vrijdag 8 mei 2015

Donorpoep

Het was weer een heftig weekje, dat begon met hordelopen (straks: hoogspringen) in het Rotterdamse CS, en eindigde met de vervolging van 'fuck de koning'. Gescandeerd - hoe logisch ook weer - tijdens de intocht van Sinterklaas. Waarbij het de woordvoerders van het OM het blijkbaar maar niet lukt om een eenduidige boodschap uit te dragen. Want enerzijds meldt het OM dat de zaak 'nader onderzoek' vergt, terwijl anderzijds officier van justitie Willem Nijkerk toegeeft dat er een foute inschatting is gemaakt. Door een collega, die heel snel over een dossier moest beslissen. Wat wordt het nu heren, uitstel of afstel?

In elk geval blijft ons een nieuwe poppenkast bespaard, aangezien advocaat Jebbink namens zijn cliënt Al-Jaberi Willem-Alexander en Máxima wilde laten getuigen. 'We willen nu van hen persoonlijk weten of zij zich beledigd voelen of dat ze juist pluriformiteit en vrije meningsuiting van hun onderdanen ondersteunen'. Nederland op zijn allerkleinst.

Tussendoor concludeerden de Russen wat ongeveer iedereen behalve Joost Niemöller allang wist, namelijk dat de MH17 met een Buk-raket is neergehaald. Zoals experts van het Russische ministerie van Defensie dat ook al hadden geconstateerd. Ook die hadden op satellietfoto's Buk-raketinstallaties zien staan. Weliswaar zeg je dan het gaat om een gebied dat gecontroleerd werd door het Oekraïense leger, en niet door separatisten, want je zelf ook nog eens in de voet schieten is niet zo handig.

Niet verwonderlijk dat Niemöller deze hele berichtgeving overslaat, want het verzwakt zijn betoog. Maar het zou ook nog kunnen dat Joost het incident een beetje zat is, nu hij zelfs op Russische sites 'persona non grata' is geworden. Ook in Rusland hebben ze de IQ discussie van Joost opgerakeld.

Barracuda blijft aan het eind van deze heftige week niettemin nog met een hoop vragen zitten: want wat is nu beter? Donorpoep of kankercellen dodende marihuana?

3 opmerkingen:

  1. Het wordt afstel, toegegeven het zou wel geinig zijn geweest als Maxima en Willem voor de rechtbank moesten verschijnen. Het koninklijk paar zou dan toegeven dat; 'fuck de koning', hen niet deert. Door de bok van de officier is Nederland weer even burgerlijk ongehoorzaam geweest. #fuckdekoning. Al met al was het een leuke week.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. sex pistols god save the queen rings a bell ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah een oudere jongere :).

    BeantwoordenVerwijderen