vrijdag 13 februari 2009

Kuifje in Engeland


Natuurlijk had Kuifje gewoon door moeten lopen, daar in Engeland. Dan was ons in elk geval dat idiote mediacircus op Heathrow bespaard gebleven. Aan de andere kant lijkt al die ophef over de vrijheid van meningsuiting minstens even overdreven. De Britten hebben Wilders de toegang geweigerd uit angst voor onrust onder de moslimgemeenschap, en niet omdat hij een in hun ogen abjecte mening verkondigt.

Maar de discussie of dat eerste wel verstandig is, lees je eigenlijk nergens. In tegendeel, De Pers publiceerde gisteren maar meteen een lijst van foute Britten die wij hier graag evengoed de toegang zouden willen weigeren, Pim van den Dool spreekt over een nieuw dieptepunt in de Britse appeasementpolitiek ten overstaan van de islam en moslims, en Het Vrije Volk windt zich natuurlijk weer op over onversneden islamisten die de Britse politiek in de greep zouden hebben, want voor eencelligen is iedere moslim immers gelijk aan Achmed the Dead Terrorist.

Het Vrije Volk heeft Geert trouwens inmiddels op zo'n hoog voetstuk geplaatst, dat het blog tegenwoordig automatisch iedere kamervraag van Zijne Excellentie afdrukt. Stel je voor dat pakweg Trouw zoiets zou doen met de generale missiven van Groen Links of PvdA. Maar we begrijpen het wel: Geert beschermt ons als Hansje Brinker tegen de dreigende dijkbreuken. Tegen gevaarlijke moslimterroristen, malafide banken die duizenden werknemers op straat zetten, maar Anouk vier ton meegeven en niet te vergeten de Grote Volksverlakker en zijn 1,5 miljoen multiculti analfabeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten