dinsdag 24 september 2013

Sprong

2013 was tot nu toe nou niet bepaald het jaar van Dr. Johan Oldenkamp. In het voorjaar moest Johan (auteur van 27 boeken) nog zijn alternatieve pretfabriek in Oudewater sluiten wegens gebrek aan belangstelling. Radio maken bij Argusoog, dat zich maandenlang aan het bezinnen was, ging ook even niet meer. En Johan zoekt (met spoed?) woonruimte in of rondom Zeist. Klinkt ook al niet best.

Hoe anders was dat in 2012, toen Johan maandenlang in het middelpunt van de belangstelling stond als lijstduwer van de Soevereine Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN), in de volksmond ook wel UFO partij genoemd. In fris zomers tenue genoot Johan wekenlang van alle media-aandacht. Johan stond de dagbladpers te woord, droomde zich reeds premier, photoshopte zich bij Pauw & Witteman en belegde een heuse persconferentie in Nieuwspoort, nadat zijn discipelen eerst onder begeleiding van de hypernerveuze Hermandad met emmers en bezems Den Haag waren binnengetrokken.

Uiteindelijk werd SOPN dan toch nog geslachtofferd in de nivellerende verkiezingsstrijd tussen VVD en PvdA. Slechts 13.000 kiesgerechtigde Nederlanders gaven de partij hun steun en Oldenkamp ontwaakte met een stevige kater. Een oproep om Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit (MenS) en de SOPN samen te voegen tot Voluntas Populi bleef onbeantwoord, waarna de onttakeling van SOPN definitief een aanvang nam. Johan leek voor altijd genezen van de landelijke politiek.

Niet dus. Afgelopen vrijdag was het bestuur van SOPN te Ede weer helemaal terug van weggeweest. Inclusief partijleider Johan Oldenkamp en oprichter en Niburu-frontman Anton Teuben. Eigenlijk waren die teleurstellende 13.000 stemmen (bijna twee keer zoveel als Hero Brinkman) zo gek nog niet. 'De SOPN wil nu weer zoveel mogelijk mensen activeren om de rijen te sluiten.'

Vermoedelijk ruiken Teuben en Oldenkamp hun kans nu het vertrouwen in het huidige kabinet tot een historisch dieptepunt is gedaald. Logisch dat je dan voor een UFO partij gaat stemmen. Maar wat die partij precies gaat doen, is weer eens niet duidelijk. Zelden een partij gezien die zo slecht communiceert met zijn beoogde achterban. Op een verslagje van 20 september zit Barracuda nog altijd te wachten. Maar wie heeft heeft Oldenkamp het veel te druk met zijn sprong naar het allerhoogste niveau van bewustzijn.

2 opmerkingen:

  1. tja, de achterban is nog best we actief, als je kijkt naar zo'n familie israel en recentelijk de familie vitali. In filmpje met deurwaarder 3 hoor ik Bea nog roepen dat Nederland nog steeds van de Nazi's is omdat ze vergeten zijn te ondertekenen dat we het terug krijgen..
    Een van de speerpunten van SOPN destijds..
    Dus dat dat gaat jeuken begrijp ik wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. http://www.youtube.com/watch?v=XPq281fFsnc

    BeantwoordenVerwijderen