dinsdag 29 januari 2013

Geprogrammeerde realiteit

Martin Vrijland werkte als internationaal verkoper bij een 86 jaar oud bedrijf dat door de crisis onderuit is gegaan. Een leven achter de begonia's zag Martin blijkbaar niet zitten, dus heeft hij een webstek opgetuigd en roert hij zich bijna dagelijks op complotbloggen. Want Martin is een aluhoedje volgens het boekje: als David Icke-adept gelooft hij bijvoorbeeld dat smartphones en ander technisch vernuft ons in een lager bewustzijn houden of dat de bestandsverzenddienst We Transfer stiekem reclame maakt voor de Nieuwe Wereld Orde. Martin kent natuurlijk ook zijn Waren de Goden kosmonauten-klassieken.

Maar er iets iets merkwaardig met deze Martin aan de hand. Die valt niet per definitie in de categorie CAPS spugende, schuimbekkende malloten met een slagveld aan spelfouten en gerafelde logica (met dank aan Hans Post). Nee, je kunt merken dat Martin is gepokt en gemazeld als empathisch verkoper. Hij schrijft beleefd, spreekt zijn gehoor met U aan en leeft zich helemaal in in niet-begrijpende arme zielen die zijn betoog misschien niet helemaal kunnen volgen en nog wakker geschud moeten worden. Barracuda moest meteen weer denken aan Anarchiel, die met dezelfde beleefdheid zijn lezers ooit probeerde duidelijk maken dat extreme kotspartijen bij een Kambo-trip toch heel geestverruimend kunnen zijn.

Maar Martin is natuurlijk niet voor niets Icke-aanhanger en dus zo lijp als een wasknijper. Soms gaat het drie zinnen goed, dan wordt het weer een onvermijdelijke warboel van ontspoorde associaties. Een betoog over de oorzaak van pedofilie laveert langs onder meer Nibiru en de Annunaki, de volgzaamheid van koeien, vijf-zintuigelijke-drie-dimensionale beleving en bloedlijnen. Er is absoluut geen touw aan vast te knopen.

Een al even krankzinnig stuk waarin holocaust ontkenning, pedofilie en de elite op een hoop wordt gegooid, werd uitgespuugd door een groot deel van de achterban van Argusoog, maar die kritiek weet Martin dan vanuit een plotseling ijzige hoogte te pareren: 'U zit nog op het programma-belevingsniveau. Morphius heeft een pil voor u. Leer een dimensie of twee hoger te denken. Alleen als u uw geprogrammeerde realiteit durft te overstijgen gaat u het zien.'

Een raadsel blijft onopgelost. Namelijk hoe Martin als sales manager ooit heeft kunnen functioneren tussen zijn shapeshiftende reptielencollega's met hun bewustzijn onderdrukkende mobieltjes.

20 opmerkingen:

 1. Maar zijn strijd voor de gelijke rechten van hetero's is toch wel bewonderenswaardig te noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bizar zeg. Ik heb alleen maar lof voor Vrijland's moedige strijd voor de verdrukte hetero's op deze wereld, schreef los daarvan nooit iets over 'm, gaat ie beweren dat ik schreef dat hij een volgeling van Micha zou zijn:

  Ik volg je eigenlijk nog niet zo lang, maar volgens mijn trouwe aanhanger (en inmiddels fan) Jeroen van Barracuda ben ik je volgeling. Dus als ‘volgeling’ wilde ik je daarom wel zeker even sterkte wensen voor morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeft deze Martin onderstaande documentaire al eens bekeken? David Icke en zijn geprogrammeerde realiteit doorgeprikt!
  DAVID ICKE DEBUNKED
  http://www.youtube.com/watch?v=FbEgvx1qelw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit "Over martinvrijland" onderaan zijn blog geneuzel...
  Hij startte deze weblog om mensen uit de kudde te trekken en zich daarboven te verheffen
  ...om vervolgens louter een karakter (Morpheus) uit een speelfilm (The Matrix) te quoten ;-)

  Ach ja, niburianen leven in een eigen Star Trek wereldje, Oldenkamp is totaal van het pad geraakt door infantiele fantasietjes over een wereldomvattende pateo sekte, Zeevat hoort overal klokken beieren maar zoekt de klepel vergeefs in hemzelf, Micha is vooral zielig en rukt de zaken steeds grotesker uit zijn verband en Martin heeft zich teruggetrokken in zijn eigen matrix...

  "Ik zat daar tussen mensen die dachten dat ze Napoleon en Jezus waren, maar niemand geloofde dat ik Maradona was"
  -Diego Maradona - (hij verbleef enige tijd in een inrichting om af te kicken van zijn drugsverslaving)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hahaha, ja true @Loena Tik

   Maar, ik moet toch bekennen dat ik in mijn professionele leven toch ook fors gedreven wordt door Star Trek. "Ik wil dat Holo deck!!!" en die replicator natuurlijk ;-)

   Verwijderen
  2. Nee, hee We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

   Nou ja een ritje met Janeway on Voyager is natuurlijk ook niet mis. En dan wil ik wel naar Vulcan.

   Verwijderen
  3. In het Duits vind ik het veel opwindender:

   Wir sind die Borg. Deaktivieren Sie Ihre Schutzschilde und ergeben Sie sich. Wir werden ihre biologischen und technologischen Charakteristiken den unsrigen hinzufügen. Ihre Kultur wird sich anpassen und uns dienen.
   Widerstand ist zwecklos!

   Verwijderen
  4. Kijk die nagesychroniseerde shit is natuurlijk niets. Al past natuurlijk een beetje Borg de taal moeiteloos aan. Maar Star Trek heeft genoeg slechteriken. De Romulans, Cardassians, de Dominian en natuurlijk de knuffelige tribbles. Ben ik Trekkie *natuurlijk niet*. Vandaar dat ook op mijn computerscherm de foto van Sarek huist.

   Verwijderen
  5. @Ziva
   Qua SF heb ik meer met de Alien reeks dan Star Trek.
   Na deel 1 heb ik nog wekenlang eerst onder mijn bed gekeken voordat ik er in kroop ;-)

   Verwijderen
  6. Vanzelfsprekend Stargate met alle oude Egyptische Loeminadie symboliek. In een verkwistende bui kocht ik nog wel een originele Stargate Dagger.

   Verwijderen
 5. En ondertussen recenseert "Stokkie" Stockmann, de netwerk-linux-expert maar alvast de situatie rond de openbare computers in de daklozenopvang.
  Die recensies gaat Micha nog hard nodig hebben..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Los van de paranoïde boodschap cq conclusie, wel een makkelijk leesbaar, vermakelijk stukje. Dat dan weer wel.

   Verwijderen
  2. Het geeft een aardig sfeerbeeld ja..
   Een out-of-the-blue menselijk verslag is wel een verademing tussen al het boze pedosatanisten-gewhargarbl.. Maar goed, weer een Micha-adept die het "we moeten de straat op!" weer iets te letterlijk heeft genomen. ;)
   Wat ik niet zo goed snap is waarom ie niet lekker met z'n laptopje/iPad in de openbare bieb gaat zitten?

   Verwijderen
  3. Mijn 1e gedachte is dat dat wel iets te maken zal hebben met een fobie ten opzichte van openbare ruimtes, pleinvrees, mensenvrees, cameratoezicht en dat alle internetverkeer vanuit de bieb ge-monitor-ed wordt etc. Paranoia dus.
   Maar uit zijn verhaal begrijp ik dat ze in zo'n daklozenopvang nu ook niet bepaald anoniem door het (virtuele) leven kunnen gaan. Dan is het enige wat ik kan bedenken dat zonderlingen zich het beste thuis voelen onder elkaar.
   De openbare bieb...getver...daar komen ook 'normale' mensen die de krant lezen en het journaal kijken...

   Verwijderen
 6. Wat dat betreft moet gratis wireless bij een McDonalds wel helemaal een poort naar de hel zijn voor ze? Fastfood.. NWO..
  En als slagroom op de kers, een gratis papieren Telegraaf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Off topic: IK zie op jullie Blogroll zowel Urubin.com als Niburu.tv staan. Ik begon idd als Niburu.tv maar toen die naam de lading niet meer dekte is het over gegaan in Urubin.com.

  Zouden jullie de niburu.tv link willen verwijderen. beetje dubbel op ;)

  Dank!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. https://www.facebook.com/pages/Brief-naar-de-Bank/102141323266056?ref=ts&fref=ts

  Weer zorgelijke berichten daar. Gaat echt niet goed met die mensen. Geeft ook zelf toe dat hij koorts heeft, dus misschien ijlt hij, letterlijk.

  Best zielig eigenlijk. En zorgelijk. Ze hebben hulp nodig maar zullen die nooit accepteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan tot slot: de pijnappelklier.
   Dit is het centrumpje die de verbinding naar ‘boven’ vormt. Echter door het fluoride in ons water (waterkan Brita is oplossing) en in de tandpasta (ken je de tandarts met zijn fluorbehandelingen nog?) is de klier – midden in je hoofd – verkalkt. Versteend. Hij trilt niet meer. En dat is wel de bedoeling, tenminste, als je meer weten wilt. Deze is door training do.re.mi.fa.sol.la.ti of si.do. (met name de TI vinden wij heel krachtig) los te krijgen, samen met allerlei andere trainingen.


   http://www.youtube.com/watch?v=GF0Jju4E6xk&feature=player_detailpage#t=125s

   Verwijderen