donderdag 5 februari 2009

Energiebedrog


Het Graai-Kabinet van meneer Balkenende en meneer Wouter Bos maakt het de huishoudens in Nederland "financiëel steeds moeilijker" (let op de umlaut in 'financieel'). Zegt Petrusblog. Wat nu weer? De energiebedrijven bestoken ons met torenhoge rekeningen. Waarna een voorbeeld volgt van meneer Z. die over 2007 een belangrijke hoeveelheid geld kon terugkrijgen, maar de afrekening over 2008 was echt schrikken: door deze forse verhoging van de Netwerkbelasting en Energiebelasting moest er nu 700 euro meer betaald worden.

Het zal ons niet verbazen als Meneer Z. dezelfde persoon is die Petrusblog volschrijft, maar dan nog valt er geen touw aan vast te knopen. Geld terug van wat? Is dit een rekening bij gelijkblijvend gebruik? Hoe dan ook, dat de energierekening hoger uitviel kan toch moeilijk aan Balkenende en Bos worden toegeschreven. Energiebedrijven waar ook ter wereld moesten hun huidige brandstofvoorraad vorig jaar op het hoogtepunt van de olieprijs inkopen. Maar ja, wat er is mooier om te roepen dat het allemaal weer de schuld is van Woutertje Bos.

Overigens zijn Nuon en Essent van plan om de maandelijkse energienota de komende maanden weer te verlagen vanwege de sterk gedaalde prijzen van olie en gas. Dat berichtje is Petrusblog overigens ook niet ontgaan, maar "we weten intussen wel beter!".

2 opmerkingen: