vrijdag 8 augustus 2014

Lange halen, gauw thuis

Ze sprong er niet meteen bovenop, maar ook het Zeeuwse aluhoedje Bou Berkenbosch (het 'drs.' heeft blijkbaar afgedaan) ontkwam natuurlijk niet aan de analyse van de Oekraïne-crisis. En als Berkenbosch iets vindt, wordt het merkwaardig genoeg altijd meteen 'feit'. Vreemde feiten vooral, met heel veel stellige uitroeptekens en harde stampvoeten: 'Deze massamoord (het neerhalen van Vlucht MH17) was een valse vlag, bedoeld om een oorlog van de NATO tegen Rusland te rechtvaardigen. Maar de wereld van bloggers trapte er niet in en onderzocht de feiten.'

Gelukkig dat de 'wereld van bloggers' er niet in trapte en ons een oorlog bespaard is gebleven. En dat allemaal dankzij wakkere strijders in verre uithoeken als Zeeland die achter het comfort van hun laptop wel even vertellen hoe de vork in de steel zit. Nu begon de analyse al niet best met die 'oorlog tegen Rusland', of nog mooier het aanstaande WWIII, want meer dan economische sancties zijn het toch echt niet en hoe je daar een oorlog van wilt maken, is een geheim dat blijkbaar alleen plottertjes kennen.

Maar dan de 'bewijzen'. Zoals gebruikelijk selecteert Berkenbosch weer allerlei op internet gevonden complotten zonder er de tegenargumenten bij te zoeken. 'Eerst verscheen er een filmpje op YouTube waarin twee “separatisten” met elkaar praatten over een vliegtuig dat ze hadden neergeschoten. Helaas bleek dat “bewijs” reeds op 16 juli op YouTube geplaatst, dus een dag te vroeg.' Nope, allang gedebunked, vrij uitgebreid ook.

'Het doorslaggevende bewijs is echter dat de cockpit doorboord was met kogelgaten van machinegeweren!' Machinegeweren? Leeft die Berkenbosch soms nog in het tijdperk van Chitty Chitty Bang Bang? 'Kogelgaten' waren er inderdaad, maar ook nu weer: diverse experts zien die gaten juist als het bewijs voor surface-to-air missiles. Zoiets moet je dan toch op zijn minst vermelden en niet je lezers zand in de ogen strooien. Maar dan nog: is dit het bewijs van een valse vlag en zo ja, wie zwaait er dan mee?  

Verwacht geen antwoorden, want het rariteitenkabinet bij Bou is nooit ver weg, je bent immers niet voor niets jarenlang 9/11 complotter geweest: 'Hoewel ik zelf geen aanhanger ben van numerologie, zijn de Zionistische aanstichters van dit geweld dol op de Kabbala en numerologie! In de VS is 911 het alarmnummer, net als bij ons 112. Dat 9/11 plaats vond op die specifieke datum, die wij 11 september noemen, is een duidelijk voorbeeld van Zionistische numerologie.'

Plottertjes, getallen en logica, what a concept. Hoe past Zionistische numerologie in godsnaam weer in het plaatje? Daar komt geen antwoord op. Want polemoloog Berkenbosch tikt in een moeite door: 'De VS wil (..) de wereldheerschappij. Rusland staat daaraan in de weg, dus Rusland moet kapot. Het mooiste zou een heuse oorlog zijn, want dan gaat alles kapot. Dan kan men ook China daarin betrekken, einde van China, of einde van de wereld? In elk geval zal een dergelijke nucleaire oorlog ook Europa treffen.'

Het wereldbeeld van de plotter in een notendop: lange halen, gauw thuis. Morgen weer een complotje.

16 opmerkingen:

 1. Tja die plottertjes toch. Zien Poetin als een lieve man die niks te winnen heeft bij een oorlog. Waarom is hij dan de enige die met wapens klettert?? En tja, volgens de plotters is de enige onafhankelijke nieuwszender RT (Russia Today). Ja tuurlijk. Net zo min onafhankelijk als dat er onafhankelijke media in Noord Korea bestaat....
  En ga je met ze in discussie (zoals ik nu op dat blikopnosjournaal) dan schreeuwen ze moord en brand en dat ik wakker moet worden. Ik ben wakker, kijk juist alle media inclusief RT, maar zij kijken juist exclusief RT. Tja, laat je lekker in slaap sussen Poetinschaapjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zien in Poetin hun held die als enige een vuist maakt tegen de NWO en roept :"Nu is het genoeg. Tot hier en niet verder! "

   Verwijderen
  2. Alleen heb ik nog niet overtuigend beargumenteerd gezien waarom Putins streven dan geen NWO-agenda is.

   Verwijderen
  3. Verwacht geen logica bij complotters...

   Verwijderen
 2. Boerinneke Berkenbosch kiest gewoon eieren voor haar geld.
  Als je niet beweert, dat WO III begint, dan blijven je klanten weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bou begint de laatste tijd ook steeds fanatieker met uitroeptekens te smijten in haar schrijfsels (Even met Ctrl-F er doorheen fietsen levert vandaag maar liefst 15 hits op).

   Ik voorspel, dat als het bezoekersaantal nog verder terug gaat lopen, binnenkort ook de caps lock er aan moet geloven.

   Verwijderen
 3. Tenenkrommend slecht stuk van die Berkenbosch.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh my....

  "Fleur:
  8 augustus, 2014 op 12:13
  Poetin is héél goed op de hoogte van de jarenlange criminele ” economic hitman ” werkwijze van de VS.
  Hij is dan ook de initiator van de BRICS landen die de dollar willen dumpen…
  De kern van zijn strijd is de elite, die al jaren verwoestend bezig is op onze aardbol.
  Een zéér moedige man, vind ik Poetin en het verbaast mij dan ook dat hij nog steeds in leven is..!"

  Ik weet niet hoe oud Fleur is, maar ik heb wel redelijk de jaren 80 meegemaakt... Moedige man...
  Als je echt niet door hebt wat hij van plan is, heb je onder een steen geleefd of gewoon het IQ van een goudvis. Maar ja, dat is mijn mening. En misschien is een goudvis eigenlijk wel heel slim...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poetin is heel moedig. Ben je niet aan zijn kant dan word je van de aardkloot weggemaaid of afgevoerd. Stumper die Fleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foute haantjes Putin, Baybasin, er wordt wat afgezwijmeld door sommige dames in Bou's kippenhok.

   Verwijderen
  2. Vergeet Martin Vrijland er niet bij te zetten. Tsja vrouwen en bad boys. Als Martin nog ff langs gaat kan ie een orgie houden.

   Verwijderen
  3. Martijn Alberda is een geval apart.
   Zijn smachtende kalverliefde voor Putin kan alleen maar latent homoseksueel zijn.
   Maar dat is inmiddels een open deur: iedereen weet het, alleen hijzelf niet.

   Verwijderen
 6. Ergens moet je de redenering wel bewonderen: numerologie is weliswaar onzin, maar de kabbalisten geloven er in en dus klopt het toch. Briljant in al z'n zwakzinnigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals, de gebeurtenissen tot nu toe;
  De Oekraïense regering onder leiding van de gekozen president Janoekovitsj, wil begin 2014 op wens van de eigen bevolking, toenadering tot Europa en tekent bijna een handelsverdrag. Maar als Poetin hier hoogte van krijgt ontsteekt hij in woede en gebied Janoekovitsj (stroman van het Kremlin) onmiddellijk op het Kremlin en gebiedt hem tegen de wil van het volk de onderhandelingen met de EU af te blazen en onmiddellijk onder dwang een handelsverdrag met Rusland te tekenen.
  De bevolking pikt dit echter niet en begint spontaan vreedzame protesten op het Maidan plein in Kiev. Zij eisen het onmiddellijke vertrek van de regering Janoekovitsj . Die antwoordt met bruut geweld en schiet enkele tientallen betogers dood . Dat is de druppel en de bevolking neemt het recht in eigen hand. Janoekovitsj vlucht met de staart tussen de benen naar Rusland. Putin is niet gediend van "de wraak van het volk" en stuurt Russische FSB-agenten en soldaten richting enkele Oekraïense steden om herrie te schoppen. Zij zouden "het Russisch-Oekraïense volk" vertegenwoordigen. Ze vermoorden veel Oekraieners omdat ze niet voor de "Russische meerderheid" zouden zorgen. Zeer opvallend is echter dat er bij die "demonstraties" steeds maar enkele tientallen gemaskerde mensen te zien zijn.
  Op de Krim loopt de spanning helemaal op, omdat daar in tegenstelling tot de rest van Oekraine WEL een Russische meerderheid woont. Zij willen aansluiting bij Rusland. Rusland antwoordt meteen en neemt met behulp van Russische troepen en veel geweld de Krim in. Ze "legitimeren" deze annexatie via een "showreferendum" waarin men aansluiting wil bij Rusland. De Oekraïense bevolking boycot dit echter omdat zij de uitslag al weten, legaal of niet legaal behaald.
  Vervolgens begint een kleine Russische minderheid in oost Oekraine zich te roeren en eist hulp en annexatie van Rusland . Rusland levert, hoewel niet zichtbaar actief, troepen en wapens die met een schrikbewind in de Oost-Oekraïene dood en verderf zaaien. Ze halen vliegtuigen neer met geavanceerde wapens en bejubelen dit steeds op sociale media. Ook andere wreedheden worden bejubeld via Twitter en dergelijke.
  Maar dan gaat het op 17 juli vreselijk fout. Ze halen per ongeluk een lijnvliegtuig van Malaysia Airlines neer, met bijna 300 onschuldige burgers, voornamelijk Nederlanders. Nadat ze eerst luid jubelend over de sociale media melden alweer een Oekraïense Antonov te hebben neergehaald komt daar snel de schok binnen als het MH17 blijkt te zijn...De BUK-raketinstallatie waarmee het vliegtuig neergehaald is gaat razendsnel naar Rusland en rebellen knoeien met bewijs van het vliegtuig en bezittingen van de slachtoffers, echter gaan wel met respect om met de lichamen zelf. Ze bemoeilijken het werk van de onderzoekers. Deels omdat Rusland weigert zijn invloed uit te oefenen op de rebellen of omdat Rusland wellicht weinig tot geen invloed heeft op de vele pro Russische milities die daar actief zijn.
  Gevolg; wereld boos, Rusland boos maar zij weigeren echter hun invloed uit te oefenen, omdat zij het alsnog de schuld vinden van Oekraine dat zij begonnen zijn met "het conflict". Terwijl het overduidelijk Rusland vanaf dag 1 is die de wens van de Oekraïense bevolking met voeten heeft getreden en de kont tegen de krib heeft gegooid.
  Thans heerst er vooral een economische Koude Oorlog met vele sancties over en weer om zo elkaar te treffen. En er wordt nog door beide kanten met veel geweld gevochten.
  Helaas wordt echter door veel mensen onterecht aangenomen dat Rusland "onterecht" in dit conflict zit. Feiten zeggen echter anders en laten zien in het tijdsverloop dat Rusland niet alleen het kruit, het vat en de lont leverde in dit conflict maar het vervolgens ook doodleuk aanstak. En nu de beschuldigende vinger richting het Westen uit. Totaal geen rekening houdend met de 300 onschuldige slachtoffers van MH17, laat staan dat er condoleances van het Kremlin komen.

  BeantwoordenVerwijderen