dinsdag 10 februari 2015

Mol

Ja, mensen, er gebeuren vreemde dingen in Veendam. Erg vreemde dingen. Zulke vreemde dingen dat ze bij Niburu.co er bijna jaloers om worden. De samenstellers van die site zitten immers de hele dag met hun kop in computer om over UFO's te schrijven (lees: driftig stukjes van anderen over te tikken), maar zelf gaan ze nou nooit eens op UFO jacht.

Nee, dan Veendam. Daar gebeurt het! 'Midden in de natuur, genaamd het natuurpark Borgerswold, is zeker weten iets. Mensen zijn daar bekend met rare gebeurtenissen zoals reuze karpers met lichtgevende ogen of 3 ogen, vreemde geluiden onder de grond. Mismaakte wolven die uit het niets verschijnen en reuze meeuwen. Onverklaarbare geluiden en lichten.'

Volgens het bericht zou er een relatie zijn met een oude vuilstort die jaren naast het park heeft gelegen. 'Dit is geen fabel maar de waarheid.' De lezer die al deze wetenswaardigheden meldt, gaat naar eigen zeggen 'nader onderzoek' doen. Sindsdien hebben we uiteraard niets meer gehoord.

Want wat schrijven de lokale media hier nu eigenlijk zelf over? Nou, gewoon dit: Natuurfotograaf Jans Meijer keek wel even raar op toen hij bij het fotograferen in Borgerswold deze enorme molshoop ontdekte. Maar: 'Bij nader inzien bleek het gewoon een berg zand. Maar omdat hij achter twee molshopen lag, leek het net of er een gigantische mol aan het werk was geweest.' 

Zeg nou zelf, is dat spannend of is dat spannend?

5 opmerkingen:

 1. Bijgelovige waanzin van ervaringarme kennismijders. Aangeboden door Niburu. Wanneer komt dat langverwachte ruimteschip nu eens, voor de tewerkstelling in de buitenaardse kolonies?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Wat krijg je als je een olifant en een mol kruist?? enorme grote molshopen in je tuin. en wat gebeurt er na kruising tussen een olifant en een kangaroo??? enorme kuilen ...


  Dit verhaal valt m.i. onder de categorie humor, leuk of niet leuk, toch altijd minstens goed voor een glimlach. Ernstiger zijn de zogenaamde alternatieve acquisiteurs op zoek naar naïeve reaguurders die zich voor allerlei zaakjes laten misbruiken Momenteel het financiële goudmijntje voor de anonieme doorgewinterde weboplichter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niburu doet steeds vaker een Diederik Smitje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dan heeft er een paar jaar geleden ook een MOL gegraven bij de voormalige IJsbaan bij het Schollebos in Capelle a/d IJssel, want daar lag ook eerst ook een berg met zand. Wat bleek maanden later: het werd een sportcomplex. De mollen hadden zowaar een sportcomplex gebouwd hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen