dinsdag 24 februari 2015

Balletje

Ferdy Roet had gisteren zijn eerste tegenslag al binnen. Na diverse mallotige persberichten waaruit alleen maar blinde paniek sprak, verloor hij maandag het kort geding tegen Tros Radar. Die mocht het item over zijn Stichting Loterijverlies gisteren gewoon uitzenden.

Zelden moet het lijdend onderwerp onbedoeld zoveel reclame hebben gemaakt voor een consumentenrubriek die, als het aan Ferdy had gelegen, inclusief mevrouw Hertsenberg definitief van de aardbodem was verdwenen. 'Het ego van Antoinette Hertsenberg en haar drang naar hoge kijkcijfers staan in schril contrast met de beoogde objectiviteit van het programma.' Om over de zere teentjes van de jonge blaag Ferdy maar helemaal te zwijgen. Hij was bang dat de Tros hem (man, man, man) zou gaan 'downgraden'.

En niet alleen de NPO zoomde in op Loterijverlies. RTL deed dat ook. RTL Nieuws sprak bijvoorbeeld met zes hoogleraren en gespecialiseerde advocaten. Vijf van hen betwijfelen of de stichting daadwerkelijk die hele inleg van de Staatsloterij terug krijgt. Een van hen beweerde zelfs dat de stichting zich niet houdt aan de claimcode, want geen onafhankelijk bestuur en geen onafhankelijke raad van toezicht die controleert hoe met het geld van de deelnemers wordt omgesprongen. 

Keurige journalistiek verder bij Radar, die in elk geval duidelijk maakte dat Roet veel te hard van stapel loopt met zijn krantenadvertenties en callcenters. Het 'verloren' geld aan de Staatsloterij heeft in elk geval nog de lege staatskas gespekt, en niet de beurs van branie Roet. En nu maar hopen dat Ferdy (33, maar in doen en laten 17) zijn wilde haren verliest, het imago van Quote balletje van zich afschudt en zijn knalgele Lamborghini Gallardo snel inruilt voor een Peugeot 403 convertible.

2 opmerkingen:

  1. En hoe komt Ferdi aan die Lamborghihihihihihihini?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een knalgele Lamborghini?
    Wow!

    *Stichting voor slachtoffers Ferdy Roet oprichten gaat*

    BeantwoordenVerwijderen