vrijdag 25 juli 2014

Optische illusie

Kan het gekker? Jawel, gewoon een paar dagjes wachten en je krijgt vanzelf nog grotere onzin over Vlucht MH17 over je heengestort. Zoals foto's die 'onweerlegbaar bewijzen' (Oldenkamp weer natuurlijk) dat in ieder geval 'een deel van het MH370-vliegtuig op de (zogenaamde) crashlocatie in Oost-Oekraïne ligt'.

Een deel nog wel. Hoe hebben ze dat toch weer geflikt? Is een deel van de verloren gewaande MH370 dan toch teruggevonden en zomaar samengevoegd met een ander vliegtuig? En waarom dan? Verwacht geen antwoorden. Als regel geldt: des te meer gaten in de theorie, des te beter.

De ontdekking komt van ene Jim Stone, uiteraard een vreselijke conspiracy nut. Barracuda heeft het vermoeden dat Stone eerst op het idee is gekomen dat de uit de lucht geschoten MH17 wel eens het vermiste MH370 zou kunnen zijn en vervolgens naar 'bewijs' is gaan zoeken. Want Stone komt aanzetten met fotovergelijkingen en de waarschuwing 'dat het moeilijk is te zien vanwege optische illusies'. 'The leading edge of the flag lines up EXACTLY with the leading edge of the window below it on Flight 370, flight 370's flag really is a LOT farther back than MH17's'  

Het is dat hij er het bij zegt, want Barracuda ziet geen enkel verschil tussen de twee vliegtuigen, die beide als een Boeing 777 de fabriek hebben verlaten. Kennelijk is het zo dat je met je zwetende plotterhoofd maar lang genoeg naar foto's gaan zitten turen, een geschilderde vlag heel langzaam millimeters opschuift.

Inmiddels heeft Stone zijn verhaal ingetrokken (en heeft ook Johan Oldenkamp zijn bijdrage bij Pateo.nl snel weggepoetst) wegens een 'mogelijke fout'. Duh! Maar: 'However, the wreckage piece is STILL not from MH17, something is amiss.' Te laat natuurlijk, want de kul heeft zich alweer over internet verspreid en zal nog tot lengte van dagen worden aangehaald.

En dan was er nog het gedoe over de registratiecode. Het vertrekkende toestel had een andere code dan de gecrashte MH17. Ergens halverwege is een schilder uit een raampje gaan hangen om de code over te schilderen. Nee, wacht, het vertrekkende toestel is door Hans Klok weggetoverd. Maar kijk: sommige plotters worden ineens oplettende debunkers. Kudos aan Eric Donk. Had die niet vliegtuigmechanica gestudeerd?

25 opmerkingen:

 1. Eerlijk is eerlijk: Het siert Oldenkamp en Stone (die daar zelfs nog iets over heeft gezegd) dat ze hun fout hebben ingezien (Stone althans zeker) en weggehaald. Dat anderen (Kat en Niburu zijn alweer door het dolle heen) dat vervolgens niet ook inzien, toont alleen maar aan hun methodes zijn: Blind overnemen en vooral niet corrigeren als er een fout blijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrijland had toch ook iets met vliegtuigtechniek geprobeerd te studeren? In zijn 'analyses' geeft hij er niet echt blijk van veel te hebben opgestoken. Op zijn site komen mensen met tegenwerpingen tegen het idee dat de passagiers ondertussen allemaal met een enorme zak geld op een paradijselijk eiland zitten. Martijn: "Hoe de geheime diensten dit doen weet ik niet. Ik weet alleen dat de feiten niet kloppen."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Martin Vrijland heeft niet meer dan een Havo-diploma. Hij kan er van alles bij bedenken, maar zo staat het in de boeken en in de database van de Sociale Dienst.

   Verwijderen
  2. Vrijland liegt ook over zijn bezoekerscijfers. Hij zou 100.000 bezoekers per dag krijgen, maar zijn uitlegvideo over MH17 is slechts 18.000 keer bekeken, het telefoonlijstfilmpje ruim 6000 keer. Gemiddeld trekt Vrijland niet meer dan 500 views.

   Verwijderen
  3. Ik heb ook niet meer dan een Havo diploma!

   Fuck school!

   Verwijderen
 3. Als hij al een Havo-diploma heeft, dat blijkt namelijk nergens uit zijn Tokkie verhaaltjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt een Havo diploma hebben en domme fouten maken, maar je kunt ook geen diploma hebben en best slim zijn.

   Verwijderen
 4. David Icke weet het ook zeker. Ik weet niet, maar ziet hij er niet wat slecht uit tegenwoordig? Maar goed, ik heb twee boeken van hem gelezen, daar ga je ook helemaal aan kapot als je dat allemaal gelooft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt ik zweer Ziva dit is demonisch Och wat zijn jullie laf en ziek bezig. oh mijn god.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie je de tweede en derde explosie na de inslag? Dat is de handtekening van een wapendepot.

   Verwijderen
  2. nou ja vooruit, wist ik niet, dan nog, een halve wijk weg, daar wonen toch gewoon mensen

   Verwijderen
 6. Die russen kunnen er ook wat van
  http://www.newrepublic.com/node/118782

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is dat toch met die vervelende plottertjes?? Ze haten islamieten die Joden haten, en anti-Israel demo's door fanatieke moslims in Nederland mag niet volgens de plottertjes maar ondertussen maken ze zelf op allerlei sites Israel en het CIDI eigenhandig af....wat willen jullie nou??
  Laat me raden, eigenlijk gewoon allemaal NVU volk?? Eigen volk eerst dus we mogen elk ander volk afmaken?? Omdat we daar zin in hebben??
  Of heeft de plotter "alleen de waarheid in pacht en daarmee het alleenrecht te leven" verworven?? Daar lijkt het wel op...
  Dus iedereen die niet zo idioot en mentaal gehandicapt is en zo'n enorme ziekelijke fantasie heeft als de plottertjes (zie de verhalen over MH 17) die moet sterven!! Fijn, en ze willen ons "wakker" maken...nog erger als de NVU,NSB en NSDAP bij elkaar die plottertjes. Martijn Alberda, Micha Kat en hun volgertjes voorop!! Vandaar dat Kat in de Italiaanse bergen zit, wil de nieuwe Mussolini worden zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wanneer stop die waanzin in Gaza?
  http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20140726_01192702
  Vanmorgen rouw op mijn dak: beelden van een Arabische arts uit Gaza die een dode baby met een kapot geschoten schedel omhoog houd voor de camera`s van de wereld. Wat hij vertelde verstond ik niet, maar de beelden waren veelzeggend. Wanneer komt er eindelijk eens een oplossing voor dit probleem? Veel antisemitisme in Europa. Ja, vind je het gek? Kijk alleen maar naar het aantal burger slachtoffers dart er momenteel valt. De acties van israel staan in geen verhouding meer. Kut Zionisten....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Omdat de Zionisten meer' Lebensraum' nodig hebben Zie het kaartje http://globaldiscussion.net/topic/7195-us-backed-settlement-led-middle-east-peace-talks-to-impasse-palestinians/#

  BeantwoordenVerwijderen

 10. De opkomst van het Vierde Rijk
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/12/de-opkomst-van-het-vierde-rijk

  Hahaha, nu sla ik toch weer aan het complotteren. :)
  Maar dit is helaas geen complot. Je ziet het voor je ogen gebeuren en denkt dit kan niet waar zijn. Een volk wat zo heeft geleden hanteert nu de methoden van haar eigen beulen... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het wapen van de vijand niet standaard het beste wapen voor veel mensen?

   Verwijderen
 11. Arminius toch, dat is toch geen onderzoek....met een leuk maar weinigzeggend artikel van bijna 4 jaar terug aan komen zetten. Maar goed, plotters plegen ook slecht tot vooral geen onderzoek en praten zichzelf heel vaak tegen. Of juist mee, zie Alberda zijn sockpuppets!! Hoe dan ook, had meer van je verwacht!
  Blijf het trouwens raar vinden dat men zo anti-Israel is. Zie weinig partijen de burgerbevolking van de "vijand" uren van tevoren waarschuwen om een veiliger heen te zoeken. Hamas houd de burger vervolgens vrolijk tegen met als middel dood ga je toch, je kan nog kiezen of wij schieten je neer of Israel. Om vervolgens ook doodleuk vanaf scholen, ziekenhuizen, moskeeën, lukrake huizen en andere plekken waar veel mensen zitten en kwetsbaar vele raketten richting Israel te schieten. Natuurlijk, de strijd is oneerlijk aangezien de Israëli's veel beter en moderner en vooral meer wapentuig hebben als Hamas, en het dodental is ook niet te verdedigen lijkt me...maar ik kan me ergens de redenering van Israel wel voorstellen. Ze mogen zich verdedigen. Neemt niet weg dat Netanyahu veel beter zijn best moet doen bij vredesbesprekingen en eens meer land gaat teruggeven i.p.v. inpikken, anders komt er nooit vrede. Maar oorlogen zijn nooit simpel, maar complex en voor heel veel uitleg vatbaar. Dat wij er tegenwoordig door alle media bovenop zitten en ons er ongevraagd mee bemoeien als waren we de boze buurman en ook idiote complottheorieën loslaten over elke ver van mijn bed show of dichterbij, neemt niet weg dat het niet onze strijd is en dus mogen wij er ons niet mee bemoeien. Alleen misdaden constateren over en weer en de schuldigen voor het gerecht brengen. Maar ook dat is niet voor ons "normale burgers" weggelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. En jaaaa hoorrrrrr, Demmink is er ook weer bijgesleept. Heeft lang geduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Niemand houd rekening met de bewoners die in de buurt van de crash
  After Flight 17 Crash, Agony, Debris and Heartbreak in Ukraine Villages
  http://online.wsj.com/articles/after-flight-17-crash-agony-debris-and-heartbreak-in-ukraine-villages-1406335532

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Arminius: Wanneer stop die waanzin in Gaza?

  darllenydd: Wanneer Hamas en Islamitische Jihad ophouden Israelische burgers te bestoken met raketten en mortiergranaten, geen tunnels meer graven om wapentuig te smokkelen, en afstand doen van hun ideaal om alle Joden in Israel te vermoorden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Blijft lachen met die plottertjes; ze blijven maar beelden van de in hun ogen "onafhankelijke" nieuwszender Russia Today gebruiken om hun gelijk te onderschrijven dat Kiev het kwaad is. RT wordt nog net niet ingefluisterd door Poetin maar het scheelt niet veel. Ze halen alles uit de kast en verzinnen verhalen waar je bij staat om de Kiev maar de schuld te geven, terwijl het toch echt Rusland is geweest vanaf het begin die de lont hebben aangestoken, niet Europa of de VS. Het begon allemaal met de uitgereikte hand van de Oekraine aan Europa, die evensnel als die uitgestoken ook weer werd ingetrokken op bevel van ome Poetin, waarna dus de welkbekende burgeroorlog ontstond met als voorlopige dieptepunten de "blitzkrieg" op de Krim en de (allesbehalve massaal gedragen) Anschluss bij Rusland en het neerschieten van MH17 door pro-Russische rebellen. En dat dan de plottertjes het Kremlin gestuurde RT noemen als goed geinformeerde onafhankelijke zender zegt genoeg over het gebrek aan IQ bij de plotters. Laat staan het uitblijven van empathie. Of respect....

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En dan nog iets; het Oekraïense leger draagt geen bivakmutsen maar is gewoon open en bloot herkenbaar en heeft geen milities. De separatisten hebben constant bivakmutsen op en de ene militie is de andere niet. Oftewel als we het over transparantie en openheid gaan hebben kan je meer op Oekraine aan dan de pro-Russische milities, waarschijnlijk omdat onder die bivakmutsen gewoon Russische soldaten zitten en/of FSB mensen. Daarbij wil het Westen eerst de onderzoeken afwachten, al hebben ze "sterke vermoedens" dat het de separatisten geweest zijn. Rusland is al vanaf minuut 1 Kiev aan het beschuldigen. Wie is er dus aan het zwarte pieten?? Jawel, de Russen!! Maar ach de plottertjes vinden Poetin hun grote held en zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. darllenydd Dat is wel erg gemakkelijk redeneren natuurlijk. Beide partijen hebben schuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De woordvoerder van de politie Israël heeft overigens duidelijk gemaakt dat de dood van de 3 Israëlische kinderen niets te maken heeft met de Hamaz. Ze hadden dus gewoon een smoes nodig om Gaza aan te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen