maandag 18 mei 2015

Paradijsvogel

Ergens in een hostel in Dublin ging vandaag de vlag uit, want Telegraaf hoofdredacteur Sjuul Paradijs heeft aan het kortste eind getrokken in het conflict met de directie over de commerciële koers van de wakkerste krant van Nederland.

Diezelfde Paradijs was er ook de oorzaak van dat Micha Kat in 2008 niet aan de slag kon als Aziatische correspondent voor de krant. En niet, zoals Kat beweert, omdat 'Sjuul bang was dat Micha de pedofielen en criminelen bij zijn eigen krant zou exposen', maar omdat Paradijs had opgevangen dat Kat parlementair hoofdredacteur Kees Lunshof had uitgescholden en in een dronken bui Nieuwspoort voor een urinoir aanzag. Het journalistenpasje kon nog net niet worden ingetrokken.

Voor de duidelijkheid: dit speelde allemaal nog in de tijd dat Kat niet was geobsedeerd door Joris Demmink, nog wel eens twee normale zinnen kon formuleren, en nog een Nederlandse vriendin had die werkzaam was in de (Aziatische) reisbranche. Na het vroegtijdige ontslag ging het van kwaad tot erger. Hij kreeg het aan de stok met 'paladijn' Bart Mos en moest zijn website Pedograaf offline halen.

Maar nu Sjuul is opgekrast, meent Kat dat de triomfantelijke terugkeer bij de krant weer helemaal openligt, 'alwaar hij de criminele club pseudo-journalisten en crypto-nazi’s kan gaan omvormen tot kwaliteitsjournalisten ten dienste van de waarheid en de samenleving.'

Yep, daar zijn ze die hele Kat (de topjournalist van TubeYourShop) natuurlijk inmiddels glad vergeten. Met al die aanstaande bezuinigingen zit een baantje als journalist er echter niet meer in, maar Kat kan altijd nog koppensnellen. Dat metier heeft hij beter in de vingers dan Sjuul. Barracuda stelt voor een dubbeltje per chocoladeletter.

10 opmerkingen:

 1. Die krant ging toch helemaal neer? Waarom zou hij dan nog een zinkend schip willen proberen te redden?

  Overigens denk ik dat ze 'm alleen zijn vergeten als zijnde journalist en hem nu alleen nog kennen als doorgedraaide lastpost.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HA! Hij hoeft maar één stap over de grens te zetten of het Katje wordt in de cel gesmeten (lees: rechtzaken rechtzaken rechtzaken...)

  Dus laat maar komen, NL is er klaar voor! (Marechaussee ook!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, pech knul, blijf maar in Ierland joh: Hoewel adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer de komende tijd het eerste aanspreekpunt voor de krant zal zijn, wordt de functie van Paradijs tijdelijk verdeeld onder de leden van de hoofdredactie.

  Het Katje is ongewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "De weg ligt open voor de triomfantelijke terugkeer van Micha Kat bij De Telegraaf"

  Het leukste blijft toch wel dat Micha niet eens probeert te verhullen dat wat ie het allerliefste in de hele wereld wil: werken voor de MSM. :) Hoe schattig! :)

  Het bedelen om donaties is ook weer begonnen, zie ik. Goed zo, dat ie het nog maar een tijdje volhoudt. Over 2 weken gaat de stekker uit Anarchiel (als het niet weer geheintjedavidst wordt), en er moet toch wat overblijven voor het dagelijkse vertier.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kat schrijft over Mega successen, mis ik iets? Het enige wat er aan het mega succes scheelt is dat Kat berooid in Ierland in een hostel woont en niet meer naar Nederland kan, want gezien zijn successen is justitie geïnteresseerd in Kat.
  Het vervolgverhaal van Kat zet zich voort in Ierland over een maandje wordt hij misschien daar ook de cel in geknikkerd. Ja het gaat lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels heeft hij alweer een nieuw stuk uit de mouw geschud. Hilarisch gevalletje van weigeren de schuld op je te nemen. Maar, je moet het hem nageven: Hij noemt man en paard. Dat doet ook niet iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, het is vooral een kolderiek inkijkje van de waanzin die het geperverteerde koppie van Kat geheel in beslag neemt.
   Kat zelf zal het vooral van zichzelf leuk geschreven vinden maar ik vind het juist leuk omdat Kat er ten overvloede mee helder maakt dat hij in een psychiatrische inrichting thuishoort.

   Verwijderen
  2. In de regio Londen zijn meer dan 25000 georganiseerde retailers actief, benieuwd hoe ze de joetjoepende Micha Cat vandaag of morgen kwalificeren na wat google feitjes. Kan hij linea recta met een tweedehands lekke waterfiets richting klokkenluideronline.is , via IJSLAND om UK te ontvluchten.

   Verwijderen
  3. @johan: Dat laten zijn berichten van vandaag, dus van nadat bekend werd dat de redactie achter Paradijs staat, beter zien. Zijn ingebeelde hoop ging in vlammen op, dus stort hij zich maar op de TOTALE HYSTERIE waar hij elke keer over rept als het gaat om anderen maar die vaker van toepassing is op hemzelf. Zoals nu dus.

   Verwijderen