donderdag 10 juli 2014

Aangifte

Ach, alweer een aangifte tegen Joris Demmink. En weer eens van een Nederlandse slachtoffer. Dat mag zo langzamerhand wel eens, want de spoeling op dat gebied is behoorlijk dun. Tegen Jimmy Savile kwamen 500 aangiften binnen, tegen de vorige week veroordeelde Rolf Harris (die de wereld het onvergetelijke 'Kangoeroe Eiland' heeft bezorgd) twaalf, maar tegen Demmink slechts een stuk of twee, een van Frank L. die niet helemaal jofel is, de andere van Bart van W., die zich vaag herinnert door een 'Joris' te zijn aangeraakt in een luxe auto.

Maar wacht, Robert van de Luitgaarden uit Baarn is helemaal niet misbruikt door Demmink. Zegt hij zelf ook nog. Dus hoezo, 'we gaan het hard spelen?'.

Van de Luitgaarden heeft bijna zijn beroep gemaakt van het slachtoffer zijn. Hij groeide vanaf zijn derde op in kindertehuizen en pleeggezinnen. Vanaf zijn veertiende werd hij misbruikt door de directeur van de jeugdvoogdij-instelling die het ouderlijk gezag over hem had. Zeven jaar duurde het misbruik.

Hij stapte naar Sonja, toen nog het enige praatprogramma. Hij verscheen bij Cathérine. Hij gaf interviews aan een regionale krant en aan de Gay-Krant. Hij schreef brieven, aan premier Kok, aan minister Dijkstal. In YouTube filmpjes op internet zie je hem rap ouder worden. Ook zocht Robert de publiciteit voor weer heel andere zaken.

In interviews zegt Robert dat hij niet door Demmink is misbruikt, 'maar wat ik over hem ben ik tegengekomen in mijn eigen onderzoeken is ongelooflijk'. Eh, welke onderzoeken? Wat is 'ongelooflijk'? We hebben deze Robert in al die jaren nog nooit een bijzonder detail over Demmink horen vertellen, en Robert was ook al geen getuige bij de Demmink verhoren in Utrecht. Het verhaal over zijn aangifte in de Baarnsche Courant wordt gekenmerkt door vaagheden.

Net als trouwens het veel interessantere verhaal dat het niet botert tussen Robert en zijn moeder of broers. Die willen 'niets meer met hem te maken hebben'. Barracuda wil dan altijd weten: Waarom niet?

UPDATE: Een filmpje van Van de Luitgaarden met toelichting is offline gehaald.

29 opmerkingen:

 1. je bent de moeite niet waard om als eerste de feiten te vernemen van mij !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het wel de moeite waard, want je bent slachtoffer maar je maakt wel een ander slachtoffer.

   Verwijderen
 2. Ja Robert, waar blijven de 'feiten'? Of zijn het weer vage geruchten opgevangen in het 'circuit'?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha net of je zo belangrijk bent dat ik dat aan jouw ga meedelen,,,,,man ga toch verder in je speeltuin spelen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar wel weer belangrijk genoeg om hier nu al drie keer te reageren. Hè, Robert?

   Verwijderen
 4. Over belangrijk gesproken: Deze Robert zie je regelmatig op plottervideo's. Ik twijfel niet aan zijn misbruik in het verleden, maar dan denken dit soort mensen vaak dat ze meteen expert zijn, terwijl ze verder weinig hebben toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De zaak Demmink trekt tot nu toe een bonte verzameling van gestoorden, opportunisten en meelopers. Wie niet betaald wordt, doet alsnog aangifte voor een dwaze reden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rogier : Ik was wel de eerste jongen die mijn verhaal over misbruik deed op tv
  ik was wel diegene die als eerste een stichting oprichtren voor mannelijke slachtoffer
  Ik was wel diegene die als eerste met verborgen camera kinderporno oprolde
  En wat deden jullie in die tussen tijd voor dit SOORT mensen ...... NIKS

  Dorothy : je lult als een kip zonder kop , maar ja je zit hier wel op de goede plek, meer is deze site ook niet waard

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als deze site je niets waard is waarom ben je er dan. Nou dat je je eerste verhaal op t.v. deed, chapeau. Dat je een stichting opricht voor mannelijke slachtoffers, top.

   Maar dat doet niet af dat in de Demmink case door Poot een hoop querulanten zijn gekocht.

   En wat deden jullie in die tussen tijd voor dit SOORT mensen. Dat is wel makkelijk gesteld niet, als je gelijk er vanuit gaat dat ik niets voor de medemens doet.

   Blijft over als je zelf zo overtuigd bent van het goede, dan ga je niet naar het politie budo om alsnog als Demmink niet eens in je buurt is geweest een aangifte te doen. Het slaat nergens op, behalve dat in de rij van de mafklappers er eentje bij is gekomen.

   Verwijderen
  2. By the way, niet ieder slachtoffer van misbruik staat te juichen als het publiek gemaakt wordt. Die willen door met hun leven en niet continu met misbruik geconfronteerd worden.

   Verwijderen
  3. Robert: vage aangifte en vaag interview. Schiet echt niemand iets mee op. Je kent die hele Demmink niet, je bent geen slachtoffer, je wacnt een eeuwigheid met die aangifte, vermoedelijk omdat je niets concreets hebt.

   Verwijderen
  4. @john: Heb je bewijzen dat deze Robert geen slachtoffer is?

   Goed, het lijkt allemaal wat onwerkelijk enzo, maar er ís een mogelijkheid. Hoewel het toch op zijn minst vreemd blijft dat hij er zo lang zijn mond over heeft gehouden en zelfs heeft gezegd/zou hebben gezegd dat hij niet door Demmink is misbruikt. Dat roept vragen op, vragen die hij schijnbaar niet in het openbaar wenst te beantwoorden (wat ik mísschien ook wel weer kan begrijpen overigens, misbruik is pijnlijk).

   @Dorothy: Precies. En daarom is het zo naar dat de daders ervan steeds worden achtervolgd door mensen die niet beseffen dat ze daarmee ook de slachtoffers pijn doen door het steeds weer op te rakelen.
   Dat geld overigens niet alleen voor slachtoffers van misbruik, maar ook van eender welke misdaad. Ik ken mensen die ook nog jaren lang last hebben gehad van een mishandeling mede domweg omdat ze er steeds aan werden herinnerd.

   Verwijderen
 7. Robert van de Luitgaarden, is dat een zelfde soort duimzuiger als Koos van Woudenberg is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier nog zo een schizofreen die dan wel weer direct & zeer to the point van repliek WERD (want inmiddels is mijn comment 'helaas' al wel gedeletet hahaha!) voorzien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze vallen dus allemaal tegelijkertijd van hun parasiterende voetstuk he? Want aanschouw het nou een zelf! Je kan toch niet met droge ogen blijven beweren dat van wiens manipulerende woord men geenszins vreet of preekt, tegelijkertijd wel afhankelijk van wil blijven dan wel om meer corrupte maatregelen smeekt?! Martina lijkt wel wat op mijn ongestelde Maud zag! Hahaha... BRON

   Verwijderen
  2. Als je Myra en Maud door elkaar haalt, ben je inderdaad de weg kwijt.

   Verwijderen
 9. Robert, nu je je nog uit de klauwen van de Katjes, Vrijlandjes, Oortwijntjes en Dankbaartjes van deze aardkloot kan bevrijden, doe dat!!!! Trek je aangifte in, hij is te vaag en niet direct gericht tot....Je bent door de plottertjes hiertoe aangezet, dit kan niet anders!! En dan word je door Demmink of wie dan ook op Justitie niet voor vol aangezien. Sterker nog, mag je binnenkort bij een Kat of Dankbaar in de cel gaan zitten. Wordt wakker, bevrijd je van die idioten, en ga wat anders doen met je leven Robert. Nu het nog kan.
  P.S. Barra succes met je aangifte van Maud Oortwijn. Hoop dat je haar alle hoeken van de rechtszaal laat zien en dat dat een waarschuwingsteken is voor iedereen uit die "alternatieve media" hoek om ons critici ook gewoon ons werk te laten doen, namelijk iedereen laten zien wat voor idioten jullie zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barra er is aangifte tegen je gedaan. Nou dan hoor je er bij. Al vraag ik me af of Maud überhaupt serieus wordt genomen.

   Verwijderen
  2. 'door de plottertjes aangezet'? Kun je dat bewijzen?

   Laten we nou alsjeblieft hier op Barra wel zo eerlijk blijven en nou eens níet het wapen van een ander ('vermoedens als feiten presenteren') gebruiken.

   Verwijderen
  3. Hoeveel 'aangiftes' heeft die Maud nu wel niet gedaan tegen zogenaamde doodsbedreigingen? En dat bij de politie die ook, die normaal niet te vertrouwen is. Zegt zij dan.

   Verwijderen
  4. Nou ja Micha stond ook voor de deur bij Maud met camera.

   Verwijderen
  5. Sorry deweb, ik had het wellicht wat anders moeten en kunnen formuleren. Mijn excuses.

   Verwijderen
  6. Excuses zijn overbodig, maar ik wilde toch zo vrij zijn je er even op te wijzen ook al ben ik dan geen beheerder ;-).

   Verwijderen
 10. Cruelmantje ,,,, ik ga helemaal niet om met Kat,Vrijland,Oortwijn of dankbaar zal ik maar meteen de Fam Poot er ook maar bij zetten.

  Sla jij even de plak mis met ik weet het zeker dat je door hun bent aangezet.

  Zo nu kom en reageer ik niet meer op deze kinderen op deze speel site verder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sla jij even de plak mis met ik weet het zeker dat je door hun bent aangezet.

   *sarcasme modus aan* Wij zijn hier betaalde trollen in dienst van het rijk. *sarcasme modus uit*

   Als je je zelf serieus wilt nemen ga dan niet meedoen met die mafklappers, maar je kocht wel het boek van de fam Poot zo schrijf je.

   Wij zijn hier geen kinderen speel site, maar vragen gewoon antwoord. En nogmaals als je jezelf een slachtoffer bent, waarom maak je dan een ander, waar je niets mee te maken hebt? Dat klinkt erg tegenstrijdig en kwaadaardig.

   Verwijderen
  2. Je gaat niet inhoudelijk in op de aantijgingen Robert, dat is bijna toegeven dat je juist WEL bij de plottertjes hoort. Daarnaast ga je weer lekker op de man spelen, gaat nogal kinderachtig om met kritiek enz. Precies zoals een Kat, Dankbaar of zo...maar goed, het staat een ieder vrij om hier te reageren. Dat ik al beter als bij menige plottersite waar je niet eens KAN reageren omdat men geen kritiek WIL!!

   Verwijderen
 11. @Robert: Waarom zit je alleen maar op de man te spelen en slechts af en toe semi inhoudelijk te praten?

  Overigens vraag ik me af of 'onze soort' echt 'niets' heeft gedaan: 'wij' stellen immers kritische vragen. Dat is ook een daad.

  Daarnaast gaat het Barra of ons niet aan hoe en wat, zeker niet als eerste lijn, maar wel anderen zoals de overheid, de media e.d. . Of denk je dat die zich niet (al dan niet op een gegeef moment) afvragen waarom je jarenlang zou hebben/hebt geroepen dat je niet bent misbruikt door Demmink en waarom nu ineens wel?

  Met alle respect.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. meld even dat Robert is afgekocht door Jeugdzorg en van Ministerie van Vuiligheid en justitie , en er komt nog meer aan !!!

  BeantwoordenVerwijderen