dinsdag 24 februari 2009

Noorderzon


Het is iets wat Barracuda steeds meer bezighoudt: het raadsel van plotseling verdwijnende complotters. Figuren die zich flink roeren op internet en dan plotsklaps - van de ene dag op de andere, vaak zonder enige aankondiging of toelichting - in het niets verdwijnen.

Bij Zapruder en het aanpalende Zaplog zorgde Monkeyman sinds 1 januari 2007 bijna dagelijks voor de komische noot. Monkeyman (volgens zijn profiel "Chomsky groupie") had doorgaans voldoende tegenwoordigheid van geest en relativeringsvermogen om complotters die doorsloegen op de korrel te nemen, zij het dat ook bij hem duidelijk een complotsteekje loszat, aangezien hij bijna dagelijks naar de radioshow van Alex Jones luisterde, die hij meestal fel verdedigde. Paranoia was hij ook. Zo dacht Monkeyman waarempel dat er aan zijn computer was gesleuteld: "Zitten er ineens platte schroeven muurvast in de kast gedraaid, normaal zijn het hele bolle die je met de vinger heel simpel losdraait."

Monkeyman staat nog steeds vermeld in het Zapruder colofon, maar op 15 november 2008 om 21:35 uur ging bij hem het licht uit en is hij nooit meer teruggekeerd. Zou hij een wereldreis hebben aangevangen of een vriendin hebben gekregen die hem verbood zich nog langer met deze onzin bezig te houden? Ten minste een reaguurder weet te melden dat Monkeyman sliep met een pistool onder zijn kussen.

Op 3 januari tikte ook AIRVD zijn voorlopig laatste stukje op zijn blog, nadat hij zich eerder flink had geroerd bij Klokkenluideronline. Daar werd AIRVD (Algemene Inlichting en Rijks Verzwijgings Dienst) weggepest omdat men in hem een GeenStijl-trol vermoedde die "het werk van Micha Kat aan het ridiculiseren is". AIRVD zag achter iedere boom een agent van de (NATO) Geheime Diensten, dus wie weet houdt hij zich nu al twee maanden schuil onder het bed.

En dan was er nog Sander, die ongeveer een jaar geleden de Totale Krieg verklaarde aan de debunkers of trollen, menig forum terroriseerde om vervolgens zijn eigen blogje te beginnen. Daar zijn inmiddels alleen nog enkele foto's van zijn twee honden te aanschouwen.

Nee, dan samensteller RickD van complotsite EQgen. Die liet na een vakantie in Daun in de Eifel de goegemeente weten dat hij er mee ging stoppen vanwege een relatie met zijn Jane. En nu is de site helemaal uit de lucht. In het afscheidswoord lezen we dat "het tij is niet meer is te keren, we stevenen af op een totalitaire controle hel die zijn weerga niet kent in de geschiedenis. We stevenen af op een economische crash, massa ontslagen zullen volgen, de economie zal ineenstorten. Voor de massa zal het allemaal onbegrijpelijk zijn, voor mij niet, ik ken de plannen van de elite. ze pochen er zelfs over. Leest U maar eens de Protocollen van Sion van Robin de Ruiter en het zal U allemaal duidelijk zijn. Als het gaat om waarschuwen en wakkerschudden, ik ben er helemaal klaar mee. De hersenspoelmachine van de inteelt elite draait op volle toeren, terwijl mensen naar al die rotzooi op Tv kijken, verdwijnt hun leven zonder dat ze het in de gaten hebben in het rioolputje. Het is een trieste aanblik als ik met mijn hondje een rondje ga lopen, al die woonkamers gevuld met de blauwe gloed van de hersenspoelmachine en al die mensen als zombies er naar starend. De beste horrorfilm kan er niet aan tippen."

En zo ontstaat er onbedoeld een slachtveld van schielijk verlaten complotblogjes. Je zou er bijna een complot achter vermoeden.

28 opmerkingen:

 1. Prachtig stukje dankjewel! Ik weet echter dat vrijwel iedereen die je als 'verdwenen' opnoemt gewoon nog onder tig andere aliasen doortikken hoor barack-bil... Hahaha wat een doorzichtige rant omtrent het feit dat je het zo langzamerhand wel erg eenzaam begint te krijgen zonder je complot-nuts waaraan je je O zo lekker kon 'ergeren' en aan op kon trekken. Ik vind het ook nogal wat stilletjes hier op je comments afdeling hahaha! Tamso/Sander heeft bij een demonstratie van wat def-sol turken wat klappen van rechtse turken opgelopen . Althans dat is wat hij mij ooit nog een 'mailde'. Waar is braad-spit eigenlijk? Dat is n.l. degene uit jou 'kamp' waar ik dezelfde gevoelens tegen-over koester billy the fish... Hij liet nog wel deze reactie achter (Braad zei:Publieke Omroep Wakker NEDerland...hoax...23februari 2009 8:31), maar alleen jij weet wat voor een ip-daarachter schuilt. Dus...wat een clowneske aanstellerij toch weer ik lach me werkelijk bijna nat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk jou werk-ethos vinden wij nu ook al terug op klokkenluideronline!

  indian:
  23 Feb 2009 om 23:20
  uiting van ongerustheid.
  E.bee en Frans Black, is alles goed? of heeft de mossad jullie te pakken? gaarne levensteken.........

  Ps: Klik op mijn nick voor wat redelijkheid en de antwoorden op het hoe en waarom van deze stilte voor de STORM... Dank u!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Complotters lijken meer gelijk te hebben dan u lief is. Misschien een idee wanneer de complotters zich verenigen in Mijn Partij om de gemeenschappen te empoweren en de hedendaagse politiek te debuggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/02/hier_zit_meer_achter_prominent.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Groeten uit het zonnige Jamaica.
  Sander.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lache! niemand vertrouwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat ik dan maar weer beginnen om GeenStijl een snelle en voorla pijnlijke dood toe te wensen.
  U hoort nog veel meer van mij. Om de haverklap word ik daar gebanned om werkelijk niets. Inhoudsloze hersenschimmen daar.

  Nil Desperandum

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben ook iets op het spoor, u hoort nog van mij. Deze reactie over precies drie dagen verwijderen a.u.b.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben gevlogen
  Groetjes
  Sytze Vliegen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Je zou er bijna een complot achter vermoeden.'

  Of een verkeersongeluk in een van de gevallen die je noemt, zo loopt het helaas soms in het leven. Maar je kan natuurlijk zogenaamd 'lollige' stukjes schrijven over iemand die simpelweg onlangs is overleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zeker door de Mossad overreden

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Daar hebben we Jeroen weer met Mijn Partij. Overal waar hij maar de kans krijgt komt hij zijn partijtje pluggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jezzebel je klinkt wat verzuurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jullie vergeten blogger rex mundi van weblog flabber.nl nog. postte altijd interessante stukjes over de illuminati, vrije energie, de duistere machten achter de farmaceutische industrie e.d., en was opeens verdwenen. flabber.nl wilde niet vertellen wat er gebeurd was.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Jez

  Nou en of partijtje pluggen. Het is bittere noodzaak dat Mijn Partij opgericht wordt. Heb je wel eens gezien wat er gebeurt allemaal in de politiek vandaag de dag? Dat is toch van de zotte?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gelukkig staat de volgende imbeciel altijd wel klaar om de hoek,dus hoeven we het geen dag zonder de nonsens van die dwazen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. "Nou en of partijtje pluggen. Het is bittere noodzaak dat Mijn Partij opgericht wordt."

  Alleen heb je geen draagvlak. Jammer, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ook ik moest verdwijnen, Carter heeft me destijds vanwege de perikelen rond de Voyager2 naar de UAE gestuurd. Heb daarna nog wel in april 1980 het songfestival gewonnen onder het pseudoniem Johnny Logan. Ben sindsdien nog actief met een kleine cel, maar net zoals deze bloggers niet te vinden voor Interpol en het Armeeaufklärungsdetachement.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben ook al sinds maanden niet meer gesignaleerd, maar d'r is niemand die me mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben ook al sinds maanden niet meer gesignaleerd, maar d'r is niemand die me mist.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je kunt merken dat er een stukje op GeenStijl heeft gestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben d'r ook nog steeds maar zit inmiddels ergens in de tropen. Gelukkig heb ik m'n laptoppie bij de hand, andere nick en hoppa!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. dikke kans dat hun medicatie eindelijk is gaan werken, en ze weer normaal meedraaien in de maatschappij

  BeantwoordenVerwijderen
 24. "Zeker door de Mossad overreden"

  Je reactie maakt me kotsmisselijk. Maar kennelijk is dit soort 'humor' normaal hier. Gatverdamme.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Om heel eerlijk te wezen maak ik mij echt zorgen om de Monk.Het was altijd lachen met hem en ik vind het vreemd dat hij zo maar weg is.Ik hoop en bid dat hij ergens met een lekker wijf zit.Kijk, ik heb een eeuwige ban bij Zap maar daarom kan ik echt nog wel om mensen geven.Monkman, laat wat van je horen want je hebt veel vrienden die zich ongerust maken, groeten JJ

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh wat vervelend dat je de complotters niet weg kunt wissen van het internet. Je kunt in de psychiatrie gaan werken, want dan kun je iedereen die je niet bevalt opsluiten met een door jou verzonnen dossier. Alles wat je wilt kun je verzinnen uit de mond van jouw slachtoffer. Dan is zijn mond gesnoerd voor altijd. Probeer het eens, want er zijn altijd te korten aan werkers in de psychiatrie. De laagst opgeleiden werken op de gesloten afdelingen: Omgeschoolde taxichauffeurs en zulke typen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. kijk ook eens naar http://www.soundmoney.be

  BeantwoordenVerwijderen