woensdag 27 mei 2015

Ontmaskering

Hoewel het inmiddels wemelt van de aanwijzingen dat het 'gewoon' een Buk-raket was die MH17 neerschoot - de plek die Russische onderzoekers hebben aangewezen als de lanceerplaats van de Buk-raket die vlucht MH17 neerhaalde, lag bijvoorbeeld op de dag van de ramp in rebellengebied - blijven Joost Niemöller en aanhang maar ontkennen. Vooral de scoop van RTL alweer enige tijd terug, waarbij een foto van een rookpluim kon worden herleid tot een plek met aantoonbare schroeiplekken - zit onze 'Nieuwe Realist' duidelijk niet lekker.

Joost probeerde al eens vergeefs de foto's als fake te ontmaskeren, maar nu is er alweer een ontmaskering. Om een lang verhaal kort te maken: de gewraakte fotograaf Pavel Aleynikov zou 'zeer uitgesproken de regering in Kiev' aanhangen (alsof dat iets bewijst), maar belangrijker: de Nederlandse burgerspeurder Max van der Werff reisde af naar de flat bij Torez, sprak de buren en klom op het dak waar de foto’s gemaakt zouden zijn en trof daar geen kabels aan die wel op foto's waren te zien. Ze kunnen er ook nooit geweest zijn, want geen ophangpunten.

Maar inmiddels wordt de claim van Van der Werff zelf ook alweer onderuit gehaald. Want op andere foto's van diezelfde flat zijn wel degelijk kabels te zien. Waarbij de auteur opmerkt dat een beetje journalist (burger of niet) in elk geval even om opheldering vraagt, maar daar is het Van der Werff c.s. niet om begonnen. Die Van der Werff klom niet op het dak om onafhankelijk vast te stellen of die foto vanaf die plek is geschoten, maar om zo snel mogelijk het bedrog aan te tonen.

1 opmerking:

  1. Vergeet vooral die randdebielen van Nieboeboe.co niet die nog altijd denken dat het vliegtuig is neergehaald door een straaljager (en dat is niet aan hun verstand te krijgen dat het niet zo is)

    BeantwoordenVerwijderen