maandag 30 september 2013

Klimaatepifanie

Het leek heel even de week te worden van Marcel Crok, 'wetenschapsjournalist', zoals deze tennisleraar zich nog altijd noemt. Vraag alleen niet waar Crok publiceert, want we kennen Marcel alleen van zijn opgewonden stukjes op Climategate.nl. In een 'feestweekende' van 21 september verscheen Crok echter zomaar op de voorpagina van Trouw, en was er ook nog de klimaatepifanie van NRC-journalist Karel Knip.

Want de klimaatsceptici leken eindelijk een beetje gelijk te krijgen: de aarde warmt mogelijk iets minder snel op dan eerder voorspeld. In het vijfde klimaatrapport van VN-klimaatbureau IPCC zouden de berekeningen voor de opwarming van de aarde iets naar beneden bijgesteld. Sinds 1998 is het nauwelijks warmer geworden. Bij Crok ging de vlag uit en werden de slingers al opgehangen.

Nu stond dat Trouw-stuk vol nuances, onder meer dat er sprake was van een dip die wetenschappelijk heel goed te verklaren is, maar dat wilde Crok even niet horen. En zo eindigde de euforie een week later alsnog in mineur. Het klimaatpanel van de Verenigde Naties is namelijk nog meer overtuigd geraakt van de menselijke invloed op het klimaat. Waarna de media alleen nog oog hadden voor het slechte nieuws. Zoals dat de opwarming van de aarde leidt tot een veel forsere stijging van de zeespiegel dan tot dusver was aangenomen. En volgens het KNMI de temperatuur in Nederland meer zal stijgen dan de wereldwijde verwachtingen doen vermoeden. Nog erger: in de VS is het plan opgevat om orkanen naar klimaatontkenners te noemen. 'Het oog van Michele Bachman zal Florida binnen een paar uur bereiken.' 'John Boehner vernietigt deze stad.' 'Marco Rubio bedreigt alles op zijn pad.'

En al helemaal woedend waren de drie vaste musketiers van Climategate.nl op de negatieve berichtgeving over de klimaatsceptici in De Telegraaf. En dus is er op 3 oktober in Nieuwspoort een heusche persconferentie, waar alle usual suspects (onder wie Hans H.J. Labohm en last but not least Marcel zelve) plus nog wat ontkennende zwaargewichten journalisten voor eens en voor tijd op andere gedachten gaan brengen. 'Verplichte kost voor wie zich snel wil bijscholen in objectieve berichtgeving over het klimaat'. Hoezo, objectief?

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Lyrics Vergeten:

   You're all I need to get by (repeat 5 times)
   As long as I got you baby you know that you got me ohh!
   You're all I need to get by-y-y
   Cause we got a love wi' some R-ah-E-S-P-E-C-T ohh!

   Like sweet morning dew I took one look at you
   And it was plain to see, you where my destiny
   With my arms open wide, I threw away my pride
   I sacrificed for you, dedicated my life to you
   Like I would go where you lead
   I'll be right there in time of need
   And when I lose my will you'll be there to push me up that hill

   There's no looking back for us
   We've got each other's love and that's enough
   Cause you're all I need to get by
   (chorus sung in Aretha's typical "run" fashion)

   Like an eagle protects his nest, for you I'll do my best
   Stand by you like a tree and dare anybody who tries to move me
   Darlin' in you I've found strength where I was torn down
   I don't know what's in store but together we can open any door

   (Just do what's good for you I'll inspire you a little bit higher
   I know you can make a wo-man out of soul that didn't have a goal
   Cause we've got the right foundation and with the love
   and determination) yes we do
   You're all I need to get by...

   Verwijderen
 2. En nu maar wachten op die "catastrofale opwarming van de aarde", hè Barra? Al Gore boekt er voorlopig geen vliegtuigticket minder om. Geen enkel model van de klimaatwetenschappers / activisten / milieusubsidieprofiteurs heeft het al sinds 1998 aanhoudende plateau van niet-opwarming voorspeld, maar de IPCC bluft nu dat de "zekerheid" van een voornamelijk door menselijke CO2-uitstoot veroorzaakte rampzalige opwarming is gestegen naar "95%". Het maakt dus blijkbaar niets uit dat geen enkel klimaatmodel heeft voorspeld dat de aarde na 1998 niet verder zou opwarmen, terwijl de CO2-uitstoot in die periode verder toenam. De nieuwste "verklaring" is dat de missing heat zich in de diepzee heeft genesteld, maar er bestaat geen onderzoek dat deze fantastische hypothese bevestigt. "... een dip die wetenschappelijk heel goed te verklaren is ...". Ja, achteraf kan ik ook alles "verklaren". Als die dip "heel goed" te verklaren is, waarom heeft de IPCC hem dan niet in 1998 voorspeld? Het verleden correct voorspellen, daar zijn ze heel bedreven in. Nu de toekomst nog.
  De onwaarachtige propaganda van de IPCC maakt duidelijk dat het klimaat een grotendeels onbegrepen verschijnsel is, zo complex en chaotisch dat de wetenschap er vooralsnog geen vat op heeft. Hoe triest, Barra, dat het woord van de achteraf-voorspellers van de IPCC, van wie we niet mogen verwachten dat ze zelf hun onvermogen zullen toegeven, voor jou blijkbaar evangelie is, en dat je geen oog hebt voor het feit dat de klimaatwetenschap onontwarbaar verstrengeld is geraakt met milieu-activisme, politieke belangen, zakelijke belangen en persoonlijke carrièrebelangen. Dat je een absurd woord als "klimaatontkenners", verwant aan "holocaustontkenners", gebruikt, valt me van je tegen. Met je kijk op "domrechts" zit het wel goed. Nu even dat andere oog opendoen en wat onbevangener gaan kijken naar de groene religie van domlinks. Ruil ClimateProgress eens een tijdje in voor Bishop Hill en er gaat een wereld voor je open.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit bedoel ik nu, nergens wordt het ook maar een beetje inhoudelijk.

   Verwijderen
  2. Klimaatontkenners zijn ook complottertjes.

   Verwijderen
  3. Ik verwijs naar het aangetoonde feit dat geen van de door de cAGW-klimatologen gehanteerde modellen de langdurige en nog steeds voortdurende pauze in opwarming heeft voorspeld. Dat lijkt me zeer inhoudelijk.

   Verwijderen
  4. Steve McIntyre, IPCC: Fixing the Facts
   30 september 2013

   Over hoe de IPCC weer eens de doelpalen heeft verzet om het eigen gelijk te redden. Geschreven door iemand die meer van statistiek en modellen begrijpt dan 95% van de "klimaatwetenschappers" die voor de totaal verpolitiekte IPCC werken.

   http://climateaudit.org/2013/09/30/ipcc-disappears-the-discrepancy/

   Verwijderen
 3. Tjasses zeg, denk ik net nog een volgende judeonatnek naar zijn vader de lucifer vervloekt te hebben, komt diezelfde adder gewwoon uit een geheeel andere ontlastingsbuis weer gekropen tevoorschijn! Ga echt wel zo meteen mijn geld snel terug vragen...

  BeantwoordenVerwijderen