donderdag 21 augustus 2014

PrincipesWat heerlijk is dat toch, Nederlanders met principes. Je gaat al heel obstinaat in een trein van Veolia zitten, met de (iPad) camera op scherp, in de verwachting dat wat er komen gaat toch echt voor het nageslacht moet worden vastgelegd.

En als de conducteur komt, moet deze beste man (die er toch echt als conducteur uitziet, en niet als de melkboer) eerst zijn identiteitsbewijs tonen, anders wil reiziger Johan Koelman (fractievoorzitter SP te Boxmeer) zijn vervoersbewijs niet laten zien. Koelman toont wel een begeleidende brief waarin staat dat Veolia de privacywet overtreedt. Als een controleur in de trein een ov-chipkaart scant, worden die reisgegevens vastgelegd op een centrale plek. Veolia kan gegevens koppelen aan zijn persoonlijke gegevens. Koelman, houder van een OV jaarkaart, wil best meewerken aan de controle. Maar dan moet de controleur bij het uitstapstation meelopen naar het uitcheckpoortje. Op die manier worden geen gegevens vastgelegd. De conducteur als geleidehond, dus.

Als controleur zijn geduld verliest en aanstalten maakt om de filmende iPad om te klappen doet Koelman zijn naam geen eer aan. Die ploft zowat uit elkaar.

Gevolg: op het station Boxmeer wordt Koelman aangehouden en mag hij twee uur later met twee processen-verbaal op zak vertrekken. Wegens het niet tonen van een vervoerbewijs en omdat hij zijn identiteitskaart niet zou hebben laten zien. Zo heeft Koelman er al een paar liggen thuis.

Maar als Johan zo principieel is, waarom gaat hij niet met Ut Otootje of, beter voor het imago van de SP, de benenwagen? 43 kilometertjes slechts, je komt geen conducteur tegen, en het tochtje is nog gratis ook.

Maar Johan spreekt zich ook nog eens tegen. Hij beweert wel dat Veolia zijn gegevens koppelt, maar blijkt daarover geen duidelijkheid te hebben gekregen. En inmiddels heeft Veolia dat volgens De Gelderlander ook nog eens tegengesproken.

29 opmerkingen:

 1. Geen hout van te verstaan.
  Volgende keer maar filmen dat je Napoleon bent in een stilstaande trein.

  Het doet me deugd, dat er in de YouTube comments volkomen gehakt van zijn filmdebuut wordt gemaakt.
  Behalve natuurlijk door de onvermijdelijke Robert van de Luitgaarden, die niet alleen door Demmink is misbruikt, maar blijkbaar ook al door Veolia is genaaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Om Oscar wilde maar eens te citeren:

  Ik houd meer van mensen dan van principes en ik houd meer van mensen zonder principes dan van wat ook ter wereld.

  Overigens koppelt Veolia wel degelijk bestandsgegevens. Dat geeft men ook zelf toe op haar website
  https://www.veolia-transport.nl/nederland/over-veolia/privacybeleid/index.html?navigationId=6233508

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen wonder, dat Johan Koelman, aka zx81hires, tegenwoordig de trein pakt:

  https://www.youtube.com/watch?v=4esjKBTpdks#t=01m30s

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Micha Kat gooit ook zijn principes overboord en is wanhopig, zeeeeeer wanhopig op zoek naar geld. Zou hij ook zwartrijden bij Veolia en NS??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kale lasterkabouter kan na 24 jaar nog altijd geen samenhangende tekst produceren:

   Primo: ik ben een professioneel journalist vanaf 1990, heb gewerkt voor alle grote titels, meerdere boeken en belangrijke primeurs op mijn naam dus wil ik gewoon worden betaald voor mijn werk. Dat is het uitgangspunt. Mijn publiek zou enorm blij moeten zijn dat er een echte journalist is (de enige in Nederland) die dergelijk werk doet.

   Waarnaar verwijst "dergelijk werk"? Hoezo is Kat de enige die "dergelijk werk" doet? Misschien bedoelt hij dat hij de enige Nederlandse beroepsjournalist is die al tien jaar dingen schrijft als "Monster Demmink eet nu baby's" of "er waren geen gaskamers in Polen". Er zijn vast geen "100-1000 mensen" te vinden "die allemaal maandelijks een bedrag overmaken van tussen de 10 en 25 euro" voor die stuitende onzin. Nu wreekt zich het feit dat Kat zich jarenlang als een kinky hoer heeft verkocht om lasterpropaganda te schrijven voor een rancuneuze klant. Zo iemand willen ze nergens meer.

   Verwijderen
  2. Micha vlucht naar voren. "Primo", "secundo", "a fortiori", de gebruikelijke Wichtigmacherei van een zeer slecht schrijver en onzindelijk denker. Ondertussen eist hij een royaal inkomen voor zijn opgepompte nietsnutterij. Dat hij een beetje in Italië MOET rondhangen vanwege een hetze van justitie en daar ook nog voor betaald wil worden is toch wel de ultieme gotspe.

   Verwijderen
  3. Maar nu is dat niet meer nodig, want binnenkort komt er in de grondwet dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces en komt alles goed in de wereld van Micha. Althans, denkt hij niet beseffend dat een eerlijk proces voeren hem zelf totaal vreemd is.

   Verwijderen
  4. Micha Kat overschat zichzelf zoals gewoonlijk. Maar zijn laatste stukje over de Vaatstra's zou wel eens zijn definitieve ondergang kunnen zijn. Zoals altijd mist het gehele stuk keihard bewijs of een gegronde onderbouwing maar in zijn bovenkamer kan en mag alles. Dat hij hiervoor naar de rechter mag en moet lijkt me duidelijk, de fam. Vaatstra zal het er ook niet bij laten zitten mochten ze de warrige hersenspinsels van Kat lezen....

   Verwijderen
  5. @Cruelman,
   hij heeft de afgelopen jaren al zoveel stront over die mensen uitgestort, die gaan daar echt niet na dit slappe stukje ineens voor naar de rechter, hoor.
   Ze nemen hem en zijn volgertjes totaal niet serieus, en geef ze eens ongelijk.

   Kijk overigens maar uit, dat je met het voorspellen van zijn definitieve ondergang niet dezelfde soort logica gaat ontwikkelen.
   De kans, dat morgenochtend de NWO instort, lijkt me aanzienlijk groter.

   Verwijderen
  6. @douwer Je hebt gelijk, de kans is nog groter dat de Telegraaf failliet gaat dan dat ze mensen als Kat eens serieus gaan nemen. Neemt niet weg dat wij en een handjevol "slachtoffers" van Kat hem graag eens finaal op zijn plaat zouden willen zien gaan. Dat gaat vroeg of laat nog wel gebeuren, en dat is een voorspelling die wel gaat uitkomen. Alleen wij willen vroeger als dat het gebeurt....

   Verwijderen
  7. Over (on)logica gesproken: een breinkrakertje.

   Feit 1.
   Kat heeft onlangs een gesprek gehad met de multimiljonair Dankbaar, want hij weet zaken te melden, die Dankbaar nog niet openbaar heeft gemaakt.

   Feit 2.
   Kat meldt van de ene op de andere dag juichend, dat er niet meer gestort hoeft te worden. Zogenaamd vanwege de Micha claim. Leugens, want als dat geld al komt, duurt het nog maanden of jaren, terwijl Kat woensdag nog bijna volkomen blut was.

   Mocht er sprake zijn van oorzaak en gevolg, dan zijn daar natuurlijk voorwaarden aan verbonden.
   Als Kat zich in het vervolg niet meer over de holocaust uitlaat, dan weet je in ieder geval hoe het komt.

   Complotten verzinnen; zelfs ik kan het.

   Verwijderen
  8. Ik zie dat zijn laatste artikel heet 'bespiegelingen over de nwo': Hij zou beter eens een bespiegeling schrijven over zijn handelen. Want of hij nu een toneelstukje opvoert of niet, goed voor zijn reputatie kan het niet zijn denk ik zo.

   Verwijderen
  9. Feit 1 klopt dus.

   Verwijderen
  10. Het laatste filmpje maakt alles duidelijk; Micha Kat slaat definitief door en is rijp voor welk gesticht dan ook, voor zover dat nog niet duidelijk was!!

   Verwijderen
  11. Ik vind het wel mooi hoe Micha Kat zo olijk dreigt een 'andere baan te gaan zoeken' wanneer zijn gekkies niet onmiddellijk storten op zijn vakantierekening.

   Welke baan, Micha? denk ik dan.

   Verwijderen
  12. Ik las net dat er bij de Vlagtwedder Grensbode plaats is voor een leerling-journalist. Daar zou Kat, die, als ik het goed begrijp, journalistieke aspiraties heeft, zich mooi kunnen bekwamen in het checken van bronnen en het schrijven van foutloos Nederlands.

   Verwijderen
  13. De NWO - nu nog satanischer - voert oorlog tegen de feiten. Het lijkt me inmiddels voor Micha de ideale bondgenoot.

   Verwijderen
  14. Hij kan beter bij een roddelblad gaan werken. Story ofzo.

   Verwijderen
  15. Ik hoorde zojuist het telefoongesprek van MK met Hubert Smeets. Wat zet die Kat zichzelf onwaarschijnlijk voor lul, zeg. Gelukkig beseft hij dat zelf niet en zet hij het geheel triomfantelijk online. Hij is totaal geen partij voor Smeets.

   Verwijderen
  16. Kennelijk is de deal met Dankbaar toch stukgelopen, want voor "DIE ALS ENIGE DE JOURNALISTIEK EN DE WAARHEID VOOR NEDERLAND NOG ENIGZINS OVEREIND HOUDT" moet nu weer geld worden gestort. Althans, zegt een bericht met als titel "totale en definitieve overwinning voor Klol".

   Mja.

   Verwijderen
 5. Goedemorgen. Lekker wakker worden weer :( Nieuwe video IS. Koppensnellers, eboa, Oekraïne, Israëlisch - Palestijnen. Het houd niet op, niet vanzelf. Zal wel iets te maken hebben met HAARP of stand van de planeten dat het zo onrustig is op de wereld.

  Oja, zij zijn het ook zat
  http://www.haaretz.com/mobile/1.612072

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, zij zijn het ook zat

   Leuk man zo je mening geven vanuit het veilige NYC.

   Dit is echter de realiteit vanuit gaza: 131 raketaanvallen op Israelische burgers zondag. (231 zaterdag) De Gaza-enveloppe en steden als Ashdod, Ashkelon en Be'er sheva liggen vrijwel non-stop onder vuur. Zo'n 85.000 Israeli zijn geëvacueerd.

   De crossings kerem shalom en erez worden doorlopend door mortieren belaagd, terwijl bij de erez-crossing Israelische en Turkse medics nota bene gewonde gazans verzorgen en naar Israelische ziekenhuizen proberen te brengen. Bij kerem shalom worden vrachtwagens met hulpgoederen voor gazans beschoten.

   Vandaag tot nu toe (het is 12.30 hier) 154 aanvallen van mortieren, mid-range en long range raketten waaronder Jerusalem en Tel Aviv.

   Inderdaad ook wij zijn het zat. Het gaza van hamas moest maar eens ophouden te bestaan.

   Verwijderen
 6. Het filmpje is verdwenen...

  Te veel kritische reacties van mensen die wel weten hoe de wereld in elkaar zit?

  Zouden de oproep tot geweld tegen conducteurs in de reacties er mee te maken hebben?

  Zouden hij door hebben gekregen dat hij fout zat?

  Briefje van een advocaat?

  Of zou de SP gesnapt hebben dat dit stemmen kost als ze hun ware aard laten zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wordt onder een nieuwe identiteit in een ver land gaan wonen: http://bit.ly/1swoYDu

   Verwijderen
  2. Als je naar de links gaat op google dan zie je iets heel kwalijks, veel van deze sites zeggen: "Een Veolia-controleur weigerde zich te legitimeren.." wat natuurlijk een hele foute verdraaiing van de feiten is. Wel weer heel typisch SP.

   Verwijderen
 7. Barra op vakantie? Mis nieuwe stukjes :P Krijg ontwenningsverschijnselen hoor :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Barracuda22 augustus 2014 15:47
   Huishoudelijk: weekje weg.

   Verwijderen
  2. Kraven? Jij hier? (vraagt de raccoon zich af...)

   Verwijderen