donderdag 19 februari 2009

Financieel terrorisme


De complotters hebben weer een nieuwe obsessie: financieel terrorisme. Samenzwerende kapitalisten zijn "terroristen in dezelfde zin dat elke andere terroristische groep is: ze houden zich bezig met gewelddadige of levensbedreigend(e) handelingen die in overtreding zijn met het strafrecht van de staat (...) en zijn bedoeld om te intimideren of de burgerbevolking te onderdrukken, om invloed uit te oefenen op het beleid van de regering door intimidatie of dwang en het beïnvloeden van het gedrag van een regering door massale vernietiging, moord of ontvoering".

Aldus een vage webpagina genaamd Capitalist Terrorism. "Samenzwerende kapitalisten hebben listig een tweede 9 / 11 terroristische aanval uitgevoerd, maar ook een financiële aanslag op de Amerikaanse werknemers en de Amerikaanse economie! Kapitalisten plegen onophoudelijk terroristische aanslagen, uitbesteding, ontslagen, inkomensongelijkheid, fiscale trucs, valuta inflatie, globalisme, fascisme, oorlogsprofiterende oorlogen en miljard dollar bailouts voor de rijken."

Vraag niet waarom 9/11, dat in eerste instantie volgens complotgekken door "criminele elementen binnen de regering werd uitgevoerd", nu plotseling weer het werk is van "samenzwerende kapitalisten", maar het gezwabber komt niet als een verrassing. Aangezien de kredietcrisis is veroorzaakt door banken, oftewel de elite, gooi je er 9/11 gemakshalve ook maar bij: "Het duivelse kenmerk van deze tweede 9 / 11 terroristische aanval is dat de samenzwering in staat was om het onzichtbaar te maken, maskeerde het als een toevallige ineenstorting van Wall Street en de Amerikaanse economie, in overeenstemming met de strategie van het scheppen van een fantasie werkelijkheid. Dus de "financiële ineenstorting" is gemaakt om te verschijnen als een puur ongeval veroorzaakt door slechte hypotheken en het instorten van de woningmarkt dat uiteindelijk zal worden "opgelost" door het geven van meer miljarden dollars van de belastingbetaler aan de samenzwerende financiële instellingen."

Let op de logica. Je laat doelbewust een complete economie ploffen, waarbij miljarden verdampen, en dat met als doel om belastinggeld aan "samenzwerende financiële instellingen" te geven. Gingen belastingopbrengsten trouwens niet naar de staat in plaats van "samenzwerende financiële instellingen"? Of hoe werkt zoiets?

O ja, en om de logica rond te maken, wordt ons blijkbaar ook nog eens zand in de ogen gestrooid. Gaat ongeveer zo: "De denkwijze van de Amerikaanse werknemers wordt gerruineerd door middel van opzettelijk fout onderwijs zodat de Amerikanen niet echt zien hoe ze gedecimeerd worden door economische, politieke, en sociale terroristische tactieken."

Zou P.uncia, die dit stukje uit het Engels vertaalde voor een site met de toepasselijke naam Ditkannietwaarzijn, nou geen moment hebben gedacht dat hij kolder aan het opschrijven was?

Maar ja, laat een complotter schrijven over de ecomomische krimp, en hij zal meteen beginnen over het aanstaande faillissement van het IMF. "Swell…het IMF heeft ook geen geld meer. Dat terwijl een aantal Eurolanden op het punt staan ook wanbetaler te worden".

IMF platzak? Dat staat dus helemaal niet in het stukje waarnaar de auteur zo hijgerig verwijst. In tegendeel, Japan heeft alleen al 100 miljard dollar voor het IMF achter de hand, ruim twee keer zoveel als nu is uitgegeven door de kredietcrisis getroffen economieën. Het enige dat directeur Dominique Strauss-Kahn zegt is dat als het fonds alle landen in nood zou moeten steunen op de wijze zoals Ijsland en Letland geholpen zijn, de kas binnen een half jaar leeg zou zijn. Een beetje complotter ziet daar kennelijk meteen weer de voortijdige dood van het Internationaal Monetair Fonds in.

8 opmerkingen:

 1. Beste Barracuda,

  Wat is jouw visie op berichten van bijvoorbeeld de heer Kanjorski? Dat is toch echt degene die met de opname van 550 miljard dollar in de media kwam... En da's een "congressman".

  Is die man volgens jou ook zo'n nare gestoorde complotter? Ik krijg namelijk meer het idee dat iedereen die jouw mening niet deelt direct een complotter is... En dat zijn er nogal wat.

  En als we mensen die anderen bang maken met termen als "terrorisme" dus vrij snel in de hoek "complotter" kunnen plaatsen (jouw manier van redeneren?), zijn onze heren politici dan niet de grootst mogelijke complotters met hun zwaar overtrokken angst voor terroristische dreiging waar "vrij veel" burgerrechten voor moeten wijken?

  Kortom: kun je mij een wat duidelijkere definitie van complotter geven waardoor politici e.d. niet ook direct in die categorie vallen? Bij voorbaat hartelijk dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Complotters zijn geen waarheidsvinders, maar zoeken selectief feiten ter ondersteuning van hun wereldbeeld. In dat opzicht begrijp ik het aanhalen van Kanjorski niet. Is dat een complotdenker?

  Dan koppel je zwaar overtrokken angst voor terroristische dreiging aan het opgeven van burgerrechten. Dat opgeven van burgerrechten wordt buiten complotdenkers niet altijd door iedereen als zodanig ervaren, zeker als daar een gevoel van veiligheid tegenover staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tim Dog zegt:

  Ik neem aan dat Anarchiel dit stukje bedoelt met Kanjorski's 550 miljard aan opname-verhaal (vanaf minuut 2.18) Waar Alex Jones en de zijnen een soort financiele false-flag 9-11 gebeuren inzien.

  Maareh... "Japan heeft alleen al 100 miljard dollar voor het IMF achter de hand, ruim twee keer zoveel als nu is uitgegeven door de kredietcrisis getroffen economieën."
  ....
  Dat geloven jullie toch niet echt he? Een land dat 13% economische krimp vertoont, die 50 miljard achter de hand heeft, te besteden aan het IMF???
  Kom op, denk eens even net zo kritisch na over info van de reguliere media als info uit de blogs waar je je kritiek op levert. Geld beloven (als ze dat al hebben gedaan) is in de verste verte niet hetzelfde als daadwerkelijk met geld over de brug komen.

  Neem bijvoorbeeld het geld dat overheden beloven aan getroffen rampgebieden, en het geld dat daadwerkelijk wordt overgemaakt. In het geval van de aardbeving van Bam was slechts 17,5 miljoen overgemaakt van de beloofde 1,1 miljard. Zo'n 1,5% zeg maar. Eigenlijk neem ik aan dat Japan dat nog niet eens achter de hand heeft voor het IMF.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Japan has provided the IMF with an additional $100 billion to bolster the Fund's lendable resources during the current global economic and financial crisis."

  Je praat weer voor je beurt, Tim. Is het nou zo ingewikkeld om dit eerst eens op te zoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen Tim gelooft het zelf nog niet, vrees ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tim Dog zegt:

  Ja, in het stukje stond dat Japan 100 miljard achter de hand heeft voor het IMF. Crap zegt nog "Japan has provided the IMF with an additional 100 billion."
  Het blijkt dus gewoon om een lening te gaan met als uitgangspunt 1 jaar.
  Misschien las ik het verkeerd hoor, maar geld achter de hand hebben voor het IMF, en Japan has provided doen het net lijken alsof het een soort gift is. Allesbehalve dus. En dat het IMF nu overal geld bij moet lenen lijkt me eerder een teken van tekort aan reserves dan een overschot eraan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je praat het weer mooi recht, Dog, maar je zat totaal fout met je informatie. En dat is toch wel typerend voor figuren zoals jij. Eerst roepen, dan pas lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tim Dog @ Peter

  Figuren zoals ik Peter?
  Zomaar roepen? En jij kent mij zomaar door het lezen van 1 comment? En ik oordeel dus te snel??

  BeantwoordenVerwijderen