dinsdag 23 oktober 2012

Platzak

Het is weer zover: Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, de dartele uitbater van het zwarte laarzen-blog Amsterdam Post, zit opnieuw zonder geld. Dit keer gaat het om een bedrag van 700 euri die in de loop van maandag aan het hostingbedrijf had moeten worden betaald. Dat gebeurde niet op tijd, en dus ging de stekker eruit. Voor enkele uren dan, want Frikschoten vond nog diezelfde dag iemand die de centjes wilde voorschieten. 'De Amsterdam Post staat op een relatief dure server, want er is een onderhoudscontract afgesloten waarin wordt voorzien dat bij calamiteiten er 24 uur per dag actie kan worden ondernomen.'

De achterstand zou zijn ontstaan doordat er te weinig wordt verdiend via de advertentieboeren nadat Google het islamfobe blog in de ban had gedaan, zo lezen we. En of de lieve lezertjes maar weer willen dokken.

Barracuda heeft het eerder geschreven: Frik vertelt niet het hele verhaal. De laatste keer dat Frik per direct geld nodig had, ging het om een veel groter bedrag. Bij die gelegenheid ontdekte Barracuda dat Frik alias Jaap Mollema een eigen webhostingbedrijfje had. Jaap had 2500 euri nodig niet zozeer om Amsterdam Post te redden - dat blog kun je met het grootste gemak bijna gratis overhevelen naar een spotgoedkope Amerikaanse hostingpartij, zelfs zonder op kwaliteit in te leveren - maar om zijn overige klantjes te behouden die - vermoeden we - ervoor zorgen dat Jaap zijn huur kan betalen. Dat is blijkbaar geen vetpot meer in deze barre tijden, want ook het spaarvarken kon geen 700 euro ophoesten.

Frikschoten doet telkens voorkomen dat het van levensbelang is dat de site blijft bestaan. Inderdaad van levensbelang voor Frik zelf, maar niet van al die schrijvers en commenters, waarvan het gros de afgelopen maanden trouwens aan de kant is gezet of uit eigen wil is vertrokken. Ernstiger is dat zijn trouwe volgelingen een rad voor de ogen wordt gedraaid. Barracuda stelt voor dat Van Frikschoten het onderhoudscontract maar eens online zet, op voorwaarde dat hij van de Tipex afblijft.

17 opmerkingen:

 1. Zijn er nog mensen die in Soes of omgeving wonen?

  Gegevens veiling
  Algemene gegevens
  Datum: 25 oktober 2012 11:00 uur
  Bezichtiging: 10:00 uur
  Inleiding De executieveiling vindt plaats in opdracht van: Belastingdienst Utrecht-Gooi/ Kantoor Amersfoort en komt voor rekening van Niburu Health c.v. en Stichting Niburu.Omschrijving Kantoor-inventaris en particulier café-inventaris,
  waar onder: Laptops, computers, tafels, banken, T.V.,
  massagetafel, geluidsinstallatie, diverse koel-vries
  combinaties, complete baropstelling + koelingen barkrukken, beamer, vaatwasser, compleet biljart, tuinstoelen en tafels etc. Tevens een Renault Kangoo 1.4, bouwjaar 5/2000.
  RDW-gegevens 72-FP-NNStichting Niburu
  RENAULT
  KANGOO; 1.4Veilinglocatie
  Adres: Birkstraat 136
  Postcode: 3768 HM
  Plaats: SOEST (toon op kaart)Aanvullende informatie: Alleen kontante betaling, geen opgeld. Naar uw legitimatie kan op de plaats van verkoop worden gevraagd. De belastingdeurwaarder: A.H.C. van Aarle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @arminius

  Hier is meer te halen, voor een prikkie.

  https://www.bva-auctions.com/auctions/current

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm..ik had eigenlijk wel verwacht dat de prof zich zou melden met heftige ontkenningen en het dreigement Barracuda voor de rechter te slepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker structureel ook die oplossingen van de 'Prof'. Iedere keer als het schaap al verdronken is - de deurwaarder staat met een inbeslagname, de provider zet de site op zwart - begint de Prof pas te bewegen, en moet er hals over kop gestort worden.

  Je zou denken dat de Prof - zeker als ondernemer - zijn zaakjes wat beter op orde heeft, en sneller ingrijpt als het ijs wat al te dun onder zijn voeten wordt.

  Maar nee, de MO is druk uitoefenen op zijn, blijkens de reactie's, merendeel armlastige achterban die weliswaar alle wil toont, maar moeite heeft om een paar tientjes vrij te maken.

  Op een dergelijke manier je 'business' managen vraagt om te mislukken. Nu is het gat weer even gedekt, maar in januari steekt het euvel weer de kop op.

  Kritiek op alles en iedereen hebben, maar je eigen zaakjes niet op orde hebben. Man, wat heb ik daar een hekel aan. Sloebers.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kan van Frikschoten? Is hij alleen maar host, of heeft hij ook andere vaardigheden? Niet dat ik nou de samenwerking met hem zou zoeken, qua incompatibilité des humeurs, maar er zijn voldoende netwerken van kleine zelfstandigen te vinden om een "steady flow" aan klusjes te regelen.

  Eigenlijk is het een beetje links slachtoffergejammer. Dalijk wil hij nog een subsidie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Ziva

  Klopt, de achterban van AP is anders samengesteld dan die van - bijvoorbeeld - De Dagelijkse Dwerg.

  Inmiddels heeft de prof op de gebruikelijke gezwollen toon aangekondigd de politiek in te gaan. Benieuwd wat dat op gaat leveren. Zoals gebruikelijk zal het wel bij woorden blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lachen, die dombo's maken weer kritiekloos een tientje over, terwijl ze van achteren worden beetgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziva, 23 oktober 2012 12:29

  En dat terwijl mijn server (klein maar bloedsnel!) maar 7,02 euro per maand kost, o nee, nu 7,14, want hogere btw.

  <altijdwatteklagenmodus>
  Die smerige kloteregering pakt mijn dus zomaar elke keer 12 cent extra af!!!
  </altijdwatteklagenmodus>

  Ik zeg niet waar die gehost is, want ik wil die mensen niet met allerlei rare klanten opschepen, stel je voor dat ze hier meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Ruud,

  Het duurste pakket dat de hoster van AP aanbiedt is 65 euro per maand, dus met een betalingsachterstand van 700, maakt dat 10 maanden. Dat is meer dan slordig.

  Maar goed, misschien heeft de Prof er allerlei extra toeters en bellen bij besteld, zoals die 24/7 support die hij meldt, waarbij ik me dan afvraag waar dat voor nodig is bij een niet-kritische site zoals AP.

  Anyway, het maakt mij niet uit. Al bestelt hij een server met een gouden kast. Waar het mij irriteert is zijn lakse management, en dan bedelen om het probleem op te lossen. Dat is een ander jouw probleem laten oplossen; lui, abject, en dom.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het juist wel handig van die Frik. Toch een paar maand inkomens bij elkaar gebedeld ik doe het hem niet na.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Neem van mij aan: je betaalt geen 65 euro per maand voor een site als AP met 24 uurs ondersteuning. AP draait op een server samen met nog wat klantjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Re: Jeroen, 23 oktober 2012 13:31

  Domain =/= DNS =/= Hosting. Kan wel, hoeft niet. US/DE/NL momenteel, geloof ik, lekker ingewikkeld. Maar is OT.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. rommel zegt:22 oktober 2012 om 20:14

  Als mijn vrouw slaapt zal ik stiekem weer wat geld van haar spaarrekening naar je overboeken.
  Die koopt er toch alleen maar domme dingen voor.


  Ah dat is me toch wel schattig zeg. Word er zowaar warm van.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Barracuda

  Dat neem ik graag van je aan. Maar betekent dat dus dat de lezers van AP nu de sites van de zakelijke klanten van AP óók in de lucht houden met hun donatie's?

  Of blijven de sites van de zakelijke klanten van Frik gewoon in de lucht wanneer die 700 euro voor AP niet betaald worden?

  Kortom wat voor een gigantisch contract heeft Frik dan wel niet afgesloten voor exclusief AP? Ik bedoel als je een 24/7 support contract voor je server afsluit, is dat een keuze, en kunnen je klanten dat waarderen (Lees: die betalen daar extra voor), of niet) maar als je dat uitsluitend doet voor je eigen website, dan wordt het wel een ander, wat minder acceptabel, verhaal. Los nog of die zakelijke klanten daar wel of niet last van hebben.

  Zeker wanneer je die service voor je server wel afneemt, maar je zakelijke klanten er geen gebruik van willen maken. Dan laat je dus de lezers van je blog opdraaien voor de kosten van je privé zakelijke verkoopverhaal.

  Of met andere woorden. Waarom is dat bedrag zo hoog wanneer er ook andere sites op die server draaien? Die 24/7 support is niet gericht op een single site, die is gericht op de server; dus moeten de kosten van die service over alle sites worden verdeeld, en dan worden de kosten zoals nu voorgesteld misschien wel een beetje niet zo realistisch.

  Anyway, ik zou een hoop vragen hebben voordat ik een tientje op dat Frik-account zou storten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Ziva: Volgens mij is de schuld veel groter dan die 700 euro, want de volledige schuld moet in januari zijn ingelopen. Als we Frik mogen geloven. Kortom: die gisteren betaalde 700 euro is maar een deel. En dat voor een site die echt niet wordt platgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen