dinsdag 19 augustus 2014

Smak

Het gekakel rond het Vaatstra-boek was afgelopen maand nagenoeg tot stilstand gekomen. De publicitaire doorbraak bleef uit, net als de wekenlang beloofde televisie aandacht, en er dreigt alleen nog een juridische kwestie. De Duitser Wolfgang Hebben uit Dokkum heeft namelijk media advocaat Rick Reyneveld inschakeld om zijn naam te zuiveren. Reyneveld is onder meer thuis op het gebied van smaad en laster.

Eind juni werd Hebben door de auteurs gebeld met de vrolijkmakende mededeling: 'Okay, nou ik zal het je even zeggen. In het boek staat dat de moord op Marianne in jouw caravan is gepleegd en dat jij de moord gefilmd hebt. En dus eigenlijk medepleger bent aan die moord.'  

Wolfgang, die het boek nog niet had gelezen en ook niet wist wat daar in stond: 'Aha, nou ja, fijn! Dan zien we ons voor de rechtbank weer. '

Wat Reyneveld precies heeft geschreven aan beide 'hobbyagenten' Dankbaar en Mauritz (formulering Hebben) is niet duidelijk. Reyneveld reageerde in eerste instantie op de inhoud van een persbericht, maar komt nog met een inhoudelijke reactie op het boek. Sindsdien doen Dankbaar en Mauritz er het zwijgen toe.

Van de weeromstuit had auteur Hans Mauritz de presentatie van zijn boek over Peter R. de Vries al naar september verschoven, maar Barracuda heeft het vermoeden dat dat boekje er voorlopig niet gaat komen. Een dezer dagen maakte Mauritz, bezig met de sloop van een oude paardenstal in Dongen, namelijk een behoorlijke smak. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter. De man werd gestabileerd op een werfelplank. Met nek- rugklachten in een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Dat wordt mogelijk maanden rust.

18 opmerkingen:

 1. Zelfs een oude schuur omver trekken weet hij te verknoeien. Die broer van Marianne Vaatstra zal binnenkort de schuld wel krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ;-) het duo D&M gaat hier weer gruwelijk onderuit. Ze leveren nooit wat ze beloven. Dan blijven je klanten vanzelf weg en blijf je met je voorraden zitten.....

  Ik begrijp niet dat Dankbaar nog gedwee achter Mauritz aanloopt. Zou ie nou echt niet zien dat ie van de regen in de drup is beland?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Karma is een bitch in het geval van Mauritz.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mens heeft 12 ribben aan iedere kant. Daarvan heeft Hans, naar zeggen, 9 gebroken, een schouderblad gebroken en een long geperforeerd. Die is echt als een zak zand van dat dak gevallen dat niet eens zo hoog lijkt. Hans is wel een paar maanden aan het herstellen en die staat voorlopig in ieder geval niet aan de deuren van zwaagwesteinde met boeken te zwaaien. Liggend typen zal voorlopig ook wat pijnlijk zijn, maar dat is natuurlijk geen excuus voor Wim Dankbaar om Hans niet te bellen en te profiteren van zijn enorme marketing power.

  Het is moeilijk natuurlijk zo zonder Hans de draad op te pakken, dat kan ik wel begrijpen, maar het verloren Nederlandse Volk kan niet wachten, dat moet gered worden, en anders Jasper S. wel, want die arme onschuldige man zit daar maar in de gevangenisbibliotheek in de Bijbel te lezen. Die moet vrij vóór hij binnenkort bij het hoofdstuk "Profeet Micha" aankomt. Om te weten wat er dan gaat gebeuren hoeven we alleen maar naar Micha Kat te kijken.

  Niet best want dan kan je aan de ene kant wel een KLOL-gekkie oppakken, maar dan komt er aan de andere kant weer eentje bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt erop, dat Rudhar ook in de lappenmand ligt.

  Dan neem ik de honneurs maar even waar: wervelplank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergeet ik in alle commotie nog gestabiliseerd

   Verwijderen
 6. Als het geld op is bij KLOL zal Kat ook wel "per ongeluk' een "ongelukje" krijgen om zo legitiem zijn site ten ruste te leggen. Tja, zo kun je het gebrek aan "nieuws" natuurlijk altijd goed opvangen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kleine correctie: Hans' ongeluk was niet "afgelopen zaterdag", maar al ruim 2 weken geleden, op 2 augustus.

  Maar er is al eerder iets gebeurd wat leidde tot deze lange stilte. Op 18 juli veranderde Wim zijn gebruikersnaam ineens in 'tebizarvoorwoorden'. Toen daar een comment op kwam werd dat comment weer gewist en veranderde 2 dagen later de gebruikersnaam weer terug naar 'Wim Dankbaar'. Bij mijn weten heeft Wim sindsdien nooit meer gereageerd.

  Overigens: mocht het daadwerkelijk komen tot een smaad/lasterzaak waarbij Mauritz/Dankbaar veroordeeld worden tot een bedrag per verkocht exemplaar dan zou het wel aardig zijn als de rechter de aantallen aanhoudt die door Wim ("9000 verkochte exemplaren") en Hans ("meer dan 10.000") worden genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankbaar krijgt gegarandeerd altijd enorme bonje met zijn strijdmakkers.
   Het is niet de vraag of het gebeurd, maar wanneer

   Dat er al een tijdje ruzie tussen die twee is, is duidelijk.
   Als iemand aan Wim vroeg, waar zijn boek bleef, werd hij afgesnauwd met een "daarvoor moet je bij Hans wezen, niet bij mij"

   Dat Wim niet even de moeite neemt, om de volgertjes van Rechtiskrom in te lichten over Hans' ongeluk spreekt boekdelen (no pun intended)

   Hopelijk voor Hans wacht Wim nog even met het definitieve dumpen van zijn zoveelste boezemvriend tot Hans weer op de been is, en tot na het proces.

   Verwijderen
  2. Tellen de uitgedeelde exemplaren niet mee... ;-)?

   Salesdrag van Mauritz kom je ook tegen in het vastgoed. "reeds 80% van de woningen verkocht!" Is altijd minder maar zo wordt geprobeerd een buzz te creëren, waardoor die 80% wel sneller gehaald wordt.

   Hoe dan ook... de kater komt later. Je kunt andere mensen voor de gek houden maar jezelf? Uiteindelijk sta je voor de spiegel en moet je toch denken: "wat ben ik een loser".....

   Zeg...., waar is Demmink eigenlijk?

   Verwijderen
  3. Wim dumpt Hans zeker niet voor het hoger beroep waar al die 'extra kosten' in hangen. Samen delen denkt Wim, en zelfs daar wil hij dan nog wat 'bedrijfskosten' verrekenen met Hans.

   Dan komt Wim erachter dat Hans helemaal geen ene Eurocent bezit, en dan gaat het fout. Wim boos, en de rest met de pootjes omhoog: "ja maar wij zijn ook maar gewoon plotters..."

   Einde van het verhaal; het kost Wim Dankbaar weer een heleboel geld, en er zijn weer veel mensen gekwetst en beschadigd.

   Een man en zijn hobby? Wat doe je eraan? Afschieten?

   Verwijderen
  4. Er is volgens mij een verschil tussen 'gedrukt' en 'verspreid' exemplaar. Dus weggeven van een boek is ook verspreiden, en dus duurder in de schadeloosstelling.

   Het wordt pas echt leuk als de grootspraak postjes van Hans worden gepubliceerd waar hij vertelt dat de 3e druk van 30,000 exemplaren een feit is. Dan mogen ze (oh wacht Wim) betalen voor 30,000 exemplaren die nooit gedrukt zijn. Auw.

   Hans 'Marketing-dat-ben-ik' Mauritz FTW.

   Verwijderen
 8. @ziva Het mooie van die plotterts is dat ze altijd alles opnemen en archiveren. Ook de communicatie met vrinden en broeders. Dankbaar is daar bij uitstek een voorbeeld van.

  Dus tja, als Dankbaar niet meer met Mauritz door 1 deur kan..... EN hij kan bij een smaadproces zichzelf behoeden voor al te veel financiële schade door eea door te schuiven naar Mauritz.... dan zal Dankbaar dat niet laten.

  Dan komen de mailtjes en telefoontjes tussen Mauritz en Dankbaar allemaal in de publiciteit... Waarin natuurlijk dingen staan en gezegd worden als: "He Wimp, als je nu even Eur 5.000 overmaakt naar mij voor het voorschot, geef ik de drukker opdracht voor 30:000 nieuwe exemplaren.... " of woorden van gelijke strekking.....

  Dan kan Wimp mooi zeggen dat hij er ook maar ingeluisd is en dat ie bij nader inzien ook twijfelt aan die kluisverklaringen.... want tja, die liepen via Mauritz....

  Wordt nog een mooie herfst zo....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat je er serieus rekening mee moet houden dat Wim écht geloof(t/de) dat er duizenden exemplaren verkocht zijn. Uiteindelijk is Hans de uitgever en alle transacties lopen via hem. Waarschijnlijk gelooft Wim Hans op zijn woord, omdat ie 'm wíl geloven; het streelt immers z'n ego.
  Net zoals Wim op een of andere manier oprecht gelooft dat de hele rits aan lovende recensies op bol,com iets zeggen over de kwaliteit van z'n boek, terwijl ze stuk voor stuk uit z'n eigen inteeltgroepje komen die al jaren voordat er uberhaupt een boek was dat de hele nederlandse justitie corrupt was tot op het bot.

  Volgens Bol.com is 1 boek: 46x210x147mm. Dat betekent dat 10.000 exemplaren 13.5 kubieke meter ruimte inneemt.
  Hoe groot was die paardenstal, die op ~1km van Hans' woning lag? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @bb
  Zo'n pakweg 13,5 kubieke meter, Hoezo?
  http://oi57.tinypic.com/2iu5012.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hmmm.. en dan de vraag: "waarom werd dit zo lang stil gehouden?" *alu hoedje opzet*. Het zou interessant zijn om er eens een kijkje te nemen.. ;)

   Verwijderen
 11. @Barend

  Ik zie toch echt enige Jorisachtige contouren op dat platte dak.

  BeantwoordenVerwijderen