zondag 10 augustus 2014

Ommekeer

De actiegroep De Ommekeer heeft een brief opgesteld aan president Poetin, waarin zij excuses aanbiedt namens alle Nederlandse landgenoten: 'Onze politici en de media liegen ongeloofelijk als het gaat om de Oekraïne. De opstand en het afzetten van de regering is geheel door de VS en de EU georganiseerd. Met het neerhalen van MH 17 heeft het de aandacht van Nederland. Dat echter de politiek en de media bol staan van de leugens valt blijkbaar niemand op. Rusland heeft de Krim niet geannexeerd, Rusland heeft het vliegtuig niet neergeschoten, er is nog geen onomstotelijk bewijs. Maar de VS en de EU hebben al een vonnis uitgesproken nog voordat er een onderzoek is geweest en dit onomstotelijk bewijs is geleverd. Dit is niet hoe een rechtsstaat functioneert.'

Een curieuze tekst die al niet uitblinkt in scherpzinnigheid, maar ook nog eens even onjuist als krankzinnig is. Bedoeling van de sancties is om de druk op president Poetin op te voeren zodat hij zijn invloed aanwendt om de rebellen in het oosten van Oekraïne in toom te krijgen. Daar mag je natuurlijk wat van vinden, maar de VS en EU hebben toch echt geen vonnis uitgesproken over het neerschieten van MH17. De verstandhouding tussen Putin en het westen was al veel eerder tot Siberische temperaturen gedaald.

De Ommekeer? Aluhoedjes natuurlijk. Wat anders? Arie van der Pijl werkte tot voor kort nog bij de FNV, maar heeft duidelijk een klap van de complotmolen gehad: zijn Twitter-account verraadt zijn ware interesses: berichten over 'Buitenaardsen willen contact' (Coen Vermeeren bij de NOS), Demmink, Monsanto, Bilderberg en de Rothschilds worden afgewisseld met meer nuchter nieuws over bijvoorbeeld het leenstelsel van studenten.

En dan hebben we failliete ondernemer Tilasmi Frigge van de (Haagse) Stichting Lokaal Geld. Die werd geïnspireerd door Anthony Migchels om lokaal rentevrij geld te introduceren. Frigge sprak al eens op het Binnenhof met Joeri Oltheten over de 'corrupte regering, de geldschepping en waarom je aangifte moet doen tegen de staat der Nederlanden.' Die al even subtiele actie zag er dus zo uit (op een of andere manier denken aluhoedjes nog altijd dat ze met een aantal eendimensionale kreten het volk voor zich kunnen winnen):


In aluhoedjesland bestaat al enige tijd de curieuze neiging om geheel de kant van Poetin te kiezen, puur en alleen uit walging voor EU en VS (of vanuit een Mad Max-manie), en de Russische leider als een underdog op een voetstuk te plaatsen, daarbij letterlijk alles negerend wat er fout is aan de kant van het Kremlin.

Dat is anderen ook opgevallen. Natuurlijk komen er altijd weer de gebruikelijke malloten op dit soort acties af ('MH17 is de moord op 300 onschuldige burgers door de Amerikaans CIA in opdracht van Obama'), maar ook lieden die ten minste wel eens wat lezen: 'U stelt dat er geen bewijzen zijn voor de ondermijnende activiteiten van Rusland in Oekraïne. Maar die zijn er in overvloedige mate: 1) Putin bevordert haat tegenover Oekraine; 2) Russische wervingsbureaus werven separatisten); 3) de leiders van de militanten hebben de Russische nationaliteit; 4) De Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov stuurt zijn ‘gangsters’ naar Oekraïne; 5) Rusland voorziet de militanten van wapens en daar kan nog aan toegevoegd worden 6) dat Rusland Oekraïens grondgebied vanaf Russisch grondgebied beschiet met artillerie.' En: 'Zo lang Putin tegenstanders in het gevang zet, journalisten die kritisch zijn uit de weg ruimt, wetten aanneemt die mensen ernstig in hun privéleven aantasten, zeg ik zelf niets excuses''.

26 opmerkingen:

 1. Fijn voor de nabestaanden de leipjes. Ja Putin is een democraat in hart en nieren, staat voor de homo´s, lesbo´s en transgenders. En je kan fijn met hem een discussie houden over mensenrechten, hij is een voorvechter daar van.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja onacceptabel dorothy dat ze in tjetchenie nog geen gay pride hebben! Mischien kun jij ook gewoon eens een steentje bijdragen ipv al dat gezeur op internet en daar ter plekke een promoteam op zetten om dit snel voor elkaar te krijgen.

   http://youtu.be/qL6KVIWUieY

   Verwijderen
  2. In een reactie bij Martin's kliniek linkt een f*ckwit naar een Russisch forum met de opmerking dat er 'veel foto's van lijken op staan die ik nog niet gezien heb, en dat ze allemaal heel erg nep lijken' OID. Paste je die link dan zie je idd foto's van slachtoffers die zeer herkenbaar zijn voor nabestaanden (tattoos, gezichten, kleding, etc).

   Echt, wat een walgelijk volk verzamelt zich rond dit soort sites. Niets maar dan ook niets bedenkt zich in die verkrampte koppies dat dit enorm veel verdriet brengt bij nabestaanden. Maar wel de hele dag de 'elite' beschuldigen van bloeddorst en psychopathie. Wat een naar useless volk.

   Verwijderen
  3. Ik begon me al af te vragen, hoe Martijn Alberda het voor zijn volgertjes zou gaan spinnen, dat zijn plastic poppenverhaal wel onderuit gehaald is, nu er tientallen slachtoffers zijn geïdentificeerd.

   Als ik het goed begrijp doet hij dat dus gewoon niet.
   Ik denk, dat 99% volgertjes door voortschrijdend inzicht de feiten wel onder ogen ziet. Die lopen nu dus allemaal weg (inclusief donaties) en Alberda blijft zitten met die ene procent, die hardstikke mesjogge is en bovendien geen cent te makken heeft.

   Chapeau. Zakenmannetje, die Martijn!

   Verwijderen
  4. Nope, hij laat zijn MH-17 lijkenparade voor wat het is, en laat zijn lijkensnuffelaars 'doodbloeden'. Martin focust zich nu vooral op de moslim-doelgroep die hij aanboorde met zijn Anass-gedoe. Vooral ook omdat hij tijdens de 'eid' na de ramadan relatief veel donaties ontving vanuit die groep. Martin vergeet alleen dat dit 'doneren' typisch past bij het einde van de ramadan en zeker niet een maandelijkse 'verplichting' is. Gaat hij daarnaast nog een paar van de domme fouten maken die hij nu maakte met het zegel van de Profeet, dan zal hij merken dat ook die groep weinig meer met hem te maken wil hebben.

   En dan inderdaad zit hij vast aan zijn eigen sock puppets en die compleet kansloze groep die zijn site nu van commentaar voorziet (conversie van zijn moslim Facebook groep naar zijn site is namelijk ook gewoon 'nul').

   Maar goed, 6 maanden heeft Martin gekregen van zijn case worker bij de sociale dienst om zijn site commercieel dragend te maken, en die zijn binnenkort voorbij. Dan is het gewoon veensteken voor Martin en best vervelend voor hem dat het dan net herfst en winter is in Friesland.

   Verwijderen
  5. Mogelijk een blessing in disguise, low profile turf baggeren.
   De volgende keer, dat hij en passent de Profeet beledigt, komt hij er misschien niet zo genadig van af.

   Verwijderen
  6. Nou, Martijn gaat nog wel voor onaangename verrassingen zorgen. Hij leeft van de aandacht die hij ontvangt dat gebaseerd is op gezag/ontzag. Eerder in zijn leven kenmerkte dat zich in dominant gedrag naar zijn vriendinnen en een overmaat aan bling-bling en sterke verhalen. Nu dat materiele en die vriendinnen weg zijn, en hij alleen zijn site nog heeft zie je dat gedrag in een extra negatieve spiraal verharden. Valt ook die site weg, of dreigt dat te doen, dan wordt hij waarschijnlijk heel gefrustreerd en gaat gekke dingen doen. Valt die site werkelijk weg, en staat hij aardappels te rapen of veen te steken, dan zou ik iedereen aanraden dochters weg te houden bij hem, want dan is er een 'tijdbommetje' on the loose. Echt, die jongen zit heel erg fout in elkaar.

   Verwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  8. Dear Dorothy: russian government policy on this subject is to stop propaganda of non traditionals on public media. The ordinary life in Russia is free any prohibition on this subjects.
   Just have a look at this links (all its about my city, daily life)
   http://gaynsk.ru/board/
   http://adengo.ru/novosibirsk-713/drugoe-83/muzhskoj-gej-klub-399434.html
   You gain the subject having no problem. This problem is just a part of rusophobia on western media.
   Please dont worry, be happy!

   Verwijderen
  9. russian government policy on this subject is to stop propaganda of non traditionals on public media.

   and why should they stop that?

   Verwijderen
  10. Ik lees hier totaal geen gebalanceerd beeld van de internationale politiek. Zijn we vergeten dat de VS ons met vervalste bewijzen in een oorlog tegen Irak hebben geholpen waarmee wij mede verantwoordelijk zijn voor meer dan een miljoen doden. En nu, over de Oekraine... Joost Niemoller schrijft daar over, een gerenomeerd journalist, en Karel van Wolferen, een Nederlandse professor, over hoe het conflict is ontstaan in de Oekraine. Deze pagina staat vol met onzin stemmingmakerij. Als er mensen zijn die die domme alu hoedjes verdienen zijn het de mensen in deze groep die dom de media gelooft. MH17 is neergeschoten door een straaljager, waar nu zelfs de leider van het MH17 onderzoek toch voor ópen'staat. Maar ik wil jullie niet verder storen in de comfortabele onwetendheid en jullie recht mensen met grotere capaciteit dan jullie zwart te maken. Dank voor dit openlijk vertoon van intelligentie.

   Verwijderen
 2. De ironie wil, dat als de russische bevrijders de Grebbelinie eenmaal zijn gepasseerd, de souverijntjes binnen de kortste keren hun uitkering kwijt zullen raken en een baantje zullen moeten gaan zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "...de souverijntjes binnen de kortste keren hun uitkering kwijt zullen raken en een baantje zullen moeten gaan zoeken."

   Wat jij als gehersenspoelde 'debunker' maar niet kan bevatten is dus dat er al lang steeds meer AUTONOMEN all over this planet onafhankelijk van welk geldsysteem dan ook blijken te overleven! Zo onderzoek ik in dit gebied aan de Kaspische zee een soortgelijke mogelijkheid om met participanten van over deze gehele planeet zonder monetaire stropdassen inclusief trainingen die er op gericht zijn om via deprogrammering van alles wat er door misdadige machtsmisbruikers in het verleden is ingeramd liefdevol doch resoluut er weer uit gewassen te krijgen! Je bent welkom. (misschien kan je alvast wat oefenen?) Echter, die er in geramde betweterigheid laat je maar hier op deze draadjes want anders zal je echt geen leven meer tussen ons compleetvorsers willen hebben...

   Verwijderen
  2. Bedankt voor het aanbod, maar de Kaspische Zee is me te ver weg, en monetaire stropdassen komen in mijn leven niet voor, en wat er bij mij ooit is ingeramd heb ik er al decennia geleden op eigen kracht weer uitgeramd.

   Veel plezier daar en doe de groeten aan Maud, mocht je haar ooit eens een keer ontmoeten.

   Verwijderen
  3. Een soort Walden, maar dan een eindje verder dan Bussum.... Grijp je kans, @douwer, een gouden toekomst ligt in het verschiet.

   Verwijderen
  4. Vrijwillig in een reservaat gaan wonen is voor tamme uitgebluste hippies.

   Street wise urban survivallen in de asphalt jungle is toch meer mijn style.
   En dan is het nog maar de vraag, of ze in dat achterlijke gat wifi hebben.

   Verwijderen
 3. Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat mensen denken te kunnen spreken namens een hele groep zonder ook maar een representatief onderzoek naar die groep te hebben gedaan om zo te weten of er wel namens hen kan worden gesproken.

  Anderzijds, het bekt natuurlijk wel lekkerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @jdtv Misschien is het wat voor jou om even naar Moskou te gaan en Putin te vragen wat hij heeft met mensenrechten? En waarom hij tegen homo beweging is? Hoelang denk je dat je hebt voor de politie je komt ophalen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @jdtv staat inmiddels met zijn DNA in een (internationale) database onder de vlag 'domestic terrorism', en mag alleen daarom al een paar uur extra met de FSB praten op het vliegveld van Moskou. Daarna koopt hij een souveniertje en een ansichtkaart met Putin als berendoder als portret en rent terug naar de KLM-gate.

   Net als Micha Kat die piept op zijn Rome-ambassade filmpje dat hij 'verder geen problemen' had bij het aanvragen van een nieuw paspoort. LoL nee Micha dat komt nog als je het de 18e gaat ophalen.

   Verwijderen
  2. FF doneren Dorothy dan ga ik het proberen. Eigenlijk wil ik hem al een hele tijd vragen of ik een keer mee mag vliegen met een Bear bommenwerper, zodat ik wat luchtopnames kan maken van die 2 f-16's die we hier nog hebben.

   @ziva
   Wat ben je chagerijnig vandaag.
   Is je helikopter stuk ofzo?

   Verwijderen
  3. @JDTV

   Aargh... 322sq Polly Grey. Ik haat papegaaien. ;-)

   Verwijderen
  4. May be two years ago some european activists were frightened: some country in Africa, government prohibited women to wear trousers. Their european mind was boiled by this news. Human rights? Remind me please what countries banned muslim women to wear their Burqa?
   I suggest to respect each other rights, human rights, religious rights, tradition rights. If tommorow your nation would decide to go naked, our government surely would respect this decision. Leave our people to decide how to live our life. It is too short to stuck on this.

   Verwijderen
  5. Ben ik nou de enige, die in eerste instantie dacht, dat deze meneer wel weer gewoon een nieuwe Papi-creatie zou zijn?

   Verwijderen
  6. Zijn reacties zijn net zo lastig te doorgronden.
   Hij wil dat we elkaars rechten respecteren. Tja waarom vraagt hij niet hetzelfde van zijn overheid tenaanzien van Oekraine?

   Verwijderen
  7. I suggest to respect each other rights, human rights, religious rights, tradition rights.

   Well, you aren't respecting others rights by creating laws that take away the rights of what you call non traditionals that other people still have.

   Leave our people to decide how to live our life.

   The point is that you don't let your own people decide how to live their life.

   Verwijderen
 5. Ik word gek op het "open forum" BlikopNOSjournaal. Probeer daar eens een kritisch stukje te plaatsen, je wordt meteen afgemaakt als zijnde AIVD agent, nazi-lover en weet ik wat allemaal fraais. Tot een respectvolle discussie kan je daar niet komen. Maar ja, opgericht door een vaste KLOL-lezer en allemaal reaguurders die Poetin liefhebben, had je niet anders kunnen verwachten. Allemaal gekopieerd van RT en verwante Russische media mogen we geen kritiek leveren want kom op, Rusland doet toch niks??
  Leest en vreest mensen, dit zijn de nieuwe Poetin-kameraden die u zullen verraden als Poetin hier voor de grens staat. Want zij zullen door verraad en smaad zelf overleven uiteraard, en kwaad spreken over eenieder die heeft getwijfeld aan de "goodwill" van dhr. Poetin.

  BeantwoordenVerwijderen