vrijdag 20 september 2013

Zweefcursus

Gisteren was je nog een onbekende PvdA wethouder uit de polder, vandaag sta je levensgroot in de krant als verspiller van overheidsgeld. PvdA-wethouder Wouter Ruifrok heeft zich op kosten van de belastingbetaler ingeschreven voor een peperdure cursus genaamd 'Mijn gevoel voor realiteit.

ONS Noordoostpolder heeft bij monde van fractievoorzitter Berthoo Lammers verontwaardigd gereageerd. Ruifrok moet de zweverige zelfontplooiing a raison van 10.000 euri zelf maar betalen, scamperde hij. Koren op de molen van vooral GeenStijl, dat graag zakkenvullende PvdAérs op de vingers tikt. 'Ga ervoor Ruifrok. Schrik niet als je opeens vanuit je gevoel allemaal nare dingen gaat waarnemen. Dat je wereldbeeld niet helemaal klopt bijvoorbeeld. Of dat de PvdA een burgerhatende prutspartij is en dat hun electoraat vergrijst en uitsterft.'

Nu is Barracuda zelfbenoemd zweefkezen-expert, dus wilde hij meteen weten: hoe zweverig is die opleiding eigenlijk? Lees je nergens iets over. Als een mijnheer Lammers zoiets roept, is het kennelijk zo. Eerst de kosten: die vallen eigenlijk wel mee, gelet op de duur van 21 dagen en vijf overnachtingen en een doorlooptijd van bijna negen maanden. All in. Nog een nuance: De cursus wordt ook gevolgd door managers van de gemeente Noordoostpolder. Dus hebben ze allemaal boter op hun hoofd.

Aanleiding: Gemeenten krijgen steeds meer taken toebedeeld en moeten inwoners meer betrekken bij beleid. Dat zou van ambtenaren en bestuurders een omslag in het denken en handelen vragen. Cursisten worden derhalve in omgevingen 'gedompeld, waarin steeds een andere oriëntatie domineert. 'Je ontdekt welke oriëntatie je ligt en wat spanning oproept of energie geeft.'

Het is misschien het ongelukkige jij-toontje, maar een paarse broeken meets Happinez-cursus (GeenStijl) kan Barracuda er echt niet van maken. Wel lijkt de cursus een luxe die in deze barre tijden ietwat overdreven lijkt. Domweg omdat je van trial & error misschien nog veel meer kunt leren. Zelfs als drukbezet ambtenaar (Nou, eentje dan: Wat is de drukste werkdag voor een ambtenaar? Maandag, dan moet hij drie blaadjes van de kalender afscheuren).

6 opmerkingen:

 1. Tja, in sommige groepen in onze samenleving is er voor nuance helaas nog steeds geen plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed stuk. En ergens ook wel om te lachen. Nu gaat de beste man ontdekken wat straks het beste bij hem past. Misschien ontdekt hij wel dat ambtenaar niets voor hem is en wordt hij tuinman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik daar zie is een training "commonsense", beetje tweede positiedenken en een scala aan vaardigheden waarbij je van een wethouder verwacht dat hij die voor zijn aantreden al heeft. Deze training laat zien dat hij die blijkbaar niet heeft en zijn baan dus niet aankan. Een motie van wantrouwen lijkt me op z'n plaats. Deze vaardigheden hoort zelfs een middle manager al onder de knie te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OT

  r_vandenberg
  21 september, 2013 at 12:04

  Iedereen die Victoria de afgelopen jaren heeft geholpen heeft ze nooit naar geluisterd. Ze stonden dag en nacht voor haar klaar. Zelfs haar laatste kind die enkele maanden geleden is afgepakt bij de geboorte heeft ze verzwegen.. Waar zij toch allemaal mee bezig is is echt ongelofelijk. Het is verschrikkelijk om al je kinderen te moeten missen, maar wie kent Victoria hier?
  Victoria, ga nu naar Huib Struycker hij wilde je helpen, waarom heb je nooit geen 1 weg bewandeld, en nooit geluisterd naar bijvoorbeeld Lode? Waar ben je toch allemaal mee bezig ?


  Krijgen 'klollers' nu ook door dat de zogenaamde 'Case Victoria' een farce is en uitsluitend tot doel heeft dat Kat en Victoria in Dublin lekker de bloemetjes buiten kunnen zetten? Die Kat heeft ook totaal geen dossier kennis -las bijvoorbeeld elders dat deze Victoria 6 kinderen bij 6 verschillende mannen heeft- maar dat interesseert Kat ook helemaal niet. Die is er louter bij om te rellen. En die Ieren hebben dat maar al te goed door.

  Zou mooi zijn als die Victoria voor Kat uiteindelijk hetzelfde oplevert als BvdB voor Argusoog en Zeevat opleverde.
  Liegende en parasiterende fantasten zijn het die niet gehinderd door enig moraal of fatsoen in hun zieke bovenkamers niets en niemand ontziend uitsluitend uit eigenbelang opereren.
  Uiterst kwalijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij valt dat hele Ierland verhaal verkeerd bij de plottertjes. Te ver van hun huis.

   Verwijderen
  2. Dit stukje 'onderzoeksjournalistiek' van Micha Kat is wel weer een mooi dieptepunt in zijn onnavolgbare drang tot zelfdestructie.

   Man, man wat een onsamenhangend geneuzel presenteert hij hier met dit labiele mens Victoria, dat hij weer eens uit het netwerk van een ander (Arend Zeevat) heeft gejat.

   Ronduit hilarisch tenenkrommend is Kat's optreden bij de Ierse demonstranten. Een mager gekrijs van een minuut door een microfoon noemt Kat een 'speech', en uitnodiging als een van de sprekers tijdens een zeer belangrijke demonstratie.

   Een interview met Sharon Gold (who?) blijkt een interview met zichzelf, waarbij hij Sharon pushed hem vragen te stellen. Hahaha..voor de schaamteloosheid van Kat.

   En een dronkenmansgebral in een kroeg laat hij opnemen als een separaat 'Guinness'-item for the Dutch Program, Micha Kat signing off for.

   En rellen in een kroeg met een paar gasten ziet hij als journalistiek.

   Ik dacht dat Kat inmiddels wel de bodem van zijn professionele prestatie's had bereikt, maar het kan duidelijk nog veel dieper.

   Maar gelukkig gaat hij dan weer gewoon als vanouds calimero-en over hoe iedereen hem 'kapot wil maken', en dan denk ik maar weer; Gelukkig Micha Kat, zo ken ik je weer. Een huilebalk, met een ongezonde vorm van megalomanie.

   Verwijderen