vrijdag 29 augustus 2014

Challenge

Niets is wat het lijkt. Zelfs de Ice Bucket Challenge niet. Dat is de ludieke actie waarbij bekende zakenlieden of beroemde acteurs emmers gevuld met water en ijsblokjes over hun hoofd kieperen om aandacht de vragen voor de spierziekte ALS. Wat je er ook van mag vinden, het leverde enorm veel publiciteit en daarmee een record aantal donaties op.

Maar niet in plotterwereld natuurlijk. Daar is de Ice Bucket Challenge weer eens een ritueel ter voorbereiding van - jawel - een massaslachting. Barracuda zit al dagen te broeden op de logica daarvan, tenzij dood door bevriezing wordt bedoeld. Hetgeen met ijsblokjes vermoedelijk niet echt gaat lukken.

Maar het zit dus zo: 'Wat nu als we hier te maken hebben met een ritueel dat is opgezet ter ere van A-nti Christ L-ucifer S-atan of zoals Oprah Winfrey zegt nadat ze de emmer over haar hoofd krijgt “In the name of ALS“? Zouden we hier te maken kunnen hebben met een groot satanisch ritueel dat vergelijkbaar is met het dopen dat in kerken gebeurt; het dopen dat een overgave aan ‘het lam dat geslacht werd‘ uitbeeldt, zoals Jezus stierf als offerlam voor de zonden van alle gelovigen?'

Natuurlijk heeft Martin Vrijland - wie anders? - dat niet zelf verzonnen. Er is immers altijd wel een vage JoeToeb waarin dit weer eens (door een evangeliste ook nog) 'haarfijn' wordt uitgelegd. Over de symboliek hoeven we het niet te hebben - Vrijland wordt bij de belendende percelen op dit punt al voldoende gefileerd - maar de dombo weet dit het verhaal ook nog eens te koppelen aan terreurorganisatie ISIS: ISIS Pharmaceuticals heeft patent op ALS medicijn. 'De naam van een door de CIA/Mossad opgerichte terreurgroep komt dus overeen met een bedrijf dat een nieuw medicijn aan het onderzoeken is tegen ALS.' 

Nou nou, poeh poeh. Dat krijg je als je uit pure verveling de ganse dag maar gaat wat zitten googelen. De naam Isis geeft op Google 196 miljoen resultaten. Het zijn vooral medische bedrijven en verzekeraars die die naam hebben gekozen, simpelweg omdat Isis de naam is van een beschermgod. O ja, en de Ice Bucket Challenge stond in het begin los van de spierziekte ALS.

Maar Martin heeft wat met woorden. Het eiland Frisland is volgens hem geen Italiaanse fabricatie, maar de huidige provincie Friesland, die ooit bij Groenland lag met 1 miljoen inwoners. Waarom er thans 'maar' 660.000 mensen wonen mag Joost weten.

9 opmerkingen:

 1. Jeetjemina, wat een randviool zeg die Vrijland... Volgens mij moeten ze dat mannetje maar heel gauw in een gesticht proppen, achter slot en grendel... En dat van Frisland wist ik al heel lang, maarjaaaa, weet Martje veel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vrijland valt in de herhaling: alles is een hoax of nep: Aanhouding ronselaars ‘polderjihadisten’ nep.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Martijn Alberda is een one trick pony.

  Even kijken wat er trending is, of het nou een vliegtuig is, een onthoofding of een emmertje ijswater.
  Even door de broodbakmachine heen halen en het komt er aan de andere kant uit als een false flag of een product van Saturnus (of allebei).

  Martijn Alberda bakt zijn dagelijkse broodjes en zijn volgertjes vreten zich er vol mee.

  Het is voor antiplottertjes verleidelijk om die broodbakmachine eens open te schroeven, om te zien bij welke deegklopper het nou eigenlijk precies fout gaat.

  En Martijn Alberda bakt zijn dagelijkse broodjes en zijn volgertjes vreten zich er vol mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Douwer

   Het is voor antiplottertjes verleidelijk om die broodbakmachine eens open te schroeven, om te zien bij welke deegklopper het nou eigenlijk precies fout gaat.

   Ik waagde een poging.

   Verwijderen
  2. Hoi Jeroen,

   ik heb natuurlijk gisteren al je stuk op Swap gelezen, waarvoor overigens mijn complimenten.
   Ik moet opbiechten, dat de broodbakmachine in mijn comment 100% gejat is van de Potato Peeling Machine van Edward de Bono.
   Een black box, waarvan het (naar mijn zeer bescheiden mening, hoor, laat dat gezegd zijn!) totaal niet relevant is, wat zich daarbinnen afspeelt.

   Verwijderen
  3. Ik heb geprobeerd Vrijland te lezen, halverwege viel ik bijna in slaap. Slaapverwekkend, maar ach Vrijland moet zich toch bezighouden.

   Verwijderen
  4. Volgens mij kan hij zich beter bezig houden met zijn eigen toekomst dan met die van Nederland en de rest van de wereld. Die zijn immers toch al niet meer te redden als we sommige mensen moeten geloven.

   Verwijderen
 4. OT: Bij RIK laat Dankbaar het af weten met het informeren van zijn volgers, wel druppelen bekende reaguurders af en toe nog wat derrie op zijn site.

  Onnavolgbaar voor mij...., maar ja dat zal ook wel zijn omdat ik het boek niet gelezen heb...

  Wat ik wel weer eens herlezen heb deze week: http://www.om.nl/actueel/strafzaken/@154893/onderzoek_ali_h/

  Kijk, dat is begrijpelijk Nederlands, dat kan ik volgen en kan ik ook plaatsen. Dat er enkele zaken niet worden benoemd vanwege bijv privacy (bijv de identiteit van de asielzoeker die wel in Noorwegen vast zat) dat begrijp ik.

  Dankbaar zou maar wat de identiteit te weten komen om e.e.a. te kunnen "verifiëren"..

  Het OM legt hier goed uit hoe de Ali in de beeldvorming een andere gedaante kreeg. En dan te beseffen dat het OM niet eens zo diep had hoeven gaan maar onder druk van de "samenleving"? hebben ze hier tot het naadje gerechercheerd, soms tegen beter weten in om maar elke verdenking van "broddelwerk" te pareren.

  Nee, zolang Dankbaar niet met overtuigend (tegen)bewijs komt dat Jasper het niet gedaan (heeft / kan hebben), is het een flutonderzoeker. Laat ie dat eerst maar eens aantonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat moeten we toch met deze mensen zo lang ze niet worden geholpen door de instanties die dat eigenlijk zouden moeten doen?

  BeantwoordenVerwijderen