woensdag 2 januari 2013

Glazen Bol

Net als de Nieuwjaarsduik houdt Barracuda een oude traditie in ere: terugblikken op voorspellingen van paragnosten op het jaar 2012. Want terugblikken, dat doen paragnosten om moverende redenen nou eens nooit. Of in elk geval zelden. Wellicht zat de Grote Galactische Uitlijning afgelopen jaar in de weg, maar de voorspellingen waren weer ronduit bedroevend.

Een jaar terug meldden we kort reeds de volgende voorspellingen voor afgelopen jaar: Nederland wint finale EK voetbal met 2–1 van Duitsland, Israëlische bommenwerpers bestoken Iran, bomaanslag op treinstation Londen, einde gedoogkabinet Rutte, aanslag Amsterdamse metro in aanbouw, seriemoordenaar teistert Nederland, meerdere banken vallen om juwelenroof. Not even close, afgezien van het einde van het gedoogkabinet, dat iedereen zag aankomen.

Paragnost Henk Jan Akse zag vanwege de aflopende Maya kalender veel turbulentie, met als triest hoogtepunt een tsunami in het Aziatische deel van de wereld. Bovendien: 'Een supervulkaan in Midden-Amerika barst uit. Een aardbeving in Italië. De poolkap smelt met zorgewekkende snelheid. Honger is er altijd maar in 2012 in extreme mate'.

Er waren inderdaad aardbevingen in Italië, zoals elk jaar, en bijna overal aan de polen smelten de ijskappen, maar dat is ook niet van gisteren.Niets in elk geval specifiek met betrekking tot 21 december 2012.

Jan C. van der Heide zag 'een beginnende brand in de Tweede Kamer. Rook in de gangen. ‘Het Binnenhof’ wordt extra beveiligd en gaat op een vesting lijken…' 'Het publiek neemt de bonnenregen niet langer meer, er komt een massale betalings-weigering. Internet gaat een belangrijke rol spelen om de mensen te motiveren massaal de bonnen niet meer te betalen. Het systeem komt krakend tot stilstand.' ''Wegens onverwachte ontwikkelingen geen tweede ambtstermijn voor Obama' 'Een bewijs van buitenaards leven heeft een vrouw uit Connecticut via haar smartphone opgevangen'. Helaas, ook ET heeft nog niet gebeld.

Rob van der Wilk wist het zeker: De Derde Wereldoorlog zou uitbreken vanwege spanningen tussen Israël en Iran. Maar het leger in Israël weigerde reeds in 2010 een 'Iran-aanval'. Het Nederlands elftal zou na een spannende strijd in Polen en Oekraïne het Europees kampioenschap winnen. De overwinningsroes was kennelijk zo groot dat niemand het zich meer voor de geest kan halen.

De voorspellingen voor komend jaar: Een nieuwe spectaculaire ontdekking, kaping (na)bij Schiphol of poging tot wordt verijdeld, Turkije neemt wraak op buurland, tijdelijk onrust in bekende vakantieoorden, Britse vorstin wordt opgenomen, wateroverlast Engeland, China en of Chili beeft letterlijk, opschudding in Zweden, weeralarm mag even niet baten, veel sneeuwoverlast, in omroepland gaan koppen rollen.

9 opmerkingen:

 1. Die Jan van der Heide is ook zo'n lekkere krotenkoker. Een aantal jaren geleden deed mijn toenmalige vriendin wat overbodige therapiesessies bij hem en hij wist haar te melden dat we echt volledig op een lijn zaten. Twee maanden later was het uit. Dit vond ik de mooiste uit zijn voorspellingen voor 2013:

  Een beveiligingsballon boven je huis, voorzien van een camera met meetapparatuur, wordt een nieuw beveiligingssysteem. Geluiden, beelden, vochtigheidsgraad, temperatuur, alles legt de camera vast en wordt meteen naar een meldkamer verstuurd. De ballon is vrijwel onzichtbaar, omdat het net als een kameleon razendsnel verkleurt, de kleur van de achterliggende hemel aanneemt. De beveiligingsballon kan worden voorzien van allerlei extra accessoires, waarmee inbrekers meteen kunnen worden herkend. Tot een draadloos opvangen van een DNA profiel van de insluipers, dat via de ballon naar de meldkamer wordt gestuurd.

  Waarom nou weer een ballon? Volgens mij werd Jan een beetje gefopt door de machine elfjes.

  Overigens ziet hij dit jaar niet zozeer de tweede kamer, maar deurwaarderskantoren branden:

  *Deurwaarders gaan een zeer zware tijd tegemoet. Bij de deurwaarders zèlf zullen ‘collega’s’ met dwangbevelen langs komen…, het gaat niet best in deze branche. Vele faillissementen zullen deze beroepsgroep treffen en ook zie ik kantoorpanden van deurwaarders letterlijk in brand staan…

  Wat ik ook niet zo goed kan begrijpen, want hij voorspelt ook allemaal doem voor de economie en dan zou het toch juist goed moeten gaan met de deurwaarderskantoren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vooruitzichten voor 2013 lijken me ons toch duidelijk toe te stralen vanuit het duister!
  Nog meer onderdrukking!
  Nog meer financiële malaise, nog meer ellende...
  2 ,4, 8 ,16 ,32 ,64, 128, 256, 512, 1024... zie je het voor je. Het komt in steeds grotere vormen op ons af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En natuurlijk het gebruikelijke dat we al jaren horen:
  - Codex Alimentarus word ingevoerd
  - De 3e wereldoorlog begint
  - We worden uitgeroeid door de nwo
  - We worden allemaal nog slaver dan we al zijn

  Vergeet ik nog iets? #cynisch

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micka Kat is momenteel zijn zolder aan het opruimen. Opgezette dieren , granaten, allerlei prul gaat zo de gracht in. Toch handel die goed is voor ca . €150.- op een vlooienmarkt. Kennelijk valt dat geldprobleem ook wel mee voor KLOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zal me een zorg zijn wat er voorspeld is. Er wordt ook voorspeld dat Bea dit jaar met verdiend pensioen gaat. Als het zo is zal ik haar missen. De majesteit heeft meer ballen dan haar ministers zo is gebleken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voorspel dat de NWO nog ergens in dit jaar een camping laat overstromen, de NWO een tropvoetballer laat scheiden, en de NWO de Scheveningse Pier failliet laat gaan. Ik heb mijn blauwe jurk nog niet eens aan, kan je nagaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De grootste klapper is dus wel dat Rafael en Sylvie van der Vaart gaan scheiden. Heeft het NOS werkelijk daar aandacht aan besteed?

  Ach ja, toen Rafael van der Vaart aan zijn carrière, zie ik nog de bakvisjes op de basisschool van mijn dochter zwijmelen en uren in de buurt staan om van Rafael een glimp op te vangen. Bakvisjes zijn zo trouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Kat,tegenwoordig ook al met afgehakte geitenkoppen in de weer, inclusief een AH boodschappentas. Ik gooi eengeitenkop in de gracht, mensen , mensen, weetjewel, weetje weetje.. ach ach mensen. Gevolg:

  #zware milieuovertreding
  #Vissen zonder vergunning
  #verstoring openbare orde
  #openbare dronkenschap
  #dierenmishandeling
  #belemmeren van scheepvaartverkeer
  #AH sluikreclame
  #beledigen van geitenliefhebbers
  #aanzetten tot geitenhaat
  #verspreiding van de q-koorts
  #aanzetten tot dierenmisbruik
  #oplichting en bedrog(donaties)
  #vernieling en vandalisme
  #......enz.

  Kortom, die gaat voorlopig lekker door met het luceratief verstoken van debiele data.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. #Paulianeus handelen
  #rechercheren zonder vergunning
  #ontbreken van jaarrekeningen
  #lidmaatschap criminele organisatie
  #landverraad
  #volksmennerij,volksverlakkerij
  #opruien
  #bedreiging met geweld
  #vandalisme
  #racisme
  #discriminatie
  #homohaat

  Iemand nog suggesties voor de KLOL klokkenluider one liners proleten?

  BeantwoordenVerwijderen