dinsdag 1 juli 2014

Lijken (2)

Nog geen paar weken geleden was de berichtgeving over de vondst van achthonderd babylijkjes in een septische tank bij een katholiek weeshuis in Tuam, een stadje in het Ierse graafschap Galway, voldoende voor wilde verhalen over Ninth Circle Kinder-Killers, waar Joris Demmink nog niet niet de leiding aan gaf. 'Wij kunnen nog een stap verder gaan en melden dat Joris Demmink rechtstreeks is betrokken bij de groep kindermoordenaars van de Ninth Circle samen met prominente leden van ons koningshuis, de politiek en de rechterlijke macht', schreef Micha Mafkat (© Berenice Graatsma)

Alleen het laatste nieuws hierover lees je natuurlijk weer eens niet bij Klokkenluideronline. De Associated Press (AP) ging afgelopen week namelijk diep door het stof over de berichtgeving inzake de achthonderd gevonden babylijkjes. Die lijkjes bestaan niet. Wel zijn er overlijdensaktes van 796 kinderen, die tussen 1925 en 1961 in het tehuis stierven en waarschijnlijk in ongemarkeerde graven zijn begraven, zoals destijds gebruikelijk was. Veel kinderen stierven aan ziektes.

Hoe is deze vergissing weer ontstaan? Dat komt, meldde ook Het Parool zaterdag, door ene Catherine Corless. Zij kwam tot haar conclusies door de overlijdensaktes, en de getuigenissen van twee jongetjes die in 1975 in de oude sceptische put van het toen al opgedoekte tehuis enkele skeletten zagen liggen. Corless meldde dat op Facebook en zo begon het balletje te rollen, want ieder ander medium nam het over.

Alleen The Irish Times stelde na een interview met Corless vast dat er wat gaten in haar stelling zaten. De krant concludeerde dat de put tot 1930 in gebruik was, waardoor die niet als begraafplaats kon dienen. Bovendien klopten haar plattegronden niet en was haar idee gebaseerd op een jeugdherinnering van twee oude mannen. Gaat de Mafkat dit nu ook corrigeren? Reken maar nergens op. Dat doet immers afbreuk aan het imago van de Ninth Circle Kinder-Killers.

Huishoudelijk: de komende twee maanden houden we een zomerfrequentie aan. 

2 opmerkingen:

  1. Micha en corrigeren?? Nou vooruit, hij heeft nu zijn Italiaanse number of the beast -verhaal een beetje gecorrigeerd. Maar ja, dat is ook niet meteen gelinkt aan Demmink. Dat Ierse verhaal weer wel dus dat kan niet in het kale domme ego-hoofdje van Micha, de pedo-elite bestaat ECHT volgens hem. Duizenden kinderen worden zelfs heden ten dage nog tot ontbijt verwerkt voor Satan Demmink himself. Micha draait door, vlucht naar Italiaanse bergen om alle zelfverzonnen squads voor te zijn, en daar kan hij doorgaan met voorspellen. Want alles klopt mensen....en zijn volgertjes doen er vrolijk een scheppie bovenop en zullen keurig storten in het nieuwe Micha-vakantie-fonds, want hij moet verslag kunnen blijven doen vanaf Ierland en Italie en weet ik waar....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, de reguliere media corrigeren het volgens mij ook. Niet dat dat Kat of een ander géén reden geeft om niet te corrigeren trouwens maar toch.

    BeantwoordenVerwijderen