donderdag 24 juli 2014

Grenswetenschap (R.I.P)

Grenswetenschap heeft wel vaker het afscheid aangekondigd, maar dat was altijd zo rond 1 april. Gisteren was het dan toch menens. De boeken gaan dicht, de reactiepanelen worden gesloten, en verder gaat Grenswetenschap eeuwigdurend op herhaling. Samensteller Tim de Enchanter maakte er opvallend weinig woorden aan vuil. Niet het Heintje Davis afscheid van Boublog (nu dan toch eindelijk wegens vakantie gesloten), niet de 'lagere versnelling' van Micha Kat. Nee, klik...uit.

In het begin was Grenswetenschap nogal complotterig. Het blog huilde mee met de wolven in het bos als het om de AIDS hoax en 9/11 ging. Het zette rustig een Alex Jones docu over Obama voor, want ook dat was 'grenswetenschap'. Er waren veel te brave intervjoetjes met TU Delft-wetenschapper Coen Vermeeren, chemtrailburgemeester  Peter Vereecke en Johan Oldenkamp.

Maar in de loop der jaren werd de toon losser, joliger, kritischer, afstandelijker en de onderwerpkeuze verrassender. Alleen bij Grenswetenschap las je bijvoorbeeld dat paddenstoelen zich kunnen vermenigvuldigen door bliksem, waarmee een oude Japanse volksmythe zou worden bevestigd. Dat gaan we missen.

4 opmerkingen:

 1. Weer een vliegtuig verdwenen Een vliegtuig van luchtvaartmaatschappij Air Algérie Ik ga nu toch denken dat de Maannazi`s of de Langoliers erachter zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Niet het Heintje Davis afscheid van Boublog (nu dan toch eindelijk wegens vakantie gesloten), niet de 'lagere versnelling' van Micha Kat. Nee, klik...uit."

  Of deze dan, die tegenwoordig helemaal wegloopt met haar stijve lul van een behanger, maar daarbij wel een kut smoesje moest bedenken om de vele naar candid kiekjes vissende 'stalkers' t.b.v. haar nat gedroomde 'schadevergoeding' nog bijtijds te kunnen vastleggen? Ook ik mis je nu al een 'beetje' Maud. Kan je nagaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Puik geformuleerd Johan! Wat mij betreft kwalificeer je je hiermee als een goede kandidaat voor het opvullen van het tomeloze gat dat deze infowhore (althans zijn Nederlandse wannabe!) binnen de 'wakkeren' van de alternatieve media landschap alreeds naliet:

   BRON

   Verwijderen
 3. Ja jammer dat hij ermee stopt. So far de enige site in de 'alternatieve media' die wat mij betreft een waardevolle plaats inneemt. Maar goed, Tim liet zich in een Frontier-radio uitzending over de F-awards al eens ontvallen dat er commercieel geen ruimte is voor een alternatieve media site: zelfs niet voor grenswetenschap.nl. Putin-bitch Vrijland zat in dezelfde uitzending kennelijk weer te dagdromen, want die denkt met zijn onzin nog steeds een inkomen te kunnen genereren.

  BeantwoordenVerwijderen