maandag 18 augustus 2014

Poetsvrouw

Boudine Berkenbosch valt dezer dagen zowat in katzwijm voor de Russische president Poetin, zoals ze al eerder deed bij de tot levenslang veroordeelde Baybasin en Louis Hagemann. Barracuda kent geen blogger die zo fanatiek de kant kiest van ogenschijnlijk erg foute mannen. Alle vlekjes worden door haar vakkundig weggepoetst.

Onder een van de Huffington Post gejatte foto (hoezo, auteursrecht?) lezen we, vergezeld van weer een eindeloze reeks uitroeptekens, dat 'Poetin dusdanig geliefd is bij zijn eigen bevolking, dat hij zonder lijfwachten naar de kerk gaat! Als hij wordt aangesproken door de burgers, dan maakt hij gezellig een praatje.' Waarmee de 'onschuld' van Poetin blijkbaar is aangetoond. Discussie gesloten.

Een in een moeite door wordt ook de 'wrede dictator Gadaffi' even witgewassen, waarbij het woord Lockerbie natuurlijk zorgvuldig vermeden wordt. Was Saddam Hoessein ook niet heel erg goed voor zijn bevolking? Of is dat weer een brug te ver?

Berkenbosch: 'Als Poetin een konvooi met hulpgoederen stuurt naar het door oorlog getroffen rampgebied in oost Oekraïne, dan is dat een verkapte invasie van een “onafhankelijk” buurland. Dat hij legervrachtwagens wit liet spuiten, is het bewijs van zijn duivelse sluwheid.'

Toegegeven, de berichtgeving wordt in dezer dagen nogal eens gekleurd door de 'oorlogstaal' uit Kiev, maar enige argwaan ten aanzien van Rusland lijkt toch op zijn plaats, gelet op de duidelijke contouren van een conservatief-nationalistisch wereldbeeld en Poetins aantoonbare rol in de destabilisatie van Oekraïne.

En deze wasbeurt kan er ook nog wel bij: 'Poetin wordt voortdurend aangevallen op het vermeende feit dat hij homoseksualiteit wil verbieden. Niets is minder waar. Hij wil alleen niet dat er propaganda wordt gemaakt voor die zogenaamde alternatieve relaties.'

Was poetsvrouw Berkenbosch kennelijk alweer is vergeten dat er een wet is aangenomen die propaganda van niet-traditionele relaties onder minderjarigen strafbaar stelt? Onder het mom 'Don't mention the War' worden trouwens ook de onderdrukking van de persvrijheid en zijn harde optreden tegen betogingen en opstanden tegen het regeringsbeleid verzwegen.

Nee, je blaast een halve waarheid - namelijk dat Poetin bij veel 'gewone' Russen nog steeds populair is - op tot een karikatuur van een onkreukbare Spic and Span president. Zo eentje die alleen in sprookjes van Bou voorkomt.

12 opmerkingen:

 1. Bij mij zal het voorlopig geen katzwijm meer worden, maar respect is er vooralsnog best wel Barracuda. Moge je online beruchtheid maar snel alle records gaan breken hahaha...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, hele volksstammen vallen in katzwijm voor Obama. Deze meneer heeft zelfs de Nobelprijs voor de vrede gekregen. De reden waarvoor is mij overigens volkomen ontgaan. Zo vredelievend is hij nu ook weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En daarmee praat je haar liefde voor Poetin goed...

   Verwijderen
  2. Mij stoort het in ieder geval niet.

   Verwijderen
  3. "En daarmee praat je haar liefde voor Poetin goed..."

   Net zo min als de voorliefde van 'debunkers' voor hetgeen er tijdens hun waakstonde hier op deze kloot door de status-quo is ingeramd ooit nog door realiteitsvorsers weer wit gewassen zal blijken te kunnen worden?

   Verwijderen
  4. Kom er maar gerust in hoor BOE~BLOG, want ze zijn er tevens in de feminiene uitvoering?!

   Verwijderen
 3. Voor de onschuldige hardwerkende boer Jasper S, die zich nog steeds achter zijn oren krabt, over waarom hij nou eigenlijk in de gevangenis zit, is het best zuur, dat alle aandacht van de Bou-dames tegenwoordig naar de gladde playboy Vladimir P. gaat.
  Misschien stuur ik hem met Kerstmis maar eens een mooie ansichtkaart om hem een beetje op te vrolijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, misschien kan je eerst een kaartje naar Hans Mauritz sturen. Die is van het dak gevallen en strompelt nu met "Schouderblad plus negen ribben gebroken, geperforeerde long". Pijnlijk.

   Verwijderen
  2. Uitgerekend in een weiland, of all places.
   Je bedenkt het niet.

   Verwijderen
 4. De egomasturbant bedient zich van soortgelijke methodes hoor daar niet van. Echter aangezien jij je met het promoten van dit soort van rugstekende bagger blijft bezig houden zijn wij inderdaad genoodzaakt bij deze 2-sprong permanent afscheid van elkaar te nemen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Papi,

   wat Martijn Alberda de das om heeft gedaan, is dat hij de Profeet van zijn volgertjes heeft beledigd op Facebook.
   In plaats van zijn keutel in te trekken, ging de botterik tegen ze schoolmeesteren, dat er volgens Google Translate iets heel anders stond in plaats van "X is gek".
   Alsof die mensen zelf geen arabisch spreken.

   Hij mag zijn eigen God op zijn blote knietjes bedanken, dat hij alleen maar van Facebook is afgegooid; en hij (nog) niet dringend voor een sharia rechtzitting is uitgenodigd.

   Verwijderen
  2. Yup en niet te vergeten verschillende nabestaanden van de MH-17 aanslag, de groep rond Irme van de Heijden, en last but not least het meisje Amber dat hij eerder op een walgelijke manier op zijn FB timeline door het slijk haalde en liet halen die hem dan aan de boom hangt voor 'antisemitisme'.

   Verwijderen