woensdag 16 januari 2013

Stuipjes

Zweefsite Niburu staat nu definitief op omvallen. Dat lezen we natuurlijk weer niet bij de Niburianen zelf, die immer mooi weer spelen, of zelfs aan het ergste nieuws nog een positieve draai weten te geven, maar bij de kritische belendende percelen.

Zo zijn alle toekomstige uitzendingen van het Niburu Journaal opgeschort omdat de montage niet meer betaald kan worden. Het Journaal is tijdelijk vervangen door het Niburu videoblog, gepresenteerd door Kabouter Puntmuts. Het is voor de Niburianen te hopen dat er niet ook op energie wordt bespaard (een beetje vrije energie kan dus geen kwaad).

2012 was toch al geen best jaar voor Nuburu, dat in het voorjaar al ruziënd uit elkaar viel, en ook nog eens geen maatschappelijk draagvlak vond voor de politieke beweging rond de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland. (Boegbeeld Johan Oldenkamp kruist inmiddels alweer de degens met zorgaanbieder CZ, die hem niet meer mag aanschrijven op straffe van 1 miljoen euro). In oktober was er al een executieverkoop van de boedel in het hoofdkwartier te Soest, maar als we de jongste roddels mogen geloven wil de curator de (failliete?) Stichting Niburu nu ook al uit het pand aan de Birkstraat hebben.

De laatste stuipjes van Niburu, schrijft Urubin (ja, Niburu omgekeerd), maar dat weet je met Niburu nooit. Goeroe Anton Teuben is al eerder de kat met de spreekwoordelijke negen levens gebleken. Neergestraald of ingestraald, wie zal het zeggen? 

14 opmerkingen:

 1. Teuben en consorten dieneb het pand in Soest per 28-01-2013 in opdracht van de curator te verlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor een bedrag dat iedereen kan ophoesten per jaar kun je tegenwoordig nog een webhosting krijgen. Tenzij ze allemaal faillit zijn, kun je dus rederlijkerwijs verwachten dat de makers hun ideeën nog wel even op het internet zullen spuien. Al is het maar in afgeslankte vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, het is niet zozeer de website die op instorten staat, maar het hele Niburu-bedrijf wat erachter steekt. Hun core-business is het geven van lezingen, cursussen en seminars, en het verkopen van ingestraalde prullaria. Daarom zitten ze vast aan een maandelijkse hoge huur en loonkosten. En daar lijkt het dus allemaal te rommelen.

  Ik heb er gisteren nog eens naar gevraagd, maar er zijn dus 3 verschillende groepen die zich als 'De Ware Niburu' beschouwen, en er bestaan nog veel meer URLs (iig 7 verschillende).

  Niburu I:
  Niburu.nl, Niburu.nl, en verzorgen "NiburuTV".
  Deze vertegenwoordigen het 'bedrijf Niburu' met het pand in Soest. Hier is oorspronkelijke oprichter Anton Teuben bij betrokken.

  Niburu II:
  Niburu.co
  vinden zich de "echte" Niburu omdat ze vooral bestaan uit de voormalige website-redactie, maar staat helemaal los van de Schumann-resonantiecursussen en het pand in Soest.
  Hier het warrige verhaal over het waarom van deze afscheiding

  Niburu III:
  Niburu.tv, Urubin.com en Nibiru.nu
  Deze club was al afgesplitst vóór de .co groep. In eerste instantie onder de URL Niburu.tv, maar besloot later toch een min of meer onderscheidende naam te kiezen: Urubin.com Ze vinden dat ze het "echte" gedachtegoed van "het oorspronkelijke Niburu" vertegenwoordigen. Ze hebben ook een copie van het oude Niburu-forum, ooit toegespeeld door de .co mensen toen die nog niet afgesplitst waren van de Teuben-club. Dat staat weer online onder de verwarrende naam Nibiru.nu (niBIru, niet niBUru dus).
  Hier het verhaal van Kraven, de initiatiefnemer van deze club

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Niburu gekkies doen me wel denken aan demente bejaarden. Vroeger werkte ik tijdens schoolvakanties als alfa hulp in de psychogeriatrie en dan werd ik wel eens aangeschoten door een van de bejaarden, die zich afvroeg wat ze eigenlijk deed tussen al die wandelende lijken die duidelijk niet spoorden. Dan veegde ik maar wat kwijl van haar mondhoeken en gingen we een kinderliedje zingen.

  Vaak hebben ze van anderen door dat ze dementeren, maar niet van zichzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En daar komen dan afsplitsingen van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kabouter doet me denken aan Arie Boomsma, niet verkeerd. Ach ja zelf heb ik een buurvrouw die ook tot de zwevende typjes behoort. Een paar keer per jaar beseft ze dat ze in een flatgebouw woont met buren en dan zegt ze gedag, voor de rest zweeft ze je voorbij. Nou ja, Emile Ratelband verdiende ook behoorlijk met zijn peptalk die levensgevaarlijk bleek te zijn. De klacht was als Ratelband voor een bedrijf een showtje gaf. dat er toch mannen of vrouwen daarna onder invloed van Ratelband hun ontslag indiende. Om voor een nieuw spannend leven te kiezen, gelukkig nam de werkgever daar vaak geen genoegen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, ontslag nemen na een bezoek van Ratelband. Ja, dan ben je iets TE motiverend bezig. :)

  Voor de duidelijkheid. Urubin heeft niets meer met niburu.nl of .co. Wij zijn onze eigen koers gaan varen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Welnee, Uburin ziet zichzelf als de hoeders van het "ware" Niburu-gedachtegoed.

  Kraven (de eigenaar van de domeinnamen niburu.tv, nibiru.nu en uburin.com) zelf zegt:
  "Daarom ben ik er van overtuigd dat we nu het einde gaan meemaken van deze schijnvertoning, maar wij beloven u dat het potentieel van het Niburu zoals het begon niet verloren zal gaan. Dit hebben wij namelijk veilig gesteld door het originele forum van Niburu in ere te hebben hersteld op Nibiru.nu waar we het op gaan bouwen zoals het had moeten zijn."

  Niet eigen koers dus, maar bouwen op het "originele forum" "zoals het had moeten zijn".

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grenswetenschap volgt de ultieme stuipjes van niburu ook;
  Op de achtergrond ziet u bijna een uur lang Niburu.nl-oprichter Anton Teuben Tetris spelen

  Overigens komt Teuben (en nog wat sopn zonderlingen) uitgebreid in beeld op het 'openingsfeestje' van de Pateo Crèche. Lobbyend voor nieuwe huisvesting? Zal wel een aderlating zijn van een riante villa in een lommerrijke omgeving naar een kil loodsje op een naargeestig industrieterreintje. En Teubens vrinden van de galactische federatie zijn in geen aardmagnetische velden of melkwegen te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Overigens mogen de commentaren van ene Andries onder dit item op niburu er ook wel zijn. Onwaarschijnlijk wat een nutcase

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Archibald Tuttle:

  IK vrees dat u het niet heeft begrepen. Dat stukje van mij dat u daar quote gaat over nibiru.nu dat is waar ik ga proberen het Niburu zoals het begon neer te zetten.

  Urubin is een heel ander beest geworden en staat daar verder ook los van.

  Zo duidelijker?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Micha KatMicha Kat is bang om vermoord te worden.

  http://urubin.com/forum/showthread.php?tid=10895

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Kraven

  Zijn dat een soort multiple personality Niburu's? Over trauma based mindcontrol gesproken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Arminius

  En als niemand voldoende interesse heeft om hem te vermoorden, doet hij het zelf wel, zo schrijft hij.

  Argh

  BeantwoordenVerwijderen