woensdag 20 augustus 2014

Sufferdje

Volop malheur bij de plotters. Na de nijpende geldnood bij Klokkenluideronline en de bijna fatale smak van Hans Mauritz is Martin Vrijland (een dag of twee) zijn Facebook pagina kwijtgeraakt. Die werd maandag uit de lucht gehaald na, zo meldde Facebook cryptisch, 'lastigvallen'. Schijnt dat Martin de woede heeft opgewekt van de Nederlandse moslimgemeenschap, maar niet valt uit te sluiten dat het iets anders is geweest.

En weer doet Vrijland een oproep om hem in deze zware tijden, waarbij nu zelfs grote internetreuzen hem op de hielen zitten, financieel te steunen. 'Ik heb nog enkele maanden om een soort vaste inkomstenbasis te genereren.'

Gaat niet lukken met overwegend gestoorde steuntrekkers als lezers. Vrijland mag van geluk spreken dat hij nog enkele maanden respijt heeft gekregen van de sociale dienst, maar straks mag Vrijland toch echt met het prikkertje tuinen gaan opruimen. Dat lijkt Barracuda trouwens een veel beter tijdverdrijf dan het schrijven van dat saaie geneuzel op zijn webstek, dat allang niet meer voldoet aan de door Vrijland beschreven snelle wereld van JPS (Jolts per second).

'Een alternatief zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat u artikelen fysiek uitprint en uitdeelt in uw omgeving.' Waarna een slimme reaguurder ietwat guitig opmerkt dat een stencilmachine wellicht een optie is. Wereldidee. Er is vast nog wel een kringloopwinkel waar zo'n antiek apparaat is te vinden. Barracuda wil Martin wel helpen aan klassieke schrijfmachine die al jaren als voetensteun fungeert. Een buisje Tipp-ex moet ook nog wel op de kop te tikken zijn, net als een frankeermachine. Met een maandelijks sufferdje op papier hoeft Vrijland niet te vrezen dat hij in de lucht wordt gehaald.

16 opmerkingen:

 1. Wat die jolts per seconde heeft de Martin Vrijland wel gelijk, dat is een tendens in deze wereld, en ook ik wijs dat af. AHDH lijkt voor een deel een aangemoedigde kwaal?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ADHD is inmiddels een vervanger geworden voor 'hoog tempo' in plaats van de ziekte die het eigenlijk is. Best jammer, want daar hebben mensen serieus onder te lijden doordat ze constant moeten opboksen tegen dit misverstand.

   Verwijderen
 2. > dat hij in de lucht wordt gehaald.

  Uit.

  Verder: voor je alternatieve of andersoortige medium leunen op Facebook of een blofplatform is inderdaad niet zo slim. Eigen (gehuurde) hosting is veel beter, want onafhankelijker. Vrijheid van meningsuiting houdt namelijk <a href='http://www.iusmentis.com/meningsuiting/toegang-andermans-site/">geen verplichting</a> voor anderen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zie ook dit stuk over de sluiting van het voormalig Volkskrant-blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook blogspot kan dus in principe zomaar verdwijnen, want het is nou niet bepaald een wonder van googeliaanse software-slimheid. Toch wel een back-up van al die jaren gemaakt, voor het geval dat? Remember het debacle rond web-log.nl of hoe heette het ook weer. Na maanden technisch gekluns definitief uit de lucht en niet iedereen had tijdig zijn content gedownload.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien is een papieren krant wel helemaal geen slecht idee. Immers: De reguliere media daalt toch, ten voordele van de alternatieve digitale media (ongeveer hun (alter. media) woorden, niet de mijne) dus dan moet dat een knaller worden.

  Hoewel, misschien gaan ze dan ineens begrijpen dat hun vergelijking tussen papier en digitaal tamelijk krom is. En dat kan aardig pijn doen. Eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sneu voor Martijn, hij blijkt toch niet zo gevaarlijk voor de NWO als hij hoopte. Iedereen met half a brain wist dat al, maar voor hemzelf moet het confronterend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En nu maar wachten op Yasminaleaks:

  Beste Martin,
  Ik lees regelmatig jouw artikels. Laat ik beginnen te zeggen dat mijn verhaal authentiek is en niet in scene gezet. Ik ben HR Manager bij de directie Personeel en Organisatie van het Ministerie. Ik was gedetacheerd bij Cyber om o.a. de werving van ICT\’specialisten te coördineren en had geen enkele bemoeienis met de core business van het NCSC. Het tweede deel van jouw stuk over mij klopt: met mijn schorsing en de hele mediacampagne die er bewust op gericht is mijn geloofwaardigheid tot nul te degraderen en mij volledig belachelijk te maken heeft er alles mee te maken dat men de boodschap wil laten doordringen dat je keihard aangepakt wordt mocht je een mening hebben die indruist tegen de belangen van de overheid. En er zit nog veel meer achter waar ik mij (nog) niet over kan uitlaten. Je zit dus heel dicht tegen de waarheid aan. Mocht je alsnog vragen hebben dan kun je mij mailen. Ik ben altijd autenthiek geweest en ik ben al heel lang een doorn in het oog van de overheid vanwege mijn stellingname op diverse politiek gevoelige dossiers. Het was gewoon wachten op een goed moment om mij finaal af te maken. En mijn tweet was de perfecte aanleiding. Ik kan nog veel meer onthullen maar ik denk dat jij met jouw scherpte en kritische geest al een heel eind komt. En deze mail is ook authentiek en mocht je toch nog twijfelen mail mij dan.
  Vr groet, Yasmina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dit echt van dezelfde Yasmina afkomt is ze nog onverstandiger dan ik al vreesde. Hoe dan ook, de echte Yasmina beseft blijkens eerdere uitlatingen in ieder geval niet dat haar tweet over ISIS en zionisme geen vrij te uiten mening was maar een feitelijke bewering. En dat ze die dan op zijn minst moet onderbouwen. Enige poging in die richting heb ik nog niet waargenomen, maar dat kan aan mij liggen.

   Verwijderen
  2. Even wat oudere tekstjes van Yasmina opgesnord, en ook daar valt duidelijk op, dat het normale gebruik van de komma haar totaal onbekend is.

   Verwijderen
  3. Het komt op mij over als een opzetje om Martin weer te laten struikelen over zijn goedgelovigheid. Daarbij heeft Yasmina sinds 13 augustus geen bericht meer op Twitter gezet, lijkt me dan niet iemand die op een andere manier de publiciteit gaat opzoeken.

   Verwijderen
  4. Het zou wel geestig zijn als dat gewoon wéér lukte. Ook wel voorspelbaar, trouwens.

   Verwijderen
  5. @Gertjan, precies! het gaat om de onderbouwing. Prima als je dat zegt in een tweet, maar kom dan met een feitelijke onderbouwing (met bewijzen).

   Natuurlijk heeft ze die niet, anders hadden we het al lang via andere kanalen en meer gezaghebbende personen gehoord dat IS een zionistisch complot is.

   Het is triest dat een HBO/universitair geschoolde persoon niet in staat is zelf een gefundeerde mening publiekelijk te brengen en oprecht gelooft in zulke complotmeuk. Lijkt een beetje op wetenschappelijke holocaust-ontkenners.

   Echt, ik mis goede debat-programma's op tv. Nodig die tante maar uit en ook een rits andere HBO-ers / universitair geschoolden. En ga lekker met elkaar in gesprek. Maar ja, ze zal wel niet komen, een Wilders roeptoetert ook alleen maar in de social media maar zal nooit eens zijn publieke verantwoordelijkheid nemen om in gesprek te gaan op TV.

   Verwijderen
  6. Barra schrijft:
   lijkt me dan niet iemand die op een andere manier de publiciteit gaat opzoeken

   Doet ze ook niet, Martijn Alberda publiceerde een privémailtje van haar.

   Aanvankelijk dacht ik ook aan een Kate Lansje, maar met een beetje tekstvergelijking kom je er achter, dat ze het hoogstwaarschijnlijk toch echt wel zelf is. Anders is het echt knap gedaan!

   Verwijderen
 8. Ik heb Yasmina wat chantage spul gestuurd tegen de regering. Tijd om een rel te schoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik checkte het even, maar naar het zich laat aanzien is dit geen Kate Lansje.

  BeantwoordenVerwijderen