zaterdag 14 februari 2015

Wasverzachterspoeling

Zelden is Ton Hofstede, de immer rood aanlopende amateurspeurder van het Haagse Complot, het zo eens met het OM. Dat bracht, naar aanleiding van een artikel van NRC Handelsblad afgelopen week, een persbericht uit om te benadrukken dat het vooronderzoek naar Joris Demmink 'nog steeds gaande was'.

Waarna NRC redacteur Marcel Haenen van Ton een flinke mep om de oren krijgt. Die zou het hele verhaal bij elkaar hebben 'gelogen'. Haenen reageerde zelf ook: 'Schitterend stuk en haarfijne analyse. Die mevrouw Nicole Reijnen, hoofd communicatie rechtbank Den Haag, heb ik ook verzonnen.'

Het persbericht van het OM ontkent namelijk helemaal niet wat de NRC schreef, dat maakt Ton er natuurlijk weer van. Haenen kreeg bevestigd van het OM zelf dat het onderzoek in Turkije vooralsnog muurvast zit omdat de Turkse justitie geen medewerking wil verlenen aan een inmiddels verjaarde zaak. NRC schrijft nergens dat het onderzoek is gestopt. Sterker nog: in het artikel is te lezen dat de rechter-commissaris binnenkort opnieuw naar Turkije vliegt voor overleg.

Ook Barracuda kreeg een veeg uit de pan omdat hij de 'witwasoperatie een extra wasverzachterspoeling gaf', anders gezegd: een opmerking van advocate Van der Plas corrigeerde met een paar simpele feiten die zij allang behoorde te weten. Dat Hofstede de door Barracuda genoemde achtergronden niet eens kent, is toch wel heel merkwaardig voor een zelfbenoemd Baybasin-kenner die zo graag overal schriftelijk bewijs van wil zien. Die zijn er Ton, ga eens zoeken!

Maar boodschapper van het slechte nieuws Haenen krijgt nog meer klappen. 'Marcel was begin 2014, tijdens de Roestige Spijker verhoren, onafscheidelijk van Harro Knijff, de advocaat van Demmink. Tijdens de pauzes werden strategieën en beeldvorming besproken. En dat ging zo ver dat Marcel, net zoals nu het geval is, (beïnvloedende) informatie publiceerde met zogenaamd als bron de Rechtspraak.'

Ton begrijpt dan weer niet dat een objectieve journalist ook gewoon met de 'tegenpartij' praat. Het lijkt Barracuda alleen sterk dat er 'strategieën en beeldvorming' zijn besproken. De duim van Ton is echt vele malen dikker dan die van Haenen. Niettemin heeft Hofstede vorig jaar een klacht ingediend.

Kortom: Je blijft lachen met Ton. Wiens hele obsessie voor de zaak Baybasin en de zaak Demmink volledig geveinsd is omdat hij zelf een conflict achter de rug heeft met de Nederlandse en Turkse autoriteiten.

18 opmerkingen:

 1. omdat hij zelf een conflict achter de rug heeft met de Nederlandse en Turkse autoriteiten.

  Achter de rug? LoL. volgens Ton zit hij daar nog vol in.
  Wat vervolgens zijn positie alleen maar subjectiever maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja de geschiften gaan voort- de wereld staat in brand maar dat is niet belangrijk,Demmink is de oorzaak. Nutcrackers.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De wereld staat in de brand en op @baggercuda hebben ze het enkel over kat en demmink. Wat ik me afvraag, hoe weet @baggercuda zo zeker dat demmink onschuldig is?

   Verwijderen
  2. En laat dit stukje niet over Kat gaan.

   Verwijderen
  3. @geendank: waar beweert Barracuda dat Demmink onschuldig is?

   Verwijderen
  4. Wat probeer je te vertellen, dat @baggercuda niet zeker weet dat demmink onschuldig is? Met andere woorden, het zou heel goed kunnen dat demmink schuldig is?

   Verwijderen
  5. Ik stel je enkel een vraag, waar je kennelijk geen antwoord op hebt

   Verwijderen
  6. Ik stel je enkel een vraag, waar je kennelijk geen antwoord op hebt

   Verwijderen
  7. Ik had een vraag aan @baggercuda dus ik begrijp sowieso niet waarom jij reageert.

   Natuurlijk weet ik dat wel, je bent een stalker die geobsedeerd is door mij.

   Doei.. doei.. geobsedeerde stalker :o))

   Verwijderen
  8. @geendank16 februari 2015 11:56

   Typisch plotterlogica: als iets niet wit is, dan moet het toch wel zeker zwart zijn. Kennelijk is het je ontgaan dat Barra zich in het grijze gebied verkeerd en zich niet uitlaat of Demmink schuldig of onschuldig is (daar is immers geen sluitend bewijs voor). Barra bericht juist over de wijze WAAROP de plottertjes menen hun overtuiging te moeten prediken aan ons onwetende schaapjes.

   En dat Barra het zo vaak over Kat heeft is niet zo vreemd: Kat heeft een hele hoge entertainmentwaarde sinds zijn hoofdsponsor Poot B.V. de financiële stekker eruit trok. 'Gênant' is het juiste woord wat tegenwoordig bij Kat hoort en het heeft al helemaal niets meer met journalistiek te maken. Of ben jij van mening dat Kat een toegevoegde waarde is is het onderzoek naar Demmink (of überhaupt iets wat hij "onderzoekt")?

   Verwijderen
  9. @geendank: je trekt een conclusie en stelt daar een vraag over. Ik ben benieuwd hoe je tot die conclusie komt en stel jou daar weer een vraag over.
   Gezien het feit dat je die niet weet te beantwoorden en in plaats daarvan alle kanten op stuitert kan ik vervolgens alleen maar concluderen dat je conclusie nergens op gebaseerd is.

   Dan is dat tenminste helder.

   Verwijderen
  10. 'Doei.. doei.. geobsedeerde stalker :o))'

   Dat was hem voorlopig weer, geendank. Reaguren mag je voorlopig weer elders doen.

   Verwijderen
 3. @geendank
  Dit stukje gaat over lastpakken die instanties zoals de brandweer lastig vallen omdat ze onder het genot van bijv. psychedelische middelen, rookpluimen niet meer kunnen onderscheiden van een wereldbrand.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ....Ook werelbranden beginnen heel klein. Waar rook is is vuur!

   Verwijderen