maandag 23 september 2013

Nou tabee dan, Jantjes!

Na de leegloop bij De Vrije Chroniqueurs staat uitbater D. G. Neree er grotendeels alleen voor. Een beetje beteuterd stond hij de afgelopen dagen naar de smeulende puinhopen te kijken, vol zelfbeklag, omdat hij niet had opgelet en de boel had lopen verslonzen. 'Ik heb weinig geschreven en misschien niet voldoende gemodereerd. De keren dat ik iets schreef, was ik daarna dagenlang leeg. Een week geleden dacht ik er hard aan om een weekje helemaal van internet weg te blijven om te zien of de batterij zo weer opgeladen kon worden.'

Uitgebreid legt de webmaster uit dat het onderhouden van een weblog dagelijkse inspanning vergt. 'Het moet worden nagekeken, er moet een afbeelding bij gevonden worden of gemaakt of bewerkt, links moeten in de tekst worden gezet en categorieën aangegeven. Een beetje artikel kost zeker een aantal uren of een dagdeel. Dan volgen de reacties die voortdurend moeten worden gemodereerd: spambox doorzoeken, reacties die op toestemming wachten'

Na iedere zin hoor je een diepere zucht. Neree had maar al te graag de stekker er meteen uitgetrokken, maar de server is betaald tot april 2014 en dus zal hij de rit moeten uitzitten. Niks voor D.G., want die is in elk geval niet van plan om zelf veel proza te schrijven, afgezien van een wel erg plichtmatig verslagje van de PVV-demo te Den Haag. Barracuda kan nu al raden hoe dit afloopt: Nou tabee dan, Jantjes!

Waar moeten al die islamvreters en breivikjes nu dan toch heen? Het Het Vrije Volk wil niet maar van de grond komen, Artikel 7 is omgevallen, Amsterdam Post is na de dood van de eigenaar opgeheven, Hannibal is zoek, Joost Niemöller trekt zich terug achter de betaalmuur en de afgescheiden Filantropius had de afgelopen dagen weliswaar even heel erge last van schrijfbuikloop, maar zwatelt toch vooral over Neo-romaanse kerken ('Een anachronistische disharmonie zuchtend en in strijd met ruderale vegetatie, deze door vele eeuwen tijdsgeest gesleten fotografische details van de Cathédrale Notre-Dame-de-Nazareth de Vaison, in het Franse departement Vaucluse').

'Stemt allen Wilders!' klonk het wanhopig vanuit de loopgraven. 

4 opmerkingen:

 1. Het is ergens wel begrijpelijk. Een site onderhouden is echt een dagtaak, en daar staat tegenover dat het geld kost en vrijwel niets oplevert.

  Het wordt daarom tijd voor de volgende stap. Er moet een breder platform komen dat meer appelleert aan de smaak van de massa, er moet ook begonnen worden met het actief bestrijden van de islam, de hele wereld gaat naar de verdommenis en de enige reden is het bestaan van die verdomde club van misdadigers.

  Wat er moet komen is een soort onderlinge hulp-organisatie die bijsprint als er iemand tijdelijk uitvalt of in het geheel wegvalt. De Amsterdam Post is weg, maar er waren wel duizenden lezers. Het Vrije Volk is weg en ik heb geen idee waarom!

  Wat zou er in WO2 van het verzet zijn terecht gekomen als de bezorger van Het Parool of Vrij Nederland destijds een lekke band had gehad en er was niemand geweest die het van hem kon overnemen? Dit is geen grootspraak want ik acht Amsterdam Post van een zelfde grootte als de verzetskrant Het Parool en Het Vrije Volk dicht ik de zelfde waarde toe als destijds de verzetskrant Vrij Nederland, van die twee is in ieder beval nu geen reet meer over, noch van het Vrije Volk noch van Vrij Nederland. We moesten maar eens wat op papier gaan zetten over wat meer samenwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Het wordt daarom tijd voor de volgende stap"
   [...]
   "We moesten maar eens wat op papier gaan zetten over wat meer samenwerken."

   Gaat vast goed komen. :D

   Verwijderen
 2. Wat dacht je van www.ejbron.wordpress.com!? (zónder Breivikjes, maar graag mét authentieke islamvreters!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat dacht je van www.ejbron.wordpress.com!? (zónder Breivikjes, maar graag mét authentieke islamvreters!)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.