maandag 8 oktober 2012

Eheu

Anarchiel.com herbergt zonder twijfel de hoogste concentratie maatschappelijke mislukkelingen en verschoppelingen van Nederland. Daar lijkt alleen een bepaald type mens elkaar gevonden te hebben: veelal werkloos, dan wel in voortdurende onmin met bazen en werkgevers. De directe omgeving wordt nagenoeg altijd als vijandig ervaren, de overheid zijn vooral onderdrukkers, en er is een onwrikbaar geloof in een hogere onzichtbare macht (veelal aangeduid als NWO), die de meest geavanceerde technieken inzet om de mens te hersenspoelen en klein te houden. Kortom: het Calimero-gevoel, maar dan Big Time! En dan zijn we de belangrijkste eigenschap nog vergeten: een beetje Anarchiel verkeert voortdurend in hogere sferen. Met enige regelmaat komen er bij wijze van groet of herkenning foto's van wietplanten voorbij. Hetgeen meteen de paranoïde grondhouding van de gemiddelde Anarchiel verklaart.

Een van de ergste gevallen is ene Eheu. Die wilde in het verleden nog wel eens wat krabbelen, vooral over Grote Complotten, maar is daar op een gegeven moment mee gestopt. Kreeg het te druk met het schrijven van zijn ‘mémoires’ in het Nederduitsch, maar was ook wegens 'heel onplezierige omstandigheden genoopt' ter overleving alle dagen bezopen te zijn. 'Je zult wel beseffen dat in een situatie als die waarin ik zit, het niet erg raadzaam is om een ‘hypnoticum’ of eerder nog een psychotrope stof als wiet e.d. te gaan gebruiken. Ik bedoel, iedere gebruiker van dat spul weet dat je dat alleen maar in een ‘relaxte’ situatie kunt gebruiken, in een bedreigende werkt het absoluut negatief, omdat je veel en veel ‘gevoeliger’ en suggestibeler word.'

Blijkbaar zijn de grauwsluiers weer wat opgetrokken, want er verscheen een dezer dagen weer een prachtige bijdrage van zijn hand met de veelzeggende titel 'Een opsomming van de misdaden begaan door de NWO-Nazi’s'. Waarmee bedoeld wordt: Geheime geofysische wapens (gebruikt voor aardbevingen, overstromingen, orkanen, branden etc.) waarmee Misdaden tegen de Menselijkheid zijn gepleegd. Misdaden tegen de Menselijkheid begaan met Directed Energy Wapens waarmee men ongelukken veroorzaakt, en elektronische en mechanische rampen, elektronische data en -systemen heeft gesaboteerd waardoor duizenden mensen het leven gelaten hebben en veel misdaad in de hand is gewerkt. Misdaden tegen de Menselijkheid begaan met Directed Energy Wapens waarmee men ongelukken veroorzaakt, en elektronische en mechanische rampen, elektronische data en -systemen heeft gesaboteerd waarwoor duizenden mensen het leven gelaten hebben en veel misdaad in de hand is gewerkt.

Maar nog veel langer is de lijst met bronnen: overwegend krankzinnige complotsites van absolute dopeheads met namen als THE ST.PETERSBOURGH SOCIETY OF PERSONS SUBJECT TO REMOTE CONTROLLED BIOENERGETIC TERROR, US CITIZENS ARE SECRETLY BEING USED AS RESEARCH RATS, INTERNATIONAL MOVEMENT TO BAN THE MANIPULATION OF THE HUMAN NERVOUS SYSTEM BY TECHNICAL MEANS en natuurlijk CAMPAIGN FOR COOPERATION IN SPACE - HAARP IS A SPACE-BASED WEAPON OF MASS-DESTRUCTION.

Er is geen complot zo gek of je vindt hem wel op internet, en in benevelde sferen - met heel veel looney toons in het kloppende hoofd - gaat dat natuurlijk dubbel zo hard. Tijd voor een nieuwe dependance van Alcoholics Anonymous: complotverslaving.

61 opmerkingen:

 1. Wim Dankbaar mag vandaag groots uitpakken in het AD

  'Marianne Vaatstra vermoord door Irakese asielzoekers'
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3327026/2012/10/05/Marianne-Vaatstra-vermoord-door-Irakese-asielzoekers.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Arminius

  Tja, het AD. In hun doodsstrijd gaan die gewoon steeds lager met hun berichtgeving. Tinkebell schreef daar nog een goed stukje over.

  Relletjes aanjagen, Dankbaar serieus nemen, het wordt steeds triester met die krant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog meer opzienbarend nieuws

  Zodoende verwachten wij a.s. donderdag 11 oktober om 11 uur de deurwaarder in opdracht van de belastingdienst, voor de executieverkoop van onze inboedel.
  http://www.niburu.nl/agenda/donderdag-11-oktober-niburu-viert-haar-onafhankelijkheidsdag.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Pyt

  Mwah... leedvermaak misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BREKEND (nou ja, afgelopen nacht dan, maar toen sliep ik): Micha Kat op de echte radio!!!!!

  http://www.powned.tv/programmas/echtejannen_vodcast.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Complot of niet. je kunt als pedo het beste voor de overheid cq de jeugdzorg gaan werken. Dan wordt je geen strobreed in de weg gelegd. De pakkans is minimaal. En men kan niet zeggen, wir haben es nicht gewusst, want men wist het wel degelijk, maar deed er geen ruk aan. En ook nu moet ik nog zien dat men er iets aan gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt mensen die Kat is volgens mij ook totaal van het padje af aan het geraken. Hier met droge ogen nog beweren dat een slecht functionerende stompje van de telegraaf-media-groep door een MSM 'concurrent' het licht in de ogen wordt ontzegd, maar tegelijkertijd nog wel steeds tegen datzelfde televaag-bende een vendetta hebben lopen waarover je het maar niet kan uitstaan ooit nog eens bij dat hoernalistieke smaldeel ontslagen te zijn geweest!? Hoe schyzofrener wil je het nog hebben dan? Als je hem dan ook nog eens zijn halsbrekende toeren bij brammetje-horlepiep van de laatste tijd hebt zien opvoeren, dan ben ik toch echt wel geneigd om aan te nemen dat hij mentaal weer eens op instorten staat. En dat van Niburu is geloof ik een tactische constructie om via een een faillietverklaring de echte schuldeisers van die conman met een lege boedel achter het net te laten vissen. Ook maar van een binnenskamers geinstalleerde luistervink vermomen, dus pas op he? En ja ik ben geheel vrijwillig werkeloos. Daarbij vermeld ik tegelijkertijd ook dat ik wegens gewetensbezwaren mij weiger aan het staatsinfuus van een 'uitkering' te laten vastpinnen, waardoor ik tot aan mijn 'pensioen' meer dociel dan 'levend' onderdanig tussen de lijntjes in verplicht ben rond te huppelen. (3-maal wuink...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit toch wel behoorlijk schokkend hoor.

  De overheid heeft tot 1990 de reacties op signalen van seksueel misbruik grotendeels overgelaten aan de sector zelf, schrijft Samson. Weinig zaken kwamen bij de politie en het Openbaar Ministerie terecht. Het toezicht van de overheid was beperkt. Later verbeterde dat, maar ook in 2010 was het misbruik nog ontoelaatbaar hoog, blijkt uit het onderzoek.

  Ronduit schokkend, vindt Samson, is de uitkomst dat werkers in de jeugdzorg veel minder gevallen van seksueel misbruik signaleren dan er werkelijk plaatsvinden. Nog geen twee procent wordt gezien. Het misbruik is het grootst in tehuizen. In pleeggezinnen lijkt niet meer misbruik te zijn dan in ‘gewone’ gezinnen.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/10/08/overheid-ondernam-geen-actie-tegen-misbruik-in-tehuizen/?utm_campaign=rss&utm_source=syndication

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is druk vasndaag voor complotters:)

  Justitietopman Demmink daagt het Algemeen Dagblad voor de rechter

  “Demmink wil dat de onderste steen in deze zaak boven komt. Laat de getuigen dan maar eens met naam en toenaam voor de rechter hun beschuldigingen uiten.”

  Dat kon hem dan nog wel eens behoorlijk opbreken haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat gaat de getuigen opbreken.Eens kijken wie het aandurft. Ongeveer nul, schat ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Juust, en met terugwerkende kracht de roeptoeters aanklagen voor laster. Wat zal het stil worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hij [of zijn advocaat Knijf] zal zich dan toch hopelijk wel realiseren dat zijn hele doopceel gelicht gaat worden, en alle incidenten van vroeger wederom in de spotlight zal komen te staan,.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou en? Kennelijk over nagedacht, niks bijzonders te verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De man gaat over ruim een week met pensioen, hij hoeft dus geen rekening meer te houden met zijn functie. Vandaar dat hij nu terugslaat.

  Uitstekend artikel over Demmink bij Krapuul.

  Ik ga maar eens een solidariteitsgroep met Demmink opzetten. Jullie horen nog van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @pyt

  Aan een solidariteitsgroep met Demmink doe ik graag mee en ik hoop dat hij na zijn aanstaande pensionering hard terug zal slaan. Ook hoop ik dat hij nog een extra lintje krijgt bij zijn afscheid.

  Wel verwijt ik de communicatiemedewerkers op justitie dat ze de hele zaak strategisch verkeerd oppikten, met alle PR nachmerrie gevolgen van dien. Maar daar kan Demmink niets aan doen. Nu heeft hij de handen vrij.

  Op mijn eigen site vertaalde ik een stuk van Jesse Singal hoe je zulk soort hetzes het beste aan kan pakken:

  Voor iedereen die zich wel eens zorgen heeft gemaakt over de macht die een hetze kan uitoefenen, leek de strategie van Barack Obama bijna bizar. Onder vuur genomen door geruchten over zijn geloof, jeugd en controversiele uitspraken die zijn vrouw gedaan zou hebben, lanceerde Obama Fight the Smears, een website die elk vals gerucht over de kandidaat opsomt, vergezeld door een ontkenning en uitleg hoe het gerucht ontstond.

  Het bevechten van geruchten door ze te publiceren op plaatsen die veel aandacht krijgen is op z’n zachtst gezegd een opvallende tactiek. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand die het slachtoffer is van geruchten op de werkplek deze zelf samenvat en op het mededelingenbord plaatst. De algemene manier van omgaan met geruchten is er boven te gaan staan en geen antwoord te geven.


  Los van wat zwakke ontkenningen, werden al die bizarre aantijgingen nooit op deze manier weerlegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Snoei en snoeihard aanpakken! JD een standbeeld desnoods.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. AD heeft het over een "verdachte" , eerste feitelijke onjuistheid bij deze, aangezien JD nooit door justitie als verdachte op de korrel is genomen. Rectificeren dus.

  Bronbescherming AD? Verlengstuk van lastercampagne avant la letre dus. Kreeg destijds als een van de eerste een permanente ban op klol, inclusief een stuiptrekkende tegenreactie, na deze opmerking.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik lach mij straks een broek vol hier als die Demmink wel degelijk het een en ander op zijn kerfstok blijkt te hebben en wel degelijk chantabel is gebleken. Door het stof wil ik jullie dan zien kruipen hier. :)

  Ik bedoel maar, een reactie op het rapport van de commissie Samson heb ik nog niet van jullie gehoord. Er kwam dus wel degelijk seksueel misbruik door volwassenen binnen jeugdzorg voor. En de overheid was er van op de hoogte, maar deed er niet mee. Rara waarom? Zullen al die wilde verhalen dan toch een kern van waarheid hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het is overigens wel duidelijk dat met de sociale media rekening dient te worden gehouden vanaf nu. Het staat dankzij hun weer op de agenda. Zelfs in Amerika.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Jeroen

  Het meest treurige aan deze zaak vind ik al die domlinkse complot-types die de afgelopen dagen op Twitter voorbijkwamen. Wat rechts doet, interesseert me niets, maar links zou zich verre moeten houden van complotgezwatel.

  Chomsky merkte ooit op dat al die Truthers hun energie beter zouden kunnen gebruiken door de straat op te gaan en te proberen de oorlog in Irak te stoppen (en kreeg vervolgens een gigantische shitstorm over zich heen). Wat een verspilling van energie...

  Voor de bezoekers van Anarchiel lijkt me dat eigenlijk ook te gelden. Get off your arses!, om Johnny Rotten te citeren:)

  Interessant artikel, trouwens. Dit is vergelijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik voorspel dat al de hier aanwezige demmink-likkers binnen een niet al te lange tijd van de zwaar op hun maag liggende schoenen die ze uit schaamte over hun onkunde betreft dit dossier hebben moeten opeten, zich nooit meer hier bij Barracuda omtrent deze ernstige zaken zullen durven uit te laten. Adele heeft al aangegeven dat het Baybasin kamp weldegelijk over beeldmateriaal beschikt waarop mischien niet alleen jorus D. zich staat te vertillen aan Turkse kindertjes, maar dat hij daarbij eveneens door zowel max als mable in 'geile' pakjes wordt bijgestaan. En die dus daarbij tegelijkertijd melkert tijdens een koninklijke orgie op zijn knieën gekneveld moeten houden omdat hij te veel insiderskennis heeft van de pedocratie waar Nederland al veel te lang onder gebukt schijnt te moeten gaan. Oid. Alex en brammetje staan ondertussen verkleed als benjamin en mahmoud het bloed van een opgebaarde friso uit de schedeltjes van satanisch geofferde jeugdzorg kindertjes verlekkerd leeg te slurpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Arminius

  Ja, en 80% van het misbruik komt binnen "normale" gezinnen voor. Hoor ik jou nooit over. Next.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @Adamas

  Precies! *neemt een half buisje paracetamol in*

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Pyt van der Galiën zei...

  Snap jij nu niet waarom dit zo erg is, of doe je maar net alsof?

  Wat dit juist zo erg maakt, is het feit dat kinderen die juist beschermd dienden te worden door de overheid [vaak op gezag van de rechter] vaak in z.g. veilige omgeving zoals kindertehuizen en bij pleeggezinnen [opnieuw] werden misbruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. @Arminius

  Wie zegt dat ik het niet erg vind?

  BeantwoordenVerwijderen
 27. @papi Adamas

  het bloed van een opgebaarde friso uit de schedeltjes van satanisch geofferde jeugdzorg kindertjes verlekkerd leeg te slurpen

  Yummie.. nectar...

  Haha, in het Tibetaans Boeddhisme heet zo'n schedel een Kapala en toevallig heb ik er thuis eentje (van een dode Nepalees), voor de beoefening van Chöd, waarover ik nog schreef in Silverstar magazine.

  Ik ben nog op zoek naar een trompet gemaakt van een menselijk dijbeen.

  Mooi geloof hoor, dat Boeddhisme.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. @Pyt

  Wat ik echt dramatisch vind is dat de in grondslag goeie Occupy beweging door dit soort figuren compleet "down the drain" is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Vanmorgen de uitzending van #echtejannen 'live' (nou ja, een half etmaal later dan) berecenseerd op twitter: https://twitter.com/rudharcom

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik vind overigens, los van al mijn kritiek op Micha Kat (en Wim Dankbaar, André Vergeer enz.) nog steeds dat onderzoek door instanties (politie, OM, Rijksrecherche) die als op een na hoogste baas de verdachte zelf hebben, niet als voldoende onafhankelijk kan worden aangemerkt.

  Daarom sta ik nog steeds achter mijn oproep (van inmiddels al weer 2 jaar geleden!) om Joris Demmink hangende het onderzoek te schorsen.

  Kom op jongens! Het kan nog! Nog even.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Daar zijn we het volledig over eens, Jeroen. What a waste

  @Ruud

  Wie zou het dan moeten onderzoeken? En waarom zou je iemand moeten schorsen zonder omdat Micha Kat wat roept? Wat mij betreft zou elk slachtoffer van Kat automatisch een medaille moeten krijgen.

  Btw: Anarchiel.com vervult mij als anarcho-communist met plaatsvervangende schaamte. Chiel zelf (oprichter van de site, maar niet meer betrokken), mag ik als persoon wel, al zit hij momenteel geloof ik weer in een depressieve fase.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Als Anton Theuben met deze publicatie alsnog zijn villa tegen die ontruiming van donderdag aanstaande probeert te beschermen verdient hij gewoonweg niet beter. Omdat ik wel zin heb in een verzetje zal ik tijdens mijn ronde als lachtherapie nog wel eens even kunnen langswippen. Ik vrees met deze onzin dat er nu helaas wel heel erg weinig meer te lachen zal zijn...

  "Zo heeft bioscoop CineMec in Ede zijn grote zaal ingericht als elektromagnetisch dode ruimte, zodat mobiele telefoons in de zaal geen ontvangst meer hebben. Ook de ruimte waarin een MRI-scanner staat is afgeschermd met een kooi van Faraday. Noodzendertjes voor vliegers bij de Koninklijke Luchtmacht worden afgeregeld en gecontroleerd in een elektromagnetisch dode ruimte." BRON...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Pyt van der Galiën:
  "Wat rechts doet, interesseert me niets, maar links zou zich verre moeten houden van complotgezwatel."

  Mij een raadsel wat links en rechts daarmee te maken zouden kunnen of moeten hebben, nog afgezien van het feit dat dat ook politiek en maatschappelijk achterhaalde begrippen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. "Ja, en 80% van het misbruik komt binnen "normale" gezinnen voor. "

  En hoeveel procent van de kinderen wonen er ook al weer in normale gezinnen? Juist ja.

  Met procenten kun je alles bewijzen, zelfs dat 10 + 10 21 is.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Opstelten

  ’Onderzoek naar Joris Demmink niet nodig’

  Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft vanmiddag nogmaals aan de Tweede Kamer laten weten dat hij zijn secretaris-generaal volledig steunt. De minister hecht daaraan omdat de hoogste ambtenaar van het ministerie, Joris Demmink, de afgelopen dagen in de media is beticht van contacten met een pooier van jongens in de jaren 80.
  Joris Demmink.

  Hoe kan zo`n man dat nu zeggen. Juist een onderzoek kan die man toch vrijpleiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. "Wie zou het dan moeten onderzoeken?"

  Weet ik niet. De politiek, dacht ik lange tijd, maar die adviseerden me me tot de politiek te wenden. http://rudhar.com/politics/devmrdzk/2071118.htm

  Kastje, muur.

  "En waarom zou je iemand moeten schorsen zonder omdat Micha Kat wat roept?"

  Foutje, omdat IK het roep. Dat is iets anders.

  En om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden. Maar dat begrip schijnt verder bij iedereen onbekend te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. En omdat Adèle van der Plas serieuze aanklachten had. Merk op dat zij al heel lang niet meer met Micha Kat samenwerkt, ik denk vanwege zijn idiote werkwijzen, en omdat hij iedereen, ook haar, verguist.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. > de in grondslag goeie Occupy beweging

  Occupy vind ik dom gelul. Is grotendeels gedoe van 'Money as Debt'-adebten, toch?

  (Pun intended, hahaha, wat ben ik weer grappig.)

  BeantwoordenVerwijderen
 39. "[...] in z.g. veilige omgeving zoals kindertehuizen en bij pleeggezinnen [opnieuw] werden misbruikt."

  Zou mij overigens niet verbazen als veel van die verhalen valse aantijgingen zijn. Maar hoe bewijs je wat er wel waar van is, if anything?

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Pyt van der Galiën:
  "Btw: Anarchiel.com vervult mij als anarcho-communist met plaatsvervangende schaamte."

  Kijk, daar heb je het al. Communisme is erg, maar anarchisme, dat is ook nog eens heel erg dom.

  Vind ik, maar dat is ook maar een mening, hoor.

  Anarchisme leidt namelijk onvermijdelijk het tegendeel ervan: dictatuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ruud Harmsen zei...

  "[...] in z.g. veilige omgeving zoals kindertehuizen en bij pleeggezinnen [opnieuw] werden misbruikt."

  Zou mij overigens niet verbazen als veel van die verhalen valse aantijgingen zijn. Maar hoe bewijs je wat er wel waar van is, if anything?

  Je bent in mijn ogen een minderwaardig mens als je dat voorondersteld. Bah! Hoop niet dat jou kinderen ooit slachtoffer worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. > als je dat voorondersteld.

  [Bedoelt is uiteraard: -stelt.]

  Waar staat dat ik dat doe? Stropopredenering.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Aminius is pas tevreden als er wel sprake is van kindermisbruik, de wens is de vader van zijn gedachte geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Grijp voortaan pas naar de fles nadat je iets hebt gepost, Ruud. Wellicht dat je dan een begrijpelijke zin uit je toetsenbord weet te goochelen. Niet dat ik veel hoop koester voor iemand die met behulp van procenten denkt te kunnen bewijzen dat 10+10=21.

  Vind je het goed wanneer ik de rest van je obscure geraaskal maar negeer?

  @Arminius

  Waarom zou Opstelten in 's hemelsnaam een onderzoek uit laten voeren naar een zaak waarvan hij weet dat het volstrekte flauwekul is? En om je maar voor te zijn: waarom zouden hij en Demmink moeten bewijzen dat het flauwe kul is? Hij hoeft de onschuld van Demmink niet te bewijzen, de aluhoedjes moeten bewijzen dat Demmink schuldig is. Zó werkt dat in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Je bent in mijn ogen een minderwaardig mens als je dat voorondersteld. Bah! Hoop niet dat jou kinderen ooit slachtoffer worden.

  Nou, @Arminius, het zal wel geen politiek correcte gedachte zijn, maar er is helaas vaak sprake van valse aangiftes van misbruik als je het hebt over een labiele doelgroep. Zo'n notie moet je niet zonder meer terzijde schuiven. Dergelijke valse aangiftes kunnen evengoed levens verwoesten en zijn minstens zo erg als misbruik.

  Je moet je altijd hoeden voor abuse by proxy.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @Ruud

  [Bedoelt is uiteraard: -stelt.]

  Manmanman, zelfs in tweede instantie gaat het nog mis met de -d's en -dt's.

  Het is "bedoeld", Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Niet alleen maar hoeden tegen valse aangiftes, maar ook optreden handelen en reageren.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. @geen

  Inderdaad, je moet je er niet alleen voor hoeden. Je moet er ook wat tegen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. College tour is een voorbeeld van het hoedje van papier. Waarom kan de valse ontvoerder en afperser zich hoeden voor de voedselbank?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Pyt van der Galiën, 8 oktober 2012 21:10:
  "Grijp voortaan pas naar de fles nadat je iets hebt gepost, Ruud."

  Verkeerde inschatting: ik had geen druppel gedronken. Ook zie ik bij herlezing alleen coherente zinnen en gedachtengangen, behalve dat ik eenmaal het woordje 'tot' had vergeten: 'leidt TOT het tegendeel ervan: dictatuur'.

  "Niet dat ik veel hoop koester voor iemand die met behulp van procenten denkt te kunnen bewijzen dat 10+10=21."

  Grappig dat dat zo vaak als bewijs voor mijn ultieme domheid wordt gezien. En toch is het gewoon waar, 10 plus 10 is echt 21.

  "Waarom zou Opstelten in 's hemelsnaam een onderzoek uit laten voeren naar een zaak waarvan hij weet dat het volstrekte flauwekul is?"

  Aha, dus de uitslag staat al vast nog voordat het onderzoek is uitgevoerd. Goeie methodiek!

  "de aluhoedjes moeten bewijzen dat Demmink schuldig is. "

  De aluhoedjes hebben geen opsporingsbevoegdheid, de Rijksrecherche en het OM wel. Maar die vallen allebei onder het ministerie waarvan de verdachte opperbaas is (op de minister na). En de gewone politie sinds het huidige kabinet ook. Hoezo onafhankelijk onderzoek? Daar zit een principieel probleem, dat echter niemand schijnt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @Ruud

  10+10=21? LOL.

  Aha, dus de uitslag staat al vast nog voordat het onderzoek is uitgevoerd. Goeie methodiek!

  Nee, die aantijgingen werden al diepgaand onderzocht in het verleden en leverden geen spat van bewijs op. Er is geen aanleiding om dat nog eens te gaan doen. Domme meutes met pek, veren en hooivorken kunnen in een rechtsstaat die aanleiding al helemaal niet creëren.

  Hoezo onafhankelijk onderzoek? Daar zit een principieel probleem, dat echter niemand schijnt te zien.

  Ik denk dat mensen je Quis custodiet ipsos custodes argument prima begrijpen, maar het is geen echt probleem. Want daar hebben we dus de politiek voor, die daar ook kamervragen over stelde. Er is alleen geen enkele aanleiding om dat onderzoek opnieuw uit te gaan voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Zeg Jeroen. Over welk onafhankelijk onderzoek heb jij het, en waar kan ik dat vinden?

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ik verwijs nog maar eens naar de woorden van het OM

  Het Openbaar Ministerie is van mening dat de aangiften van de twee Turkse mannen, die topman mr.J.Demmink van het ministerie van justitie beschuldigen van verkrachting en seksueel misbruik ‘onvoldoende’ zijn. Volgens coördinerend officier van justitie rijksrecherche mr.J.van Zijl schiet het bewijs voor een ‘officiële strafrechtelijke verdenking’ tegen zijn hoogste baas Demmink daarom tekort.  Het Openbaar ministerie heeft kort geleden aan mevrouw mr.A.van der Plas, advocate van de twee Turkse mannen, laten weten ‘aan handen en voeten gebonden te zijn’. In een persoonlijke gesprek op het Landelijk Parket heeft de officier haar laten weten dat, zolang er geen strafrechtelijk onderzoek loopt, hij de bevoegdheid mist vier belangrijke Turkse getuigen via een rechtshulpverzoek in Turkije te horen. Hij is daarom eveneens onmachtig de archieven van het ministerie van justitie te lichten om te zien welke reizen secretaris-generaal Demmink in de jaren negentig naar Turkije maakte

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Maar de officier van justitie van het Landelijk Parket zegt dat hij voor opening van de dossiers de ‘bevoegdheid’ mist. Die bevoegdheid ontstaat uitsluitend bij een ‘officiële strafrechtelijk verdenking’. En die verdenking tegen zijn hoogste baas is er niet omdat het openbaar ministerie de aangiften van de twee Turkse mannen en de overige voorhanden getuigenverklaringen onvoldoende vindt.

  http://www.bs-foundation.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 56. @Arminius en @Ruud

  waarom proberen jullie de indruk te wekken dat Demmink niet onderzocht werd?

  Antecedentenonderzoeken gebeuren natuurlijk bij elke SG en overigens ook al in lagere schalen. Demmink heeft daarnaast evenveel recht op privacy als jou. Van de Wiki:

  "De gegevens van het antecedentenonderzoek worden opgeslagen in een apart register waarvoor een reglement ">overeenkomstig de eisen van de Wet persoonsregistraties wordt opgesteld.

  Deze onderzoeken zijn er op verschillende niveaus. Afhankelijk van de zwaarte van de functie en de informatie waar de sollicitant mee te maken krijgt, voert de politieregio het onderzoek uit."


  Vanzelfsprekend werd Demmink helemaal onderzocht (dat gaven Donner etc. ook aan). Maar het is tegen de wet om die informatie met het publiek te delen en al helemaal als er geen strafbare feiten geconstateerd werden.

  Gaat ook over jouw privacy.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Volgens wij is hij sinds 2002 SG En zijn de beschuldigingen van later. Ik heb overigens geen al te hoge pet op van het antecedenten onderzoek van de AIVD.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. @Arminius

  Zo'n antecendentenonderzoek kan toch ook periodiek plaatsvinden? Daarnaast worden er natuurlijk integriteitsonderzoeken uitgevoerd, maar ook de resultaten daarvan zouden onder de wet persoonsregistraties vallen.

  Wat weet je over de uitvoering van die antecedentenonderzoeken, dat je stelt er geen hoge pet van op te hebben? Hoe zou het beter kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen