donderdag 2 januari 2014

De sterren

Barracuda begint het Nieuwe Jaar met de voorspellingen van zieners en paragnosten van het afgelopen jaar. Nagenoeg niks klopte: Een nieuwe spectaculaire ontdekking, kaping (na)bij Schiphol of poging tot wordt verijdeld, Turkije neemt wraak op buurland, tijdelijk onrust in bekende vakantieoorden, Britse vorstin wordt opgenomen, wateroverlast Engeland, China en of Chili beeft letterlijk, opschudding in Zweden, veel sneeuwoverlast, in omroepland gaan koppen rollen.

Wateroverlast in Engeland en de Britse vorstin die met een buikgriepje in het ziekenhuis werd opgenomen, dat was ongeveer het enige, maar er is elk jaar wateroverlast in Engeland en iemand van 86 heeft wel eens een kwaaltje. Zelfs de troonswisseling werd niet juist voorspeld. De enkeling die er mee aan kwam zetten had hem voor 2014 voorzien. Dat was Jan C. van der Heide, die in december 2012 nog allerlei anderen dingen voorspelde. Zoals: Er komt paniek op Wall Street, 1929-taferelen, aandelen kelderen in Europa en China. Mensen willen het geld van hun rekening halen en bezetten bankgebouwen. Not.

In Iran komt een bloedige wisseling van de macht. Assad wordt uit Syrië verjaagd, in zijn gastland blijkt hij later ook niet welkom. Ook Not.

Wereldwijd komen er grote meteorietinslagen. De grootte van de meteorieten veroorzaakt veel onrust. Alweer Not. Een grote heldere vuurbal gespot aan nachthemel in de VS, dat was hem ongeveer.

Het enige waar Jan een beetje warm werd was Anouk. Die zou in de top drie eindigen op het Songfestival. 'Des te opmerkelijker omdat ze koortsig en niet helemaal fit is tijdens haar optreden.' Anouk werd negende en worstelde in de aanloop tot het festival inderdaad even met een verkoudheid. Kortom, als Jan het een beetje klein houdt wordt het misschien nog wat.

Voor 2014 is het derhalve vrijwel zeker dat de volgende voorspellingen ook weer niet gaan uitkomen: Finale WK Voetbal: Brazilië-Duitsland 1-2, aftreden Paus na openhartige onthulling, flirt tussen Merkel en Engeland, D66 krijgt een historisch aantal zetels, een tweede Wilders gaat opstaan en een drone boven het Witte Huis.

35 opmerkingen:

 1. Je weet meteen wie de lone wolves waren bij Klokkenluideronline tijdens de jaarwisseling. Waterman, knowtoomuch en stout. Als je rond die tijd echt niks beters hebt te doen dan weer posten over Bilderberg en de New World Order ben je volgens mij inderdaad zo kins as een kommetje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Dan ben je een eenzame en zielige totaalloser die volledig van de samenleving vervreemd is. Vooral Stout vind ik zo'n vreemd figuur, met zijn obsessie met psychopaten. Het vreemde vind ik ook dat hij telkens van die psychopate en gewelddadige dingen wil doen met de mensen die hij dan als "psychopaat" definieert. Echt de bizarste geweldsfantasieën heeft die gast.

   Is dat niet gewoon Jeroen de Kreek, die nu alles en iedereen als psychopaat definieert omdat in de rechtszaal bleek dat hijzelf vooral rijp is voor de inrichting? Volgens mij hebben zijn trieste berichtjes vooral te maken met zijn eigen diagnose en ken weinig andere mensen dan de Kreek die zo monomaan en obsessief met één onderwerp bezig kunnen zijn.

   Verwijderen
 2. Vergeet je niet de steen die boven Rusland uit elkaar spatten?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh God, die dombo van Martin Vrijland meent weer iets te moeten zeggen over de 3FM actie ter bestrijding van diarree. Maar 800.000 doden per jaar, Martin? Maar ach, de rest van het stukje staat weer vol dom gelul over de New World Order.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben gewoon helemaal klaar met de "vrijheid van meningsuiting". Afschaffen graag. En wel nu. Met de opkomst van het internet zijn er gewoon teveel tiefusmongolen om dat vol te kunnen houden.

   Ik wil keiharde censuur, bevoogding en draconische straffen.

   Verwijderen
  2. Dat is mijn oprechte nieuwjaarswens.

   Verwijderen
  3. Hèhè dat geldt dan alleen voor de tiefusmongolen neem Ik aan :p.

   Verwijderen
  4. Exact. De Martin Vrijlands van deze wereld.

   Verwijderen
  5. Ik neem aan dat Martin straks te moe is om nog stukjes te schrijven na een dag dozen inpakken.

   Verwijderen
  6. Nou ik weet niet of je wel zo blij moet zijn dat hij dozen staat te plakken in een sociale werkplaats, denk aan al die tere zieltjes die hij kan beïnvloeden. Zo wordt zijn fanclub alleen maar groter ;p. Congierge op een universiteit lijkt me een geschiktere baan ;).

   Verwijderen
  7. Er is heus wel ergens een gesloten setting voor hem te vinden.

   In Frans Guyana ofzo

   Verwijderen
  8. Nee daar wordt het alleen maar erger van, the great escape of Vrijland. Dan heeft hij nog meer stof voor zijn blog :p. Ik blijf erbij dat conciërge een betere baan is :)
   Btw nog de beste wensen.

   Verwijderen
  9. Ja? Zie jij hem met dat papperige snackbarlichaam van hem diezelfde tocht door de jungle maken? Volgens mij zou hij het nog geen uur volhouden.

   Of ehh kamp Jodensavanne dan. Werden tijdens de tweede Wereldoorlog Indische NSB'ers geïnterneerd:

   Begin november kregen de vijf gevangenen de opdracht om de toiletten van de bewakers met de blote handen te reinigen. Nadat zij dit weigerden werden zij opgesloten in de houten cellenbarak. Vervolgens werd besloten om in de nacht van 4 op 5 november te ontsnappen. Hartog van Banda werd echter op 4 november vanwege zijn verjaardag vrijgelaten uit zijn cel. De andere vier ontsnapten zonder hem, nadat ze een stuk plank uit de achterste cel hadden gezaagd. Ze wilden naar Frans-Guyana maar verdwaalden en werden gepakt. Na te zijn mishandeld werden ze overgebracht naar Paramaribo waar ze door kolonel Jan Meyer werden verhoord. Alle vier werden ter dood veroordeeld. Twee van hen, L.K.A. Raedt van Oldenbarneveld en L.A.J. van Poelje, werden daadwerkelijk doodgeschoten. Vervolgens ketste een geweer en kwam de directeur van Fort Zeelandia tussenbeide. Van de beide geëxecuteerde mannen werd later officieel beweerd dat ze op de vlucht zouden zijn neergeschoten. Na de oorlog bleek dat ze van achteren waren beschoten terwijl ze geboeid waren.

   Verwijderen
  10. En ook de beste wensen. Dat wel :-)

   Verwijderen
  11. Fijn dat je er zo open voor uitkomt, Jeroen. Je bevestigt wat ik al een tijdje vermoedde.

   Zelf blijf ik vóór de rechtstaat met burgerrechten en daar gevoel ik me goed bij.

   Verwijderen
  12. En ook de beste wensen. Dat wel :-)

   Verwijderen
  13. Dan ben je niet bijster snel van begrip Ruud, want dat vind ik al jaren en was daar altijd duidelijk over. Heb ik ook altijd een onderbouwing voor gegeven, die verder niemand uit te weerleggen. http://www.troebelwater.nl/22/2/2010/resistance-is-futile. Die radicale visie op het vrije woord is iets van voor het internet, voor oude mensen, die nog waarde hechten aan privacy enzo.

   Vrijheid van meningsuiting gunnen aan mensen die te dom en negatief zijn om op te poepen slaat helemaal nergens op. Is een moraal die even betekenisloos en arbitrair is als het bestaan van God. Vind ik al sinds de opkomst van Wilders.

   Natuurlijk bestaan er volstrekt minderwaardige "opvattingen". Het is het thema van deze site. Bovendien zijn die minderwaardige opvattingen een bedreiging van de democratie, die ik van groter belang vind dan het recht van mongolen om alles maar te mogen roepen.

   Verwijderen
  14. "Wist te weerleggen", dat is. Maar een radicale vrijheid van meningsuiting is dus een bedreiging van die rechtsstaat en het kan niet zo zijn dat de vrijheid van de ene ten koste gaat van andermans vrijheid van meningsuiting, de burgerrechten van die ander aantast. Dus iets klopt er toch niet helemaal aan je "opvatting".

   Verwijderen
  15. Absolute vrijheid van meningsuiting leidt per definitie tot de tyrannie van de minsten en domsten in onze samenleving.

   Verwijderen
  16. Antidevriesmaffia verwoordde precies dat vanochtend op Martijn Alberda's site:

   Anti deVriesmaffia
   januari 3, 2014 om 10:20 am
   geduld robert, eerst moet het land kapot worden gemaakt daarna moeten we maar zien hoe het verder gaat. velen zijn spannen zich in om het land kapot te maken dus het gaat de goede kant op.steun daarom Micha Kat zodat hij zn verwoestende werk kan doen.


   Dat moet je maar gewoon toestaan vanwege de vrijheid van meningsuiting? Natuurlijk niet.

   Verwijderen
  17. Jeroen schreef:
   ==
   Dan ben je niet bijster snel van begrip Ruud, want dat vind ik al jaren en was daar altijd duidelijk over. Heb ik ook altijd een onderbouwing voor gegeven, die verder niemand uit te weerleggen. http://www.troebelwater.nl/22/2/2010/resistance-is-futile.
   ==

   Aha, uit 2008 met herpublicatie in 2010. Toen was ik van je bestaan nog niet op de hoogte en ik lees dit inderdaad vandaag voor het eerst.

   ==
   Die radicale visie op het vrije woord is iets van voor het internet, voor oude mensen, die nog waarde hechten aan privacy enzo.
   ==

   Ik weet niet precies waar dat woord "Die" naar verwijst, maar in elk geval niet naar mijn visie op het vrije woord, want die is niet radicaal, maar wel principieel. Ik sta achter het "behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet" uit art. 7 van de Grondwet, en achter "die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk (proportioneel en subsidiair) zijn" uit art. 10 van het EVRM.

   ==
   Vrijheid van meningsuiting gunnen aan mensen die te dom en negatief zijn om op te poepen slaat helemaal nergens op.
   ==

   Beslist niet mee eens. Ook die hebben uitingsvrijheid, en anderen hebben dan weer te vrijheid hun uitingen dom en onzinnig te vinden en dat te publiceren.

   ==
   Bovendien zijn die minderwaardige opvattingen een bedreiging van de democratie, die ik van groter belang vind dan het recht van mongolen om alles maar te mogen roepen.
   ==

   Een verwerpelijke en gevaarlijke opvatting van "democratie", vind ik dit. "Mongolen" hun meningsvrijheid afpakken is de verkeerde manier. De juiste manier is al in Nederland geïmplementeerd: alles mag, tot aan de grenzen van de wet. En die grenzen zijn ruim.

   ==
   Maar een radicale vrijheid van meningsuiting is dus een bedreiging van die rechtsstaat en het kan niet zo zijn dat de vrijheid van de ene ten koste gaat van andermans vrijheid van meningsuiting, de burgerrechten van die ander aantast.
   ==

   Die radicale vrijheid sta ik niet voor en die is er in de huidige democratie in Nederland ook helemaal niet. Zat wetsartikelen die er grenzen aan stellen: belediging, smaad, laster, opruiïng, haatzaaien, dat zijn er al een paar.

   ==
   Dus iets klopt er toch niet helemaal aan je "opvatting".
   ==

   Je schat mijn opvatting kennelijk verkeerd in en weet ook te weinig van hoe het in Nederland geregeld is. Dat geldt voor erg veel mensen. Ik schreef er eerder dit over.

   Op Troebel Water schreef je:
   ==
   Het probleem is alleen, dat ze het 'recht' om te kwetsen met de vrijheid van meningsuiting verwarren en daarmee de terechte strijd voor behoud privacy besmetten.
   ==

   Dat recht om te kwetsen kwam meen ik van Ayaan Hirsi Ali. Ik vind persoonlijk dat mensen dat recht niet hebben. De Europese rechters gaan op dat punt echter wél heel ver. Zoektip: offend shock and disturb.

   Verwijderen
  18. Jeroen vroeg retorisch:
   ==
   Dat moet je maar gewoon toestaan vanwege de vrijheid van meningsuiting? Natuurlijk niet.
   ==

   Misschien is het als opruiïng vervolgbaar. Dat zou het OM dan moeten doen. Doen ze dat niet, dan doen ze het niet. Aangifte, artikel 12?

   Verwijderen
  19. Genoemd opruiend commentaar stond hier.

   Ik vind het ook kwalijk. Het sluit aan bij wat ik in ander verband hier schreef. Dat ging over een Amerikaan. In de VS gaat de freedom of speech verder dan in Europa.

   Verwijderen
  20. Ondertussen zit er hier iemand (vast onder valse naam, ook nog) smerige laster over je te verspreiden. Aangifte? Kat ook als webmaster aanpakken omdat hij het laat staan?

   Verwijderen
  21. ja dat is zeker onder valse naam. Maar wisten jullie allemaal al :). Het zijn zieke mensen en ze gaan steeds verder.. al geef je gewoon een hand, geef je je naam, dan pakken ze je. Heel zielig dit. Maar dit gaat ze niet lukken.

   Verwijderen
  22. zijn ook niet geheel onbekenden bij justitie..

   Verwijderen
  23. @Jeroen heeft deze keer 100% gelijk! Een fundamentele discussie met deze
   halfgare figuren niet mogelijk. In de VS valt dit simpelweg onder astroturfing, en is het verboden. Next.
   NB

   Allen een gelukkig nieuwjaar , ook voor de halve zolen.

   Verwijderen
  24. Gelukkig nieuwjaar Geen!

   Verwijderen
  25. We zijn het voor het grootste deel eens, Ruud. Behalve dat de wetten die je noemt niet goed gehandhaafd worden door het OM en voor het grootste deel dode letters zijn. Kan je herleiden naar de verpestende maatschappelijke invloed van GeenStijl tot een paar jaar geleden, die dan net gingen doen of het van "onbegrip van het internet" zou getuigen als opruiing, smaad en laster vervolgd werden. Is inmiddels een achterhaald verhaal, want er is ook op een technisch niveau veel meer aan te doen. Moet wel even gebeuren. Het moet gewoon klaar zijn met het vanaf de interwebz injecteren van gif in de samenleving.

   Verwijderen
  26. Ik zou er ook voor zijn veel meer geld en personeel in politie, OM en rechterbanken te stoppen, zodat er meer dingen sneller harder aangepakt werden.

   Dus eigenlijk zijn we het helemaal eens.

   Over dat van GeenStijl ook: lang meenden sommigen dat nationale wetten niet voor internet golden, dat internet een soort aparte vrijstaat was. Maar dat is inderdaad achterhaald door jurisprudentie. "Is in Nederland waarneembaar geweest, ook in Amsterdam, dus is de rechtbank van Amsterdam bevoegd." Zoiets, maar dan juridisch sluitend.

   Verwijderen
  27. @Ruud
   Weer een rare hinkstap van jouw haarklovende logica. Een gestoorde knalt agressieve en anonieme privekul over een reaguurder(@Jeroen) op het web, vervolgens zie je het verschil niet met het principe van de vrije meningsuiting. Geenstijl met haar achterhaalde kickback-concept daargelaten. Staat volkomen los van elkaar.

   Verwijderen
  28. De 'psycho smeller'-fantasietjes van een type als Stout (overigens wel een eufemistisch alias voor zo'n geweldzuchtig individu) zou ik niet als een 'mening' willen opvatten, en al helemaal niet als een respectabele. 'Freedom of expression' gaat uiteraard verder. Ik ben het met Ruud eens waar hij wijst op 'ieders verantwoordelijkheid voor de wet', en met Jeroen dat er wel wat serieuzer mag worden gehandhaafd. Ooit dacht ik dat terughoudend overheidsoptreden verantwoordelijke individuen zou opleveren. Misschien is dat ook wel zo, maar de keerzijde manifesteert zich inmiddels ondubbelzinnig. Op AT5 zag ik vandaag de commentaren op een berichtje over godbetert de verzorging van een door de brandweer geredde kat ontaarden in gescheld en dreigementen. Dat die grens inmiddels overal en constant ver wordt overschreden kan de overheid niet laten passeren, en die mag daar inderdaad wel eens werk van maken. Inclusief wellicht liefdevolle verzorging voor de KLOL-webmaster en z'n narrenschip.

   Verwijderen
 4. Je vergeet iets over de planeet Niburu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Man, man wat een malloot is die Waterman:

  Ik neem spirulina,vitamine C als extra voedingsupplement iedere dag,kook al mijn groente/aardappelen van de boer met keltisch zeezout in gefilterd water. Heb zelf een Berkey waterfilter en filter grondwater wat ik van 6 meter diepte omhoog pomp.
  Dit doe ik al twee jaar en ik ben nog steeds gezond. Geen vuiltje aan de lucht voor mij ondanks dat mensen mij bang proberen te maken dat gefilterd grondwater ongezond zou zijn.
  I go my oown way and fuck the rest.

  BeantwoordenVerwijderen