woensdag 6 mei 2015

Nalatenschap

Terwijl Micha Kat een paar schamele centen probeert te verdienen met JoeToebs over Angelsaksische winkeltjes van middenstanders die een promotie van Nederlander met steenkolen Engels blijkbaar geen bezwaar vinden, lossen ze dat bij de debunkers van Skepsis toch handiger op. Daar kwam een notaris melden dat lezer Berend Veen zijn totale vermogen had nagelaten. Bestaande uit aanzienlijke schuld aan de Sociale Dienst van de gemeente Emmen, en een perceel van 1955 vierkante meter met een sterk verwaarloosde woning erop.

Ruim zestig kubieke meter spullen moesten afgevoerd worden, onder meer een lange schutting van asbest golfplaten en ‘betimmeringen’ van asbesthoudende eternietplaten. Het boekenbezit van de erflater – ruim duizend boeken, de wanden van zijn woonkeuken waren rondom betimmerd met boekenplanken - ging naar Huize Spoorloos in Emmen.

Wonder boven wonder werd de grond toch nog verkocht, en een voorzichtige schatting van de netto opbrengst komt nu uit op ruim twintig mille. Toch keurig. Zeker als je weet dat Veen Skepsis alleen maar in de biep las, maar zelf niet wilde betalen voor een abootje.

Nu maar hopen dat er nog krasse knarren (of knarre krassen) zijn die een uitgewoonde laptop, slaapzak, waterkoker, zware shag en ingezakte kot aan de plotters willen nalaten zodat ze de winter kunnen doorkomen. 

44 opmerkingen:

 1. En vooral: Dat de opbrengst de schulden dekt en dat ze er vervolgens nog een paar euro aan overhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Je bedoelt dat je 'hitsig' wordt wanneer je iemand tegenkomt waarvan je vermoedt dat die dezelfde obsessieve afwijking als jij bezit? Soort van 'gekkie-herkenning'?

   En dan ga je helemaal los achter je toetsenbord en denk je dat er zelfs voor jou nog een gekke-wijfje is. Ga je obsessief haar blog stalken, helemaal los in je eigen gekkie-stream. Dol je jezelf helemaal een virtueel ruk-orgasme op al die comments die je achterlaat in haar spam-box en dat ga je dan maandenlang overal en nergens hermasturberen. Gewoon om haar te laten zien dat je echt minstens zo gestoord bent?

   Echt @Adamas. Hou het nou gewoon bij die door je verzekering betaalde seks-zorgwerkers. Op eigen kracht krijg je nog geen verdwaalde kip in je bunkertje.

   Verwijderen
  2. wow zij is echt hilarisch zeldzaam gestoord

   In 1998 hebben undercover agenten mij twee maanden achtervolgd en gestalkt op reis in Nepal en India.
   die heeft ook een leuke tijd gehad. bagpacken met je psychose, origineel dat weer wel

   Verwijderen
  3. > overal en nergens hermasturberen

   Huh?

   Verwijderen
 3. @Adamas Tip:

  [ ]--["""""|"""""|"""""|"""""|]>----------, {-_-}] ZZZzz zz z...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Hou het nou gewoon bij die door je verzekering betaalde seks-zorgwerkers."

  Dat jij nou praktisch bij alle gelegenheden die je aanhang je nog te bieden heeft met dat kippenreetje van je pontificaal gelijk een netanyaanse jodenslet misbruikt wenst te worden, verraadt meteen al alles omtrent je vooringenomenheid tegen hen die nog wel zelfstandig/handelend durven, kunnen dan wel hebben na te denken. Dus om nu maar direct met termen als obsessief en of hoerenlopende zwakzinnige zeer doorzichtig zwakzinnig om persoonlijke informatie omtrent mijn maatschappelijke status te gaan liggen vissen werkt uiteraard wel daar in dat ongekend geperverteerde Pissraël van je, maar mijn kennis omtrent jouw soort is dusdanig ontwikkeld om tot in mijn heilige binnenkamers te kunnen bevatten dat jullie al bij het verlaten der baarmoeder met een rug steekwapen dan wel met de tong op de eigen hielen uitgescheten dienen te zijn of worden. Bovendien is mijn eigen waardigheid dusdanig ontwikkeld dat bij een keer weg modereren van mijn feedback ik direct de eer aan mijzelf houd door nooit meer aan te hoeven kloppen om waar dan ook nog zogenaamd mijn zegje te mogen doen. Neem dus maar van mij aan dat ik mensen op geen enkele wijze elektronisch obsessief lastig hoef te gaan vallen. Bovendien heb ik met Maud een dusdanige zakelijke relatie, dat ik haar enkele dagen per maand HIER in mijn bovenkamer haar financiele expertise over mijn vele buitenlandse belangen laat gaan waardoor ik dan ook weer heel goed weet dat mevrouw aan een ernstige vorm van hetgeen er hier wordt uitgelegd schijnt te 'lijden'. Alhoewel mijn huidige relatie wel aan het uitzoeken is of de mogelijkheid bestaat om haar voor een TRIOmfantelijke samenkomst met mij persoon als verlengstuk te kunnen embedden. Dat ze biseksueel is blijkt overigens tevens uit de sextapes waarop Maud als geen ander laat zien hoe ze vrouwen op zowel boven de als onderlipjes met haar rappe tong tot zeer grote hoogtes weet te beroeren. Zo en nu weer snel verder daar in dat Shitraël van je de racistische ashkenazische over je Afrikaanse medelanders supremasistisch stinkende arrogant gaan uithangen. OK?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bovendien is mijn eigen waardigheid dusdanig ontwikkeld dat bij een keer weg modereren van mijn feedback ik direct de eer aan mijzelf houd door nooit meer aan te hoeven kloppen om waar dan ook nog zogenaamd mijn zegje te mogen doen

   Laat me niet lachen, idiote gek. Hoeveel keer heb je nu al afscheid genomen van Barracuda? Dat is pas waardig, als je je dáár eens aan zou houden. Want er is hier voor de rest toch geen hond die jouw zwakzinnige geleuter te pruimen vindt.
   Maar goed, ik geef je nu weer aandacht en daar zou ik eigenlijk ook maar eens mee moeten stoppen (en kom er maar weer in met je dodelijk saaie, voorspelbare en krankzinnige reactie maar je gaat nu definitief onder de negeerbutton).

   Verwijderen
 5. Ik heb genoeg comments gelezen de afgelopen dagen - ben het alweer beu. Maar mag ik hier even een lans breken voor Ruud. Goed, hij bazelt wat af, maar doet geen vlieg kwaad, niet écht. Of hoogstens zichzelf, door alle andere mensen leeghoofden te vinden. Maar dat moet-ie zelf weten. Hij bestookt anderen in elk geval niet met doemdenkerige hysterie. Of probeert ze van dingen te overtuigen. Of anderen te framen. Sterker nog: Ruud brengt af en toe best wat kennis met zich mee. Ik wil niet zeggen dat iedereen hem op een voetstuk hoeft te dragen - soms draaft hij enorm door, ik vermoed in de meeste gevallen na een slokkie te veel - maar ik vind de vijandigheid waar sommigen hem mee confronteren echt belachelijk. Gemakkelijk scoren. Zegt meer over hoe sneu zijn aanvallers zijn. Laat hem dan gewoon met rust, want je wéét hoe gemakkelijk hij hapt. En in de meeste gevallen alleen maar om zichzelf te verdedigen. Naah, prima vent, die Ruud. Die verdient geen medelijden maar sympathie; zo iemand moet je niet kapot willen maken, of kleineren. Op zo iemand moet je juist zuinig zijn, en af en toe even helpen om de dingen in een sociale context te begrijpen. Maar hij is in elk geval zichzelf.

  De grootste antithese is volgens mij Jeroen. Ja, hij is ook in elk geval zichzelf. Maar hij sloeg vroeger nog wel eens een spijker op zijn kop, zelfs al heeft hij dat cynische, belerende, narcistische toontje altijd al gehad. Vroeger was dat toch niet echt hinderlijk want, met enige afstand, waren zijn comments nog wel te pruimen.

  Maar tegenwoordig is dat wel anders; ik zou 'm bijna classificeren als het slappe aftreksel van z'n jongere zelf. Alsof hij ergens is blijven steken, ergens op zijn pad besloot om stil te blijven staan en niet meer te ontwikkelen. "Mensen willen toch niet luisteren naar de echte waarheid." Jeroen man, doe es wat leuker. Je gaat steeds meer lijken op een ouwe zak die precies zo in elkaar zit als die lui waar je vroeger juist de kriebels van kreeg.

  Algemeen advies voor iedereen die dit leest: Neem jezelf toch niet zo verdomde serieus. Dat doen anderen namelijk ook niet.

  Nou ga ik ga weer een paar maanden lurken, want participeren is niet echt mij ding en al helemaal niet hier. Maar, Barracuda: ik geniet van je blog! Hoop dat je nog lang blijft schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, @Jan
   Zo werkt het leven echt niet. Goed dat jij het opneemt voor @Ruud. Zou ik uiteindelijk ook doen in de echte praktijk, @Jeroen trouwens ook durf ik namens hem te stellen. Maar hoe weet jij wie @Ruud is? Een schrijfstijl, een virtueel fenomeen en tevens topacteur akaPierre Bokma? Eerst zien dan geloven,ennuh mensen zijn niet zo slecht als jij doet overkomen. 99% is prima in orde, hooguit 1% maakt er een zooitje van en gaat over lijken. Gekwalificeerde bedreigingen, blaartrekkende discriminatie, echte wilsonbekwame dreigende stalkers, nee natuurlijk @Ruud valt daar niet onder, maar een stukje zelfbeschermde adviezen kunnen geen kwaad richting de @Ruuds van deze wereld, waar identiteitszuigers via surf en klikgedrag op zoek zijn naar luceratieve katvangers. Mallerd, die je bent 👍!

   Verwijderen
  2. geen: je mag me best Jan noemen, of wat je ook wilt. Maar om verwarring te voorkomen herhaal ik maar even dat ik bijna nooit comments achterlaat, dus de kans is klein dat we elkaar eerder hebben gesproken. Ik heb me in elk geval nooit als een "Jan" voorgedaan. En verder.. tja. Ruud is Ruud, en hij heeft behoorlijk wat tijd in z'n eigen website gestoken. Schuchter is hij niet, en zeker weten doen we niets.

   Maar wat doet het ertoe. Het is in elk geval goed om te weten dat jij ook voor Ruud op zou komen. In "de echte praktijk" dan, hé.

   Verwijderen
  3. Tot zekere hoogte en gebruikelijk voorbehoud , beste trollende @Jan, ennuh Fuck You Koning @Jan.

   Verwijderen
  4. Ruud is cool. Beetje minder ego zou hem af en toe sieren, maar dat is wel bij meer mensen zo. Volgens mij heeft hij ook niet echt bescherming nodig, die staat zijn mannetje wel of schrijft het van zich af.

   Wat hem bij de buren is overkomen is echt wel een beetje triest te noemen, maar dat lag niet aan hem.

   ...stelletje swapperflappen...pffff!!!

   ....oh en #FuckhetOpenbaarMinisterie
   http://jdtvnieuwsbullet.blogspot.nl/2015/05/bekladding-paleis-op-de-dam-gefilmd.html

   Verwijderen
  5. Dank voor de sympathieke woorden, -. Wel deze kanttekening:

   > en af en toe even helpen om de dingen in een
   > sociale context te begrijpen.

   Ik denk dat ik van sociale contexten inmiddels (na een leven lang live waarneming en overpeinzing) ook best veel begrijp. Sterker nog, veel van mijn stukjes gaan daarover.

   Verwijderen
  6. > Schuchter is hij niet,

   In real life wel. Compensatie?

   Verwijderen
  7. > Beetje minder ego zou hem af en toe sieren,

   Valt wel mee met dat ego. Maar soms heb ik gewoon gelijk en zie ik erg veel middelmatigheid en zelfs regelrechte domheid om me heen. Meestal zwijg ik daarover, maar niet als mensen mij of anderen onheus gaan bejegenen, dan benoem ik de waarheid. En dat wekt wrevel. Begrijpelijk. Betrekkingsniveau, heeft Jeroen gelijk in. Hij herkent het omdat hij er zelf nog slechter in is vaak.

   Verwijderen
 6. "Maar soms heb ik gewoon gelijk en zie ik erg veel middelmatigheid en zelfs regelrechte domheid om me heen."

  Als nakomeling van de Portugese morano diaspora dat alhier tijdens de Spaanse bezetting van dit HolleLand een joodse slavenmarkt kwam mee helpen manipuleren (lees: gojim mennen) heb je een wel erg grote waffel he?! Je selectief verongelijkte arrogante gemanipuleer verraadt dus alreeds een zeer geniepige dan wel rugstekende collaboratie met dat idf~criminelen gespuis...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik hier de baas was, was je er al jaren geleden definitief en onder welke nickname dan ook afgetrapt.

   Verwijderen
  2. Mijn held@Ruud.

   Verwijderen
  3. "Als ik hier de baas was, was je er al jaren geleden definitief en onder welke nickname dan ook afgetrapt."

   Je bevestigt hierbij met je ongegeneerde schijnheiligheid dus direct & overduidelijk mijn stelling dan je uiteindelijk niets beter bent dan die moderatie pooiers van de swaphoerlitie?! En dan ook nog eens exact zoals die despotische parasieten dat altijd weer doen wanneer ze met hun bakkes vol rotte tanden blijken te staan, ongefundeerd piepen over de 'gestoordheid' van hen die je hoegenaamd wel met solide tegenwerpingen blijken te vloeren? HIER ga eerst maar eens via jullie genieperige werkwijze je schijtheilige harses afspoelen. Ontiegelijk het achter de elle bogen hebbende rugsteker...

   Verwijderen
 7. > Als nakomeling van de Portugese morano diaspora

  Je weet meer dan ik, zieke gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik dacht ik ga eens kijken bij baggercuda want die zal wel met zijn 'mondsnoerende logica' de complottheorie van fuck de koning schreeuwer Abulblabla vlijmscherp aan het fileren zijn, maar nee hoor, de plaat is hier al een paar jaar blijven hangen op Micha Kat

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overdrijven is ook een vak. En wie weet waar Barra nog mee bezig is.

   Verwijderen
  2. Het is gewoon een joods complot om Micha Kat te promoten.

   Verwijderen
 9. Gaat het hier nou alweer over Ruud of nog steeds over Ruud?
  De uitsmijter van Café Swap heeft wel wat aangericht in anti-plotterland, zeg.

  Fuck Ruud!
  Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen.

  *over een weekje nog eens voorzichtig poolshoogte nemen doet*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @geen doe eens niet zo para. Als meerdere mensen dezelfde mening hebben, betekent dat niet automatisch dat het dezelfde personen zijn. Goh ook heel raar dat er meer zijn die vinden dat @jeroen niet spoort. Dat moet wel een complot zijn. Het idee dat het misschien aan jeroen en geen zelf ligt,… tja moeilijk moeilijk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://www.youtube.com/watch?v=mPSKVKR4GdY

   Verwijderen
  2. Hahaha, die Vrouwentong. Onder meerdere nicks zijn haatcampagne tegen mij voeren omdat hij anders (los van de kwijlende mongool Ruud) onvoldoende bijval heeft en dan net doen of het meerdere personen zijn. Dan ben je wel een postkamer medewerker ja.

   Verwijderen
 11. Jongens, ik kom nauwelijks online, heb het even te druk met mijn revalidatie. Maar dat Vrouwentong een minderwaardige halve zool is die hier alleen maar komt om zijn haatcampagne tegen mij gestalte te geven zonder deel te nemen aan wat voor inhoudelijke discussie dan ook is glashelder. Op normale blogs wordt zo iemand gemodereerd, maar Barra vindt het juist zinvol om zoiets te faciliteren.

  Wat ik wel opvallend vind, is dat de haatcampane tegen mij gevoerd wordt door een aantal "bekeerde" complotwausjes: Vrouwentong (die "Jan" en "-" is), Ruud, het zijn figuren die eerst nog heilig geloofden in de theorietjes van Wim Dankbaar en weliswaar van mening veranderden, maar nog steeds niet sporen.

  Ik vind niet dat de vrijheid van meningsuiting geldt voor zulke psychiatrische patiënten. Parallel aan "you can take the girl out of the ghetto, but you can't take the ghetto out of the girl" geldt hier: "you can take the guy out of the conspiracy theory, but you can't take the conspiracy theory out of the guy". Niet te redden figuren die alleen al daarom niet welkom zijn op Swapichou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet niet zo paranoia doen. Ik ben idd vrouwentong maar het lukt me niet daarmee in te loggen op dit blog, heb ik nooit een geheim van gemaakt. Met de persoon reagerend onder de naam "-" heb ik niks te maken. Die hanteert een andere manier van redeneren, dus de paranoide beschuldiging is ook nog eens dom. De term 'haatcampagne' slaat eveneens nergens op. Er is geen campagne, ik schrijf soms op waarom ik het niet met je eens ben, kritiek heet dat. Als jeroen zich hufterig gedraagt, krijg ik vaak zin om daar iets van te zeggen of tegenin te gaan. Jeroen zou beter zich in de karma kunnen verdiepen. Wat je anderen aandoet komt volgens die leer altijd op jezelf terug. Respect moet je verdienen.

   Verwijderen
  2. En waarom ik er nog op in ga, vraag ik me af, maar @jeroen waar haal je het vandaan om mij een bekeerd complotwausje te noemen. Ik ben mijn hele denkende leven al een anti-complotter. Dus het is al zo erg met je dat je complete zaken gaat verzinnen om maar iets te kunnen zeggen. Jeroen sorry maar ik vind je een hufter die hopelijk als ie slim is het advies van zijn revalidatie arts ter harte neemt en het wat rustiger aan gaat doen. Dan is de wereld wat beter af.

   Verwijderen
  3. Als je eigenlijk inhoudelijk niets te melden hebt los van wat debiel geleuter over mij onder verschillende nicks en daar ieder topic mee vol gaat blaffen heet dat een haatcampagne ja. Complotwausje.

   Je hebt overigens een primitieve interpretatie van karma.

   Verwijderen
 12. Er zijn mensen voor wie een plotseling levensbedreigende ervaring, zoals een hartaanval, ervoor zorgt dat ze eens gaan herijken wat nu eigenlijk belangrijk is in het leven en wat er eigenlijk helemaal niet toe doet.
  Ik wens Jeroen dat het gegeven zal zijn om na z'n volgende hartaanval ook zo'n punt te bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @"-" @Jan @vrouwentong @Barend

   Uit persoonlijke ervaring kan ik je melden dat m.b.t het krijgen van een evt. 2de infarct, jouw suggestieve misplaatste these hilarisch en typisch maakt voor born losers.

   Verwijderen
  2. Dan ben je wel een stuk stront als je zoiets uit je toetsenbord krijgt.

   Verwijderen
  3. O ja? Heb je het tegen mij? Is dat zo? Leg dan eens gewoon uit waarom ik dan een 'stuk stront' ben? Denk je dat je de enige bent met een hart dat ieder moment ermee kan kappen?

   Je hebt godverdomme net een serieuze opdonder gehad. Je kind was bijna z'n vader kwijtgeweest. Dan zou je eens kunnen gaan denken: wat is nou eigenlijk belangrijk in het leven? En daar kom jij, je bent nog volop aan het revalideren, en je laat nu al zien dat je gewoon precies weer doorgaat waar je gebleven bent: het internet afstruinen op zoek naar fitties, en om iedere keer als je gedrag wordt bekritiseerd weer compleet over the top te gaan roepen over 'persoonlijke vendetta's' en 'haatcampagnes' (terwijl je het juist zelf bent die iedere discussie probeert op de persoon te spelen, maar dat wil je niet zien).
   Moet ik je echt uitleggen dat dit opgefokte gedrag een belangrijke co-factor is om dit soort dingen te triggeren, zeker als je daar aanleg voor hebt? Ga zo door, en die 2e komt er achteraan, en nogmaals: ik WENS dus dat je dat overleefd, en dan wél eens op dat punt komt dat je je prioriteiten eens gaat heroverwegen.

   Zet een foto van je kind naast je beeldscherm en kijk 'm in de ogen, vlak voordat je op de 'send' knop duwt van je zoveelste rant-comment dat werkelijk over niks gaat.
   Is leuk voor 'm later, dat ie al die comments van z'n dode pa kan nalezen, waar ie zich nou de hele dag zo druk over maakte, of niet dan? Nee, ik dacht het niet inderdaad. Grow up dude! Seriously.

   Weet je: je kan ook gewoon niet reageren. Echt, dat is een optie.

   Verwijderen
  4. @Barend glibberige geleedpotige

   "Weet je: je kan ook gewoon niet reageren. Echt, dat is een optie."

   Zelfkennis is ook al niet je sterkste kant.

   Verwijderen
 13. Je bent inmiddels een nog erger stuk stront omdat je mijn kind er ook nog in betrekt. Daarnaast is het een beetje tegenstrijdig om te gaan ranten over iemand anders rantgedrag (geef het goede voorbeeld zou ik zeggen) en is het maar een aanname van je dat ik me serieus druk zou maken over internet fitties. Ik weet prima waar het door komt en het internet staat bepaald niet in dat rijtje; eerder genetica en roken.

  Het is een minderwaardige manier om iemand het zwijgen op te leggen. Probeer het met argumenten, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Dankbaar
   Wanneer ga je eindelijk je laffe nek eens uitsteken, naar wat concrete informatie? Bauke Vaatstra, dedicated suspect? Het zou zomaar kunnen, maar val hem wel aan, schijthond!

   Verwijderen