vrijdag 11 januari 2013

Sandy Hook

Amerikaanse complotters piekeren zich al wekenlang suf over het Sandy Hook-schietincident, dat in hun ogen natuurlijk weer een false flag-operatie moet zijn geweest. En net als bij 9/11 vinden ze op internet allemaal zogenaamde aanwijzingen daarvoor. Oftewel: gefundenes Fressen voor de Jehovaatjes van Niburu en Olympic Zion, voor wie dit allemaal volkomen logisch klinkt.

De complotten? Komt-ie: De schietpartij in de Sandy Hook school in Newtown, Connecticut, vond plaats op 14 december 2012. Echter, op 11 december 2012 was de steun Newtown pagina van fondsenwerver United Way al te vinden in Google. 'Hetgeen betekent dat als Google op 11 december een pagina indexeert deze op dat moment ook daadwérkelijk bestond'.'

Hier houdt de logica voor Barracuda trouwens al meteen op. Waarom zouden de vermeende daders van deze aanslag zich met zoiets frivools als een herdenkingssite bezighouden, als dit soort sites doorgaans toch meestal spontaan in het leven wordt geroepen?

Inmiddels heeft de organisatie United Way of Western Connecticut het hele incident zelf al ontkracht, maar omdat Jehovaatjes zo'n antwoord niet accepteren, nog wat aanvullende uitleg. Datumfouten ontstaan bij Google vaak door een verkeerde aanduiding op de geïndexeerde pagina zelf. Zo zijn er met betrekking tot Sandy Hook diverse foute datamaanduidingen ontdekt die nog verder teruggaan in de tijd:

Nog meer onzin? Jawel, een breed lachende ouder die gefotografeerd zou zijn 48 uur nadat zijn kind is omgebracht. Conclusie: acteur. Maar er zijn evenveel foto's te vinden waarop de vader Robbie Parker behoorlijk aangeslagen kijkt. Jehovaatjes verwarren nerveus lachen met opzettelijk lachen:


Nog meer flauwekul? Jawel, de omgekomen leerling Emily Parker zou te zien op een foto met Obama. En leeft dus nog. Klopt ook alweer niet, Emily heeft twee zusjes en die staan op de foto.


En Barracuda zich maar afvragen waarom Jehovaatjes hun eigen verhalen nou nooit eens zelf leren debunken, zodat 'trollen' dat weer eens voor ze moeten doen. Metabunk vat het tijdverdrijf van Jehovaatjes als volgt samen: 'It's quite astonishing the lengths some people will go to to find "evidence" to justify a theory, once they get it stuck in their head. In some ways there are parallels with the 9/11 theories, everything is ultra simplified with only one possible explanation.'

13 opmerkingen:

 1. Blijft opvallend: die rare obsessie van complotters met onfeilbare technologie. Alsof Google geen fouten kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zolang het grootste deel van Amerika dus blijft geloven in dit soort onzinnigheden en hun recht op vrijheid is het probleem niet verholpen.

  Bijgeloof bestaat al eeuwen en het is verbazend dat heel veel mannen en vrouwen die een dijk van een carrière hebben geen stap doen zonder hun astroloog te hebben geraadpleegd.

  Dat het naar internet heeft voortgezet is alleen maar logisch, het net bedient iedereen. Alleen het grootste deel is onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jehova's debunken is onmogelijk want de Jehova's hebben gelijk, Barra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Olympic Zion....

  Daar valt echt geen touw aan vast te knopen.
  Vandaag bestrijden ze nota bene een staaltje onzin- en domdenken, waarbij alle fabeltjes over de vermeende voordelen van fleswater ten opzichte van kraanwater snoeihard worden gefileerd en gedebunkeerd.

  Komt alles toch nog goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is inderdaad net een soort religie wat dit type mens beoefend. Het begint mij moet ik zeggen steeds respectlozer aan te doen. Het is bijna hatelijk hoe deze mensen in het leven staan. Overal zien zij het kwaad in. Het kan niet anders dan dat het allen diep ongelukkige en gefrustreerde wezens zijn die zich geen plek weten.

  BeantwoordenVerwijderen

 6. En Barracuda zich maar afvragen waarom Jehovaatjes hun eigen verhalen nou nooit eens zelf leren debunken.

  Ik vind figuren als Kat, Dankbaar, Zeevat e.d. tot op zekere hoogte interessant. Niet vanwege de onzin die ze uitkramen (want die is niet interessant), maar omdat het nooit helemaal duidelijk is 1) in hoeverre ze zelf in hun onzin geloven, en 2) wat hun motieven zijn om onzin te verspreiden waarin ze zelf niet geloven.

  Zoals iemand al opmerkte: Micha Kat weet best dat boekhandel Donner niet onder invloed staat van oud-minister Donner. Kat weet best dat zijn kwalificatie van het bloedbad in Newtown als "een mindfuck van de NWO" een plottertjescliché is dat geen enkele steun vindt in de feiten.

  Om Ruud Harmsen te citeren: "Maar waarom doet hij het dan toch, die gekkigheid rondstrooien??"
  Een deel van het antwoord is dat je, door er een gekkies-site op na te houden, het je niet meer kunt permitteren om kritisch en met gezond verstand en op basis van feiten en strevend naar objectiviteit over dingen kunt berichten. Dan maak je je gekkies-site overbodig. Je zit aan je eigen gekkigheid vast als een jehova aan zijn geloof.

  Veel van wat Micha Kat doet is trollerij, dat kan niet anders. Hij is zo saai en voorspelbaar geworden dat ik sommige stukken niet meer uitlees en sommige filmpjes niet meer uitkijk. (De filmpjes over boekhandel Donner waren van een tenenkrommende narcistische stompzinnigheid.) Als er morgen ergens in Europa een zelfmoordaanslag wordt gepleegd, weten we vandaag al dat Kat het een false flag-operatie zal noemen, of een inside job. (De moeite om het Engels van zijn voorbeeld Alex Jones te vertalen neemt hij niet eens.) Nul procent informatie, honderd procent ruis.

  Toch blijft het boeiend om te speculeren over de motieven van Micha Kat, en over zijn psychische toestand. Na een paar artikelen op de website Camilleri meent hij dat Justitie het op zijn leven voorzien heeft. (Ik sluit niet uit dat hij dat echt gelooft, en bang is. De megalomaan heeft zichzelf al vergeleken met De achttien dooden uit het gedicht van Jan Campert.)
  Uit dit KLOL-artikel kreeg ik de indruk dat Kat ten prooi is aan agressieve geweldsfantasieën. Zorgwekkend materiaal. Een citaat:

  Hoe lang zou het nog gaan duren voordat Sjuul Paradijs en Folkert Jensma en Willem Schoonen en Arendo Joustra zich moeten laten bewaken door guards met wapens? Hoe lang nog voordat de adressen van de scholen van hun kinderen op internet worden gezet? Dat ze mails krijgen met bedreigingen dat ze worden ‘kapot geschoten op weg naar hun auto’s?’ Dat pakketjes met ‘wit poeder’ naar de redactie worden gestuurd? Dat hun credit cards worden geplunderd door hackers?

  Beetje een anticlimax, dat van die hackers. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Lezer

  Kat gelooft niet echt dat zijn leven in gevaar is, maar de gedachte verbetert zijn gekunstelde zelfbeeld. Hoe bizar ook, maar alles in hem ervaart liever een moordaanslag dan zich te moeten realiseren dat hij vergaat in de vergetelheid.

  Hetzelfde geldt voor die bizarre stukjes en dat krampachtig vastklampen aan de meest absurde theorieën van hem. Dat gebeurt alleen maar omdat hij er een publiek voor heeft. En niet onbelangrijk; een publiek dat hem adoreert. Dat is zijn vibe. Daar ontleent hij zijn zelfbeeld, zijn realiteitsbesef, en zijn bestaansrecht aan.

  Vergeet niet, narcisten als Kat missen het vermogen om op een natuurlijke manier een zelfbeeld te vormen. Dat deel in de hersenen van Kat werkt slecht, of staat zelfs helemaal uit. Alles wat hij ziet, en hoe hij over zichzelf denkt is gecompenseerd en gekunsteld.

  Haal daarom Kat weg uit die zieke Klokkenluideronline scene, geef hem goede therapie en medicatie, laat hem zonder Internet fietstochtjes in Laos organiseren, en hij denkt over een aantal jaar nooit meer aan Alex Jones of aan de NWO. En leeft nog lang en redelijk gelukkig,

  Maar ja, zie hem daar maar eens van te overtuigen. Patienten als Micha Kat zijn bijna niet te behandelen, laat staan te genezen. Het gebeurt bijna altijd onvrijwillig - de minst gunstige uitgangssituatie voor een narcist - en vrijwel altijd na gigantische persoonlijke en vaak juridische problemen.

  Je ziet dat proces nu ook voor je ogen bij Micha Kat afspelen. Het proces is wat dat betreft even standaard als tragisch; relationele problemen (Kat heeft geen vrienden meer), -> problemen in de werksfeer (Kat is overal ontslagen, en in dit stadium al volkomen kansloos op de arbeidsmarkt), -> financiële en juridische problemen (Kat heeft voor tonnen aan verbeurde dwangsommen, boetes, etc, en een dozijn strafrechtelijke dagvaardingen op zijn nachtkastje liggen).

  Deze spiraal gaat hij never ever in zijn eentje doorbreken. Kat moet zich vrijwillig laten opnemen in een gesloten inrichting, en met de belofte dat daardoor al die dwangsom shit van tafel verdwijnt. Zo niet, dan zie ik het heel, heel erg somber in voor Micha.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens mij gebruikt Micha zijn fictieve bedreiging die hij dan weer koppelt aan de nog fictievere bedreiging van Alex Jones als opmaat om een soort tegenhanger van de NVJ, maar dan voor geestelijk gestoorden in het leven te roepen:

  Dat een bundeling zoals deze beoogt geen overbodige luxe is bewijst de brief, onderaan dit artikel, van vandaag van Micha Kat gericht aan de hoofdofficier van het Haagse arrondissementsparket, Korvinus, waarin hij vraagt om bescherming in verband met de tegen hem geuite bedreigingen.


  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hemel Ziva, dat was me een krachtig stuk. Dat meen ik oprecht trouwens, zonder geslijm met dubbele bijbedoelingen of dergelijke. Ik wou aanvankelijk mijn ergernis uitdrukken dat Micha Kat alweer besproken werd, maar nee, bijzonder bijzonder scherp geschreven en met een diep psychologisch inzicht! Ik kan daar denk ik niets tegenin brengen, nee waarschijnlijk heb je de situatie volkomen juist geanalyseerd. Ik wou enkel toevoegen dat het mij zo te binnen schoot dat de tragiek van Micha Kat wellicht niet enkel zijn ziekte is, maar eerder een combinatie van zijn ziekte en zijn hoge intelligentie. Ik vind dat dat niet ontkent mag worden ofwel, hij is intelligent, en juist daarom bestaat hij nog zoals hij bestaat. Was hij dommer geweest dan was hij vermoed ik allang verdronken in het zwarte gat waarin hij zich nu bevindt en waar hij nog steeds zijn hoofd net boven water weet te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch wel sportief dat Arend met deze actie het een en ander aan mij/ons wil laten doorschemeren! Wij hebben namelijk allang in de gaten via welke ip-gegevens deze verradelijkheden op actief zijn gezet. (sic)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jehova's zeggen op goede grond altijd: de Bijbel heeft meer nieuwswaarde dan de krant van morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @papi parasiet

  Zolang Arend na een melding maar braaf de tekst aanpast en een beetje oppast met het triggeren van zijn medepatiënten vind ik het allemaal prima. En anders wordt er nog wel een boetebedragje toegevoegd aan zijn schuld. Overigens denk ik niet dat hij minder zal moeten betalen omdat Ben vd Brinks bagger nu vanaf een ander deel van de site publiek toegankelijk is.

  BeantwoordenVerwijderen