maandag 23 februari 2015

Loterij

Jurist Ferdy Roet kan moeilijk tegen zijn verlies. En blijkbaar ook niet tegen kritiek. Roet is de man achter de Stichting Loterijverlies.nl, die onlangs een mooie overwinning behaalde bij de Hoge Raad. Die oordeelde dat de Staatsloterij tussen 2000 en 2008 'misleidende mededelingen' heeft gedaan over het wel of niet gegarandeerd zijn van de prijzen, de winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte van de prijzen.

Mooi, dacht Roet, nu gaan we incasseren. Via spotjes op tv roept hij deelnemers op om 35 euro inschrijfgeld te storten. Wie met twee loten heeft meegespeeld betaalt 12,50 euro extra. Daarmee hoopt Roet het inleggeld over vele jaren terug te vorderen.

Bij deze nieuwe 'loterij' plaatst TROS Radar vanavond kritische kanttekeningen. Uit de trailer valt af te leiden dat het probleem hem wellicht zit in het feit dat spelers al geen aanspraak kunnen maken op prijzengeld en hun inleggeld kwijt zijn, ook als ze niet hebben gewonnen. 'Een loterij is per definitie een investering met een negatieve verwachte opbrengst. Dat de Staatsloterij klanten misleidde door loten te trekken die niet verkocht waren, doet hier niets aan af,' constateert geldexpert Olaf Simonse. 

De Hoge Raad heeft bovendien geen uitspraak gedaan over schadevergoedingen. En welke schade zou dat moeten zijn? Degenen die wel gewonnen hebben zullen hun prijzengeld echt niet gaan terugstorten, ook al zijn ze nog zo 'misleid'.

Roet zag de bui van de kritiek vorige week al hangen en eiste in kort geding dat TROS Radar openheid van zaken zou geven. Dat wilde het consumentenprogramma niet (meteen). Het persbericht van Roet wekt alleen al vanwege de opgewonden taal op de lachspieren. 'Presentatrice Antoinette Hertsenberg doet zich voorkomen als objectieve interviewster, maar is puur suggestief. Hiermee heeft zij velen veel en diep persoonlijk leed berokkend.' Alsof dat de discussie is. Trouwens, zonder TROS Radar had Roet nu zijn inkomsten niet. Maar Barracuda begrijpt zijn irritatie wel. Die trok medewerkers en call centers aan om 'gedupeerden' bij te staan. Dus moet er wel geld komen.

Roet heeft nogal een reputatie. Stukjes die hem niet bevallen moesten enkele jaren geleden ook onder dreiging van kort geding worden verwijderd. Ook grossiert Roet in spijkers op laag water. Hij is ook van Brandstofverlies. Die klaagde als eerste Toyota aan. 'In de boekjes staat dat de Toyota Yaris 1 op 27 rijdt, maar in de praktijk rijdt hij 1 op 18. Dan gaat het toch voor veel mensen om een hoop geld.'

UPDATE: Weer een krankzinnig persbericht: 'Het is, gezien alleen al deze uitspraken, van groot belang dat Tros Radar stopt. Het ego van Antoinette Hertsenberg en haar drang naar hoge kijkcijfers staan in schril contrast met de beoogde objectiviteit van het programma.'

UPDATE: Roes verliest kort geding tegen Radar. 

4 opmerkingen:

  1. Het enige wat die idioten met elkaar gemeen hebben-ze hebben een ego als een balzaal. Vandaar dat elk tegengeluid weg moet. Antoinette Hertsenberg zal het een zorg zijn, tros radar loopt toch wel. Met of zonder Ferdi. Je kan natuurlijk je vraagtekens bij het persbericht zetten, want als 'gedupeerde' van de staatsloterij wil je natuurlijk cashen, wat de grootste onzin is.

    Wie meedoet aan de loterij weet dat de kans vrij klein is dat je de hoofdprijs wint. ( Ik ken een paar uitzonderingen die een paar keer achter elkaar de hoofdprijs wonnen en verdomd in dezelfde familie). Een vriend van mij heeft al verschillende keren berekend aan collega's van hem wat het ze in werkelijk kostte de loterij. Niet dat het hielp ze speelden rustig door. Ferdy ziet gewoon geld en zijn 'gedupeerden' trappen er in, net zoals ze er in trappen dat de hoofdprijs hun kant op komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon de zoveelste oplichter aan het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als de 193.000 gedupeerden die zich aangesloten hebben bij Loterijverlies van Ferdy Roet ieder €.35,- of meer hebben betaald om hun belangen door Roet te laten behartigen, gaat het om zeker €.7 miljoen. dit bedrag schijnt al opgegaan te zijn aan 'kosten' en is door Roet voorlopig gestald op het fiscaalvriendelijke eiland Man.
    Wederom zijn de 'gedupeerden' de verliezers en gaat Roet er met de poet vandoor.

    BeantwoordenVerwijderen