zaterdag 5 juli 2014

Agent-ProvocateurDe soevereine mens is boos. Op de man die het concept verzonnen heeft: Luca van Dinter, de Grote Roerganger achter Ikclaimmijnnaam. Zowel Karel Bagchus als Bea van Kessel werden recentelijk op straat gezet (de een vanwege achterstallige huur, de ander vanwege een niet afbetaalde hypotheek) ondanks de juridische rookwolken die Van Dinter en consorten hebben bedacht. Helemaal erg is, volgens Bagchus dan, dat het 'crisisteam' van Van Dinter (die schijnt te bestaan, echt waar) niet in actie wilde komen toen Bea van Kessel door de sterke arm uit haar Udense koophuis werd gezet.

Het filmpje hierover van Karel (boven) spreekt boekdelen: nu is die Van Dinter natuurlijk weer een Agent-Provocateur van de Verenigde Naties en de One People's Public Trust, terwijl wat er werkelijk aan de hand is door Bagchus in een paar treffende zinnen wordt samengevat. De methoden die Van Dinter heeft verzonnen om 'aan de Staat te ontsnappen' - zoals het juridisch scheiden van naam en een persoon, en een code 7 aanvragen om je adresgegevens verborgen te houden - blijken in de praktijk niet te werken, want belastingdienst en deurwaarders weten je toch wel te vinden. Duh!

Nu heeft Van Dinter vaker uitgelegd dat je deze constructies niet moet gebruiken om aan boetes en belastingen te ontsnappen, maar dat is natuurlijk aan dovemansoren gezegd. Ondervond ook Johan Oldenkamp. 'En dat is dan ook het grote gevaar van het achternalopen van mannen als Luuk van Dinter (1958) alias “Luca; van Dinter” (link) en Henk Bor (1926) alias “Hank Monrobey” (link). Beide mannen maken hun volgelingen blij met de spreekwoordelijke dode mus. Met hun analyses van het probleem is niets mis. Die kloppen helemaal. Echter, hun oplossingen liggen op hetzelfde niveau als waar het probleem is gecreëerd, en daarom kunnen deze nooit echte oplossingen zijn.'

Om dan niet even te vertellen dat je de gemeente Zeist zand in de ogen hebt willen strooien, laatstelijk nog door te beweren dat persoon met 'persoonsnummer 1026.98.454', zijnde een juridische constructie, sinds vrijdagavond 15 november niet meer bestaat. En dat dat allemaal niet werkt, is natuurlijk niet de schuld van Van Dinter, maar van al die malloten die hun gezonde verstand niet willen gebruiken. Hoewel Barracuda vreest dat de beweging rond Ikclaimmijnnaam niet lang meer zal bestaan nu gebleken is dat beloftes uit het verleden bieden geen garantie bieden voor de toekomst.

3 opmerkingen:

 1. Die hele ikclaimmijnnaam toestand was al vanaf dag 1 gedoemd te falen met hun fraaie beloftes... het enigste wat ze kunnen waarmaken zijn huisuitzettingen en rechtzaken aan de lopende band.

  Maarja, je hébt van die gastjes die maar vol blijven houden met hun liefde en geluk-prekingen... Enne Bea? Die denkt nog altijd hardop dat ze met smoesjes haar huis weer terugkrijgt. WE BEG TO DIFFER!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan doen jongeren het in Amsterdam toch beter....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er zit een uil op een tak in het bos, hij pretendeert alles te weten, voor het geval zijn kennis te kort schiet heeft hij een oud telefoonboek en daar bladert hij dan mompelend in. Weet niet meer welke tekenfilm-serie voor kinderen het hier betreft, maar het deed mij denken aan bovenstaand filmpje.

  Ik weet er nog een. Neem alle firma's met een wereldbol in het logo, vaak verhuizers of vertaalbureaus. Veeg al die bedrijven op een hoop en leg dan verbonden met Gladio want die lieten ook stukken vertalen en zij verhuisden vaak. Weer een nieuwe samenzwering, dan kunnen er verbanden worden gelegd met Prins Bernhard, want hij sprak ook zeven talen.

  BeantwoordenVerwijderen