1 keer nog maar iets als één slok water zien nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bovendien had hij ook nog eens last van een zware griep. Ik had bewondering voor hem. Hij bleek een alternatief genezer te hebben ingehuurd die hem op de been hield die dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het zo lees is hij niet menselijk. Misschien is hij wel een buitenaards wezen dat de aandacht afleid door te zeggen "ik ben het niet, zij zijn het".

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hadden we vroeger daarvoor niet Lou de Palingboer?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan wel de draak steken met Icke, maar dat jarenlang heen en weer gezwem met het vasteland, doet niemand hem na.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Icke, de Baghwan, Lou de Palingboer en al dat soort figuren zijn reuze slim. Ik ken nog steeds Baghwan aanhangers die nog steeds volgens Osho leven.

  In het artikel over Icke lees ik dat zelf Noel Gallagher een bewonderaar van hem is. Nou had ik Gallagher wel wat hoger ingeschat, maar zelfs de meest intelligente mensen verliezen hun verstand als het gaat om buitenaardse overnames, complottheorieën en het vijand denken. Ergens niet zo vreemd want het wordt met de paplepel ingegoten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou denk ik ook dat Icke vooral een slimmerd is, maar ik heb eens voor de lol alle voetnoten uit zijn The Biggest Secret gefactchecked, alle boeken uit zijn referentielijst besteld, en noot voor noot de boel 'gecontroleerd'.

  Ik kon hem niet op één valse noot betrappen. Okay, de reptilian en alien verwijzingen/verhalen zijn wat 'alternatief', maar kan je in de wereldliteratuur mooi terugvinden bij de Dogon people bijv, of in de Hindu epic van Ravana. Dat moderne shape shift gedoe is dan wel weer wat post-Ron Hubbard, en lijkt dus meer oude verhalen in een nieuw pop culture jasje gegoten. Al zijn er wel vreemde oude mysterieuze verhalen over diepe kelders, draken, monsters en vreemde rituelen in de plaatselijke Engelse folklore over het Koningshuis.

  Het is Icke misschien puur om de commercie te doen, maar hij steekt er wel veel werk in, en is best gedetailleerd. Al is het wel zo dat hij grote delen van zijn werk telkens weer herhaalt in een volgend boek.

  Ik mag hem wel die Icke. Zeker als ik hem vergelijk met bijv een Micha Kat. Je hebt professionals en amateurs denk ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik mag David Icke niet, in vind hem een mafketel. Maar hij spreekt wel een aanhoorbaar soort Engels (alleen al omdat het Brits is), in tegenstelling tot Alex Jones, die praat als een krassende kraai. Kan ik echt niet langer dan 10 seconden aanhoren, nog los van de inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Volgens mijn vrouw heeft Icke een hypnotiserende stem, zijn valt altijd binnen 10 min in slaap als ik een show van hem zit te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 53Ik meende dat ik fantasie bezat maar bij Icke verbleekt mijn fantasie!
  En hoeveel poen mensen betalen voor spiritualiteit! m.a.w. wat een poppenkast... 'invisible light', juist ja, en niemand die het kan zien maar Icke vertelt je wel eventje hoe je invisible light ziet... Haha, hoe die man ongegeneert staat te fantaseren! En blijkbaar is er inderdaad vraag naar! Kijk eens naar Niburu met hun star gate, al is er gedonder in hun universum ontstaan... pure oplicht is het, net zoals Icke verkoopt... Is het überhaupt mogelijk om zoveel uur indruk te verwerken? Nee, onmogelijk maar gelukkig hebben we de foto's nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Ruud

  Pitch and Yaw. Verschillende stemmen met een verschillend effect op je zenuwstelsel. Van de Pitch (Alex Jones) word je opgewonden of bloednerveus, van de Yaw (david Icke) word je rustig of val je in slaap zoals de vrouw van @Arminius.

  Different type of message, different type of voice.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziva, 1 november 2012 16:04:

  Dat zijn vliegtuigbesturingstermen. Heeft hier niets mee te maken.

  Alex Jones heeft een afschuwelijk spraakgebrek. Helaas hebben veel Amerikanen dat en het wordt steeds 'gewoner' daar. Maar het blijft afschuwelijk.

  Onbegrijpelijk dat iemand met zo'n stem uitgerekend RADIOpresentator meent te moeten wprden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Ruud

  Niet als vliegtuigbesturingstermen, wel om aan te geven dat je over verschillende assen (of het effect daarvan) denken bij de menselijke stem, en de effecten van een specifieke stem op het zenuwstelsel zoals ik aangaf.

  Je komt dan op het gebied van bijv "psychoacoustics".

  Dan is het interessant om te bedenken waarom de één wel in slaap valt van bijv Icke, en de ander juist niet.

  Om dat te verklaren geeft deze studie wel een aardige ingang. De studie onderzoekt de verschillen in hersenen van 'liberals' en 'conservatives', met verrassende resultaten, en daarmee óók mogelijkheden.

  Immers wanneer je de neurologische 'make-up' van je 'audience' weet, dan kan je daar niet alleen je boodschap, of toon op aanpassen, maar zelfs het type persoon (man of vrouw, maar ook type gezicht/mimiek, etc) voor selecteren om een maximaal neurologisch effect van je boodschap te bewerkstelligen. Om dat laatste te begrijpen is het wel aardig om het werk van Wassily Kandinsky te bestuderen en dan met name zijn theorie over kleur en muziek, en natuurlijk Goethe's theorie over kleur. Al is die laatste niet echt voor 'beginners'.

  Of bijv verklaren waarom een radio-presentator op camera niet overkomt, en vice versa voor een televisie presentator.

  Dus, wat jij als een 'afschuwelijke stem' ervaart is vrijwel zeker geen kwestie van smaak, en zal je zien dat mijn opmerking niet geheel 'random' gekozen was.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Ruud

  Ter aanvulling om een idee te geven waarom het selecteren van het juiste type 'gezicht' belangrijk is, en waarom bijv een conflict ontstaat wanneer een radio-presentator gaat presenteren op televisie; "human faces contain bar codes"

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.