donderdag 5 februari 2015

Minachting

Ben je het land uit gevlucht, zogenaamd voor alles wat corrupt is, maar toch vooral omdat je in Nederland geen dak meer boven je hoofd hebt, word je in Ierland gearresteerd wegens 'contempt of court', vrij vertaald: minachtig van de rechtbank. Waar een behoorlijke gevangenisstraf op staat ook nog. Eerst stuurt Poetin gevechtsvliegtuigen naar Ierland om Micha Kat te intimideren, en nu dreigt Kat voor eeuwig achter de tralies te verdwijnen.

En dat alles omdat hij zijn tanden heeft gezet in een affaire die geen van zijn Nederlandse lezers ook maar een minuut wil boeien: het proces van de Ierse Jasper S (woorden Kat). Dus toog Kat een Engelstalige website op Killingirishwomen in de hoop dat hij ook wereldberoemd in Ierland zou worden. En nu moet die site op zwart, want in Ierland mogen er geen publicaties verschijnen die de jury kunnen beïnvloeden. De Ieren zijn sinds de aardappelcrisis een beetje van het padje geraakt, zullen we maar zeggen.

In Nederland zou Kat nu uitgebreid zijn geïnterviewd door de Vitalifeitjes of Steve Brown, maar helaas, de fanclub zit in Nederland en hij moederziel alleen in een hostel te Dublin, waar zelfs de Ierse pers hem volledig negeert. En op zijn eigen site hebben de vaste reaguurders het zo te zien veel te druk met zichzelf. Tot ergernis van een enkeling: 'Alleen maar doorkleppen over Oekraine, Putin, het Romeinse Rijk, vage ruimtereizen.' Barracuda moest denken aan de kindercrèche waar de peuters helemaal opgaan in het kleuren en juf wanhopig met de leesboekjes zwaait.

11 opmerkingen:

 1. dusssssss...... poesje moet de bak in? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verslik me haast in mijn cappuccino van het lachen. Misschien zijn ze bij de Nederlandse justitie- jaloers op hun collega's, die het kale randdebieltje gewoon in de cel zetten als 't ie vervelend wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik schreef in iets anders verband ook al eens over minachting van de rechtbank. Moesten we hier, ondanks het meer Frans georiënteerde rechtssysteem, ook maar eens invoeren.

  Belediging van een ambtenaar in functie, dat hebben we wel, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op z'n minst dat rechters die ergens iets van moeten vinden niet alleen niet door de politiek voor de voeten gelopen worden maar ook anderen enige terughoudendheid op kunnen leggen. Dus, ja.

   Verwijderen
 4. "Wat doet die ouwe kale dwerg
  in onze mooie jeugdherberg?"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. KLOL over het Nico Meijering: "Proficiat! Wie een ‘echte’ advocaat nodig heeft, weet waar hij moet zijn!" Misschien moet Micha eens langsgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Al een hele dag niks gezien op KLOL, terwijl hij de afgelopen dagen overactief bezig was stukjes te verzinnen....zou hij TOCH zijn gearresteerd?? Dat ze geen genoegen nemen met dat hij 'tijdelijk' uit de lucht is? Who knows....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is er weer. En zoals Barra al voorspelde: Steve Brown is ook al slachtoffer. Achguttoch.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En inmiddels zijn ook de comments gesloten. Dat kan 2 dingen betekenen:

  1. Hij is echt gek en denkt echt dat hij van alles is en beseft niet dat door zijn achterban 'gekken' te noemen hij het niet gaat redden.
  2. Hij speelt de boel en gaat de boel langzaam proberen te sluiten zodat hij weer een normaal leven kan leiden. Na afhandeling van zijn schulden en problemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat er de afgelopen maanden en weken in de comments langskwam verdiend de kwalificatie "gek" met ere. Er zaten kritische "trollen" (wees welkom!) tussen, maar het gros was écht van het padje af en kon amper samenhangend schrijven.

   Bij Micha weet je nog steeds niet waar serieus ophoudt en hyperbool begint. Zal voor hemzelf ook steeds moeilijker zijn geworden - cognitieve dissonantie, anyone?. Zijn laatste posts wijzen toch weer op rancune en doorslaan naar vergezochte verbanden, zoals Ruud al enige tijd geleden opmerkte. En de rancune is niet gespeeld, waarom zou MK anders?

   Verwijderen
 9. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r5sOgVnsLy8

  Ik zeg bye bye Micha. Dat wordt een paar jaartjes onvrijwillig in Ierland zitten....

  BeantwoordenVerwijderen