vrijdag 6 februari 2015

Shakenbaby

Een gastmoeder uit Oosterhout ontkent dat zij een baby van vier maanden oud heeft doodgeschud. Zij stond een dezer dagen voor de rechter op verdenking van doodslag. De vrouw had hulp ingeroepen van een huisarts, Jannes Koetsier.

Koetsier? Yep, die kwam onlangs samen met Guido Jonkers van WantToKnow weer eens voorbij op het onvolprezen blog Cryptocheilus Weblog. Alterneutisch 'warhoofd' Koetsier, die zich nog steeds laat voorstaan op ('en misbruik maakt van') zijn status als arts, is oprichter en voorzitter van de stichting Shakenbaby.nl. Die maakt zich zorgen over de 'onterechte' meldingen door kinderartsen van vermoedens van shakenbabysyndroom. Maar de aap uit de mouw heet gewoon 'vaccinatie'. Zelfs gebroken nekjes als gevolg van het heftige schudden worden toegeschreven aan vaccinatieschade.

Maar nu komt het: de Stichting Shakenbaby.nl heeft een dezer dagen een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde. 'In de dagvaarding verlangen wij erkenning door de NVK inzake het probleem en de gevolgen van onterechte meldingen door kinderartsen van een vermoeden van shaken-baby-syndroom.' Met andere woorden: de kinderartsen moeten hun mond houden.

Barracuda kan niet oordelen over individuele gevallen, maar dat Koetsier de incidenten probeert te linken aan vaccinaties, uiteraard zonder enige fatsoenlijke wetenschappelijk onderbouwing, is een ware gotspe. Hoewel niet verrassend,want in het verleden wapperde Koetsier ook al met dubieuze printjes van internet, die zogenaamd moesten bewijzen dat vaccinaties kinderen 'stuipjes' bezorgen.

7 opmerkingen:

 1. Gewoon geen woorden voor, wat een verschrikking zulke lui...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Barra, sorry voor de offtopic vraag. Maar waar haal jij de afbeeldingen vandaan die je op dit weblog plaatst? Koop je die? Ik hoor het graag, bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahem, weleens gehoord van GOOGLE IMAGES?

   Verwijderen
  2. http://theutopianlife.com/2014/12/05/7-paradoxical-truths-to-embrace-for-a-meaningful-life/

   Verwijderen
  3. Google images geeft je niet standaard zo maar recht om die foto dan ook maar te hergebruiken? Hint je daar op @sap jalls?

   Verwijderen
  4. http://pixabay.com/nl/photos/hands/

   Verwijderen
 3. Ik heb al heel wat onzin gehoord over vaccinaties, maar dit slaat toch wel alles. Krankzinnig.

  Het verhaal over het schudden van baby's is dat ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen