dinsdag 22 januari 2013

Ontspoord

De complotters waren weer in alle staten toen bekend werd dat Bauke Vaatstra de Machiavelliprijs 2012 zou krijgen vanwege de manier waarop hij dertien jaar lang de media heeft ingeschakeld. Als dank voor zijn collaboratie met Justitie, enzo.

Want wat er ook aan feiten boven tafel komt, Vaatstra-speurders willen alleen hun eigen verzonnen waarheid horen. Zo ook André Vergeer, die net als Wim Dankbaar nog steeds volledig overtuigd blijft van de onschuld van boer Jasper S., ondanks 100 procent DNA match en volledige bekentenis. Want: 'Geblunder, fraude, aperte leugens, ‘heilig DNA’, onrechtmatige en onterechte bekentenis, een zombie-advocaat met een geheime agenda, achtergehouden informatie en grootschalige manipulatie van het grote publiek. Tot aan de ‘bewerking’ van de hoofdverdachte en die van zijn familie en van de familie Vaatstra aan toe.' 

Dat is weer een hele mondvol zonder ook maar een serieuze onderbouwing, gevolgd door een aaneenschakeling van feitelijke onjuistheden. Zo kennen we André weer.

Vergeer wil nog net toegeven dat onderzoek naar DNA-sporen een 'welkome aanvulling' is op het forensisch onderzoek', en een verdachte 'mogelijk' (...) iets heeft uit te leggen als hij de donor blijkt van het DNA-spoor, maar daar houdt het ook wel mee op. Vergeer weet namelijk niet hoeveel gerechtelijke dwalingen hij moet opvoeren om duidelijk te maken dat er met DNA voortdurend gesjoemeld wordt. 'Maar ook manipulatie van het DNA is mogelijk en zeker niet alleen in het laboratorium waar ik diverse voorbeelden van kan noemen. Denk daarbij bijv. aan de Puttense moordzaak, de Schiedammer Parkmoord en aan de Deventer moordzaak waar dit aantoonbaar is gebeurd bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).'

Verkeerde voorbeelden. In geen van deze gevallen was er sprake van bewuste manipulatie door het NFI. Miscommunicatie tussen NFI en OM misschien, en slordigheden, maar dat is toch wat anders. In de Schiedammer Moordzaak wees onderzoek van het NFI juist op een andere dader dan de ten onrechte veroordeelde Kees B. De Puttense moordzaak werd juist opgelost na een overtuigende DNA match. Bij de twee eerdere verdachten die ten onrechte hadden vastgezeten werd geen overtuigend DNA spoor aangetroffen. En bij de Deventer Moordzaak was er een hevige discussie over DNA dat was gevonden op de blouse van weduwe Jacqueline Wittenberg, maar dat heeft niet tot vrijspraak geleid van haar boekhouder Ernest Louwes (die overigens al enkele jaren op vrije voeten is).

Vergeer komt ook nog aanzetten met de Enschedese Vuurwerkramp en het sportbroekje van verdachte André de Vries 'die in eerste aanleg als volkomen onschuldig werd veroordeeld op zijn DNA en met achterhouden van ontlastende informatie.' Complete onzin. In deze zaak was geen sprake van DNA, maar van vuurwerksporen.

Ook voert Vergeer maar al te graag een lijst op van valse bekentenissen (Puttense moordzaak, Schiedammer Parkmoord, Ina Post en de Zes van Breda) om duidelijk te maken dat Jasper S. ongetwijfeld voor de 'Zaanse verhoormethode' moet zijn gezwicht. Dat kan ook al weer niet kloppen, Jasper S. gaf de moord direct toe aan Jan Vlug, nog voordat de verhoren begonnen (toegegeven: dat gelooft Vergeer dus niet). 

En natuurlijk ziet Vergeer weer een patroon - zie ABC Moord - waarbij verdachten die weigeren DNA af te geven via een willekeurig verbaaltje voor een ander delict alsnog een aan het gewenste sporen komen. 'Tel daarbij op dat recherche en justitie niet zullen schromen om je wangslijm onrechtmatig te verkrijgen en ook niet om die resultaten anders te interpreteren dan in werkelijkheid is gebeurd en je komt zomaar voor een veroordeling te staan omdat je gisteren de buurvrouw mogelijk hebt gekust vanwege een Nieuwjaarswens.'

Alleen weet Vergeer maar al te goed dat dat niet zo eenvoudig is. Toen in 2009 Jasper S. voor een nachtelijke joyriding voor de rechter moest verschijnen, kon nou juist geen DNA bij hem worden afgenomen. Achteraf - inderdaad - een gemiste kans.

17 opmerkingen:

 1. Vergeer schoot kortom een schot hagel af en wist alsnog niets te raken. Dan moet je een andere hobby gaan zoeken.

  Als boer Jasper ook maar een moment zou ontkennen, of een signaal afgeven dat er naar alternatieve scenario's gekeken moet worden, zou ik al om zijn en alles weer in twijfel trekken. Maar de man bekende en er is dus een 100% DNA match. Tijdens het proces gaat natuurlijk duidelijk worden dat hij daderkennis heeft en dan is het cirkeltje helemaal rond.

  Ik snap het wel hoor, want de complottertjes hadden net al hun Demmink "kroonjuweel" verloren en de lange jaren van wild fantaseren over de moord op Marianne Vaatstra waren dus ook voor niets. Twee prachtige feuilletons om de aandacht mee te trekken en die zijn nu allebei afgedankt. Niet meer relevant in het publieke debat. Next.

  Wanhopig proberen ze zich toch vast te klampen aan die verhalen, vooral omdat die de bodem vormen onder hun hele hetze tegen de overheid en justitie. Nu hebben ze alleen nog Ben vd Brink over en hun eigen waanzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jan Vugt > Jan Vlug.

  Te horen aan hoe hij praat zou hij best uit Vught kunnen komen, maar dat staat los van zijn naam.

  Verder: welcome back in cyperspace!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Als boer Jasper ook maar een moment zou ontkennen, of een signaal afgeven dat er naar alternatieve scenario's gekeken moet worden, zou ik al om zijn en alles weer in twijfel trekken. Maar de man bekende en er is dus een 100% DNA match. Tijdens het proces gaat natuurlijk duidelijk worden dat hij daderkennis heeft en dan is het cirkeltje helemaal rond."

  De bekentenis en DNA match kunnen nog alle kanten op. Er is geen specifieke duiding naar buiten gebracht. Poeha Vergeer gebruikt dit om zijn verhaal in de
  lucht te houden. Zijn bron in Noorwegen(Cornelis Vreeswijk) wil dat het zo is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Barra

  Je bedoelt dat de normale site weer in de lucht is? Want ik zie 'm nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat Bauke Vaatstra de machiavelli prijs kreeg, vond ik redelijk. Dat hij daarna werd aangeklaagd door de voormalig directeur van het asielcentrum, die ook nog wat oud zeer had, vond ik naar. Dat bij de reaguurders nog steeds het verstandelijk deel op slot gaat zodra het over vluchtelingenwerk gaat, minder. De reut dat asielzoekers per definitie nog steeds als uitvreters worden gezien vind helaas nog steeds gretig plaats.

  Dat er nog steeds geen excuses zijn gemaakt aan de burgemeester, mensen die in dienst waren van het ACO en de predikante vind ik diep triest. Dat Bauke zich hiermee afmaakte dat er werd gezegd dat de moord op Marianne, volgens deskundigen niet westers was, kan ik nog begrijpen. Maar het had wel chiquer geweest als hij alsnog er wat van zou zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie geen reden waarom Bauke Vaatstra aan wie dan ook excuses zou moeten aanbieden. Hem is na de moord door "experts" verteld dat de moord van een "niet-westers" type was, en de plaats delict lag dichter bij het asielzoekerscentrum dan bij de bebouwde kom van Kollum of Veenklooster. Bovendien hebben de autoriteiten uit politiek-correcte koudwatervrees de indruk gewekt dat het AZC bij het onderzoek naar de moord werd ontzien. Waarom zou de leek Vaatstra, vader van een vermoord kind, door het stof moeten terwijl de nep-experts en falende autoriteiten die hem tot zijn te haastige conclusie brachten vrijuit gaan?

  Dat bij de reaguurders nog steeds het verstandelijk deel op slot gaat zodra het over vluchtelingenwerk gaat ...

  Een groot deel van de vluchtelingen die naar Nederland komen zijn economische "vluchtelingen", die door de vluchtelingenindustrie aan de bevolking worden gepresenteerd als vervolgden. Het is dus maar de vraag bij wie nu precies het verstand op slot zit. Mensen weten heel goed wanneer ze worden bedonderd, en ze worden niet graag bedonderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Lezer, er werden toen wel mensen bedreigd die voor de vluchtelingen spraken en de burgemeester en de predikante. Voorts waren medewerkers ook bang, ik kan me nog wel herinneren uit die tijd dat zowel Peter R en Bauke erg adamant waren dat het asielzoekers moesten zijn. M.a.w. dan ben je ook best wel een beetje verantwoordelijk voor de ´eigenrichting´ van de dorpsgenoten nietwaar? En daarom is het netjes nu de goegemeente zwijgt over die periode dat er een klein woordje vanaf kan.

  Zelf heb ik met vluchtelingen gewerkt, en ik kan je daar verhalen van vertellen die jou doen huiveren en dat je erg blij mag zijn dat je hier bent en je hersenloze reut maar weer kan afsteken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf heb ik met vluchtelingen gewerkt, en ik kan je daar verhalen van vertellen die jou doen huiveren ...

  Ik ben bekend met het verschijnsel politieke of etnische vervolging, en met het verschijnsel echte vluchteling. Maar dat sommige asielzoekers echte vluchtelingen zijn, die geholpen moeten worden, weerlegt op geen enkele manier het feit dat de meerderheid uit gelukzoekers bestaat.
  Het misbruik van onze prachtige asielwet was enkele decennia geleden overigens veel erger dan het nu is. Het liep zodanig de spuigaten uit dat zelfs de grootste mensenvrienden inzagen dat het zo niet kon doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @lezer

  Het liep zodanig de spuigaten uit dat zelfs de grootste mensenvrienden inzagen dat het zo niet kon doorgaan.

  Dat sentiment werd inderdaad erg aangewakkerd door alle verdachtmakingen rond dat asielzoekerscentrum en heeft mede geleid tot het kunstmatig aangewakkerde sfeertje dat het niet zo kon doorgaan (met al die medemenselijkheid).

  Overigens is die asielwet nu zo dichtgetimmerd, dat Tibetaanse vluchtelingen die nota bene in een Chinees heropvoedingskamp zaten nog niet eens asiel verstrekt wordt. Die probeerde ik nog te helpen met hun aanvraag, die ze uiteindelijk wel kregen in België.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Interessante uitspraak, die zonder meer nuttige jurisprudentie is als je kijkt naar een Bauke Vaatstra stalkende Wim Dankbaar, een Micha Kat of Ben vd Brink.

  De recente veroordeling tot een sociaalmediaverbod is opgelegd door de Amsterdamse kort geding rechter Harm Brouwer, tot juni 2011 voorzitter van het college van procureurs- generaal. De eis werd ingediend door advocaat Danusia Bialkowski. Zij vindt dat deze zaak laat zien dat burgers het pesten op internet kunnen beteugelen door profielen te laten verwijderen. Mits het daarbij gaat om onrechtmatige uitlatingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Jeroen
  Dat schandalige voorbeeld had ik zelf in gedachten toen ik mijn postjes schreef. Ontaarding naar twee kanten: niet alleen worden economische migranten ons met morele chantage als vluchtelingen door de strot geduwd; ook worden echte vluchtelingen, wanneer ze blijkbaar niet in de politieke kraam van de overheid te pas komen, de dood in gedreven. Als we de gelukizoekers stelselmatig zouden weren, zouden we de echte vluchtelingen beter kunnen opvangen. (Over de talloze voordelen van opvang in de regio van herkomst begin ik maar niet, want dan krijg ik binnen de kortste keren het R-woord om de oren.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. "Jasper S. gaf de moord direct toe aan Jan Vlug, nog voordat de verhoren begonnen (toegegeven: dat gelooft Vergeer dus niet)." Volgens bepaalde mensen gaf hij zijn verklaring al meteen na het Dna onderzoek.. Maar ja was ik niet bij.

  Het blijft voor mij, als leek, nog steeds vaag dat mensen als Micha, Bou en Wim moordenaars de hand boven het hoofd houden. Jasper geeft al toe dat hij het heeft gedaan (en heeft daderkennis, dat is wel duidelijk nu) en moet nu ook aan die mensen nog gaan uitleggen dat hij het wel degelijk heeft gedaan?

  Waarom zijn zij zo obsessief dat hij het niet heeft gedaan? Omdat ze ten alle tijden justitie of OM ervan verdenken dat ze niet eerlijk zijn? Dat gaat in deze case toch helemaal niet op?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ Carla. Hoe fanatieker mensen worden in hun geloof, of dat nou religie of over wat anders gaat, hoe minder ze afstemmen naar de rede of relevantie. Dus in dit perspectief gaat het ook op. Wim, Micha, Bou en Andre geloven heilig in het feit dat ons land door de bilderberg puppets wordt bestuurd en dat er een pedo elite is.

  Je ziet dat Micha zijn aanhangers ook heilig geloven in het verhaal. Niet omdat hij gewoon een gestoorde idioot is die maalt om een ander, zolang hij zijn gelijk niet krijgt. Maar omdat hij dicht bij de ´waarheid´ komt en ze dus bij de top van justitie bang zijn en dat op vele fora herhalen. Gelukkig vindt de overgrote meerderheid daar dat Micha allang had moeten opgesloten worden, dus ergens is er nog wat gezond verstand.

  @ Lezer, er zijn economische vluchtelingen, die zijn ook hier voor zichzelf begonnen. En de realiteit is dat een groot gedeelte van onze economie hetzij in de horeca, schoonmaak of een andere industrie daar goed gebruik van maakt. Dus de term ´gelukzoekers´ klopt dan niet. Zeker er zijn echte vluchtelingen en ook de economische, die hun draai uiteindelijk ook vinden. Zouden die gaan staken dan ligt morgen toch een gedeelte van Nederland plat. D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @dorothy:thanx voor de duidelijke uitleg :)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.