vrijdag 20 februari 2015

Verzet

Het carnaval ligt nog maar net achter ons, dus hoog tijd om de Zwarte Piet-discussie aan te zwengelen. Barracuda stelt voor om het debat dit keer zo bondig mogelijk te houden, zodat we in mei - ruim voor het Sinterklaasfeest - kunnen afronden.

Van een activist zullen we vermoedelijk minder horen. Of juist meer. Jerry Afriyie (a.k.a. Kno'Ledge Cesare) is zijn vergunning als beveiliger kwijtgeraakt omdat hij vorig jaar bij het Sinterklaasfeest in Gouda door de politie tegen de grond is gewerkt. 'Betrokkene pleegde verzet bij zijn arrestatie, de formele aanklacht is dan ook verzet bij aanhouding. Uit documentatie blijkt verder dat de verdachte bij die aanhouding kennelijk opzettelijk een agent letsel heeft toegebracht. Die betreffende agent heeft daarvan aangifte gedaan, formele aanklacht is mishandeling.'

Nu zou je nog denken dat ze bij Joop.nl nog wel enig begrip zouden hebben voor de anti-Pieters. Maar niet heus. De commentaren zijn, enkele uitzonderingen daargelaten, ronduit zuur: 'Overigens stel ik voor dat de antipieterts die zich, waarschijnlijk al voor de Paasdagen, weer eens op een dergelijke weerzinwekkende manier gaan manifesteren op precies dezelfde wijze worden aangepakt.' 'Deze beveiliger is er professioneel voor om OO&V te beschermen, als je dan privé meent aanwijzingen van een andere OO&V bewaker te kunnen negeren, dan is het logisch dat je een andere professie dient te zoeken'  

Dat Jerry een hekel heeft aan Zwarte Piet komt door zijn jeugd, toen hij tijdens een schoolreis op Texel, 's avonds werd toegezongen: 'Zwarte Piet, wiede wiede wiet. Ik hoor je wel, maar ik zie je niet'. Toegegeven, dat is niet netjes, maar het is niet de schuld van Sinterklaas.

1 opmerking:

  1. Eindelijk krachtdadig politie-optreden. Ze hadden meer mogen slaan. De verdachte bleef maar door-mekkeren over het het valse voorwendsel geen lucht te krijgen. Als men spreekt heeft men lucht nodig, zonder lucht kan men niet door-mekkeren en zeuren en treiteren. Wat een ellendige zeikstraal is die vent. Jezusmina! Ze hadden allemaal op hem moeten gaan zitten. Waarmee maar weer gezegd kan worden, zolang een fascist ademt zolang blijft hij doorzeuren.

    BeantwoordenVerwijderen