vrijdag 22 mei 2015

Subsidie

Zapruder heeft een nieuw gifgroen behangetje. Grote kans dat je het nog niet gezien hebt, want het blog lag een beetje heel erg op zijn gat. Net als de bijwagen Zaplog. Daarom heeft de bedenker aangekondigd subsidie aan te vragen in het kader van persinnovatieregeling van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor een geheel nieuw Zaplog.

O ja, en er komt een crowdfundingactie gekoppeld aan wat 'geroeptoeter in de media' en lezers mogen mee-coden op Github. En dat allemaal voor wat gewoon een WordPress blogje moet worden, waarvan de opbrengsten worden verdeeld 'naar bijdrage'. Opbrengsten?

Zaplog was tot dusverre niks anders dan een stortplaats van artikelen, met wat commentaren eronder van een handvol 'mannen, vrouwen, extraterrestials, genetisch gemanipuleerden en chemtrail gekkies'. Intussen deelt Nederland content via sociale media, maar bij Zaplog zijn ze nooit verder gekomen dan 2006.

Laten we de overschatting van het marktpotentieel voor wat het is, dan nog ziet Barracuda de vernieuwing niet. En de doelgroep blijkbaar al evenmin. Al die nieuwigheden kan het handvol extraterrestials, genetisch gemanipuleerden en chemtrail gekkies maar amper boeien. 'Ik stel voor dat je de nadruk gaat leggen op het aangeven van oplossingen voor de bestaande problemen op deze planeet. We weten intussen dat het roofkapitalisme deze planeet aan het vergiftigen is. Jan publiek heeft geen flauw idee dat ze dit roofkapitalisme op alle fronten faciliteren door iedere week hun autootje vol te tanken en een draadloos speeltje te gebruiken.' 

Een wakkere Zappie heeft de ambities wat beter voorwoord: de uitbater van Zaplog heeft aardig wat investeringsgeld opgehaald met zijn startup Mobbr 'en ongetwijfeld is het nu al een gi-gan-tisch succes, maar daar is op dit moment niet veel van te zien in het openbare deel van het wereldwijde web. Je motivatie om het nieuwe Zaplog op deze manier aan te pakken is niet zozeer gegeven omdat dit het meest voordehandliggende model is voor Zaplog (het idee dat mensen betaald moeten worden voor hun bijdragen komt van jou af; het is geen behoefte vanuit je crowd. Het is topdown.), maar omdat je een showcase wil bouwen voor Mobbr. En dát is wat je ermee wil verdienen.'

38 opmerkingen:

 1. Je bent eigenlijk een beetje laat met dit stukje. Het Zaplog-artikel is al 2.5 maand oud, en inmiddels is duidelijk dat deze subsidie 'm niet gaat worden. Ze zaten nog wel in de lijst van voorstellen die waren uitgenodigd om te brainstormen, maar ze zitten niet bij de 13 projecten die een daadwerkelijk subsidie-voorstel mogen schrijven.

  Ik moet zeggen dat het me al verbaasde dat ze uberhaupt uitgenodigd waren voor die brainstorm-sessie, want het voorstelletje was nou niet echt sterk geschreven; gewoon weer de jargon-riedel van Savalle, zonder ook maar 1 zin concreet te worden over waar dat geld vandaan zou moeten komen in zijn revolutionaire verdienmodel (het is een verdeelmodel, geen verdienmodel).
  Daarnaast: ook suf om het een open-source platform te noemen, als het zogenaamd revolutionaire element van dat platform - Mobbr - nu net niet open source is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o ja: hier de link naar het artikel dat vertelt dat ze 1 van de 19 ideeen waren die geselecteerd waren voor de "pressure cooker"
   en dit is dus het project-idee. tja..

   Verwijderen
  2. Dit stukje is inderdaad nogal eens doorgeschoven, maar bedankt voor de update.

   Verwijderen
 2. Wat je ook vindt van zaplog en zapruder, ze doen het iig niet anoniem, waaruit hun oprechtheid blijkt, en dat niveau zal baggercuda nooit bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..aldus meneer 'geendank'. O, de ironie! ;)

   Vertel eens, wie heeft de afgelopen jaren de meeste stukjes op Zapruder geschreven? En wat is zijn echte naam dan?

   Noem eens de echte namen van 5 regelmatige bijdragers op Zaplog?

   Verwijderen
  2. Zegt ene geendank. Hoe heet je nou echt, knulletje?

   Verwijderen
  3. Een van de productiefste schrijvers van Zapruder Donkerdoorn schrijf al jaren anoniem. Dus dat klopt ook al niet.

   Verwijderen
 3. Patrick Savalle (Patman) verstopt zijn identiteit iig niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar dat willen ze hier niet weten, het zijn net kleine kinderen, het is altijd 'maar hunnie..'.

   Verwijderen
  2. en hoe heette jij ook alweer in het echt?

   oooh wacht....

   Verwijderen
  3. Dat jij gebukt onder een zwaar kruis je door het leven heenworstelt hoef je echt niet elke dag hier te komen bevestigen @geendank
   Dat weten we nu wel hoor...

   *gaap*

   Verwijderen
  4. Geendank, ik ben weer even klaar met je. Opzouten svp.

   Verwijderen
 4. OT het is nu vrijdag de 22e, de triomfantelijke terugkeer van Micha. Een paar telefoontjes die de zaak zou opblazen?? Watskebeurt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Micha heeft het druk, hij staat op dit moment de Telegraaf redactie toe te spreken in zijn nieuwe rol als hoofdredacteur.

   Verwijderen
 5. Nou heeft Dankbaar ook al weer een upfront conflict via zijn site met ene meneer of mevrouw Dekker, gewoon mailverkeer is ook al geen optie meer. HAHAHA.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim Dankbaar zegt:

   22 mei 2015 om 10:36

   Meneer of mevrouw Dekker, dank voor uw bestelling, maar u heeft geen afleveradres opgegeven. Gelieve mij dit te sturen opdank@xs4all.nl

   Beantwoorden
   --------------------------

   Het wil Wimp maar niet meezitten, komt er na jaren en jaren en jaren, eindelijk een bestelling binnen, staat het adres er niet bij.

   Tip:
   Probeer het via de kringloop Wim, als je meeleest. En doe er minstens een bijlage bij over de directe betrokkenen, weten de lezers tenminste over wie het gaat, hetgeen ook jouw makke is. Marianne maakt geen onderdeel uit van een of andere bingoavond.

   Verwijderen
  2. Yep, @geen, hij moet het emailadres wel hebben.

   Hij heeft Meneer of mevrouw Dekker dus gewoon zelf verzonnen, zodat het lijkt, alsof iemand het boek besteld heeft.

   Verwijderen
  3. ben bang dat dat toch niet 'moet'. Bestellen gaat nl. via een overboeking op Wimp's rekening, waarbij gevraagd werd het verzendadres bij de overboeking te vermelden. In dat geval weet Wim alleen dus de naam van de rekeninghouder, en vandaar dus ook niet of het een meneer of mevrouw is.
   Niet alles is doorgestoken kaart, jongens en meisjes! ;)

   Verwijderen
  4. @Barend
   Ik heb niet de indruk dat Wimp op plukjesgeld uit is. Eerder is het iemand die met de moed der wanhoop een budget verbrand, om een falend alterego te verbergen. Jammer, omdat m.i. ondanks zijn onmacht, genoeg reden is om de Vaatstrazaak te heropenen. Maar ja, wie ben ik?

   Verwijderen
  5. @Barend
   Wimp vraagt niet om rekeninggegevens, maar om afleverinstructies. Logisch, maar geenszins malafide, hooguit amateuristisch.

   Verwijderen
  6. @Barend
   En laten we elkaar geen mietje noemen, hooguit een exemplarische A.C.A.B. stumper gaat met zijn boek in de weer.

   Verwijderen
  7. Okee, @Barend,
   ik heb geen verstand van die dingen, dus ik zat er naast.
   Maar Wim kan ook wachten, tot meneer of mevrouw Dekker vanzelf gaat piepen waar het bestelde boek blijft.

   Ik verdenk hem er nog steeds van, dat hij even wou opscheppen, dat er een bestelling binnen was :)

   Verwijderen
  8. Ik verdenk hem er nog steeds van, dat hij even wou opscheppen, dat er een bestelling binnen was :)

   haha, daar heb je vast gelijk in.
   Of zou het meer zoiets zijn van: 'verdorie, wordt er eens een boek besteld, kan ik het nog niet eens opsturen'?

   Heb je dat persbericht van-Wim/over-Wim nog gelezen in z'n laatste artikel? hahaha.

   Verwijderen
  9. Mijn oderstaande geplaatste comment op rechtiskrom onder moderatie van wie?

   geen01 zegt:

   Je reactie is in afwachting van moderatie. 

   22 mei 2015 om 20:35

   Consensus met justitie Wim, dat zijn de toverwoorden om uiteindelijk tot Ali A. , Ali B. , of Ali C. uit te komen, incl. de uitgewisselde aandelen van Jasper S. en Bauke V.

   Verwijderen
  10. Barend: Heb je dat persbericht van-Wim/over-Wim nog gelezen in z'n laatste artikel? hahaha

   Ik vergelijk de infantiele beweringen van Dankbaar altijd een beetje met die van de gewezen opper niburiaan en UFO fantast Anton Teuben.
   Die beschreef altijd de meest fantastische manoeuvres en schier onmogelijke capriolen die ufo's kunnen uithalen -en dan ook nog eens volkomen geluidloos- maar gevraagd naar de reden waarom er vreemd genoeg voornamelijk ufo waarnemingen boven de toenmalige woonplaats van Teuben plaatsvonden -t.w. het gehucht Winsum in de provincie Groningen- antwoordde hij doodleuk dat dat kwam omdat ufo's boven Groningen de beste aanvliegroute hadden.

   En zo kan het dat volgens Dankbaar de volledig corrupte en totaal verrotte justitie een schatrijke 'zakenman' als Baybasin -met dan ook nog eens de middelen en contacten om de duurste en beste advocaten in te huren- hier in NL onschuldig en/of op oneigenlijke gronden levenslang opbergt -terwijl justitie die ook nog gewoon zijn gang laat gaan om Demmink van het verkrachten van Turkse jongetjes te beschuldigen- echter, een straatarme asielzoeker die hooguit een pro deo advocaat had toegewezen gekregen smokkelt justitie meteen het land uit omdat deze -volgens Dankbaar werkelijke moordenaar van Marianne Vaatstra- Demmink ook wel eens had kunnen gaan beschuldigen van kindermisbruik. En vervolgens laten ze jaren later een onschuldige boer middels een vervalste DNA match en een afgedwongen bekentenis opdraaien voor de moord.

   En het dan gek vinden dat je midden in je smoel wordt uitgelachen.

   Verwijderen
  11. Wordt ie ook. De zaak Vaatstra op het viva forum leest geweldig. Wim schept op over zijn boek en de geweldige recensies die niet geloofd worden. Dan komen Mandela en Marinus van der Lubbe ook nog voorbij.
   Geeft goed aan hoe de plotterd graag aan geschiedsvervalsing doet.
   Gelukkig is het maar voor een klein publiek maar het is treurig, dieptreurig.

   Verwijderen
  12. Bipolaire Dankbaar inmiddels psychisch in de stabiele zijligging, en wat gekunstelde empathische nostalgie over retrokitsch met een grasmaaiermotor. Easy rider haha!
   --------------------------------------
   Wim Dankbaar zegt:

   23 mei 2015 om 18:16

   By the way, I love my Phantom Bike.

   http://www.jfkmurdersolved.com/vaatstra/GrayGhost.jpg

   Jezus, wat is dat gaaf om met 60 km per uur door de duinen te scheuren, met de wind en de zon op je kop. Easy rider gevoel, second youth

   Verwijderen
  13. Getverderrie @Dankbaar zegt;

    Geert Wilders zou hem eens moeten opzoeken. Hoe je als asielzoeker toch je draai kunt vinden in onze schone rechtsstaat. Ik zou mijn dochter zo laten trainen bij Feik, echt waar!

   Verwijderen
  14. Wim Dankbaar in zijn jeugdjaren;

   http://www.jokebug.com/joke/sports_jokes/12_4_4281/biker.html

   Verwijderen
  15. Haha, geweldig, die fiets. Vond het zelfs voor Wim een rare reactie. Dertig seconden googelen geeft via de cache aan dat ie dat ding 2 maandjes geleden op marktplaats heeft gezet. (is er nu weer van af gehaald). Hij wil dat ding gewoon kwijt!! Trouwens, op marktplaats stond dat de maximale snelheid 55km is. Mooi dat ie er dan 60 km/u mee rijdt...

   Verwijderen
  16. Wim Dankbaar bergafwaarts zegt;

   Feik is veeeeeel beter dan Joris Demmink.

   Verwijderen
  17. De cache van Marktplaats: http://bit.ly/1HC6UU9 € 1900

   En nog een fiets zonder hulpmotor, is van een onschuldige friese boer geweest, die er alleen 's nachts op reed: http://bit.ly/1SullwL

   Verwijderen
  18. @Douwer :-) Die fiets wordt "weggesluist", om maar eens een Dankbaar woord te gebruiken?

   Ow, ssssst! Wim leest mee. Hij heeft maar snel op zijn site gezet dat hij meerdere van die Phantoms heeft....

   Verwijderen
  19. Hahaha, Dankbaar praat weer recht wat krom is: hij voert natuurlijk plaatsvervangende directeur Louis Uijl die uiteraard heeft verteld dat Feik op 3 mei uit het AZC is overgeplaatst, maar als Bijl iets zegt wat even niet in het plaatje past - namelijk dat de aanleiding was de verkrachting van Stephanie, vele weken later - dan is de man 'helemaal geoached om het verhaal op te hangen'.

   Zie daar de werkwijze Dankbaar: je 'cherrypicked' precies de feitjes die je nodig hebt, en redeneert weg wat je niet kunt gebruiken.

   Verwijderen
  20. PS De verkrachting was op 30 april, de aangifte volgde veel later.

   Verwijderen
  21. Als ik het lijstje op rechtiskrom lees is de hoeveelheid mensen die van "het complot" afgeweten moeten hebben zo lang geworden, dat het omgekeerde aangetoond wordt: je kan met zoveel deelnemers niet iets onder de pet houden, dan gaat er vroeg of laat iemand uit de school klappen. Reaguurder van Tours merkt dan op:

   Nu maar hopen dat er mensen in het justitiële wereldje zijn, die grote moeite hadden met de doofpot en gedwongen werden hun mond dicht te houden en die nu – al was het alleen maar om hun geweten te zuiveren – bereid zijn hun waarheid te vertellen.

   Welnee, dan was dat allang gebeurd.

   Verwijderen
  22. Eerder een logische lijst van namen die van de betreffende geruchtenstroom op de hoogte waren(wie niet). Aan nuanceren heeft Dankbaar een bloedhekel. Een informatieoverzicht heeft hij niet, en dat Jasper S. onschuldig zou zijn zonder enige vorm van logica of onderbouwing, kan niemand serieus nemen.Mededaders zijn volgens Dankbaar per definitie uitgesloten. Of het uiteindelijk om een asielzoeker, of bijv. vakantieganger of wandelende Duitser gaat, is van latere zorg. Hij zou eens kunnen uitdiepen, hoe het kan dat een 16 jarige in het nachtleven terecht was gekomen. Waarom zocht niemand haar? Waarom geen taxi? Was er niemand meer voor rede vatbaar om een 16 jarige te beschermen? Haar familie, vonden zij haar gedrag acceptabel? Stond al het Friese verstand daadwerkelijk op nul? Kan het mij niet voorstellen.

   Verwijderen
 6. Kolderkamp haha wat een naam. Kamp kolder.

  BeantwoordenVerwijderen