woensdag 11 februari 2009

Dossier Illuminaten


Het internet, we weten het inmiddels, is een nakakelcultuur. Lees ergens illuminatie en je komt een krankzinnig verhaal tegen over een satanisch complot van de elite die de wereld wil beheersen. Volgens sommige auteurs begon dat plot al in 1760, maar Wouter Engler van de Researcher.nl wijst op de anti-communist Fagan (1887-1972) als bron van deze bizarre complottheorie. In de jaren zestig schreef deze Fagan ‘The Illuminati and the Council of Foreign Relations’. Anthony J. Hilder kreeg Fagan zover om het complot in te spreken in een studio en op de grammofoonplaat te zetten en internet deed de rest.

Ongeveer alle onheilsprofeten - van Anthony tot David Icke - blijken beïnvloed te zijn door het samenzweringsverhaal van Fagan. Ene Gary Allen komt al in de jaren tachtig met de term Nieuwe Wereld Orde (NWO) aanzetten. Hilder heeft het eveneens over een naderende ‘Nieuwe Wereld Orde’ in zijn volgens Engler buitengewone slechte film ‘Illuminazi’. Engler: "Hij stapelt fout op fout om kijkers de grootste onzin aan te praten. Hij claimt in deze film bijvoorbeeld dat dictator Adolf Hitler een tweede boek zou hebben geschreven met een soortgelijke titel. Dit is verzonnen flauwekul."

Het enige historisch juiste verhaal over de Orde der Illuminaten tekent Engler hier op. En aan Hilder wijdde hij ook al eens eerder een stukje: "Hilder vindt dat meerderheid van de Amerikanen intelligent genoeg is om dit demonische complot te onderkennen. Het staat wat hem betreft onverminderd vast dat er geen vergiffenis is voor de Satanische Illuminatus Bush. Die zich weliswaar aan volk en vaderland presenteert als een christen, maar in zijn studententijd is herboren in de ‘Satanische Orde van Skull and Bones’ En die ook nog eens ‘kinderen offert’ tijdens de vage bijeenkomsten op Bohemian Grove. Het gaat hier echter om sterk gechargeerde feiten en verzinsels van Hilder, overgoten met een christelijk einde-der-tijden sausje."

Inmiddels heeft Engler een heel Dossier Illuminaten opgebouwd. Daarin zie je door de vele namen vaak het bos niet meer, maar in elk geval maakt Engler korte metten met een hoop onzin.

2 opmerkingen:

  1. Zonder goede debunkers is het internet overgeleverd aan psychisch gestoorde complotdenkers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wouter Engler is een aanwist voor de journalistiek. Sommige mensen, zoals al die overijverige complot gastjes, zijn dan stikjaloers en kunnen het niet uitstaan. Jongen verdient echt een lintje. Topper!

    BeantwoordenVerwijderen