dinsdag 12 augustus 2014

Beukeveldjes

Gretha Muller doet de hele dag niks anders dan linkjes plaatsen bij Klokkenluideronline, steevast afsluitend met 'Groetjes Gretha'. Ze is veruit de meest productieve reaguurder en trekt zich doorgaans niks aan van de loopgravenoorlogen tussen plotters. Als Gretha maar kan linken naar Duitse sites die toch niemand gaat lezen. 

Gretha heet eigenlijk Beukeveld en dat verklaart meteen haar aanwezigheid bij Klokkenluideronline. De Beukeveldjes zijn namelijk een heuse aluhoedjesfamilie.

Op 20 mei 2006 riepen klinisch chemicus Gerard Beukeveld en zijn familie de soevereine vrijstaat Beukeveld (inmiddels herdoopt tot Eurostate) uit, gelegen op een noordelijk helft van een voormalige sloot in het grensgebied van Coevorden en Duitsland. Ja, je leest het goed: sloot. Deze dus (gele lijn):


EuroStaete is dan ook slechts 6 bij 485 meter groot. Ooit had de familie 3000 vierkante meter grond, maar bij de onteigeningsprocedure voor de aanleg van het eveneens grensoverschrijdende industrieterrein Europark hebben ambtenaren volgens de Beukveldjes de kleine strook over het hoofd gezien. En dit 'landje' - sloot, dus - moest van alles komen: eigen ministeries, een economie gebaseerd op ruilhandel, belastingvrije winkels, een casino, een benzinestation en zelfs de aanleg van een olie of gasinstallatie. Niet dat daarvan ook maar iets is terechtgekomen. De gemeente erkende de staatje niet en ging rustig door met bouwen.

Hierop stuurde Gerard Beukeveld een brief aan Premier Balkenende waarin hij dreigde de ondergrondse infrastructuur in Eurostaete 'op te blazen'. In juni 2007 volgde een veroordeling vanwege een valse bommelding. Gerard dreigde een mengsel van kunstmest en poedersuiker te verbranden, dat kan exploderen ('Ik heb scheikunde gehad vroeger'). Hij kreeg een taakstraf van 180 uur opgelegd.

Maar daar bleef het niet bij. In interviews beloofde Beukeveld in een moeite door ook nog even de geldsystemen aan te pakken. 'Rente verziekt de wereld, het is geld verdienen over nepgeld. Alle winst over die rentes gaat naar drie families, de Rothschilds, de Morgans en de Rockefellers.'

De toekomst van Eurostaete noemde Beukeveld hoopgevend, ook voor de 'zeven miljard uitwoners'. 'Het is nog lang niet voorbij'. Veel schot wil er maar niet komen in de ambitieuze plannen voor de dwergslootstaat. Maar geen nood: Abdijvorstendom Thorn heeft het honderden jaren volgehouden.

Gretha (zus?) heeft inmiddels de wijk genomen naar het Duitse Salzbergen, maar is zo te zien heel erg aluhoedje gebleven. Gretha voert niet alleen de Centrale administratie van EuroStaete, ze verschaft ook soevereine identiteitskaarten, via een oerlelijke website uit het jaar nul. 'Wir bieten eine Identitäts- und Rechtsgrundlage, um überall auf unserem Planeten Erde eigenverantwortlich und selbstbestimmt wohnen, entscheiden und wirken zu dürfen.'

16 opmerkingen:

 1. Lol nou gretha kom er maar in, daar zitten we allemaal met smart op te wachten. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, dáár zullen de duitsers blij mee zijn... en die site deed echt PIJN aan mijn ogen! O_O

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je mijn thema lingtic3 nog niet gezien, bijvoorbeeld hier.

   Verwijderen
 3. trekt zich doorgaans niks aan van de loopgravenoorlogen tussen plotters

  Sterker nog, naar mijn idee slaat ze het hysterische geschreeuw van Kat ook gemakshalve maar over bij het off topic plempen van haar arsenaal aan Dateiverknüpfungen.

  Het moet volgens mij heel simpel zijn, om een klein computerprogrammaatje te schrijven (Gretha 1.0, lijkt me wel een aardige naam), dat dat geestdodende werk van haar overneemt.
  Kan ze gaan koken of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga een schadevergoeding eisen bij deze mensen. Mijn ogen zijn voor altijd beschadigd.

  Hoe dan ook: Dat mensen hun mening ventileren en lelijke sites maken is niet zo erg, daar heeft niemand echt last van, maar dreigen met bomaanslagen of stukken land toe eigenen..no way.
  Overigens, waarop woont deze dame is Duitsland als de strijd hier in Nederland is?

  Off topic: Zou van Aartsen naar Kat hebben geluisterd dat hij niet terugkomt van vakantie? Immers: Als je eerder terugkomt moet het wel een valse vlag zijn. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. > Mijn ogen zijn voor altijd beschadigd.

   Satéprikkers? [sateprikkers] Default andersom

   Verwijderen
 5. De Gekke Gretha robot aka Mutzenbacher lijkt iets te geil gegrepen voor @Papies digitale waanbeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gekke Micha Kat overziet alles in het Italiaanse kustgebied, en weet hoe het hier er aan toe gaat. Dus hij verzint er alles op los op zijn titanic-site....en blaft zoals gewoonlijk weer kritische lezers af, alsof hij GO..ehhh Satan himself is, want hij weet alles over rituelen voor hem. En eerlijk is eerlijk, hij ontwijkt ook heel laf Eric...terwijl die juist heel vriendelijk vraagt of Kat nog iets gaat betekenen?? Conclusie; Kat is held op sokken!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een held op sokken die elk nieuwsbericht uitlegt op die manier die 'm uitkomt ook al is het totale onzin. En daarbij gaat hij behoorlijk in overdrive op het moment.

   Toch jammer dat de telegraaf 'm niet wil(de) hebben...

   Verwijderen
  2. Hij heeft het ook steeds over ene Demmink.

   De naam komt me vaag bekend voor, heb er heel vroeger denk ik vast wel eens iets over gelezen, maar kan me niet meer herinneren in welke context.

   Verwijderen
 7. @douwer

  Ik moest ook ff googelen...kwam dit toevallig tegen.
  http://youtu.be/bDEjMCyljE4

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het behoorlijk lang uitgehouden met die schreeuwlelijk, Eric.
   Ik vond een kwartier al lang (maar ik heb het hele filmpje wèl uitgekeken)
   Heb je al toekomstplannen?

   Verwijderen
 8. > via een oerlelijke website uit het jaar nul.

  Van deze eeuw? Of eerder 1997, Netscape Navigator, dat spul. Geocities.

  De mijne is net iets moderner, ha ha ha. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die Gretha heeft ook iets te maken met Rob Brockhus Stichting Sociale Databank Nederland. Want ik probeerde haar eens een e-mail te sturen (adres gevonden bij dat hotel dat ze drijft of dreef?) maar die kwam bij hem terecht en hij beantwoordde hem. Of omgekeerd, dat kan ook. Recente mailtjes aan Rob Brockhus, over aantoonbare fouten op zijn site re het geldsysteem, daar reageerde hij niet op.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat zou er eigenlijk gebeuren als je een kamer in dat hotel neemt maar dan achteraf liever niet met gewoon geld betaalt, omdat dat toch allemaal nep dan wel schuld en rente is? En dan gewoon vertrekt met een samenzweerdersonderelkaarse groet?

  Niet grappig 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Nu we er toch zijn", dan idee. En dan alles filmen voor BNN.

   Verwijderen