donderdag 3 januari 2013

Pateo Center

Het jaar is amper begonnen of we hebben vandaag alweer een feestelijke opening. En wel van het Pateo Center in het schilderachtige stadje Oudewater (bekend van de Heksenwaag). Pateo Center klinkt als een nieuwe megabioscoop, maar in dit geval gaat het om het jongste (mini)pretpark van drs. Johan Oldenkamp, toonaangevende specialist in heelheidwetenschap.

Het nieuwe etablissement wordt geopend met een belevenissessie van Gabi Schmitter en zang en dans met een hoog zweefgehalte. Het streven is volgens Dokter Johan zelve om het centrum in korte tijd zodanig te laten groeien, dat snel daarna een 'volwaardig' Pateo Centrum geopend kan gaan worden, inclusief een leefgemeenschap. 'Daarna is het de bedoeling om steeds meer Pateo Centra te openen, waar bewuste mensen zelfvoorzienend kunnen leven, niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen'.

Johan denkt graag in het groot: hij was al langer op zoek naar een droomlocatie, maar voor het huren van het gehele terpdorp Hamingen kreeg hij de handen niet op elkaar. 

Barracuda was inmiddels enorm nieuwsgierig geworden naar de locatie in Oudewater, maar wat hij ook googelde, er kwam aanvankelijk maar geen adres tevoorschijn. En Barracuda maar prakkiseren waarom die locatie in nevelen was gehuld. Het beste wat hij kon verzinnen is dat het een of ander kraakpand betreft, en het uitlokken van horeca- en andere vergunningen te allen tijde moet worden voorkomen. Maar het kan ook zijn dat Johan als soeverein mens zich weer eens onzichtbaar wilde maken voor ambtenaren en andere lastposten, en het liefst een zelfvoorzienend en bij voorkeur anoniem bestaan wilde lijden te Oudewater. Maar zie, op de valreep kwamen de parkeerinstructies door. 

En toch kan niet iedereen zomaar naar binnen. Deelname aan activiteiten is pas mogelijk na bevestiging hiervan door een medewerker (lees: Johan zelf). Wie de vragen over de Westerse Zodiak, de Chinese Dierenriem, de Japanse Nine Star Ki en de Maya Tzol’kin niet naar behoren beantwoordt, staat binnen een seconde weer op straat. 

12 opmerkingen:

 1. Wie gaat die megalomaan stoppen?
  En het allerergste is dat er mensen zijn die hem klakkeloos volgen in alles wat die doet! Wat is er mis met die mensen?
  Willen zij niet weten dat Johan o.a. andermans werk pikt en daarmee allang heeft aangetoont dat hij geen zuivere intentie's heeft!?
  http://www.bovendien.com/actualiteit/de-elenin-code

  Is het niemand opgevallen dat het merendeel van zijn werk bestaat uit aanname's, en je kunt ze teruglezen! Het staat er letterlijk! En die aanname's, die presenteert Johan allemaal als heelheidswetenschap, als waarheid! Jawel, bodemloos ge-fantaseer op de vierkante millimeter!
  En owee wanneer je hem erop aanspreekt, dan blijkt het verlichte zieltje een heus duiveltjes te zijn... Zuivere intentie's en Johan Oldenkamp, een vette tegenstelling.
  Want is het jou ook weleens overkomen dat je je eigen ideeën uit verband gerukt terug vindt in artikeltjes van Johan, die daarmee helemaal nergens overgaan... en niemand die er iets mee wilt doen. En er zijn al enkele mensen die hebben geklaagd bij Johan over zijn werkwijze... En ik heb enkele mailtjes ontvangen van mensen die een lezing gaven en Johan daar aantroffen, niet alleen om te luisteren maar ook om z'n boeken te verkopen! En later lees je je eigen werk min of meer terug bij Oldenkamp, frappant toch!

  Oldenkamp is een dief... En dat is bewezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Qij gaan ons hier ook eens in verdiepen. Het zal mij dus niet verbazen als ook niburu.nl met meesteroplichter en charlatan anton teuben hier weer een onderkomen gaat vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I have a cunning plan!

  Kunnen alle complottertjes niet zelfvoorzienend gaan leven op Rottummerplaat, dat we dan gaan omdopen tot de Pateo Heelheidsplaat? Maar dan moet het wel consequent autarkisch uitgevoerd worden: dus geen gas en elektra, geen internet en ook geen main stream media.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat centrum is trouwens gevestigd op een ongelofelijk deprimerend fabrieksterrein, in een loods waar eerder Marcel van Dam (lol) trendy meubels zat. Blijkbaar mocht hij de eetkamerstoelen uit de failliete boedel houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En het bestemmingsplan voorziet natuurlijk niet in horeca-achtige gelegenheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het adres staat op de website:
  ergens tussen wilgenweg 9 en 9a in oudewater..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oldenkamp wil 600 euri vragen per slaapkamer voor zijn leefgemeenschap.
  Dat is nogal wat geld voor een lullig slaapkamertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die Funda boerderieje in Hamingen heeft 40 kamers, kassa!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ngrid Ram


  SOEVEREIN?????????? Laat me niet lachen..........
  Onderstaand filmpje van JEROEN ARENTS, die zelf niet weet wat SOEVEREIN zijn inhoud!

  Omdat ik al vanaf september deze JEROEN ARENTS probeer te vinden , hij op geen enkele wijze reageert of contact met mij opneemt ben ik genoodzaakt dit op deze manier naar buiten te brengen. Want nu gaat dit ten koste van mijn gezin!!!

  JEROEN ARENTS!!!!!
  Hoe durf jij je soeverein te noemen? Je eerst op 31 juli op mijn adres inschrijven, in goed vertrouwen heb ik dat gedaan omdat je zogezegd zo soeverein bent! Het zou voor twee weken zijn omdat je anders niet op de verkiezingslijst van SOPN zou kunnen! Ik heb dit toen gedaan omdat ik destijds voor 100% achter SOPN stond(weet nu ook wel beter) Inmiddels heb ik na die twee weken nooit meer wat van je gehoord!!! Op geen enkele sms of telefoontje reageer jij! Inmiddels heb ik hier bergen post van gerechtsdeurwaarders , waar ik nu verantwoordelijk voor ben!!! Vandaag kwam de ergste binnen BESLAGLEGGING MET POLITIE!!! Zoals je weet wonen er hier ook nog 3 kinderen. Je bent zelf vader en het lijkt mij dat jij en Jessica dit ook niet voor je kind zouden willen......Ik heb geprobeerd om dit op een SOEVEREINE manier op te lossen, maar jij laat mij nu verder geen keus.... je komt nu nl aan mijn gezin!!!!!!!!


  dit word gedeeld op face boek

  BeantwoordenVerwijderen
 10. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=77VT8S0tvKA#!

  Jeroen claimt zijn zijn soevereiniteit

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het Soevereinde?

  De Nederlandse voorvechter en instructeur van het Soevereine Mens-traject, Jeroen Arents, is recentelijk zwaar in opspraak gekomen. Het zou allemaal één grote farce zijn. Via diverse video's van Niburu.nl legt Arents al geruime tijd uit hoe hij zijn onafhankelijkheid bewerkstelligt. Daarmee wrikt hij zich naar eigen zeggen los van zijn opgelegde identiteit, staat en koningin. Slimmer dan het systeem, want alles zou juridisch dichtgetimmerd zijn. Helaas, zo lijkt momenteel, houdt de soevereine Jeroen van de familie Arents er een zéér ongepaste methodiek op na.

  http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9335

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En Oldenkamp graaft braaf en gestaag zijn eigen graf dieper en dieper...

  BeantwoordenVerwijderen